گیم سرور چیست؟ معرفی بهترین سرور برای گیم
در این مقاله میخوانید
امروزه، سرورها در بسیاری از امور روزمره کاربرد پیدا کردهاند. علاقهمندان به بازیهای آنلاین و گروهی ازجمله افرادی هستند که استفاده از سرور برایشان بسیار کاربردی است. گیمرها برای اجرای آنلاین بازی به سروری نیاز دارند که بازیها را با قدرت و بدون لَگ اجرا کنند و پینگ بسیار کمی داشته باشند. اگر شما هم میخواهید بدانید که گیم سرور چیست و انواع گیم سرور چه کاربردهایی دارند، این مقاله از بلاگ پارس پک را از دست ندهید.
دلایل استفاده از گیم سرور چیست؟
صنعت بازی یکی از صنایع پردرآمد در دنیای امروزی است. امروزه، افرادی که به بازیهای کامپیوتری علاقه دارند، فقط به کودکان و نوجوانان محدود نمیشوند و حتی بسیاری از بازیها برای بزرگسالان طراحی شده است. با ورود فناوری اینترنت و نفوذ آن به زندگی روزمره مردم، بازیها نیز دچار تحول جدی شدند. بازیهای آنلاین و گروهی فرزند همین تکنولوژی هستند. حالا دیگر میتوانید روی مبل خود لَم بدهید و با دوستانتان بازی کنید.
دراینمیان، یکی از اولین نیازهای شما برای انجام بازیهای آنلاین و گروهی سروری است که بتواند از بازی شما میزبانی کند. این سرور باید به اینترنت بسیار پرسرعت دسترسی داشته و برای اجرای بازیهای مدنظر شما بسیار قدرتمند باشد. بنابراین، درمجموع میتوان گفت که اصلیترین کاربرد سرور گیم این است که از بازی شما میزبانی کند و به شما امکان دهد که بازیهای آنلاین را با افراد دیگر انجام دهید.
انواع گیم سرور و نکاتی که باید درباره آن ها بدانید
بعد از اینکه به این نتیجه رسیدیم که کاربرد گیم سرور چیست، در گام بعدی باید با انواع گیم سرور بیشتر آشنا شویم. مانند سرورهای دیگر، گیم سرورها نیز به انواع مختلفی تقسیم میشوند که درادامه، آنها را معرفی میکنیم.
۱. سرور اختصاصی برای گیم
اولین و قدرتمندترین سرور بازی سرورهای اختصاصی هستند. در این سرورها، به تمامی منابع سرور ازجمله منابع سختافزاری و پهنای باند بهطورکامل و اختصاصی دسترسی دارید. بهعبارتدیگر، هیچ فرد دیگری در استفاده از منابع این سرور با شما شریک نخواهد بود.
بدیهی است که باتوجهبه همین خصوصیت، سرور اختصاصی برای اجرای بازیهای بسیار گرافیکی انتخاب کاملاً مناسبی است؛ البته برای استفاده از آن باید هزینه بیشتری درمقایسهبا سرورها بپردازید.
۲. سرور مجازی گیم
یکی دیگر از سرورهای گیم پرکاربرد سرور مجازی است. تصور کنید که سروری اختصاصی منابع خود را با استفاده از ماشینهای مجازی به قسمتهای مختلفی تقسیم کرده و هریک از این قسمتها به یک نفر اختصاص داده شده است. به چنین سروری، سرور مجازی گفته میشود.
اگرچه سرور مجازی منابع محدودتری از سرور اختصاصی دارد، اگر با نگاهی درست این سرور را انتخاب کنید، با هزینهای کمتر میتوانید سروری متناسب با نیازتان را انتخاب کنید. آنچه در اینجا اهمیت دارد، این است که بدانید سرور مجازی گیم سرور چیست. درادامه، این سرور را بیشتر توضیح میدهیم و به نکاتی اشاره میکنیم که به شما در انتخاب بهترین گیم سرور کمک میکند.
برای آشنایی با سرور و انواع آن از نظر کاربرد، موقعیت، اشتراک منابع و کنترلپنل حتماً مقاله زیر را بخوانید.
۳. سرور ابری بازی
تکنولوژی ابری در بسیاری از کسبوکارهای دیجیتال تغییراتی شگرف ایجاد کرده است. این تغییرات در حوزه شبکه و هاستینگ نیز بسیار محسوس بوده است. حالا دیگر سرورهایی را میتوانید پیدا کنید که براساس تکنولوژی ابری ساخته شدهاند و با استفاده از آنها نیاز خود را رفع کنید. اگرچه سرور ابری نیز میتواند بهعنوان گیم سرور استفاده شود، پیشنهاد میکنیم که از سرور اختصاصی یا سرور مجازی برای این منظور بهره ببرید.
گفتنی است گیم سرورهای دیگری مانند گیم سرور اشتراکی یا هاست اشتراکی نیز وجود دارند که برخی از آنها بهعنوان جایگزینهایی برای گیم سرور یاد میکنند؛ اما باتوجهبه اینکه در این سرورها یا هاستها منابع بهطوراختصاصی دراختیار شما نیست و استفاده کاربران دیگر از منابع میتواند بر کیفیت اجرای بازی شما تأثیر مستقیم بگذارد، استفاده از آنها را بههیچعنوان توصیه نمیکنیم. بههمیندلیل نیز، در مطلب حاضر این سرورها را معرفی نکردهایم.
آشنایی با انواع گیم سرورها
معیارهای مهم در انتخاب بهترین گیم سرور چیست؟
اگر بخواهیم بدانیم که بهترین معیارها برای انتخاب سرور گیم چیست، باید موارد متعددی را مدنظر قرار دهیم. درادامه، به برخی از این معیارهای مهم اشاره خواهیم کرد.
برای اجرای برخی بازی ها به منابع قدرتمند و IP ثابت خارج نیاز دارید. چیزیکه گیم سرور برایتان فراهم میکند و با خرید این سرویس میتوانید بازیهای مورد نظرتان را با قدرت و سرعت کمنظیر و بدون لَگ اجرا کنید. درهنگام خرید گیم سرور به کیفیت منابع سختافزاری، سیستمعامل، موقعیت و پشتیبانی توجه کنید تا بهترین انتخاب را داشته باشید.
۱. مشخصات سختافزاری و پهنای باند گیم سرور
سختافزار نصبشده روی سرور یکی از معیارهای مهمی است که برای انتخاب بهترین گیم سرور باید به آن توجه کنید. درکنار مشخصات سختافزاری، پهنای باند سرور نیز ازجمله معیارهای مهم دیگری است که باید به آن توجه کنید.
درصورتیکه کانفیگ سرور برای اجرای همزمان بازی مناسب نباشد، بهطورکلی بازی روی سرور اجرا نمیشود (این موضوع معمولاً بهدلیل کافینبودن حداقل مشخصات سختافزاری سرور اتفاق میافتد) یا اجرای آن با لَگ همراه خواهد بود.
۲. داون تایم (Downtime) اندک
فرض کنید در اوج انجام بازی آنلاین با دوستانتان هستید و در همان زمان، سرور شما غیرفعال و از دسترس خارج میشود. این موضوع احتمالاً بدترین اتفاقی است که میتوانید با آن روبهرو شوید.
به مدتزمانی که سرور شما در حالت غیرفعال است و قاعدتاً استفاده از آن نیز برایتان امکانپذیر نیست، Downtime گفته میشود. ازجمله معیارهای مهم در انتخاب بهترین گیم سرور داونتایم بسیار کم آن است.
هایبرید سرور چیست و چه تفاوتی با ماکرو سرور دارد؟ مقایسه هایبرید سرور و ماکرو سرور را در مقاله زیر بخوانید.
۳. سیستمعامل گیم سرور
سرورها نیز مانند تمامی دستگاههای کامپیوتری دیگر برای اینکه بتوانند دستورهای مدنظر شما را به سختافزار منتقل کنند، به سیستمعامل نیاز دارند. هنگام خرید گیم سرور باید به سیستمعامل آن نیز توجه کنید. روی این سرورها، معمولاً از دو سیستمعامل لینوکس با انواع توزیعهای آن و ویندوز استفاده میشود.
اینکه کدام سیستمعامل برایتان مناسبتر است، دقیقاً به بازی انتخابی شما بستگی دارد؛ اما معمولاً باتوجهبه اینکه سورسهای بازیها بیشتر برای ویندوز منتشر شده است، استفاده از این سیستمعامل روی سرورهای بازی محبوبیت بیشتری دارد.
۴. محل دیتاسنتر گیم سرور
یکی دیگر از معیارهای مهم برای انتخاب گیم سرور مناسب، محلی است که سرور در آن نگهداری میشود. ازنظر فنی، هرچه محل جغرافیایی دیتاسنتر به کاربران نزدیکتر باشد، پینگ کمتری تجربه و درنتیجه، لَگ کمتری در بازیها مشاهده خواهید کرد. بنابراین، اگر دلیل خاصی بر استفاده از دیتاسنترهای خارج از کشور ندارید، بهترین گزینه برای انتخاب دیتاسنتر گیم سرور کشور ایران است.
۵. پشتیبانی فنی
وجود تیم فنی کاربلد درکنار شما قوتِقلبی است که هنگام بروز مشکل در استفاده از سرور، بیشتر به آن پی خواهید برد. بنابراین، اگر بخواهیم بگوییم که بهغیر از مسائل فنی سرور، مهمترین معیار برای انتخاب بهترین گیم سرور چیست، بیشک باید به پشتیبانی فنی سرور اشاره کنیم.
اصولاً شرکتهای هاستینگ و ارائهدهنده خدمات سروری که تجربه بسیاری در این زمینه دارند، باتوجهبه فراوانی تعداد کاربران، خدمات مناسبی نیز به آنان ارائه میدهند. بنابراین، در خرید سرور حتماً شرکتی را انتخاب کنید که سابقه طولانی در این حوزه داشته باشد.
تا اینجای مطلب سعی کردیم به نکاتی اشاره کنیم که میتوانید از آنها بهعنوان راهنمای خرید گیم سرور استفاده کنید. اگر تعداد افرادی که قرار است با شما آنلاین بازی کنند، زیاد است یا بازی شما بهگونهای است که منابع سختافزاری فراوانی برای اجرای آن احتیاج دارید، بهترین انتخاب سرور اختصاصی بازی است. برای آشنایی بیشتر با این سرورها، مشخصات سرورهای اختصاصی گیمینگ پارس پک را بررسی کنید.
مدیریت و مانیتورینگ سرور چیست و مدیر سرور چه وظایفی دارد؟ در مقاله زیر بخوانید.
جمعبندی
چند سالی است که بازیهای آنلاین و گروهی بین گیمرها محبوبیت فراوانی پیدا کرده است. با این قابلیت میتوانید با دوستان خود آنلاین بازی کنید. بااینحال برای این کار، به سروری نیاز دارید که ابتدا بتواند بازی مدنظرتان را اجرا و سپس شرایطی را فراهم کند تا با کیفیت هرچهبهتر و همزمان با دوستانتان بازی کنید. سرورهایی که چنین مشخصاتی دارند، سرور گیمینگ نامیده میشوند. در این مقاله از بلاگ پارس پک، به این سؤال جواب دادیم که گیم سرور چیست و هنگام انتخاب بهترین گیم سرور، به چه نکاتی باید توجه کنید.
سؤالات متداول
۱. گیم سرور چیست؟
سروری است که با استفاده از آن میتوانید بهصورت گروهی و آنلاین با افراد دیگر بازی کنید.
۲. بهترین دیتاسنتر برای گیم سرور کدام است؟
باتوجهبه اینکه نزدیکبودن محل کاربران از سرور به دیتاسنتر موجب کاهش چشمگیر پینگ خواهد شد، بهترین دیتاسنتر برای سرور گیم دیتاسنترهای ایران است.
۳. استفاده از کدام سیستم عامل روی سرور گیم مناسب تر است؟
تقریباً همه ما با سیستمعامل ویندوز راحتتر کار میکنیم. همچنین، بسیاری از سورسهای بازیها صرفاً برای ویندوز منتشر شدهاند. بنابراین، اگر دلیل خاصی برای انتخاب سیستمعامل لینوکس برای سرور بازی ندارید، بهتر است از سیستمعامل ویندوز روی این سرورها استفاده کنید.
۴. نکات مهم در انتخاب بهترین گیم سرور چیست؟
ازجمله نکات مهمی که در انتخاب سرور مناسب بازی باید به آن توجه کنید، عبارتاند از: قدرت سختافزاری و پهنای باند سرور، داونتایم و آپتایم، سیستمعامل، محل دیتاسنتر، پشتیبانی فنی و هزینه اجاره سرور.