تاریخچه سرورهای مجازی
سرورهای مجازی از دل توسعههای تکنولوژیکی در زمینه مجازیسازی نشأت گرفتهاند، که اولین بار در دهه ۱۹۷۰ میلادی توسط شرکت بزرگ IBM مطرح شد. IBM در آن دوره با رونمایی از یک تکنولوژی پیشرو، به کاربران اجازه داد تا منابع یک کامپیوتر عملاق و پرقدرت (به عنوان مثال مینفریمها) را به صورت مشترک به کار گیرند. این پیشرفت، که بنیانگذار مفهوم مجازیسازی بود، به شرکتها امکان داد تا از سختافزارهای پرهزینه خود به شکل موثرتری بهره ببرند.
پیشرفتهای بعدی در حوزه پردازش دادهها و اینترنت
در طی دهههای دنبالهرو، با توسعه چشمگیر قدرت پردازشی و مطابق با قانون مور که میگفت قدرت پردازندهها تقریباً هر ۱۸ ماه یکبار دوبرابر میشود، تواناییهای کامپیوتری به شکل قابل ملاحظهای افزایش یافتند. ولی همچنان یک چالش اساسی باقی بود: اغلب سرورها بخاطر اختصاص دادن به اجرای برنامههای محدود، تنها از یک قسمت کوچکی از کل ظرفیت پردازشی خود استفاده میکردند. به عنوان مثال، در شرایطی که یک سرور فیزیکی فقط ۱۵ درصد از توان خود را به کار میگرفت، بقیه منابع بلا استفاده و در نتیجه هدر میرفتند.
راهنمای انتخاب و خرید بهترین سرور مجازی
سرور مجازی به عنوان ابزاری کاربردی با قابلیتهای مدیریتی گسترده در مقایسه با هاست اشتراکی به طور ویژه مورد توجه توسعه دهندگان ، مدیران کسب و کار، شرکت ها و افرادی است که به زیرساخت امن، انعطاف پذیر و پایدار (Stable) با IP اختصاصی نیاز دارند. انتخاب و اجاره وی پی اس مناسب مستلزم بررسی و توجه به نکات مهمی است که در ادامه به آن می پردازیم.
سرعت سرور مجازی
سرعت یکی از عوامل کلیدی در انتخاب آن محسوب میشود. سرورهای مجازی با اتصال دائمی به اینترنت پرسرعت و قرارگیری در مراکز داده استاندارد Tier 3 با بهرهمندی از سختافزارهای قدرتمند سرعت مناسبی را برای راهاندازی سرویس، بازدید از وبسایتهای مختلف، ثبتنامهای اینترنتی، معاملات ارزی و سرویسهای مشابه ارائه میدهند. همچنین پینگ پایین سرورهای مجازی باعث میشود تا در کوتاهترین زمان درخواستهای (Requests) شما در سرویسها و اپلیکیشنهای گوناگون دریافت و اجرا شود. سرعت پورت (Port Speed) سرویس نیز از 1 گیگابیت (Gigabit) تا 10 گیگابیت (سرور مجازی 10 گیگ) قابل تنظیم و سفارش است.
فایروال سرور مجازی
Firewall به عنوان یک سیستم امنیتی (Security System) در شبکه (Network) با استفاده از قوانین (Rules) از پیش تعیین شده به محدودسازی (Restriction) و کنترل ترافیک ورودی و خروجی بر حسب رنج ای پی (IP Range)، پورت مانند: Https، Http، SSH، DNS و … پروتکل مانند: TCP/UDP و.. میپردازد. این سیستم با بررسی (Examination) درخواستهای رد و بدل شده بین وی پی اس و دنیای خارج موارد مشکوک را شناسایی و مسدود (Block) میکند. کاربران میتوانند با استفاده از فایروال به کنترل و محدود سازی پورتهای شبکه و رنج آیپیها (IP Ranges) پرداخته و از بروز مشکلات و حملات امنیتی (Security Attacks) مانند DDoS جلوگیری کنند. با اینحال توجه به موارد مهمی از سمت کاربر، امنیت را چند برابر میکند. بهعنوان مثال:
-
-
- نصب نرمافزارهای اورجینال و معتبر
- تغییر کلمه عبور پس از خرید VPS پارسپک
- تغییر دورهای و منظم
- بستن پورتهای پیشفرض سرور
- تهیه نسخه پشتیبان و بکاپ (Backup) گرفتن از فایلها و اطلاعات
- حذف نرمافزارهای غیر مطمئن
- فعالسازی فایروال (Enable Firewall) سیستم عامل
از فعالیتهایی هستند که کاربر میتواند برای افزایش امنیت وی پی اس خود انجام دهند. همچنین جهت افزایش امنیت سرورهای مجازی، اصول تعیین کلمه عبور دشوار را در نظر گرفته و از پسوردهای نامطمئن و آسان استفاده نکنید.
پشتیبانی (vps support)
پشتیبانی ۲۴ ساعته از کاربران سرورهای مجازی پارسپک، این قابلیت را فراهم کرده تا تیم فنی و پشتیبانی در تمامی لحظات کنار شما باشند. در صورت داشتن هرگونه سوال یا مشکلی برای کار با VPSها، همکاران ما در سریعترین زمان به پرسشهای شما پاسخ میدهند تا بدون هیچگونه مشکلی، بهترین استفاده و تجربه را از کار با سرویس های پارسپک داشته باشید.
سخت افزار وی پی اس (VPS hardware)
فضای ذخیرهسازی (Storage)
یکی دیگر از دلایل سریع بودن سرور مجازی پارس پک، بهرهمندی از هارد nvme است که حدود 5 برابر از هاردهای SSD سرعت بیشتری دارد. این نوع این نوع هارد با استفاده از چند لاین PCI-e، سرعتی حدود 3500 مگابیت بر ثانیه به کاربران ارائه میدهد. سرعت بالایی که هارد nvme در اختیار کاربران قرار میدهد، از هنگ کردن و یا کند شدن وی پی اس هنگام لود های سنگین جلوگیری میکند و روند پاسخگویی از سمت دیتابیس به درخواستهای کاربران را بهبود میبخشد. میزان فضای ذخیره سازی تا 100 گیگ قابل سفارش است اما در صورت نیاز به فضای بیشتر میتواند با پشتیبانی در ارتباط باشید.
حافظه (RAM)
حافظه RAM یا Random-access memory از 1 گیگ تا 8 گیگ ارائه میشود، که جهت اجرای برنامه سنگین میتوانید پلنهای بالا استفاده کنید، چرا که نقش بسیار مهمی در اجرای برنامهها، بخصوص اجرای همزمان دارد، در پارس پک از برترین برندهای روز دنیا و باکیفیت بسیار بالا استفاده میشود.
پردازنده (CPU)
همانند سایر سخت افزارها، پردازندهای پارس پک نیز از برترین برندهای روز دنیا می باشد و از 1 هسته تا 6 هسته قابل سفارش است، جهت پردازشهای سنگین میبایست از پلنهای بالاتر استفاده کنید، چرا که بر روی سرعت پردازش (Processing speed) فرایندها بسیار اثر میگذارد.
تکنولوژی مجازیسازی (Virtualization)
یکی دیگر از عوامل تاثیر گذار برو روی سرعت وی پی اس نوع مجازی ساز استفاده شده است از انواع میتوان به VMware ESXi و KVM اشاره کرده، میزان هماهنگی هر یک با سخت افزار تاثیر بسیار زیادی روی سرعت خواهد داشت.
پهنای باند شبکه (Network bandwidth)
سرور مجازی ipv6 و ipv4 ارائه میشود، همچنین پهنای باند شبکه، جهت اتصال کاربران (Users) یا اتصال به سرور دیگر جهت تبادل اطلاعات بسیار حائز اهميت است، که در پارس پک پهنای باند سرور مجازی پرسرعت تا 300Mb/s قابل ارتقا است.
فضای بکاپ VPS
فضای بکاپ (Backup Space) در VPS پارسپک، ۵۰ گیگابایت فضای ذخیره سازی رایگان است که در کنار خرید سرور مجازی ارزان، در اختیار شما قرار خواهد گرفت. با استفاده از فضای بکاپ از طریق دسترسی FTP میتوانید فرایند تهیه فایل پشتیبان و مدیریت نسخههای بکاپ (Backups and Snapshots) از دادهها و اطلاعات سرور را انجام دهید. مدیریت این فضا بر عهده کاربر بوده و بهراحتی میتوانند از این قابلیت استفاده کنند. همچنین این فضا یک نسخه از بکاپ VPS شما را میزبانی میکند و با هر بار بکاپ، نسخه جدید جایگزین نسخه سابق میشود.
سطوح دسترسی برای اتصال
پس از خرید vps پارس پک، دسترسیها برای کاربر ارسال میشود. به کاربران سرویس لینوکس، دسترسی روت (root)و به کاربران وی پی اس ویندوز دسترسی ادمین (admin) داده میشود. پارس پک، به شما قابلیت نصب نرمافزارهای مورد نیاز و تست و خطایابی نرمافزاری را میدهد. با داشتن یک IP اختصاصی و ثابت در این سرورها، قادر به ورود به تمام سایتهای تجاری، آموزشی و شرکتی خواهید بود. دسترسی به ویپیاس پرسرعت، از طریق اینترنت و بهصورت کنسول، با کمک ابزارهایی همچون پروتکل SSH برای VPS لینوکسی و پروتکل RDP برای VPS ویندوزی امکانپذیر میشود. همچنین، امکان استفاده از ویانسی در پنل ابری پارسپک نیز وجود دارد و هنگام قطعی سرور میتوانید با استفاده از VNC به سرویس خود متصل شوید.
برای اتصال به وی پی اس با گوشی هوشمند یا تبلت مجهز به سیستمعامل اندروید (Android) و آی او اس (iOS) میتوانید از اپلیکیشن RD Client استفاده کنید. این اپلیکیشن دسترسی به VPS پر سرعت پارسپک برای موبایل را از طریق اینترنت در هر نقطه از دنیا فراهم میکند. با مدیریت کامل این سرورها، قابلیت خاموش یا روشن کردن، نصب یا حذف دادهها و اطلاعات سیستمعامل بدون هیچ محدودیتی امکان پذیر میشود.
سرور مجازی پر قدرت با آپتایم بالا
آپتایم بالای وی پی اس سرورهای پارس پک عددی نزدیک به ۹۹٫۹ درصد میباشد که سطح رضایت بالایی از کاربران را دریافت کرده است. به دلیل استفاده از زیرساخت ابری با کیفیت و قرارگرفتن در دیتاسنترهای معتبر داخلی و خارجی، وی پی اس پارس پک در اکثر ساعات شبانه روز، بدون افت سرعت و کیفیت، در دسترس شما میباشد.
کاربرد سرور وی پی اس
اگر یک فروشگاه اینترنتی یا وبسایتی با بازدید و ترافیک ماهانه بالا دارید که به فضای ذخیرهسازی بیشتر و منابع سختافزاری قویتری نسبت به یک هاست اشتراکی نیاز دارد، خرید VPS یا کارساز شخصی مجازی با قیمت ارزان و اقتصادی از پارس پک برای شما راهکار مناسبی خواهد بود. همچنین سرور مجازی به علت بهرهمندی از تجهیزات سخت افزاری قدرتمند و با کیفیت، برای آموزشگاههای مجازی و کلاسهای آنلاین گزینه مناسبی به شمار میرود.
اگر به دلیل محدودیت شبکه، نیاز به یک آی پی ثابت و خارج از ایران داشته باشید، میتوانید یک VPS خارجی اجاره یا خریداری کنید تا بدون دغدغه بتوانید امور بین المللی یا ترید را انجام دهید. در صورت این که نیاز به میل سروری دارید که محدودیتی در تعداد روزانه ایمیلهای ارسالی نداشته باشد، سرور مجازی برای شما کاربرد دارد. با استفاده از vps، هر نوع نرمافزاری که نیاز دارید نصب و استفاده کنید، از چندین وبسایت میزبانی کنید، به کمک ریموت دسکتاپ همیشه به سیستم شخصی یا سیستم مدیریت کاربران دسترسی داشته باشید، از آی پی خارجی برای ترید و فعالیتهای بین المللی مانند دسترسی به حساب پی پال بهرهمند شوید و گیت راهاندازی کنید.
خرید برای مدت زمان کوتاه و بلند
VPS به عنوان یک خدمت میزبانی انعطافپذیر قابلیت ارائه به صورت ساعتی (خرید وی پی اس ساعتی)، روزانه (خرید سرور مجازی روزانه)، هفتگی (خرید سرور مجازی هفتگی) و ماهیانه را دارد. این تنوع در نحوه ارائه به کاربران امکان میدهد تا با توجه به نیاز و مدت زمان استفاده خود، گزینه مناسب را انتخاب کنند. هرچند برخی از ارائه دهندگان (VPS) مانند پارس پک علاوه بر پرداخت ماهیانه (Monthly Payment) ، امکان تهیه سرور به صورت سه ماهه، شش ماهه و یکساله را نیز فراهم میکنند. این امر به کاربران (Users) امکان میدهد تا با انتخاب دوره زمانی طولانیتر از تخفیفها و مزایای بیشتری بهرهمند شوند و هزینههای خود را کاهش دهند.
قیمت سرور مجازی
قیمت VPS به عوامل متعددی بستگی دارد. خرید سرور مجازی vps سرعت بالا، با توجهبه امکانات پرقدرت و اختصاصی در مقایسهبا هاستهای اشتراکی، هزینه بیشتری دارد. با این حال، اگر قیمت VPS را با قیمت سرور اختصاصی مقایسه کنید، درصورتیکه اصراری به اختصاصیبودن تمامی منابع نداشته باشید، وی پی اس کاملاً بهصرفه و ارزانتر خواهد بود.
در نتیجه با صرف هزینه کمتر نسبتبه خرید سرور اختصاصی، منابع پرقدرت و پرسرعت در اختیار خواهید داشت که برای انواع کاربردها مناسب است. هزینه VPS پارسپک براساس میزان منابع، موقعیت قرارگیری دیتاسنتر سرور و موارد دیگر میتواند متغیر باشد. اما، خوب است بدانید، پارسپک همیشه سعی میکند منابع باکیفیت را برای کسب رضایت کاربران با هزینه مناسب ارائه دهد تا تمامی کسبوکارها با بودجههای مختلف امکان استفاده از منابع قدرتمند سرور های مجازی را داشته باشند.
سرور مجازی ارزان قیمت
سرور مجازی اقتصادی (یا وی پی اس ارزان) به کاربران این امکان را میدهد تا با هزینهای مقرون به صرفه از منابع اختصاصی برای میزبانی وبسایتها و اپلیکیشنهای خود بهرهمند شوند. این سرورهای مجازی ارزان معمولاً با پیکربندی (Configuration) پایینتر (Lower) نسبت به سرورهای مجازی گرانتر ارائه میشوند و برای کسب و کارهای کوچک و استارتاپها که بودجه محدودی دارند، گزینهای مناسب محسوب میشوند. با این حال، در انتخاب vps ارزان (یا خرید و فروش سرور مجازی ارزان) باید به عواملی مانند اعتبار ارائه دهنده، پشتیبانی فنی و کیفیت خدمات توجه کرد.
کنترل پنل وی پی اس
خرید وی پی اس پارسپک بسته به نوع سیستمعامل VPS شما، امکان انتخاب انواع کنترلپنلها وجود دارد. بهطورکلی کنترلپنلهای سیپنل (cPanel)، دایرکتادمین (Directadmin) و وبمین (Webmin) برای ویپیاسهای لینوکسی پیشنهاد میشوند. برای سرور های مجازی ویندوز هم کنترلپنلهای وبسایتپنل (Websitepanel) و پلسک (Plesk) استفاده چشمگیری دارند.
تمامی این کنترلپنلهای تحت وب، با محیطی کاربرپسند و ماژولار در دسترس قرار میگیرند که امنیت بسیار بالایی هم دارند. پارسپک هنگام فروش سرورهای مجازی به کاربران امکان استفاده از دایرکتادمین و سیپنل برای سرور های مجازی لینوکس و پلسک برای وی پی اس ویندوز را فراهم کرده است. با وجود این، در صورت تمایل به استفاده از سایر کنترلپنلها میتوانید درخواست نصب آن را به پشتیبانی ارسال کنید تا کارشناسان پشتیبانی فنی بهسرعت برایتان نصب و فعال کنند.
تفاوت سرور مجازی ایران و خارج
تفاوت بارز سرور مجازی ایران و خارج در آی پی است.
سرور مجازی ایران در دیتاسنترهایی در ایران قرار دارد و اگر کسب و کار شما تمرکزش بر روی بازار ایران است و یا خارج از ایران هستند و نیاز به آی پی ایران دارید، این گزینه می تواند برای شما مناسب باشد. با این حال، در صورتی که کسب و کار شما دارای مخاطبان بین المللی است و یا نیاز به آی پی غیر ایرانی دارید، وی پی اس اروپا ممکن است بهترین گزینه باشد. vps اروپا در دیتاسنترهایی در اروپا قرار دارد و از طریق آن می توانید به مخاطبان در سراسر دنیا دسترسی داشته باشید. همچنین، وی پی اس اروپا ممکن است از نظر سرعت و محدودیت حجم، بهتر از وی پی اس ایران باشد.
برای اینکه بتوانید انتخاب مناسبی از نظر هزینه داشته باشید، بهتر است اول تمام نیازهای خود را قبل از خرید وی پی اس شناسایی کنید.
زیرا در برخی موارد، سرورهای مجازی خارجی ممکن است گزینه ای بسیار مناسب تر باشند، اما در برخی موارد، هزینه های سرورهای مجازی ایران ممکن است کمتر باشد.
بیشتر بخوانید:
۱۰ تفاوت سرور مجازی ایران و خارج
مقایسه سرور مجازی ویندوز و لینوکس
دو دستهی سیستمعامل متداول برای استفاده در سرورهای مجازی، لینوکس و ویندوز سرور هستند. اگر قصد میزبانی یک وبسایت وردپرسی یا CMSهای دیگری که با زبان PHP نوشته شدهاند را دارید، توزیعهای لینوکس مناسبتان هستند در صورتی که از زبان ASP.NET استفاده میکنید یا فقط به عنوان کاربر وبگردی فعالیت میکنید، استفاده از ویندوز سرور را توصیه میکنیم. همچنین لینوکس، به دلیل باز بودن کدهای آن، قابلیت تغییر و تنظیم بهتری دارد و در مقابل، محیط کاربری ویندوز برای بسیاری از کاربران آشنا تر است و باعث میشود که مدیریت آنها برای آنها راحتتر باشد.
بیشتر بخوانید:
بررسی ۵ تفاوت سرور مجازی لینوکس و ویندوز
مقایسه سرور مجازی ویندوز و لینوکس
دو دستهی سیستمعامل متداول برای استفاده در سرورهای مجازی، لینوکس و ویندوز سرور هستند. اگر قصد میزبانی یک وبسایت وردپرسی یا CMSهای دیگری که با زبان PHP نوشته شدهاند را دارید، توزیعهای لینوکس مناسبتان هستند در صورتی که از زبان ASP.NET استفاده میکنید یا فقط به عنوان کاربر وبگردی فعالیت میکنید، استفاده از ویندوز سرور را توصیه میکنیم. همچنین لینوکس، به دلیل باز بودن کدهای آن، قابلیت تغییر و تنظیم بهتری دارد و در مقابل، محیط کاربری ویندوز برای بسیاری از کاربران آشنا تر است و باعث میشود که مدیریت آنها برای آنها راحتتر باشد.
بیشتر بخوانید:
بررسی ۵ تفاوت سرور مجازی لینوکس و ویندوز
چرا سرور مجازی پارس پک
وی پی اس پارسپک آنچه که برای مدیریت حرفهای از یک سرور مجازی نیاز دارید را در اختیار شما قرار میدهد. بدون شک مهمترین فاکتور در تهیه و خرید وی پی اس با کیفیت، اعتماد کاربر به خدمات سرویسدهنده است. در این سرویسها باوجود استفاده از سیستمعامل و نرمافزارهای مستقل، کاربران از سختافزاری اشتراکی استفاده میکنند که باید به بهترین نحو مدیریت شود.
پارسپک این مهم را به کمک فناوری برجسته خود به ارمغان میآورد. فناوری که سرانجام مطالعه مداوم، بهکارگیری هزاران مقاله علمی مرتبط و اختصاص صدها ساعت کار علمی فشرده است.
- بهره مندی از حافظه NVME و SSD.
- قابلیت بکاپ خودکار از سرور (Backups and Snapshots). فضای پشتیبان سرور (Cloud Storage).
- نصب خودکار سیستم عامل Pre-Installed OS of Your Choice و تغییر آن در لحظه.
- میزبانی از وب سایت و اپلیکیشن (Website & Application Hosting) با منابع و دسترسی بالاتر از هاست اشتراکی.
- اتصال راحت و سریع به صورت SSH و RDP. مدیریت و استفاده از IP اختصاصی به صورت ورژن 4 (IPV4) و ورژن 6 (IPV6).
- بهره مندی از آی پی شناور یا (floating-ip).
- قابلیت نصب و اجرای Startup Scripts.
- استفاده از SSH Keys.
- قابلیت اجرای شبکه عمومی یا public network.
- سطوح دسترسی کامل root و یا administrator.
- مناسب برای ترید ارز دیجیتال و فارکس ( Forex Trading).
- اجرای وب سایتها با هر نوع توسعه مانند php یا ASP.
- قوی تر از هاست اشتراکی و ارزان تر از سرور اختصاصی و سرور ابری.
- راه اندازی ایمیل سرور اختصاصی dedicated mail server.
- اتصال راحت و بی دردسر به Git.