در دنیایی که داده حرف اول و آخر را در کسبوکارهای مختلف میزند، باید شرکتها زیرساخت لازم برای جمعآوری، پردازش و بهرهبرداری از دادهها را به بهترین شکل ممکن فراهم کنند. انتخاب بین سرور فیزیکی و مجازی (ابری) یکی از چالشهای کلیدی است که بسیاری از سازمانها با آن دست و پنجه نرم میکنند. آیا بالا بودن قیمت سرور فیزیکی در مقایسه با استفاده از سرور ابری، سرمایهگذاری برای کسبوکارها را توجیهپذیر میکند؟ اصلا چرا یک شرکت باید به فکر خرید سرور اختصاصی فیزیکی باشد؟ اگر در فکر راهاندازی سرور اختصاصی برای کسبوکار خود هستید، حتما تا پایان این مطلب را با دقت مطالعه کنید.
معرفی سرور فیزیکی
به زبان ساده سرور فیزیکی همان کامپیوتر است که همه ما در زندگی روزمره با آن سروکار داریم. البته این کامپیوتر همیشه روشن باقی میماند و در بستر یک شبکه فعالیت میکند. وظیفه سرور ذخیرهسازی، پردازش و ارسال اطلاعات به کاربران فعال در شبکه است. شاید این سوال را مطرح کنید که چرا این فعالیت با استفاده از کامپیوترهای معمولی انجام نمیشود؟
واقعیت این است که حتی قویتری کامپیوترهای معمولی نیز سختافزار به مراتب ضعیفترین نسبت به سرورها دارند. بنابراین عملا نمیتوان روی عملکرد سریع آنها در بستر یک شبکه با تعداد زیادی کاربر حساب کرد. به همین دلیل است که شرکتها و سازمانهای مختلف در پی راهاندازی سرورهای اختصاصی هستند.
سرور فیزیکی نیز دقیقا مانند کامپیوتر از کنار هم قرار گرفتن چند قطعه سختافزاری مانند پردازنده، کارت گرافیک، رم، هارد دیسک و ... تشکیل میشود که با استفاده از یک سیستم عامل نرمافزاری، دستورات گوناگون را اجرا میکند. یک سازمان برای راهاندازی سرور اختصاصی باید با توجه به نیاز اختصاصی که دارد، سخت افزار مناسب در تهیه کند.
مزایای خرید سرور فیزیکی نسبت به سرور مجازی
همان طور که اشاره کردیم دو گزینه خرید سرور فیزیکی یا مجازی پیش روی کسبوکارها قرار دارد. برای انتخاب بین این دو گزینه لازم است که حتما نیمنگاهی به مزایا و معایب هر یک داشته باشیم. در همین راستا از جمله مهمترین مزایای خرید سرور محاسباتی فیزیکی در مقایسه با مجازی میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- تبادل اطلاعات در بستر سرور فیزیکی بدون نیاز به اینترنت صورت میگیرد.
- قطعی اینترنت هیچ تاثیری در فعالیت شبکه متصل به سرورهای فیزیکی ندارد.
امنیت سرورهای اختصاصی فیزیکی در مقایسه با سرورهای ابری به مراتب بالاتر است. - توان سختافزاری در سرورهای فیزیکی بهصورت اشتراکی نیست و صرفا در اختیار یک سازمان قرار دارد.
- دسترسی کارکنان و مدیران فناوری اطلاعات سازمانها به سرورهای فیزیکی خیلی راحتتر است.
- امکان پیکربندی و شخصیسازی عملکرد سرورهای فیزیکی برای کسبوکار به منظور ارتقای بهرهوری وجود دارد.
- تعمیر و نگهداری سرورهای اختصاصی در سازمانها خیلی راحتتر است.
- امکان توسعه سرورهای فیزیکی برای کسبوکارها وجود دارد.
- بازیابی اطلاعات و دادهها از طریق سرورهای اختصاصی در کوتاهترین زمان ممکن انجام میشود.
دلایل نیاز کسبوکارها به سرور فیزیکی
چه کسبوکارهایی نیاز به سرور فیزیکی دارند؟ در پاسخ به این سوال باید در یک جمله خلاصه بگوییم که هر شرکتی که بهنوعی با داده سروکار دارد، باید بهفکر خرید سرور فیزیکی باشد. بهخصوص کسبوکارهای آنلاین که در این سالها رشد و توسعه زیادی را تجربه کردهاند. حجم دادههای ورودی به یک سازمان در دنیای امروز آنقدر زیاد است که جمعآوری، پردازش و بهرهبرداری از آنها به شیوههای دستی و سنتی عملا امکانپذیر نیست.
بهعلاوه اینکه موضوع مهم حفاظت از اطلاعات نیز در حوزه امنیت کسبوکارها فوقالعاده مهم است. سرورهای فیزیکی پاسخی مناسب برای تمام این چالشها هستند. تمام کسبوکارها از استارتاهای تازه تاسیس و کوچک گرفته تا سازمانهای دولتی بزرگ برای جمعآوری، پردازش، تبادل اطلاعات و حفاظت از دادهها نیاز به یک یا چند سرور اختصاصی دارند. حجم دادهها و ذخیرهسازی اطلاعات تعیین کننده نوع سرور مورد نیاز در یک شرکت است.
نیازمندیهای راهاندازی سرور فیزیکی
یک سرور فیزیکی از کنار هم قرار گرفتن تعدادی قطعه سختافزاری از قبیل پردازنده، رم، هارد، کارت شبکه، منبع تغذیه، باتری، کنترلر، سیستم خنک کننده و ... تشکیل میشود که همگی روی شاسی یا مادربورد قرار میگیرند. انتخاب هر یک از این قطعات سختافزاری باید متناسب با نیاز کسبوکار صورت بگیرد.
همان طور که یک کامپیوتر برای اجرای دستورات نیاز به یک سیستم عامل نرمافزاری دارد، سرورهای فیزیکی نیز از یک سیستم عامل اختصاصی بهره میبرند. معمولا از سیستم عاملهای Ubuntu یا CentOS برای راهاندازی سرور فیزیکی استفاده میشود. این سیستم عاملها نیز بهروزرسانی میشوند تا عملکرد آنها همواره در سطح مطلوب باقی بماند.
با توجه به حجم و ابعاد سرورهای فیزیکی باید یک محیط اختصاصی را برای تعبیه سختافزارها در نظر بگیرید. در کسبوکارهای بزرگ معمولا یک اتاق را برای جانمایی سرورها اختصاص میدهند. سرورها به جز در مواقع تعمیر و نگهداری، خاموش نمیشوند. بنابراین لازم است که حتما برق پایدار را نیز برای اتاق سرورها تامین کنید. نرم افزار مدیریت سرور نیز یکی دیگر از ملزومات راهاندازی سرور اختصاصی است.
مراحل راهاندازی سرور فیزیکی
برای راهاندازی سرور فیزیکی باید چند مرحله اساسی را بهترتیب پشت سر بگذارید که عبارتاند از:
- پس از نیازسنجی باید نسبت به خرید سرور فیزیکی مناسب اقدام کنید.
- سرورهای خریداری شده باید در محیط اختصاصی نصب و راهاندازی شوند.
- نوبت به راهاندازی نرم افزار سرور میرسد. نصب سیستم عامل، وب سرور، پایگاه داده و ... در این مرحله انجام میشود.
- در گام چهارم باید نرم افزار اختصاصی مدیریت سرور راهاندازی شود.
- با استفاده از نرم افزار، پیکربندی و تنظیمات اختصاصی سرور اعمال میشود.
پس از پایان این مراحل همه چیز برای راهاندازی سرور فیزیکی مهیاست. البته قبل از بهرهبرداری معمولا یکباره بهصورت آزمایشی سرور راهاندازی میشود. در صورت موفقیت آمیز بودن این مرحله، سرور وارد فاز عملیاتی میشود و میتوان از آن بهرهبرداری کرد. در طول مدت بهرهبرداری نیز باید بهطور منظم تعمیر و نگهداری سرور در دستور کار قرار بگیرد.
مشکلات رایج در نصب سرور فیزیکی
هنگام نصب و راهاندازی سرور فیزیکی ممکن است که با چند مشکل در زمینههای مختلف نرمافزاری، سختافزاری، شبکه، امنیتی و عملیاتی مواجه شوید. در جدول زیر نگاهی به برخی از این مشکلات و راهحل برطرف کردن آنها میاندازیم.
نوع مشکلات | فهرست مشکلات | راهحل |
مشکلات سخت افزاری | خرابی قطعات – مشکلات سیمکشی و اتصالات | خرید قطعات باکیفیت و اجرای اصولی |
مشکلات نرم افزاری | ناسازگاری سیستم عامل و نرمافزارها – تنظیمات اشتباه | انتخاب نرمافزار مناسب و تنظیمات دقیق |
مشکلات شبکه | متصل نشدن به شبکه – خطا در اتصال به شبکه | استفاده از تجهیزات شبکه با کیفیت |
مشکلات امنیتی | نرمافزارهای غیر مطمئن – خطاهای امنیتی | استفاده از نرم افزار امن و تنظیمات درست |
مشکلات عملیاتی | مشکلات مدیریت و پشتیبانی سرور | بهروزرسانی منظم و پشتیبانی نیروی متخصص |
خدمات سرور فیزیکی و راهاندازی آن
شرکتهایی که در زمینه ارائه خدمات سرور فیزیکی فعالیت میکنند، معمولا در قالب یکی از دو حالت زیر با مشتریان خود همکاری میکنند:
1. خدمات سرور فیزیکی مدیریت شده
در این حالت علاوه بر خرید سرور سختافزاری و نرمافزاری، عملیات نصب و راهاندازی سرور نیز از سوی شرکت ارائه دهند خدمات انجام میپذیرد. همچنین در طول مدت بهرهبرداری نیز مسئولیت پشتیبانی و نگهداری از سرور بر عهده شرکت راهانداز است.
2. خدمات سرور فیزیکی غیر مدیریت شده
در این حالت صرفا خدمات خرید سرور سختافزاری و نرم افزارهای مرتبط با آن ارائه میشود. نصب، راهاندازی، مدیریت و همچنین پشتیبانی سرور بر عهده مشتریان است.
طبیعی است که خدمات مدیریت شده هزینه بالاتری را به همراه دارند؛ اما پیشنهاد میکنیم که اولویت خود را در استفاده از این خدمات تعریف کنید. واقعیت این است که نصب، راهاندازی و نگهداری سرور نیاز به نیروی متخصص و صرف زمان زیادی دارد. با برونسپاری این خدمات میتوانید زمان نیروی انسانی خود را صرف پیشبرد اهداف توسعه سازمان کنید. شرکت پارس پک خدمات نصب و راهاندازی سرور فیزیکی را بهصورت مدیریت شده و غیر مدیریت شده، به درخواست شما مشتریان عزیز ارائه میکند.
تاثیر قیمت سرور فیزیکی در کاهش هزینه شبکه
در خرید و فروش سرور فیزیکی معمولا موضوع قیمت اهمیت زیادی دارد. شرکتها در انتخاب نقطه بهینه بین کیفیت و قیمت سرور فیزیکی با چالشهای زیادی دست و پنجه نرم میکنند. واقعیت این است که هزینهای که برای خرید سرور محاسباتی اختصاصی پرداخت میکنید، در حکم سرمایهگذاری برای کسبوکار شما به حساب میآید.
با انتخاب سرور با کیفیت که توان پردازشی بالایی دارد، میتوانید سرعت و کیفیت تبادل اطلاعات درون شبکه و ارائه خدمات به مشتریان را تا حد زیادی بهبود بخشید. حتی میتوانید از ظرفیت باقیمانده سرور برای توسعه خدمات کسبوکار خود بهره ببرید. البته لازم نیست که در همان ابتدا دست روی سرورهای پیشرفته بگذارید. این امکان وجود دارد که با یک برنامه زمانبندی درست، همزمان با توسعه کسبوکارتان، به ارتقای توان سرور فیزیکی نیز فکر کنید.
پارس پک، بهترین ارائهدهنده خدمات سرور فیزیکی
خرید فیزیکی برای یک کسبوکار در دنیای امروز اهمیت بسزایی دارد. شما باید سوار بر جریان داده در محیط کاری خود باشید تا بتوانید فرمان مدیریت شرکت را به دست بگیرید. راهاندازی سرور فیزیکی این امکان طلایی را برای شما فراهم میکند. اگر به دنبال تجربه توأمان سرعت، امنیت، کیفیت و بهرهوری در محیط کار خود هستید، خدمات سرور فیزیکی پارس پک را انتخاب کنید. کارشناسان متخصص پارس پک آماده پاسخگویی به سوالات شما عزیزان در زمینه خرید، فروش و اجاره سرور فیزیکی هستند. برای بهرهمندی از مشاوره رایگان با ما تماس بگیرید.