
فضای ابری چیست ؟
فضای ذخیرهسازی ابری (Cloud Storage) در انقلاب کنونی اطلاعات، یکی از نیازهای ضروری هر فرد یا کسبوکاری است. برای ذخیره دادههای شخصی یا کاری به محلی امن نیاز است تا در زمان و مکان دلخواه بتوان به آن دسترسی پیدا کرد.
بهلطف کلود استوریج این امکان فراهم شده است تا بتوانید دادههایتان را بهسرعت ذخیره و با اتصال به اینترنت ازطریق پیسی، لپتاپ یا تلفنهمراه به آنها دسترسی پیدا کنید. اگر نمیدانید فضای ابری چیست و چه مزیتها و کاربردهایی دارد، با ما همراه باشید تا فضای ذخیرهسازی ابری دادهها را کاملاً برایتان توضیح دهیم.
- منظور از فضای ابری چیست؟
- ویژگیهای فضای ذخیره سازی ابری
- کاربرد فضای ذخیره سازی ابری چیست ؟
- 4 کاربرد فضای ابری برای کاربران عادی
- چرا باید از فضای ابری استفاده کنیم؟
- انواع روش ذخیره سازی داده در فضای ابری
- انواع فضای ابری
- چگونه میتوانیم فضای ابری بخریم؟
- با فضای ابری پارس پک بیشتر آشنا شوید
- قابلیت cloud storage چیست ؟
- جمعبندی
- سؤالات متداول
منظور از فضای ابری چیست؟
فضای ذخیرهسازی ابری بستری آنلاین و نامحدود برای ذخیره انواع مختلف دادههای سبکوسنگین است. کلود استوریج را از شرکتهای ارائهدهنده خدمات میزبانی وب میتوان خرید. این شرکتها مدیریت ظرفیت ذخیرهسازی دادهها را برعهده دارند و آن را ازطریق اینترنت دراختیار کاربران قرار میدهند. درحقیقت، شرکتهای ارائهدهنده کلود استوریج امنیت و سهولت استفاده از دادههایتان را تضمین میکنند و آنها را در هر مکان و زمانی دردسترستان قرار میدهند. برنامهها ازطریق پروتکلهای ذخیرهسازی سنتی یا API به فضای ذخیرهسازی ابری دسترسی دارند.
ویژگیهای فضای ذخیره سازی ابری
برخی از ویژگیهای کلود استوریج عبارتاند از:
1. امنیت فراوان
امنیت و حفظ دادهها ازجمله دغدغههای بسیاری از کاربران فضای ذخیرهسازی ابری است. فضای ذخیرهسازی ابری فضای مطمئنی برای حفظ و نگهداری دادهها فراهم میکند؛ بههمیندلیل، دیگر نیازی نیست نگران ازدستدادن دادههایتان باشید؛ زیرا همه دادهها هم در حالت ریست و هم در حالت انتقال بهطور ایدئال رمزگذاری میشوند.
2. پایداری
دادهها باید بهخوبی در چندین دستگاه ذخیره شوند و بلایای طبیعی یا خطای انسانی یا خطاهای مکانیکی نباید به ازدسترفتن آنها منجر شوند. نکته دیگر اینکه فضای ذخیرهسازی ابری پایداری اطلاعات شما را تضمین میکند.
3. دسترسپذیری
همه دادهها باید درصورت نیاز دردسترس باشند؛ اما بین دادههای تولید و آرشیو تفاوت وجود دارد. فضای ذخیرهسازی ابری ایدئال تعادل مناسبی بین زمان و بازیابی ایجاد و امکان دسترس به اطلاعات را فراهم میکند.
مقالهی زیر توضیح کاملی است از تکنولوژی رایانش ابری و انواع خدماتی که ارائه میدهد. آن را از دست ندهید.
رایانش ابری چیست؟کاربرد فضای ذخیره سازی ابری چیست ؟
1. پشتیبانگیری و بازیابی
پشتیبانگیری و بازیابی بخش مهمی برای محافظت از دادهها و دسترسی به آنهاست؛ اما با افزایش حجم دادهها، ممکن است این کار با مشکلاتی مواجه شود. فضای ذخیرهسازی ابری هزینه اندک و پایداری فراوان و مقیاسپذیری عالی را برای راهحلهای پشتیبانگیری و بازیابی بهارمغان میآورد. ناگفته نماند سرویس Amazon S3 برای بکآپگیری و بازیابی اطلاعات کاربرد فراوانی دارد.
2. تست و توسعه نرمافزار
محیطهای تست و توسعه نرمافزار اغلب به محیطهای ذخیرهسازی جداگانه و مستقل و تکراری نیاز دارند تا تولید و مدیریت و از کار خارج شوند. علاوهبر زمان موردنیاز، هزینههای اولیه موردنیاز ممکن است بسیار زیاد باشد. برخی از شرکتهای بزرگ و معتبر جهان با استفاده از انعطافپذیری بسیار زیاد و عملکرد مناسب و هزینه مقرونبهصرفه فضای ذخیرهسازی ابری، اپلیکیشنهایی را در زمانی کوتاه تولید کردهاند.
با استفاده از فضای ذخیرهسازی ابری، حتی سادهترین وبسایتهای استاتیک را میتوان با هزینه بسیار کم بهبود و توسعه داد. توسعهدهندگان در سرتاسر جهان به گزینههای ذخیرهسازی پرداختی روی میآورند که دردسرهای مدیریتی و مقیاسی را از بین میبرد.
3. انتقال دادههای ابری
دردسترس و پایدار و مقرونبهصرفه بودن فضای ذخیرهسازی ابری میتواند برای صاحبان کسبوکار بسیار مفید باشد؛ اما صاحبان وابسته به مشاغل فناوری اطلاعات مانند مدیران ذخیرهسازی، پشتیبانگیری، شبکه و امنیت ممکن است نگرانیهایی بابت انتقال حجم بسیار زیاد دادهها به کلود استوریج داشته باشند.
4. کلان داده (Big Data) و دریاچه داده (Data Lakes)
راهحلهای ذخیرهسازی سنتی ممکن است ازنظر عملکرد و مقیاسپذیری چندان رضایتبخش نباشند. پروژههای کلان داده (Big Data) به مخزنهای ذخیرهسازی ایمن، مقیاسبزرگ، مقرونبهصرفه و دردسترس نیاز دارند که به آنها دریاچه داده (Data Lakes) میگویند. دریاچه داده برمبنای فضای ذخیرهسازی اشیاء ساخته شده است. درواقع، Data Lakes اطلاعات را در قالب اصلی خود نگه میدارد و شامل ابر دادههای غنی میشود که امکان استخراج و استفاده برای تجزیهوتحلیل را فراهم میکند.

فضای ابری چیست و چرا باید از آن استفاده کنیم؟
4 کاربرد فضای ابری برای کاربران عادی
فضای ابری فضایی است که بیشتر متخصصان باید از آن بهره ببرند. بااینحال، فقط بدیندلیل که ابزاری حرفهای است، باعث نمیشود که کاربران عادی نتوانند در کارهای روزانه از آن استفاده کنند. درادامه، شما را با ۴ کاربرد شگفتانگیز فضای ذخیرهسازی ابری آشنا میکنیم.
1. کار با یک گروه
با استفاده از کلود استوریج، برای کار با یک گروه میتوانید بهراحتی فایلها و سندهایتان را بهاشتراک بگذارید و در هزینه و زمان صرفهجویی کنید. بهعلاوه، بیشتر خدمات اسناد وُرد مبتنیبر ابر به چندین نفر اجازه میدهد همزمان روی یک سند کار کنند.
2. رسانه خود را سازماندهی کنید
در کامپیوتر و دیگر دستگاههای خود، احتمالاً تعداد زیادی تصویر، ویدئو، فایلهای صوتی و... ذخیرهشده دارید. بهجای اینکه همه آنها را پراکنده کنید، از فضای ذخیرهسازی ابری میتوانید برای مرتبکردن فایلهای خود و ایجاد کتابخانههای رسانه دیجیتال منسجم استفاده کنید.
3. رمزهای عبور خود را در فضای ابری ذخیره کنید
این روزها امنیت اینترنت بیش از هر زمان دیگری اهمیت پیدا کرده است. بااینحال، بهخاطرسپردن تمام رمزهای عبور برای وبسایتهایی که استفاده میکنید، ممکن است دشوار باشد. بههمیندلیل، بهتر است برای هر حساب کاربری خود از رمزعبور منحصربهفرد و پیچیده بهره ببرید. چگونه میتوان انتظار داشت که یک نفر این همه رمزعبور مختلف را بهخاطر بسپارد؟
برای بهخاطرسپردن رمزهای عبور، لازم نیست از مغز خود استفاده کنید. درعوض، میتوانید از یکی از برنامههای مدیریت رمزعبور مبتنیبر فضای ابری بهره ببرید. برنامههای مدیریت رمزعبور میتوانند تمام رمزهای عبور شما را در فضای ابری ذخیره و حتی رمزهای عبور منحصربهفردی برایتان ایجاد کنند. همه رمزهای عبور شما با یک رمزعبور اصلی محافظت میشوند که تنها رمزعبوری است که باید آن را حفظ کنید.
4. در گوگلدرایو ویدئوهای جاسازیشده بسازید
این کار برای کسانی مناسب است که اغلب به آپلود ویدئوها یا جاسازی آنها در وبلاگ یا وبسایت نیاز دارند. برای انجام این کارها، بهراحتی میتوانید فضای ذخیرهسازی را بهکار ببرید. اگر نمیخواهید از وبسایت میزبانی ویدئو، مانند YouTube برای ویدئوهایتان استفاده کنید، این فضا برایتان کاربردی خواهد بود.

کلود استوریج چه کاربردهایی دارد؟
چرا باید از فضای ابری استفاده کنیم؟
فضای ذخیرهسازی ابری باتوجهبه قابلیتها و ویژگیهایش، مزایای زیادی برای کاربران فراهم میکند. درادامه، شما را با برخی از این مزیتها آشنا میکنیم.
1. مقرونبهصرفهبودن
با خرید فضای ابری دیگر به خرید سختافزارهای ذخیرهسازی نیازی نخواهید داشت؛ زیرا میتوانید حجم فضای ذخیرهسازی مدنظرتان را اضافه یا حذف کنید و بهسرعت عملکرد و ویژگیهای نگهداری را تغییر دهید و تنها هزینه فضای ذخیرهسازیای را پرداخت کنید که واقعاً استفاده میکنید.
2. سرعت فراوان
هنگامی که تیمهای توسعهدهنده آماده اجرا هستند، زیرساختها هرگز نباید سرعت آنها را کاهش دهند. فضای ذخیرهسازی ابری به فناوری اطلاعات اجازه میدهد تا بهسرعت مقدار دقیق فضای ذخیرهسازی را درست در زمان موردنیاز ارائه دهد. این کار به فناوری اطلاعات اجازه میدهد تا بهجای مدیریت سیستمهای ذخیرهسازی، روی حل مشکلات پیچیده برنامه تمرکز کند.
3. مدیریت اطلاعات
فضای ذخیرهسازی ابری باتوجهبه قابلیتهایش، این امکان را برای کاربران ایجاد میکند که اطلاعات ذخیرهشده را بهراحتی مدیریت کنند. درحقیقت با استفاده از فضای ذخیرهسازی، میتوانید بهطور خودکار اطلاعاتتان را طبقهبندی یا دادهها را برای پشتیبانی قفل کنید.
انواع روش ذخیره سازی داده در فضای ابری
درمجموع، برای ذخیرهسازی دادههای ابری سه حالت وجود دارد که هرکدام مزایای خود را دارند و درادامه، بهاختصار با آنها آشنا میشویم.

انواع مختلف فضای ابری با روشهای مختلف ذخیرهسازی
1. ذخیرهسازی اشیاء (Object Storage)
برنامههای کاربردی توسعهیافته در فضای ابری اغلب از مقیاسپذیری وسیع و ویژگیهای فراداده Object Storage بهره میبرند. این ذخیرهسازی مانند Amazon Simple Storage Service (S3) برای ساخت برنامههای پیشرفتهای ایدئال هستند که به مقیاسپذیری و انعطافپذیری نیاز دارند. معمولاً از ذخیرهسازی اشیاء برای وبسایتهای فروشگاهی، پشتیبانگیری، بایگانی با تجزیهوتحلیل دادهها بیشتر استفاده میشود.
2. ذخیرهسازی فایل (File Storage)
این نوع ذخیرهسازی معمولاً با سرور ذخیرهسازی متصل به شبکه (NAS) پشتیبانی میشود. File Storage مانند Amazon Elastic File System (EFS) برای موارد مانند ریپازیتوری محتوای حجیم، محیطهای توسعهدهنده، فروشگاههای رسانه یا دایرکتوریهای خانگی کاربر بسیار مناسب است.
3. ذخیرهسازی بلوکی (Block Storage)
برنامههای کاربردی سازمانی مانند پایگاههای داده یا سیستمهای ERP اغلب به ذخیرهسازی اختصاصی و با تأخیر کم برای هر میزبان نیاز دارند. درواقع، این نوع ذخیرهسازی شبیه به direct-attached storage (DAS) یا Storage Area Network (SAN) است. ذخیرهسازی بلوک استوریج مانند Amazon Elastic Block Store (EBS) با هر سرور مجازی دردسترس قرار میگیرد و در کمترین زمان بهترین کارایی را ارائه میدهد.
برای آشنایی بیشتر با ذخیرهسازی بلوکی، مقالهی زیر را بخوانید.
بلاک استوریج چیست؟انواع فضای ابری
براساس کاربرد، فضای ذخیرهسازی ابری به انواع مختلفی نظیر شخصی، خصوصی، عمومی و ترکیبی (هیبریدی) تقسیم میشوند. هرکدام از این فضاهای ذخیرهسازی قوتها و ضعفها خود را دارند که درادامه، به آنها اشاره میکنیم.
1. فضای ابری شخصی (Personal)
فضای ذخیرهسازی شخصی رایجترین استفاده افراد است. در این نوع، افراد بهجای استفاده از فضاهای ذخیره فیزیکی مانند هارد اکسترنال و فلش، با ایجاد حساب کاربری ازطریق اینترنت و تعیین فضای موردنیاز، در زمان و مکان دلخواه میتوانند فایلهای خود را آپلود یا دانلود کنند. معروفترین فضای ابری شخصی «گوگل درایو» است.
2. فضای ابری خصوصی (Private)
اگر روی امنیت دادههایتان حساس هستید و میخواهید اطلاعات کسبوکارتان را در بهترین سطح امنیتی و در فضایی پایدار ذخیره کنید، فضای ذخیرهسازی خصوصی بهترین گزینه برایتان خواهد بود. این نوع فضای ذخیرهسازی مناسب مشاغلی مانند بانکها و وبسایتهاست که نگهداری ایمن اطلاعات کاربران برایشان در اولویت قرار دارد. همچنین با استفاده از کلود استوریج خصوصی، میتوان از دسترسپذیری و سرعت و پایداری مثالزدنی بهرهمند شد.
3. فضای ابری عمومی (Public)
کسبوکارهای بزرگ برای ارائه خدمات خود بیشک به فضای ابری عمومی نیاز خواهند داشت. سرویسهای ویدئویی مانند نتفلیکس را میتوان ازجمله نمونههای پرطرفداری دانست که با ذخیرهسازی فیلمها در فضای ابری عمومی، امکان دانلود آنها را برای میلیونها کاربر فراهم میکند.
4. فضای ابری ترکیبی (Hybrid)
ترکیب فضای ابری خصوصی و عمومی امکانی را برای کسبوکارها فراهم میکند تا بتوانند دادههای خصوصی خود را در بستری امن جابهجا کنند و اطلاعات عمومیشان را نیز دردسترس تمامی کاربران قرار دهند.
5.فضای ابری رایگان (Free Cloud Storage)
فضای ابری رایگان پارسپک میزان ۵۰ گیگابایت حجم و فضا را دراختیارتان قرار میدهد. برای تهیه فضای ذخیرهسازی ابری رایگان پارس پک نیازی به پرداخت هزینه نیست و میتوانید برای ذخیرهسازی دادهها، تست فضای ابری و پشتیبانگیری و آرشیو اطلاعات در فضایی امن و دسترسپذیر از این سرویس استفاده نمایید.
چه روشهایی برای ذخیرهسازی دادهها در کلود استوریج وجود دارد؟
چگونه میتوانیم فضای ابری بخریم؟
با مراجعه به وبسایت ارائهدهندگان فضای ذخیرهسازی ابری و انتخاب میزان فضای موردنیاز، میتوانید حساب کاربری ایجاد و به محلی برای نگهداری دادهها دسترسی پیدا کنید. برای خرید فضای ابری، شرکتهای متعددی وجود دارند. یکی از این شرکتها پارس پک است که فضای ذخیرهسازی ابری با قابلیت ذخیرهسازی اشیاء (Object Storage) را ارائه میدهد. درادامه، سرویسهای ابری پارس پک را معرفی خواهیم کرد.
همهچیز درومورد سرویس فضای ابری پارس پک و راهنمای خرید و اتصال به آن در مقالهی زیر آمده است.
معرفی فضای ابری پارس پکبا فضای ابری پارس پک بیشتر آشنا شوید
سرعت دسترسپذیری و آپتایم و امنیت ازجمله عوامل مهم در انتخاب فضای ذخیرهسازی ابری هستند. پارس پک با فراهمکردن فضایی ایمن و پرسرعت با دسترسی و پایداری رضایتبخش، به کاربران کمک میکند تا بتوانند فایلهای حجیمشان را در مدتزمان کوتاهی در فضای ابری آپلود یا از آن دانلود کنند. فضای ذخیرهسازی ابری پارس پک با پنل اختصاصی و کاربرپسند و بهرهمندی از پروتکل S3 آمازون و معماری Multi-Tenant طراحی و پیادهسازی شده است؛ بههمیندلیل، مزایای متعددی دراختیار کاربران قرار میدهد.

امکاناتی که فضای ابری پارس پک ازائه میدهد.
قابلیت cloud storage چیست ؟
قبل از خرید کلود استوریج، باید خدمات ارائهدهندگان را بررسی کنید و برای این کار، نکات مختلفی را در نظر بگیرید تا بهترین سرویس را انتخاب کنید. برخی از مزایا و امکاناتی که Cloud Storage پارس پک به کاربران ارائه میدهد، ازاینقرارند:
1. انعطاف فراوان در مقیاسپذیری
ارتقای سرویسها درصورت نیاز یکی از دغدغههای بزرگ کاربران است. برای مثال، اگر یک ترابایت فضا تهیه کرده باشید و در طول استفاده به چهار ترابایت دیگر نیاز پیدا کنید، آیا سرویسدهنده میتواند فضای موردنیاز را به سرورتان اضافه کند؟ خبر خوش این است که مقیاسپذیری خدمات پارس پک بسیار زیاد است و هر زمان که بخواهید، تیم پشتیبانی بهسرعت فضا و سختافزار سرویسهای موردنیازتان را ارتقا میدهد.
2. مقرونبهصرفهبودن هزینهها
هزینه خرید کلود استوریج از پارس پک درمقایسهبا روشهای ذخیرهسازی سنتی و سایر سرویسدهندگان باتوجهبه امکاناتش مقرونبهصرفهتر است و با صرف هزینه معقول، میتوانید از خدمات باکیفیت و امن استفاده کنید.
3. استفاده از پنل اختصاصی برای مدیریت فایلها
سادگی کار با پنلهای ذخیرهسازی برای تمامی کاربران، بهخصوص افراد مبتدی بسیار مهم است. پنل اختصاصی و کاربرپسند و امکان ارسال اطلاعات کدگذاریشده از دیگر مزایای خدمات ابری شرکت پارس پک است. وقتی میخواهید فایلی را در فضای ابری پارس پک آپلود کنید، با استفاده از نرمافزار کدگذاری برای امنیت بیشتر اطلاعات، میتوانید رمزعبوری را برای آنها تعیین کنید.
4. امنیت و دسترسپذیری مثالزدنی
برای افزایش امنیت دسترسی کاربران به فایلهایشان، ارتباط آنان با فضای ذخیرهسازی ازطریق پروتکل HTTPS و رمزنگاریشده برقرار میشود تا هکرها نتوانند به اطلاعاتشان دسترسی پیدا کنند. همچنین در زمان و مکان دلخواه، بهاحتمال ۹۹.۹۰درصد میتوانید به دادهایتان دسترسی داشته باشید و خطر قطعی و خرابی و ازدستدادن دادههایتان را تهدید نمیکند.
5. استفاده از پروتکل S3 آمازون و معماری Multi-Tenant
سرویس S3 آمازون امکان ذخیره و کنترل پایدار و امن دادهها را بهلطف بهرهمندی از امکانات آمازون فراهم میکند؛ ازاینرو، با آپتایم و سرعت زیاد و تنها با اتصال به اینترنت، میتوانید دادههایتان را بهخوبی مدیریت کنید. همچنین، معماری Multi-Tenant باعث میشود دسترسیهای مختلف برای ارتباط با فضای ذخیرهسازی ابری تعریف کنید و منابع و اطلاعاتتان را بهصورت گروهی با افراد موردتأییدتان بهاشتراک بگذارید.
6. افزونگی داده و قابلیت ذخیرهسازی اشیاء
ازدستنرفتن دادهها و نگهداری همیشگی آنها از دغدغههای مهم کسبوکارهاست؛ بههمیندلیل، برای اینکه دادههایتان بهصورت امن و بدون کوچکترین مشکلی ذخیره شوند، پارس پک از چندین سرور برای نگهداری اطلاعات استفاده میکند و تهیهی خودکار سه نسخه از دادههای شما را برای افزایش امنیت در اولویت قرار داده است. بنابراین، اگر اطلاعاتتان به هر دلیلی از یک سرور پاک شود، بهراحتی میتوانید از سرورهای دیگر به آنها دسترسی پیدا کنید. همچنین، روش ذخیرهسازی اشیاء امکان ذخیره آسان و سریع دادههای حجیم را با پایداری چشمگیر فراهم میکند.

چطور به فضای ابری پارس پک متصل شویم؟
جمعبندی
تأمین فضای ذخیرهسازی دادها ازجمله نیازهای امروزی افراد بهحساب میآید. با رویکارآمدن فضاهای ابری، بهنظر میرسد تا حد زیادی این نیاز به دست فراموشی سپرده شود. مزایای فراوان کلود استوریجها استفاده از آنها را اجتنابناپذیر میکند؛ بههمیندلیل، در این مقاله سعی کردیم تا با معرفی فضای ابری و مزایای و امکانات آن، شما را با سرویسی کاربردی و پرطرفدار آشنا و فضای ابری پارس پک را بهعنوان پرطرفدارترین سرویس ذخیرهسازی معرفی کنیم.
راهنمای کامل تهیه فایل پشتیبان از کنترلپنلهای دایرکت ادمین و سی پنل و نحوه ذخیرهسازی فایل در فضای ابری در مقالهی زیر آمده است.
بکآپ گیری از سی پنل و دایرکت ادمین و ذخیره در فضای ابریسؤالات متداول
1. فضای ابری چیست؟
کلود استوریج بستری آنلاین برمبنای رایانش ابری است که امکان دانلود و آپلود فایلهای حجیم را با سرعت و دسترسپذیری فراوان فراهم میکند.
2. چند نوع فضای ابری وجود دارد؟
براساس کاربرد، چهار نوع فضای ابری شخصی، خصوصی، عمومی و ترکیبی وجود دارد.
3. برای چه کارهایی میتوان از فضای ابری استفاده کرد؟
برای انواع کارهای مختلف از ذخیره فایلهای شخصی همچون عکس، فیلم و... گرفته تا ذخیره فایلهای بسیار حجیم کسبوکارها مانند اطلاعات بانکها و… میتوان از فضای ذخیرهسازی ابری بهره برد.
4. از کجا فضای ابری تهیه کنیم؟
فضای ذخیرهسازی ابری را با بهترین امکانات و هزینه مقرونبهصرفه میتوانید از پارس پک بخرید.