معرفی افزونههای بهینهسازی وردپرس
در این مقاله میخوانید
- 1. افزونه بهینهسازی وردپرس WP Rocket
- 2. افزونه بهینهسازی وردپرس Perfmatters
- 3. افزونه بهینهسازی وردپرس NitroPack
- 4. افزونه WP Fastest Cache
- 5. افزونه Cache Enabler
- 6. افزونه WP Super Cache
- 7. افزونه W3 Total Cache
- 8. افزونه WP Super Minify
- 9. افزونه SMUSH
- 10. افزونه LazyLoad قدرتگرفته از WP Rocket
- جمعبندی
- سؤالات متداول
بهینهسازی وردپرس یکی از موضوعات مهمی است که برای بهبود سئو و تجربه کاربری وبسایتها همواره مدنظر بوده است. در این مقاله، قصد داریم ۱۰ افزونه بهینهسازی وردپرس را معرفی کنیم؛ پس تا پایان با ما همراه باشید.
1. افزونه بهینهسازی وردپرس WP Rocket
افزونه WP Rocket بدون اغراق کارایی بیشتری درمقایسهبا دیگر افزونهها دارد. این افزونه بهینهسازی وردپرس علاوهبراینکه قابلیتهای کش زیادی دراختیارتان قرار خواهد داد، ویژگیهای دیگری به شما ارائه خواهد کرد که احتمالاً انتظارشان را ندارید. تمامی این فیچرها در رابط کاربری بسیار کاربرپسندی گنجانده شده است. درمقایسهبا دیگر پلاگینهای کش وردپرس که استفاده از آنها دشوار است، کار با این پلاگین بسیار راحت است. همچنین، فرایند نصب این افزونه آسانتر از پلاگینهای مشابهی است که برای این امر طراحی شده است.
از دیگر ویژگیهای افزونه WP Rocket این است که بسیاری از فیچرهایی که برای دسترسی به آنها باید چندین پلاگین دیگر را نصب کنید، در این افزونه گنجانده شده است. افزونه بهینهسازی تصاویر در وردپرس و بهینهسازی پایگاهداده و حتی امکان قرارگیری گوگل آنالیتیکس روی وبسایت شما، ازجمله ویژگیهای بسیار جالبی است که بهصورت توأم در این پلاگین تعبیه شده است. دیگر ویژگی مهم افزونه مذکور این است که با استفاده از آن کدهای جاوااسکریپت بهجای اینکه در ابتدای زمان لود وبسایت اجرا شوند، با اندکی تأخیر اجرا میشوند. باتوجهبه اینکه سرعت لود اولیه وبسایت یکی از عوامل تأثیرگذار بر سئو وبسایت است، این ویژگی تأثیر مثبتی بر آن میگذارد. بنابراین، اگر به افزونه بهینهسازی وبسایت وردپرس نیاز دارید، WP Rocket میتواند گزینهای ایدئال برایتان باشد.
ازجمله امکانات افزونه WP Rocket میتوان به اینها اشاره کرد:
- رابط کاربرپسند
- حداقل تنظیمات موردنیاز برای بهبود سرعت
- بهینهکردن کدهای HTML و CSS و JavaScript
- استفاده از قابلیت Page Caching
- بهینهسازی تصاویر
- بهینهسازی دیتابیس
- ادغام CDN
- ادغام مستقیم با Cloudflare
- تأخیر در زمان اجرای کدهای جاوااسکریپت
2. افزونه بهینهسازی وردپرس Perfmatters
Perfmatters درمقایسهبا اکثر افزونههای قرارگرفته در فهرست حاضر، روشی جدید برای بهبود زمان بارگذاری صفحه وبسایت است. در وردپرس بهطورپیشفرض تنظیماتی اعمال شده است که اولاً برای تمامی وبسایتها موردنیاز نیست و ثانیاً عملکرد وبسایت را با مشکل مواجه میکند. در Perfmatters، امکان غیرفعالسازی این گزینهها فقط با چند کلیک برای شما فراهم شده است.
یکی دیگر از عواملی که تأثیر منفی روی وبسایت میگذارد، Requestهای مربوط به پروتکل HTTP است که البته موردنیاز هم نیستند. Perfmatters به شما امکان خواهد داد تا بتوانید این اسکریپتها را در هر صفحهای از وبسایت غیرفعال کند. با استفاده از این روش، پلاگینها کدها را دقیقاً در همان قسمتی که به آن نیاز دارند، لود خواهند کرد و بدینترتیب، از اجرای بیدلیل کدها جلوگیری خواهد شد.
همچنین با کمک این پلاگین، میتوانید از برخی دیگر از فیچرهای پیشبینیشده برای افزایش بهرهوری وبسایت استفاده کنید. برای مثال، میتوان به قابلیتهایی نظیر پیشاتصال (Preconnect) و میزبانی از گوگل آنالیتیکس اشاره کرد. این قابلیتها باعث خواهند شد که حتی اگر پلاگین کش وردپرس دیگری روی وبسایت خود نصب کرده باشید، از Perfmatters هم درکنار همه آنها استفاده کنید.
برخی دیگر از امکانات افزونه Perfmatters ازاینقرارند:
- غیرفعالسازی آپشنهای غیرضروری وردپرس که باعث کاهش عملکرد وبسایت میشود.
- غیرفعالسازی اسکریپتها براساس هر صفحه یا پست
- قابلیت کنترل REST API
- سبکبودن پلاگین
- امکان کار با پلاگینهای کش موجود روی وبسایت
- قابلیت استفاده از عملکردهای پیشرفته افزایش عملکرد وبسایت مانند Preconnect
3. افزونه بهینهسازی وردپرس NitroPack
افزونه NitroPack نیز یکی دیگر از افزونههایی است که قابلیتهای متنوعی دارد. برای مثال، NitroPack علاوهبراینکه افزونه بهینهسازی وبسایت وردپرس است، بهعنوان افزونه بهینهسازی تصاویر در وردپرس نیز میتواند بهکار گرفته شود. برای استفاده از این پلاگین، کافی است آن را نصب و سپس میزان بهینهسازی وبسایت خود را تنظیم کنید.
بعد از انجام این کار، NitroPack بهطورخودکار کارش را شروع میکند و با کوچکسازی، فشردهسازی، تنظیم کش، بهینهسازی تصاویر استفادهشده در وبسایت، استفاده از تصاویر در قالبهای نوینی مانند SVG، بهتعویقانداختن زمان اجرای کدهای جاوااسکریپت و… وبسایت شما را بهینه خواهد کرد. نکته مهم دیگر اینکه تمامی فعالیتهای بهینهسازی این پلاگین روی سرورهای خود افزونه انجام خواهد شد. این موضوع میتواند استفاده از سرور یا هاست شما را کاهش دهد.
دیگر امکانات مهم پلاگین NitroPack بدینشرحاند:
- بهینهسازی خودکار وبسایت
- پشتیبانی کامل از وردپرس و سایر سیستمهای مدیریت محتوا
- تنظیم انواع روشهای کشینگ ازجمله کش وبسایت و کش مرورگر
- استفاده بهعنوان افزونه فشردهسازی تصاویر وردپرس
- تبدیل تصاویر استفادهشده در وبسایت به فرمتهای نسل جدید مانند SVG
- بهتعویقانداختن اجرای کدهای JS
- کوچکسازی و فشردهسازی کدهای HTML و CSS و JS
4. افزونه WP Fastest Cache
دیگر افزونه بهینهسازی وردپرس WP Fastest Cache نام دارد که بهطورحرفهای روی کش متمرکز است. این پلاگین ویژگیهای زیادی دارد که استفاده از آنها نیز کاملاً ساده است. گفتنی است کار با برخی از پلاگینها بیشازحد ساده و کار با برخی دیگر بهشدت سخت است؛ اما طراحان WP Fastest Cache تعادل را در پیش گرفتهاند. برای استفاده از این افزونه، فقط کافی است آن را نصب و تنظیمات مدنظرتان را اعمال کنید. بیش از یکمیلیون نفر در سرتاسر دنیا این افزونه را بهکار میبرند و از آن راضی هستند.
ازجمله امکانات افزونه WP Fastest Cache میتوان به اینها اشاره کرد:
- راهاندازی و استفاده آسان
- قابلیت استفاده از سیستم کشینگ با امکان اعمال کنترل روی فایلهای کششده
- امکان قراردادن پست یا صفحه در فهرست استثنائات تنظیمات کشینگ
- قابلیت فشردهسازی و بهینهکردن کدهای HTML و CSS و جاوااسکریپت
5. افزونه Cache Enabler
افزونه Cache Enabler ازجمله پلاگینهای قدرتمندِ تیم KeyCDN است. درواقع، این پلاگین یکی از افزونههای کشینگ سبکی است که میتوانید آن را تنها در چند دقیقه راهاندازی کنید. تنظیم زمان حذف فایلهای کششده، فشردهسازی و… برخی از امکانات مهم افزونه یادشده هستند. این افزونه بسیار قدرتمند است؛ اما امکانات متنوعی برایش در نظر گرفته نشده است. البته اگر به تنظیمات مربوط به CDN نیاز دارید، میتوانید از افزونه CDN Enabler استفاده کنید.
برخی دیگر از امکانات مهم افزونه Cache Enabler عبارتاند از:
- راهاندازی ساده
- امکان حذف هوشمند حافظه کش (مثلاً پس از ارسال پست جدید)
- امکان تنظیم زمان پاکسازی کشینگ
- بهینهسازی وبسایت
6. افزونه WP Super Cache
افزونه WP Super Cache نیز ازجمله افزونههای رایگان برای بهینهسازی وبسایتهای وردپرسی است. از زمان رونمایی تاکنون، این افزونه بیش از ۵.۵میلیون بار دانلود شده و همین امر شاهدی بر قدرت آن است. نکته مهم درباره این افزونه بهینهسازی وبسایت وردپرس آن است که راهاندازیاش بسیار سریع است؛ اما تنظیمات پیشرفتهای دارد که میتوانید از آن برای بهبود عملکرد وبسایت خود استفاده کنید.
تعدادی از امکانات پلاگین WP Super Cache ازاینقرارند:
- پشتیبانی از چندین نوع سیستم کشینگ مانند PHP و Mode_Rewrite و Legacy
- قابلیت فایلهای HTML ایستا
- پیش بارگیری (Preload) کش
- پشتیبانی از قابلیت CDN
7. افزونه W3 Total Cache
افزونه W3 Total Cache نیز یکی دیگر از افزونههای محبوب برای بهینهسازی وبسایتهای وردپرسی است. با استفاده از این پلاگین گزینههای بسیاری برای دسترسی به روشهای مختلف کشینگ دراختیارتان خواهد بود. همچنین، در افزونه مذکور امکانات مناسبی بهمنظور پشتیبانی از سرویس Cloudflare و سایر خدمات CDN در نظر گرفته شده است.
اگرچه امکانات افزونه W3 Total Cache بسیار زیاد است، راهاندازی و استفاده از آن بهسادگیِ دیگر افزونههای معرفیشده در این مقاله نیست؛ بنابراین، استفاده از آن را فقط به کاربران حرفهای توصیه میکنیم. نکته مهم دیگر اینکه پس از نصب و فعالسازی افزونه یادشده، نمیتوان آن را بهآسانی حذف کرد.
ازجمله امکانات پلاگین W3 Total Cache میتوان به اینها اشاره کرد:
- پشتیبانی از CDN
- سیستم کشینگ مرورگر
- سیستم کشینگ دیتابیس
- سیستم کشینگ Objectها
- فشردهسازی
8. افزونه WP Super Minify
ایده اصلی طراحی پلاگین WP Super Minify ترکیب فایلهای HTML و CSS و JavaScript است. بدینترتیب، امکان کاهش زمان بارگذاری وبسایت وجود خواهد داشت. گفتنی است در استفاده از این پلاگین باید جوانب احتیاط را رعایت کنید؛ زیرا در گذشته گزارشهایی درباره مشکلات استفاده از این افزونه دریافت شده است.
ازجمله امکانات افزونه WP Super Minify عبارتاند از:
- امکان فشردهسازی کدهای HTML و CSS و JS
- داشتن آپشن غیرفعالسازی فشردهکردن کدهای JS و CSS
- استفاده آسان
9. افزونه SMUSH
پلاگین Smush بهعنوان افزونه فشردهسازی تصاویر وردپرس براساس سرویس Yahoo Smush.it طراحی شده است و به شما در افزایش سرعت وبسایتتان کمک خواهد کرد. شیوه کار Smush بدینترتیب است که بایتهای اضافی را از تصاویر استفادهشده در وبسایت حذف میکند. برخلاف برخی دیگر از افزونهها، Smush بدون اینکه از کیفیت تصاویر بکاهد، وبسایت را بهینهسازی میکند؛ بههمیندلیل، به افزونه بهینهسازی تصاویر وردپرس محبوبی تبدیل شده است.
برخی از امکانات افزونه Smush بدینشرحاند:
- قابلیت حذف متادیتاها از تصاویر JPEG
- قابلیت بهینهسازی تصاویر JPEG با فشردهکردن آنها
- امکان یکپارچهشدن با API سرویس Smush.it
- امکان حذف برخی رنگهای استفادهنشده در تصاویر و کمک به بهینهکردن آنها
10. افزونه LazyLoad قدرتگرفته از WP Rocket
هنگامیکه کاربر به وبسایت شما مراجعه میکند و میخواهد به صفحهای دسترسی پیدا کند، کل صفحه برایش Load میشود. حالا اگر این صفحه تصاویر زیادی داشته باشد، مدتزمان انجام این کار افزایش خواهد یافت. واقعیت این است که شاید کاربر به بارگذاری کل صفحه نیازی نداشته باشد؛ خصوصاً Load تصاویری که بیشترین زمان را برای دسترسی به صفحه احتیاج دارند.
ایدهای که پلاگین LazyLoad در پیش گرفته، این است که عناصر مختلف فقط زمانی لود شوند که به آنها نیاز است و نه در همان ابتدای کار. یکی دیگر از قابلیتهای این پلاگین که میتواند آن را بهعنوان افزونه بهینهسازی تصاویر وردپرس معرفی کند، این است که میتوانید iFrame ویدئوهای یوتیوب خود را با تصاویر کوچکی جایگزین کنید که بهعنوان پیشنمایش استفاده میشوند.
ازجمله امکانات مهم افزونه LazyLoad ازاینقرارند:
- از JQuery یا JavaScript استفاده نمیکند؛ بههمیندلیل، بسیار سبک است.
- قابلیت جایگزینکردن iFrame ویدئوهای یوتیوب با تصاویر کوچک برای پیشنمایش
- امکان استفاده برای تصاویر بندانگشتی و تصاویری که در پستها استفاده شدهاند.
جمعبندی
در این مقاله از آموزش وردپرس، چند افزونه بهینهسازی وردپرس را معرفی کردیم و نحوه عملکرد آنها را توضیح دادیم. یکی از عوامل تأثیرگذار بر سئو وبسایت، سرعت لود آن است. درواقع، گوگل به تجربهای که کاربران هنگام مشاهده وبسایتتان کسب میکنند، اهمیت زیادی میدهد؛ ازاینرو، افزونههای زیادی برای بهینهسازی وبسایتهای وردپرسی طراحی شده است که هریک از آنها نیز عملکرد خاصی دارند.
سؤالات متداول
۱. چطور میتوان سرعت Load وبسایت را افزایش داد؟
انجام این کار با استفاده از پلاگینهای طراحیشده برای بهینهسازی وبسایت امکانپذیر است.
۲. افزونه فشردهسازی تصاویر وردپرس چه کاری انجام میدهد؟
این افزونهها با کاهش حجم تصاویر استفادهشده در وبسایت، به بهبود سرعت لود وبسایت و درنتیجه، بهینهسازی آن کمک میکنند.
۳. کاهش سرعت لود وبسایت چه مزیتی دارد؟
یکی از عوامل تأثیرگذار بر سئو وبسایت، مدتزمانی است که کاربران برای لود وبسایت صرف میکنند و بدینترتیب با استفاده از روشهای موجود برای بهینهکردن وبسایت، SEO آن نیز بهبود خواهد یافت.
۴. افزونههای کشینگ هاست دقیقاً چه کاری انجام میدهند؟
هنگامیکه کاربر سعی میکند تا به وبسایتتان دسترسی پیدا کند، اطلاعات باید از روی سرور یا هاست دانلود و به او نشان داده شود. حالا اگر هربار برای مشاهده وبسایت این روند تکرار شود، هاست شما درگیر خواهد شد و سرعت لود وبسایت کاهش خواهد یافت. کاری که افزونههای کشینگ انجام میدهند، این است که پس از یک بار بارگیری اطلاعات وبسایت از روی هاست، در مراجعه بعدی اطلاعات از روی هارد کاربر لود میشود و بدینترتیب، سرعت لود وبسایت افزایش خواهد یافت.