Avatar
نویسنده: علیرضا برزودی
جمعه 16 دی 1401
مطالعه: ۱۷ دقیقه ۲ نظر ۱۶۹۱ بازدید

وردپرس چیست؟ هر آنچه باید درباره سیستم مدیریت محتوای وردپرس بدانید!

وردپرس سیستم مدیریت محتوا (CMS) رایگان و متن‌بازی است که امکان طراحی و راه‌اندازی وب‌سایت را بدون نیاز به دانش برنامه‌نویسی برایتان فراهم می‌کند. وب‌سایت وردپرسی را به‌راحتی می‌توان با افزونه و تم سفارشی‌سازی کرد. شرکت‌های بزرگی مانند سونی موزیک و مجله تایم و بلاگ پلی‌استیشن از وردپرس استفاده می‌کنند. اگر می‌خواهید بدانید که وردپرس چیست و چه مزایایی دارد، تا پایان این مطلب همراه ما باشید.

وردپرس چیست؟

قبل از اینکه به پرسش «وردپرس چیست؟» پاسخ دهیم، بهتر است با سیستم‌های مدیریت محتوا (CMS) بیشتر آشنا شویم. CMS به سیستمی گفته می‌شود که صاحبان وب‌سایت‌ها از آن  برای مدیریت محتوای آنلاین استفاده می‌کند. درواقع، سیستم مدیریت محتوایی مانند وردپرس نرم‌افزاری است که به کاربران در ایجاد، ویرایش، سازمان‌دهی و انتشار محتوای دیجیتال کمک می‌کند. یکی از دلایل اصلی‌ محبوبیت هر CMS، انعطاف‌پذیری و تنوع امکانات جانبی است که ازطریق انواع افزونه و تم دراختیار کاربران قرار می‌دهد.

براساس آخرین آمار جهانی، حدود ۴۰درصد از تمام وب‌سایت‌ها در سراسر جهان با وردپرس ساخته شده‌اند؛ در‌حالی‌که ۶۰درصد از تمام وب‌سایت‌های CMS از آن استفاده می‌کنند. وردپرس CMS منبع‌باز و رایگانی است که کاربران معمولی، وبلاگ‌نویسان، مشاغل و هنرمندان از آن برای راه‌اندازی و مدیریت وب‌سایت‌های وردپرس استفاده می‌کنند. مزیت مهم وردپرس این است که برای استفاده و کار با آن به مهارت برنامه‌نویسی چندانی نیازی نیست.

پشتیبانی وردپرس

مروری بر تاریخچه وردپرس

تاریخچه وردپرس به سال ۲۰۰۱ باز‌می‌گردد. در آن زمان، فردی فرانسوی به نام Michel Valdrighi نرم‌افزار وبلاگ منبع‌باز معروفی به نام b2/cafelog را با زبان برنامه‌نویسی PHP طراحی کرد. بعد از اینکه Valdrighi توسعه b2/cafelog را متوقف کرد، متیو مولنوگ و مایک لیتل نرم‌افزار دیگری را توسعه دادند که براساس آن ساخته شده بود. در‌نهایت، این نرم‌افزار در سال ۲۰۰۳ به وردپرس تبدیل و اولین نسخه رسمی‌اش در سال ۲۰۰۴ عرضه شد. در ابتدا هدف توسعه CMS انعطاف‌پذیرتر و کاربرپسندتر برای وبلاگ‌نویسان بود.

در سال ۲۰۰۵، متیو مولنوگ Automattic را تأسیس کرد؛ شرکتی که خدمات مرتبط با وردپرس را ارائه می‌دهد و برای اکثر افراد با نام WordPress.com شناخته می‌شود. Matt Mullenweg نیز بنیاد غیرانتفاعی وردپرس را در سان‌فرانسیسکو با هدف ارائه نرم‌افزار متن‌باز و رایگان ازطریق wordpress.org و محافظت از برند تجاری وردپرس و پشتیبانی از توسعه وردپرس با انجمن WP تأسیس کرد.

طراحی وبسایت با وردپرس

جامعه وبلاگ‌نویسان اولین افرادی بودند که به‌شدت به وردپرس و امکاناتش توجه و علاقه نشان دادند؛ توجه و علاقه‌ای که مسیر را برای موفقیت بیشتر این سیستم مدیریت محتوا هموار کرد. در‌اصل، CMS امکان انتشار فوری و آنلاین متون و مقالات را فراهم می‌کرد؛ اما به‌مرور‌زمان، به امکانات و قابلیت‌های آن اضافه شد. امروزه، به‌لطف کد منبع‌باز وردپرس و افزونه‌ها و انواع قالب‌ها، کمتر کاری است که امکان انجام آن بدون نیاز به دانش برنامه‌نویسی وجود نداشته باشد. رایج‌ترین وب‌سایت‌های وردپرسی شامل وب‌سایت شرکتی و وبلاگ‌ها و فروشگاه‌های آنلاین هستند. به‌عنوان مثال، انواع وب‌سایت‌های زیر را می‌توان با وردپرس ایجاد کرد:

  • وب‌سایت شرکتی
  • وب‌سایت فروشگاهی
  • وبلاگ 
  • صفحات فرود (لندینگ پیج) برای کمپین‌های بازاریابی
  • انجمن‌های اینترنتی
  • صفحات انجمن
  • نمونه کار و رزومه
  • وب‌سایت خبری

برای آموزش صفرتاصد طراحی وب‌سایت با وردپرس مقاله زیر را بخوانید.

طراحی سایت با وردپرس

تفاوت WordPress.com با WordPress.org چیست؟

حال که به‌طورکلی به سؤال «وردپرس چیست؟» جواب دادیم، می‌توانیم تفاوت WordPress.com با WordPress.org را بررسی کنیم.

۱. WordPress.org چیست؟

وب‌سایت وردپرسی که به .org ختم می‌شود، مخفف نرم‌افزار متن‌باز هم‌نامی است که بنیاد وردپرس برای دانلود رایگان ازطریق wordpress.org ارائه داده است. کاربرانی که از‌قبل دامنه و فضای ذخیره‌سازی آنلاین یا هاست خود را خرید‌ه‌اند، می‌توانند از آن استفاده کنند. این گزینه انعطاف‌پذیری و امکانات زیادی دراختیار کاربران قرار می‌دهد؛ زیرا به نرم‌افزارهای آماده و هاست محدود نیست؛ اما برای آموزش به زمان نیاز دارد.

۲. WordPress.com چیست؟

وب‌سایت وردپرسی که به .com ختم می‌شود، مخفف شرکتی انتفاعی به نام Automattic است که آن را توسعه‌دهندگان وردپرس به‌رهبری مت مولنوگ تأسیس کرده‌اند و هاست وردپرس را براساس نرم‌افزار به‌عنوان یکی از خدمات اصلی خود ارائه می‌دهد. در نسخه رایگان، دامنه کاربری با wordpress.com در نام دامنه و فضای ذخیره‌سازی محدود و تبلیغات میزبانی می‌شود. نسخه پولی شامل دامنه منحصر‌به‌فرد بدون وردپرس در نام دامنه و بدون تبلیغات است. نسخه SaaS وردپرس برای کسانی مناسب است که خواهان ترکیبی از آزادی خلاقانه و ایجاد وب‌سایت ساده هستند.

هر دو وب‌سایت مزایا و معایب خاص خود را دارند و به کاربران اجازه می‌دهند تا وب‌سایت‌هایی باکیفیت و پیشرفته و متمایز ایجاد کنند. WordPress.com به‌دلیل ارائه هاست وردپرس برای برخی از کاربران جذاب است؛ اما برای افرادی که در ایران زندگی می‌کنند، این خدمت چندان مثمر‌ثمر نیست. درمقابل، WordPress.org تنوع زیادی از افزونه‌ها و تم‌ها و انجمن وردپرس فعال و تغییرات انعطاف‌پذیر دارد که هیچ محدودیتی در راه‌اندازی وب‌سایت به‌وجود نمی‌آورد؛ در‌نتیجه، استفاده از WordPress.org برای آن دسته از کاربران ایرانی مناسب است که هاست و دامنه متفاوتی تهیه می‌کنند. 

مزایای استفاده از وردپرس

این واقعیت که بیش از ۴۵۵میلیون وب‌سایت با وردپرس ساخته شده‌اند و بیش از ۴۳درصد از تمام وب‌سایت‌ها از وردپرس استفاده می‌کنند، مفید‌بودن و موفقیت این CMS محبوب را برجسته می‌کند. محبوبیت وردپرس تعجب‌آور نیست؛ زیرا این سیستم مدیریت محتوا به‌عنوان نرم‌افزاری رایگان مزایای زیادی دارد. در‌ادامه، به برخی از مزایای مهم‌ سیستم مدیریت محتوای وردپرس اشاره می‌کنیم.

۱. رایگان و متن‌باز

کاربران می‌توانند وب‌سایت‌های خود را به‌‌رایگان با وردپرس ایجاد کنند. با کد منبع‌باز و دانش اولیه برنامه‌نویسی، کاربران می‌توانند به راحتی تغییرات مدنظرشان را ازطریق پلاگین‌ها و تم‌های متنوع اِعمال کنند. شایان ذکر است که برای راه‌اندازی وب‌سایت، احتمالاً به خرید دامنه و هاست نیاز دارید؛ اما برای دانلود و نصب وردپرس، به پرداخت هزینه نیازی نیست. 

۲. قابلیت توسعه

در‌حال‌حاضر، حدود ۵۰هزار افزونه رایگان وردپرس و بیش از ۵هزار تم رایگان وردپرس در‌دسترس است. علاوه‌بر این نسخه‌های رایگان، تعداد زیادی نسخه پولی وجود دارد. شما می‌توانید از تم‌های مختلف برای طراحی اولیه وب‌سایت استفاده و سپس با استفاده از انواع افزونه‌ها، تغییرات مد‌نظرتان را اِعمال کنید. گستره وسیع افزونه‌ها یکی از ویژگی‌های مهم این CMS است. به‌عنوان مثال، ابتدا با وردپرس می‌توانید فروشگاه آنلاین راه‌اندازی و سپس با افزونه‌های آن، فرم‌های تماس و فیدهای RSS ایجاد کنید.

۳. نصب آسان وردپرس

موفقیت وردپرس نه‌تنها به‌دلیل طراحی وب‌سایت آسان، بلکه به‌دلیل نصب ساده آن است. برای نصب وردپرس، به دامنه و فضای وب و پایگاه داده MySQL نیاز دارید. البته ناگفته نماند که برخی از شرکت‌های هاستینگ، بسته‌های نصب وردپرس را نیز دراختیار کاربران قرار می‌دهد که نصب وردپرس را بیش‌از‌پیش آسان می‌کند. 

۴. امنیت درخورتوجه

امنیت یکی از معیارهای مهمی است که هنگام راه‌اندازی وب‌سایت باید به آن توجه کنید. اینترنت مملو از هکرها و هرزنامه‌هایی است که به وب‌سایت شما می‌توانند نفوذ کنند و به آن آسیب بزنند. اگر قصد دارید از وب‌سایتتان درآمد به‌دست آورید یا از داده‌های حساس و اطلاعات شخصی استفاده کنید، امنیت وب‌سایت برایتان اهمیت ویژه‌ای خواهد داشت.

خوشبختانه وردپرس پلتفرمی بسیار ایمن است. توسعه‌دهندگان برای این قابلیت ارزش زیادی قائل‌اند و به‌طورمنظم نسخه‌های به‌روزی از وردپرس عرضه می‌کنند. علاوه‌براین با انجام اقداماتی ساده، می‌توانید امنیت وب‌سایت وردپرس خود را بهبود ببخشید. برای نمونه، می‌توانید در انتخاب هاست وردپرس بیشتر دقت کنید و از افزونه‌های امنیتی رایگان و پولی وردپرس بهره ببرید.

۵. انعطاف‌پذیر و همه‌کاره

دلیل اینکه از هر چهار وب‌سایت یکی از وردپرس استفاده می‌کند، انعطاف‌پذیری و تطبیق‌پذیری نرم‌افزار است. تقریباً هر ایده‌ای را می‌توان با استفاده از مجموعه گسترده افزونه‌ها و تم‌های وردپرس پیاده‌سازی کرد.

۶. جامعه توسعه‌دهندگان فعال

به‌لطف جامعه فعال وردپرس، نرم‌افزار دائماً در حال پیشرفت و بهبود است. افزونه‌ها و تم‌های مجزا را توسعه‌دهندگان و طراحان WP به مجموعه امکانات آن اضافه می‌کنند و سؤالات و مشکلات را نیز می‌توان به‌سرعت ازطریق انجمن‌های WP حل کرد.

۷. مناسب برای نصب روی کامپیوتر شخصی

کسانی که نمی‌خواهند مستقیماً روی سرور تغییراتی در وب‌سایت اِعمال کنند، وردپرس را می‌توانند با ابزارهای مناسب به‌صورت لوکال روی کامپیوتر شخصی خود نصب و ایده‌هایی خود را در «چهار‌دیواری» کامپیوترشان امتحان کنند.

کدام برندها و شرکت‌ها از وردپرس استفاده می‌کنند؟

در گذشته، از وردپرس عمدتاً برای راه‌اندازی وبلاگ‌ها استفاده می‌‌شد؛ ولی امروزه به یکی از اولین گزینه‌ها برای طراحی وب‌سایت تبدیل شده است. در‌حال‌حاضر، شرکت‌های بزرگ و مؤسسه‌های سیاسی و افراد معروفی برای طراحی و راه‌اندازی وب‌سایت خود از این ابزار استفاده می‌کنند. به‌عنوان مثال، کاخ‌سفید و ستاره‌هایی مانند کیتی پری و یوسین بولت از وب‌سایت‌های مبتنی‌بر وردپرس استفاده می‌کنند. در‌ادامه، پنج برند و شرکت بزرگی را معرفی می‌کنیم که از وردپرس استفاده می‌کنند‌:

  • نیویورک تایمز: ازآن‌جاکه وردپرس ابتدا به‌عنوان پلتفرم انتشار و وبلاگ‌نویسی شروع به کار کرد، کاملاً منطقی است که مجله‌های خبری و روزنامه‌های بزرگ مانند نیویورک تایمز از وردپرس برای راه‌اندازی وب‌سایتشان استفاده کنند.
  • مایکروسافت نیوز: امروزه، وبلاگ‌های خبری تقریباً بخشی از هر وب‌سایت شرکت‌های چندرسانه‌ای بزرگ هستند. برای نمونه، مایکروسافت Newsblog از وردپرس در قالب مجله برای نمایش اخبار مربوط به توسعه و تحقیقات این شرکت استفاده می‌کند.
  • سونی موزیک: یکی از سه برند بزرگ در دنیای موسیقی است. این وب‌سایت اطلاعاتی درباره سونی و هنرمندان و اخبار آن منتشر می‌کند.
  • شرکت والت دیزنی: امپراتوری دیزنی که در بین کودکان و بزرگ‌سالان محبوب است، از نرم‌افزار وردپرس برای توسعه وب‌سایت خود استفاده کرده است. در این وب‌سایت، می‌توانید اطلاعاتی درباره محصولات جدید دیزنی، سرمایه‌گذاران، مشاغل، فعالیت‌های خیریه و اطلاعات از پشت صحنه دیزنی بیابید.
  • وبلاگ موزیلا: این وبلاگ ازطریق وب‌سایت وردپرسی اخبار و اطلاعاتی درباره موزیلا ارائه می‌دهد.

خرید هاست وردپرس

هزینه وردپرس چقدر است؟

به‌طورکلی، هزینه‌ای که برای ساخت وردپرسی باید پرداخت کنید، به نیازمندی‌هایتان بستگی دارد. خودِ نرم‌افزار وردپرس منبع‌باز و کاملاً‌ رایگان است؛ اما به‌دلیل اینکه برای راه‌اندازی وب‌سایت به‌غیر از وردپرس به الزامات دیگری هم نیاز دارید، راه‌اندازی کاملاً رایگان وب‌سایت تقریباً ناممکن است.  درواقع، برای استفاده و نصب وردپرس به هاست نیاز دارید. گرچه هاست وردپرسی رایگان هم وجود دارد، برای استفاده مداوم و ایمن باید هاست بخرید.

اگر ترافیک وب‌سایتتان افزایش پیدا کند و صدهاهزار نفر بازدیدکننده در ماه داشته باشید، برای ارتقا به هاست باکیفیت‌تر، باید هزینه بیشتری هم بپردازید. علاوه‌بر هاست، برای دسترسی به وب‌سایت باید دامنه نیز تهیه کنید. بسته به اینکه پسوند دامنه‌تان چه باشد، قیمت دامنه هم متفاوت خواهد بود. در‌نهایت، ممکن است برای طراحی وب‌سایت به استفاده از تم یا پلاگین‌های پولی نیز احتیاج پیدا کنید.

برای آشنایی با بهترین افزونه‌های امنیتی وردپرس در سال ۲۰۲۲ مقاله زیر را بخوانید.

افزونه‌های امنیتی وردپرس ۲۰۲۲

چگونه بفهمیم که وب‌سایتی با وردپرس طراحی و راه‌اندازی شده است؟

۱. عبارت طراحی‌شده با وردپرس در بخش فوتر وب‌سایت

ساده‌ترین راه برای اینکه بفهمید وب‌سایتی وردپرسی است یا نه، این است که فوتر آن را بررسی کنید. هر وب‌سایتی که با کمک وردپرس ساخته می‌شود، به‌طورپیش‌فرض عبارت طراحی‌شده با وردپرس در فوتر آن قرار دارد؛ مگر‌آنکه حین طراحی وب‌سایت آن را دولوپر تغییر دهد.

۲. تشخیص تم و پلاگین‌های وب‌سایت

شما می‌توانید با بررسی کد منبع یک صفحه (CTRL + U)، تم و پلاگین‌های آن را شناسایی کنید. هر قالب وردپرس برای عملکرد صحیح به دو فایل نیاز دارد: index.php و style.css. برای تشخیص نام قالب، به‌دنبال فایل style.css باشید.

۳. استفاده از افزونه‌های شناسایی وردپرس

با استفاده از افزونه‌هایی که برای کروم و فایرفاکس وجود دارد، ازطریق آدرس وب‌سایت می‌توانید به‌سادگی متوجه شوید که وردپرسی است یا نه. Wappalyzer یکی از بهترین افزونه‌های کروم برای اطلاع از این موضوع و نکات دیگر است. 

پلاگین وردپرس چیست؟

افزونه‌های وردپرس قطعه‌کدهایی هستند که جامعه وردپرس برای کمک به گسترش عملکرد و ویژگی‌های وب‌سایت وردپرسی توسعه می‌دهد. عملکرد پلاگین‌های وردپرس بسیار شبیه به برنامه‌های موجود در تلفن شماست. همان‌طور‌که پیش‌تر گفتیم‌، با استفاده از پلاگین‌های وردپرس می‌توانید هر نوع وب‌سایتی از وبلاگی ساده تا وب‌سایتی فروشگاهی را پیاده‌سازی کنید. 

طراحی سایت با وردپرس

منظور از افزونه وردپرس چیست؟

چه زمانی از افزونه وردپرس استفاده کنیم؟

دایرکتوری پلاگین وردپرس ابزارهای مختلفی برای افزودن ویژگی‌ها به وب‌سایت ارائه می‌دهد. برای راه‌اندازی وب‌سایت با وردپرس به استفاده از افزونه نیازی ندارید؛ مگر‌آنکه به امکاناتی احتیاج داشته باشید که به‌‌طور‌پیش‌فرض در قالب وجود ندارند. علاوه‌براین، برخی از افراد برای افزایش امنیت وب‌سایت و سنجش وضعیت سئو و بهینه‌سازی آن از‌نظر سرعت، از پلاگین استفاده می‌کنند. 

چهار افزونه‌ای که هر وب‌سایت وردپرسی نیاز دارد

۱. المنتور

افزونه Elementor برای کسانی که می‌خواهند بدون نیاز به یادگیری برنامه‌نویسی وب‌سایت زیبای وردپرسی داشته باشند، ضروری است. Elementor ویرایشگر بصری درگ‌اند‌دراپ است که به‌راحتی می‌توانید با استفاده از آن، ظاهر وب‌سایت خود را بدون نیاز به حتی یک خط برنامه‌نویسی سفارشی کنید. چه بخواهید صفحات فرود طراحی و چه وبلاگتان را بازطراحی کنید یا صرفاً عناصر خاصی را در آن تغییر دهید، Elementor افزونه‌ای است که با استفاده از آن می‌توانید تمام این کارها را انجام دهید. بهتر از همه، اینکه افزونه المنتور به‌طورکاملاً رایگان دردسترس است.

۲. المنتور پرو

Elementor PRO با ارائه ویژگی‌های بیشتر و گزینه‌های سفارشی‌سازی به مدیران وب‌سایت، اختیار عمل بیشتری به صاحبان وب‌سایت می‌دهد. کاربران نسخه غیر‌رایگان المنتور به طیف گسترده‌تری از ویجت‌ها و قالب‌ها دسترسی دارند. همچنین، این افزونه به شما امکان می‌دهد تا صفحات خود را از ابتدا و بدون محدودیت طراحی کنید.

۳. Yoast SEO

Yoast SEO برای هر وب‌سایت وردپرسی که می‌خواهد در نتایج موتورهای جست‌وجو رتبه مطلوبی داشته باشد، ضروری است. درواقع با استفاده از افزونه یوآست، می‌توانید وب‌سایت خود را برای موتورهای جست‌وجوگر بهینه کنید. این افزونه محتوای وب‌سایتتان را تجزیه‌و‌تحلیل می‌کند و توصیه‌هایی درباره چگونگی بهبود آن از‌نظر سئو ارائه می‌دهد.

۴. لایت‌اسپید کش

سرعت لود و بارگذاری وب‌سایت یکی از عوامل مهم‌ و تأثیرگذار بر تجربه کاربری و رتبه وب‌سایت در نتایج موتورهای جست‌وجو مانند گوگل است. Litespeed Cache افزونه‌ای است که با ذخیره صفحات و پست‌های شما در قالب فایل HTML به بهبود وب‌سایت شما کمک می‌کند. این فایل‌های استاتیک دراختیار کاربران وب‌سایت قرار می‌گیرد و نیاز وردپرس به پردازش درخواست‌های PHP برای هر بار بارگذاری صفحه را از بین می‌برد. نتیجه این کار کاهش درخورتوجه زمان بارگذاری است که هم برای بازدیدکنندگان و هم برای رتبه‌بندی موتورهای جست‌وجو خبر خوشحال‌کننده‌ای است. علاوه‌براین، افزونه Litespeed Cache با شبکه‌های تحویل محتوا مانند Cloudflare ادغام می‌شود تا بتوانید از خدمات CDN آن‌ها برای زمان بارگذاری سریع‌تر استفاده کنید.

برای آموزش کامل ویرایش کدهای HTML در وردپرس مقاله زیر را بخوانید.

ویرایش کدهای HTML در وردپرس

چگونه بهترین پلاگین برای وردپرس را انتخاب کنیم؟

۱. افزونه‌های رایگان را باتوجه‌به رتبه‌شان انتخاب کنید

ساده‌ترین کار هنگام انتخاب افزونه‌های رایگان وردپرس، بررسی میانگین امتیاز کاربران است. این رتبه‌بندی در صفحه افزونه >>> مخزن افزونه وردپرس >>> تب توضیحات قرار دارد. کاربران می‌توانند به پلاگین بین یک تا پنج ستاره بدهند. توصیه می‌کنیم از افزونه‌هایی که به‌طورمتوسط حداقل چهار ستاره ندارند، استفاده نکنید. بااین‌حال، گفتنی است که بسیاری از کاربران با انتخاب هر پنج ستاره یا فقط یک ستاره، رویکردی باینری به این رتبه‌بندی‌ها دارند؛ در‌‌نتیجه برای انتخاب بهترین افزونه وردپرس، نباید تنها به رتبه آن توجه کنید.

۲. نظرات کاربران را بخوانید

برای اطلاع از تجربه کاربران می‌توانید چند نظر آخر و جدید آن‌ها را مطالعه کنید. برای مطالعه نظر کاربران، می‌توانید به مخزن افزونه وردپرس بروید و بخش Reviews را بررسی کنید. هنگام خواندن هر نظر، اگر موضوعی به‌عنوان ویژگی مثبت یا منفی تکرار شده بود، باید حواستان را بیشتر به آن جمع کنید. به‌عنوان مثال، اگر اکثر افراد معتقد بودند که سرعت وب‌سایتشان بعد از نصب افزونه، کُندتر شده است؛ پس احتمالا باید از نصب و استفاده از آن اجتناب کنید!

۳. به تعداد نصب فعال‌های افزونه توجه کنید

به‌عنوان قاعده‌ای کلی، هرچه تعداد نصب‌های فعال افزونه بیشتر باشد، افراد بیشتر به آن اعتماد می‌کنند. درواقع، اگر افزونه‌ای روی تعداد زیادی از وب‌سایت‌های وردپرس نصب شده است، احتمالاً کار خود را به‌درستی انجام می‌دهد. برای بررسی این موضوع نیز، می‌توانید به وب‌سایت WordPress.org مراجعه کنید. تعداد نصب فعال تمام افزونه‌های وردپرس را می‌توان در بخش Description مشاهده کرد. اگر افزونه رایگانی کمتر از هزار نصب فعال داشت، بهتر است به فکر جایگزینی برای آن باشید. 

۴. نرخ به‌روز‌رسانی و سازگاری آن را بررسی کنید

اگر توسعه‌دهنده افزونه را به‌طورمنظم به‌روزرسانی نکند، احتمالاً با مشکلات امنیتی زیادی رو‌به‌رو خواهد شد. علاوه‌براین، برای اطمینان از سازگاری افزونه‌ها با وردپرس، آن‌ها باید مطابق با به‌روزرسانی‌های اصلی وردپرس به‌روزرسانی شوند؛ بنابراین، سازگاری و منظم‌بودن به‌روزرسانی‌ها راه مناسبی برای سنجش میزان مشارکت فعال توسعه‌دهنده افزونه است. خوشبختانه مخزن افزونه وردپرس دقیقاً آخرین زمان به‌روز‌رسانی هر افزونه را در زیر تب توضیحات دراختیارتان قرار می‌دهد. همچنین، گزارشی از تمام به‌روزرسانی‌های قبلی در تب Changelog وجود دارد؛ بنابراین، می‌توانید دقیقاً ببینید که توسعه‌دهنده از زمان انتشار اولیه افزونه تا‌کنون چه کار کرده است.

هاست وردپرس چیست؟

هاست وردپرس شرکتی است که نرم‌افزار و سخت‌افزار نصب‌شده روی نرم‌افزار وردپرس را مدیریت می‌کند. وقتی از وب‌سایتی در اینترنت بازدید می‌کنید، اساساً کاری که انجام می‌دهید، این است که از کامپیوتری واقع در گوشه‌ای از دنیا می‌خواهید نسخه‌ای از آن وب‌سایت را برایتان ارسال کند تا مرورگر شما بتواند آن را نمایش دهد. آن کامپیوتر به‌عنوان سرور شناخته می‌شود و وظیفه ارائه داده‌ها به شما را برعهده دارد. در وردپرس، یک کپی از وردپرس و پیش‌نیازهای مختلف لازم برای نصب وردپرس، ازجمله نرم‌افزار وب سرور و پایگاه داده و سیستم‌عامل روی آن نصب می‌شود و روی سرور قرار می‌گیرد.

به‌عنوان صاحب وب‌سایت، نیازی نیست به سخت‌افزار سرور، اتصال شبکه، پایگاه‌های داده و سیستم‌عامل فکر کنید. درواقع، تنها چیزی که لازم دارید، رابطی است که به شما امکان می‌دهد محتوای وب‌سایتتان را ایجاد و ویرایش و منتشر کنید. با خرید هاست وردپرس مسئول تمام کارهای فنی سرور، به‌روز نگه‌داشتن آن، نصب نرم‌افزار موردنیاز و نصب وردپرس را برعهده سرویس میزبانی شماست.

برای آشنایی با ویژگی‌های بهترین هاست وردپرس و موارد استفاده از آن مقاله زیر را بخوانید.

بهترین هاست وردپرس چیست؟

جمع‌بندی

در این مطلب از آموزش وردپرس بلاگ پارس‌ پک، توضیح دادیم که وردپرس چیست و چه کاربردی دارد تا بتوانید بهترین سیستم مدیریت محتوا را برای وب‌سایتتان انتخاب کنید. باتوجه‌به اینکه بسیاری از وب‌سایت‌های معتبر و فعال جهان از وردپرس برای مدیریت وب‌سایتشان استفاده می‌کنند، با اطمینان بیشتری از این ابزار به‌منظور حضور در فضای آنلاین می‌توانید استفاده کنید. 

سؤالات متداول

۱. آیا امکان استفاده از هاست وردپرسی رایگان وجود دارد؟

بله، چندین شرکت میزبانی وب‌سایت رایگان وجود دارد؛ اما به‌شدت توصیه می‌کنیم که از آن‌ها دوری کنید. اغلب مواقع ارائه‌دهندگان هاست رایگان وردپرس تبلیغاتی را در وب‌سایتتان قرار می‌دهند. علاوه‌براین، ممکن است که بدون اطلاع قبلی دسترسی شما به وب‌سایت را ازطریق ارائه‌ندادن این خدمت از بین ببرند. 

۲. آیا برای راه‌اندازی وب‌سایت وردپرسی باید هاست و دامنه را از یک جا بخریم؟

خیر، لزومی نیست هاست و دامنه را از یک ارائه‌دهنده تهیه کنید و هریک را می‌توانید از شرکت‌های جداگانه‌ای بخرید‌؛ اما برای مدیریت بهتر امور مربوط به وب‌سایت، بهتر است که هر دو را از یک سرویس‌دهنده تهیه کنید. 

۳. آیا به هاست وردپرس cPanel نیاز داریم؟

cPanel نوعی کنترل‌پنل است که بسیاری از شرکت‌های میزبان وردپرس از آن استفاده می‌کنند. گفتنی است استفاده از سی پنل اجباری نیست؛ اما برای نصب و مدیریت آسان‌تر، می‌توانید از هاست سی پنلی استفاده کنید.

۲ نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


ارسال دیدگاه در وبلاگ پارس‌پک را مطالعه کرده و آن‌ها را می‌پذیرم.

    اگه بخواهیم با وردپرس سایت طراحی کنیم نیازی به برنامه نویسی هم داره ؟ و اینکه بهتره با وردپرس طراحی بشه یا با کدنویسی؟

    محمدرضا کارت
    یکشنبه ۸ مرداد ۱۴۰۲

با خدمات ابری پارس پک آشنا شوید

اولین ارائه‌دهنده خدمات رایانش ابری در ایران هستیم