معرفی ۱۰+۱ میل سرور لینوکسی پرکاربرد
در این مقاله میخوانید
میل سرور لینوکس (MTA) شما را از دردسر ساخت و ارسال و دریافت ایمیلها بهصورت دستی و هرزنامههای اضافی نجات میدهد. چه کسبوکار کوچک و جمعوجور دارید و چه میخواهید به بسیاری از کاربران ایمیل ارسال کنید، به سروری قدرتمند برای ارسال ایمیل نیاز خواهید داشت.
در این مقاله از بلاگ پارس پک، انواع میل سرور لینوکس را معرفی خواهیم کرد. اگر قصد دارید بهترین ایمیل سرور لینوکسی راهاندازی کنید، خواندن این مقاله به شما کمک میکند تا ابتدا با ۱۰+۱ نمونه از بهترین میل سرورهای لینوکس آشنا شوید و سپس براساس نوع نیاز و کسبوکارتان مناسبترین آنها را انتخاب کنید.
خرید سرویس لینوکسی برای مدیریت میل سرور از پارس پک
شما میتوانید از این مقاله برای مدیریت سرویس لینوکس خود استفاده کنید و اگر قصد خرید سرور لینوکس پارس پک را دارید، میتوانید با کارشناسان فروش ما در ارتباط باشید. همچنین، شما میتوانید برای اطلاع از تعرفهها و هزینهها به لینکهای زیر مراجعه کنید.
۱. میل سرور Sendmail
برای شروع، سراغ یکی از انواع محبوب میل سرور لینوکس میرویم. Sendmail ازجمله میل سرورهای لینوکس است که به کسبوکارها امکان میدهد تا با استفاده از پروتکل انتقال ساده ایمیل (Simple Mail Transfer بهاختصار SMTP) بهراحتی ایمیلهایشان را ارسال کنند. این پروتکل روی سرور ایمیل با عملکرد اختصاصی نصب میشود که بهکمک آن میتوانید پیامهای مشخصی را تعریف کنید تا براساس دستورالعمل خاصی برای گیرنده ارسال کند.
میل سرور Sendmail جزو انواع قدیمی میل سرور است که در نسخه RHEL 5 معرفی شد. این میل سرور لینوکس در زمان خودش بهعنوان بهترین SMTP سرور شناخته شده بود. درکنار سابقه طولانیمدت این میل سرور، باید گفت بهدلیل پیکربندی پیچیدهاش، این روزها چندان استفاده نمیشود.
مزایای Sendmail
- رایگان است.
- به پهنای باند کمی نیاز دارد
- پیکربندی و راهاندازی آن ساده است.
- امکان سفارشیسازی ایمیل وجود دارد.
- جزو میلسرورهای پایدار بهشمار میرود.
- با برنامههای دیگر مانند فیلترینگ هرزنامهها همگامسازی میشود.
معایب Sendmail
- نسبتاً قدیمی است.
- برای کاربری حرفهای چندان پاسخگو نیست.
آیا تابهحال از شرکت تبلیغاتی ایمیل دریافت کردهاید؟ با وجود انواع روشهای تبلیغاتی و راههای ارتباطی، همچنان نمیتوان از تأثیر ایمیل چشمپوشی کرد. داشتن کسبوکار موفق بدون بهرهمندی از سرورهای ایمیل چندان راحت نیست. اگر قصد دارید ایمیلهای متعددی ارسال و دریافت کنید، بهرهمندی از میل سرور لینوکس کارتان را راحت خواهد کرد.
۲. میل سرور Postfix
شرکت IBM میل سرور Postfix را بهعنوان جایگزین مناسب میل سرور Sendmail معرفی کرد. ویژگیهای این میل سرور لینوکس امکان برقراری ارتباط با MariaDB، قدرتمندترین پایگاه داده و نیز امنیت بیشتر از میل سرور Sendmail هستند.
علاوهبراین، کانفیگ ساده و راهاندازی راحت Postfix آن را به یکی از انواع محبوب میل سرور لینوکسی تبدیل کرده است. پشتیبانی از دیتابیس، کنترل ایمیلهای اسپم، پشتیبانی از صندوق پستی و چندین پروتکل از ویژگیهای دیگر میل سرور Postfix بهشمار میآیند.
این میل سرور را روی Solaris ،OS X ،Mac، لینوکس و تمام سیستمعاملهای مبتنیبر یونیکس میتوانید نصب کنید و از عملکرد ساده و سریع آن بهعنوان محبوبترین میل سرور لینوکسی لذت ببرید.
۳. میل سرور Zimbra
یکی دیگر از بهترین میل سرورهای لینوکس، میل سرور قدرتمند Zimbra است که ازنظر قدرت و اثربخشی، توانسته از سایر میلسرورهای توزیعهای لینوکس جلو بزند. ویژگیهایی همچون ارائه منوهای کاربردی و تقویمهای گروهی برای کاربر، تجربه کاربری مناسبی برای این میل سرور لینوکس رقم زده است.
علاوهبر امنیت، گزینههای کاربردیای که میل سرور Zimbra برای بازاریابی ایمیلی دراختیارتان قرار میدهد، محبوبیت آن را بیشتر کرده است. درکنار تمام ویژگیهای قدرتمند Zimbra، برخورداری از پایگاه داده قدرتمند و مستندات کامل، خیال شما را از هر نظر راحت خواهد کرد.
مزایای Zimbra
- از نسخه موبایل نیز بهره میبرد.
- ازجمله بهترین میل سرورهای لینوکسی منبعباز و رایگان است.
- گزینههای قدرتمند و کاربردی برای کنترل سیستم دراختیارتان قرار میدهد.
- از تقویمهای گروهی برخوردار است و امکان اشتراکگذاری داکیومنت را دارد.
- قابلیت مقیاسپذیری درخورتوجهی دارد؛ درنتیجه باتوجهبه نوع نیاز کسبوکارتان، میتوانید آن را تنظیم کنید.
معایب Zimbra
- استفاده از آن برای کاربران تازهکار دشوار است.
- باتوجهبه ویژگیهای قدرتمند این میل سرور لینوکس برای راهاندازی روی سرورهایی با منابع کم و قدرت پردازش ضعیف مناسب نیست.
۴. میل سرور Exim
درادامه معرفی میل سرورهای لینوکس، سراغ میل سرور Exim میرویم. Exim در سال ۱۹۹۵ معرفی شد؛ اما در جلب توجه کاربران چندان موفق عمل نکرد. بااینحال با رفع مشکلاتش، پس از مدتی توانست به یکی از میل سرورهای کارآمد لینوکس تبدیل شود.
میل سرور Exim را روی تمام سیستمعاملهای مبتنیبر یونیکس میتوانید نصب کنید. همچنین با استفاده از مجازیساز لینوکس، میتوانید از آن روی سرور ویندوز بهره ببرید. این میل سرور لینوکس در توزیع دبیان چهارمین نسخهای است که بهطورپیشفرض بهعنوان MTA عمل میکند.
امروزه، میل سرور Exim بهصورت پیشفرض بهعنوان میل سرور سی پنل بهکار گرفته میشود. ویژگی مهم این میل سرور پشتیبانی RFC 2821 SMTP و RFC 2033 LMTP است که برای ارسال، انجام تنظیمات کامل، پشتیبانی قدرتمند، مسیریابی هوشمند، رمزگذاری و اتصال به سیستم پیامکی استفاده میشود.
بهطورکلی، اگر به ایمیل سرور لینوکسی نیاز دارید، Exim گزینهای مناسب است که از ویژگی انعطافپذیری آن میتوانید نهایت استفاده را ببرید.
مزایای Exim
- قابلیت فیلترکردن پیامها را دارد.
- از سیستم احراز هویت خارجی برخوردار است.
- راهاندازی و پیکربندی و مدیریت آن حتی برای تازهکارها ساده است.
- در ارسال تعداد زیادی ایمیل گزینه کاربردی و مؤثری است و بهخوبی عمل میکند.
- با استفاده از سیستم رمزگذاری SSL و TLS، ایمیلهای SMTP را رمزگذاری میکند.
- از مجوز GUN GPL برخوردار است که به کاربران امکان میدهد تا نرمافزار را براساس نیازهایشان تغییر دهند.
معایب Exim
- اگر به امکانات بیشتر از حد معمول نیاز دارید، پیکربندی EXIM ممکن است کمی سخت شود.
- اگر حین کار با این میل سرور لینوکسی به مشکلی برخوردید، احتمال دریافت پشتیبانی مؤثر تقریباً صفر است.
برای آشنایی با انواع و روشهای افزایش امنیت میل سرور و نکات مهم برای خرید ایمیل سرور را در مقاله زیر بخوانید.
۵. میل سرور Axigen
ایمیل سرور Axigen یکی از بهترین سرورهای ایمیلی برای لینوکس است که از Webmail و IMAP و SMTP پشتیبانی میکند؛ البته این میل سرور را میتوانید برای ویندوز و داکر نیز استفاده کنید. توسعه این ایمیل سرور به سال ۲۰۰۳ برمیگردد.
ناگفته نماند که بهدلیل سازگاری برخی از ویژگیهای این Mail Server در لینوکس با موبایل و سایر سیستمعاملها، استفاده از آن افزایش پیدا کرده است. نکته مهم اینکه فقط پنج کاربر میتوانند بهرایگان از ایمیل سرور Axigen استفاده کنند؛ بنابراین، اگر قصد دارید کاربران بیشتری اضافه کنید، باید نسخه حرفهای آن را بخرید.
مزایای Axigen
- پلتفرمی قابلتنظیم با راهاندازی ساده و سریع است.
- از سرویس گیرنده وب ادمین و وب ایمیل برخوردار است.
- از داکیومنتهای مختلف بهره میبرد و از چندین دامنه پشتیبانی میکند.
معایب Axigen
- محدودیت دسترسی رایگان دارد.
- درمقایسهبا سایر رقبا محبوبیتش کمتر است و رابط وبمیل ضعیفتری دارد.
۶. میل سرور Qmail
این میل سرور یکی از میل سرورهای ساده و کارآمد لینوکسی است. در سال ۱۹۹۸، ایمیل سرور لینوکس Qmail بهعنوان جایگزینی ایمن برای Sendmail معرفی شد. شایان ذکر است که بهعنوان ایمیل سروری منبعباز، آن را میتوانید روی سیستمعاملهای لینوکس و یونیکس نصب کنید.
مزایای Qmail
- پشتیبانی کاملی دارد.
- از پیکربندی خودکار برخوردار است.
- امکان نصب سریع را برای کاربر فراهم میکند.
- بهطورخودکار از لوپلیستها جلوگیری میکند.
- از محیط مدیریت اختصاصی برای هر کاربر بهره میبرد.
- امکان جداسازی گروهها و آدرس و فایلها را فراهم میکند.
معایب Qmail
- با وجود منبعبازبودن، استفاده از آن رایگان نیست.
- درصورت اتصال IPV6، امکان اتصال به اینترنت را برای شما فراهم نمیکند.
- ساختار این میل سرور Linux بهگونهای است که نگهداری از ایمیلها را برای کاربر سختتر میکند.
- طراحی کلی آن براساس حفظ رابطی ثابت نوشته شده است و روش معمولی و سادهای برای پیکربندی ندارد.
۷. میل سرور Apache James
میل سرور Apache James از Mail Serverهای برتر لینوکس بهشمار میرود. این ایمیل سرور راهکاری کاربردی و منبعباز برای افرادی است که به ارسال ایمیلهای متعدد نیاز دارند. علاوهبراین، پیکربندیاش ساده است و گزینهای مناسب برای شرکتهایی خواهد بود که بهدنبال استانداردهای بیشتر و ویژگیهای پیچیدهتر از ایمیل سروری ساده هستند.
سرور Apache james از انواع پروتکلهای IMAP و SMTP پشتیبانی میکند. همچنین، از قابلیت مقیاسپذیری برخوردار است و بدون اینکه تداخلی با سایر افزونهها ایجاد کند، گزینههای مختلفی برای پیکربندی ارائه خواهد داد.
مزایای Apache James
- متنباز است.
- از رابط وب برای مدیریت راحتتر بهره میبرد.
- روی سیستمعاملهای لینوکس و ویندوز و macOS اجرا میشود.
- از امکان تنظیم و مدیریت راحت برای حجم زیاد ترافیک ایمیل برخوردار است.
معایب Apache James
با وجود منبعبازبودن، ازآنجاکه محبوبیت سایر میل سرورهای لینوکسی را ندارد، ممکن است عملکرد موردنیازِ برخی کاربران و داکیومنتهای لازم را نداشته باشد.
۸. میل سرور Citadel
میل سرور Citadel در فهرست بهترین میل سرورهای لینوکس جایگاه ویژهای دارد؛ زیرا با اینکه حدود ۳۳ سال از معرفی و طراحی این ایمیل سرور میگذرد، همچنان توانسته است عملکرد قدرتمندی از خود بهنمایش بگذارد.
ایمیل سرور Citadel را میتوانید در انواع توزیعهای منبعباز لینوکس و یونیکس استفاده کنید. دادههای این ایمیل سرور لینوکس روی پایگاه داده برکلی ذخیره میشود. گفتنی است که کنترل ساده و راهاندازی سریع این ایمیل سرور رایگان و منبعباز، محبوبیت آن را برای استفاده بیشتر کرده است.
مزایای Citadel
- نصب و اجرای آن آسان است.
- از چندین دامنه پشتیبانی میکند.
- از امکان رمزگذاری openSSL برخوردار است.
- قابلیت پیادهسازی براساس پروتکلهای مختلف را دارد.
معایب Citadel
- رابط کاربری و پیکربندی آن برای کاربران تازهکار پیچیده است.
۱۱ تا از بهترین روشهای جلوگیری از اسپمشدن ایمیل ارسالی را در مقاله زیر بخوانید.
۹. میل سرور hMail
یکی دیگر از سرورهای ایمیل رایگان و منبعباز لینوکس، میل سرور hMailServer است. در این میل سرور Linux، دو نوع از بهترین فناوریهای ضدهرزنامه فناوریهایSPF و SURBL است که در SMTP و POP3 و IMAP استفاده میشود. علاوهبراین، امنیت چشمگیری دارد و نصب و پیکربندیاش ساده است. درواقع، با اسکن تمام ایمیلهای دریافتی و ارسالی از ایمیلهای هرز و مشکوک جلوگیری میکند.
مزایای hMailserver
- رایگان و متنباز است.
- از SSL برخوردار است.
- پایداری و امنیت مطلوبی دارد.
- نصب و پیکربندی آن ساده است.
- همزمان از چندین دامنه پشتیبانی میکند.
- امکان افزودن قابلیتهای متنوع بهکمک افزونههای این سرویس فراهم است.
معایب hMailserver
- بهدلیل منبعبازبودن، هیچ کمک رسمی از پشتیبانی دریافت نمیکنید.
- ازآنجاییکه کمتر از رقبایش استفاده میشود، از منابع کمتری نیز برخوردار است.
- برخی از قابلیتهای پیچیده موجود در سایر انواع میل سرورهای Linux در این ایمیل سرور دیده نمیشود.
۱۰. میل سرور Mutt
ایمیل سرور Mutt میل سرور مبتنیبر متن و شبیه لینوکس است که در سال ۱۹۹۵ بهعنوان میل سرور User Agent شناخته شد. درواقع، این میل سرور با همین ویژگی توانست کاربردی قدرتمند در ترمینال خود بهنمایش بگذارد و درمقایسهبا با رقبایش کمنظیر عمل کند. طراحی قدرتمند Mail Server لینوکسی Mutt پیکربندی و نصب آن را به میل سروری جذاب برای کاربران تبدیل کرده است. از دیگر ویژگیهای میل سرور قدرتمند Mutt میتوان به اینها اشاره کرد:
- مستندات کاملی دارد.
- از سیستم ارسال ایمیل پشتیبانی میکند.
- از پروتکل IMAP و POP3 پشتیبانی میکند.
- از سیستم تگکردن ایمیل پشتیبانی میکند.
- از پشتیبانی نرمافزاری قدرتمندی بهره میبرد.
- از انواع فرمتهای MH ،mailDir ،MMDF و Mbox پشتیبانی میکند.
۱۱. میل سرور Horde
قابلیت نوشتن وظایف و یادداشت، مدیریت تماسها، سرور ایمیلی و سایر قابلیتها همگی در Horde ذخیره شده است. این Mail Server در لینوکس تحتمجوز GNU و با استفاده از PHP ساخته شده است.
هر سازمانی با هر میزان نیاز میتواند از این ایمیل سرور استفاده کند. درصورتیکه درزمینه نحوه کار ایمیل سرور Horde با مشکلی مواجه شوید، کارشناسان پشتیبانی آن همیشه دردسترس هستند تا به شما کمک کنند. راه اندازی میل سرور لینوکس Horde کار سادهای است و بهراحتی میتوانید آن را راهاندازی و استفاده کنید.
مزایای Horde
- پیشخوان سادهای دارد.
- از بخش اخبار پشتیبانی میکند.
- از دسترسی به ایمیل موبایل پشتیبانی میکند.
- از رابط کاربری مناسب برای کاربران موبایل بهره میبرد.
- به IMAP و ،POP3 و طرحبندیهای صفحهای و ستونی مجهز است.
- از امکان فیلترسازی ایمیل براساس ویژگیهای مختلف بهره میبرد.
معایب Horde
- امکان تنظیمبندی اشتباه برای هر کاربر وجود دارد.
- احتمال ایجاد محدودیت در ورود به سیستم بهدلیل پیکربندی نادرست وجود دارد.
جمعبندی
میل سرور لینوکس به شما کمک میکند تا ایمیل بین سرور و نرمافزار کلاینت در بستری امن و راحت منتقل شود. در این مطلب، ۱۰+۱ سرور ایمیل لینوکس را همراه با ویژگیهای هرکدام به شما معرفی کردیم. میان بهترین میل سرورهای لینوکس به نیاز کسبوکار شما بستگی دارد.
قبل از انتخاب میل سرور لینوکسی، ابتدا باید ارائهدهنده لینوکسی مناسبی پیدا کنید. درواقع، حتی بهترین ایمیل سرورهای لینوکس نیز نمیتوانند در زمانیکه سرور منابع محدود و ضعیفی دارد، عملکرد موفقی از خود نشان دهد.
در این زمینه، ما در پارس پک سرویسهای پایدار و قدرتمندی را برای میزبانی از انواع سرورهای لینوکس و سرورهای ایمیلی آن ارائه دادهایم. اگر بهدنبال تجربه میزبانی ایمن و قدرتمند با استفاده از آخرینجدیدترین فناوریهای روز دنیا هستید، همینحالا میتوانید از خدمات پارس پک استفاده کنید.
درصورتیکه برای انتخاب یا راهاندازی میل سرور به راهنمایی نیاز دارید، کارشناسان پارس پک مشتاق پاسخگویی به شما خواهند بود. اگر هم سؤال یا ابهامی درباره این موضوع دارید، آن را در بخش کامنتها با ما مطرح کنید. شما به این فهرست، چه ایمیل سرورهای لینوکسی دیگریاضافه میکنید؟
سؤالات متداول
۱. بهترین Mail Server برای لینوکس کدام است؟
بهترین میل سرور براساس نوع نیاز شما تعیین میشود. بااینحال،ی میل سرور لینوکس Sendmail توانسته است در برخی از قابلیتهای مهمی که رقبایش ارائه ندادهاند، همچنان جلوتر باشد.
۲. آیا Microsoft Outlook ایمیل سرور مناسبی است؟
مایکروسافت Outlook ایمیل سرور نیست و فقط نرمافزاری ایمیلی است که برای ارسال و دریافت ایمیل استفاده میشود.