
Plesk چیست؟ معرفی کنترل پنل پلسک
کنترل پنل Plesk توسط یک شرکت روسی به نام Plesk, Inc ایجاد شد و در سال 2001 به فروش عمومی رسید. سپس در سال 2003، Plesk به شرکت SWSoft فروخته شد، و درنهایت در سال 2008 نام آن به Parallels تغییر داده شد. در سال 2015، پس از کسب شرکت Oakley Capital مجدد موجودیت خود را بدست آورد.Plesk یک نرمافزار اتوماسیونی میزبانی وب و مرکز داده تجاری است که برای ارائه دهندگان خدمات میزبانی وب لینوکس/ یونیکس و ویندوز توسعه یافته است.
اهمیت در سرور مجازی و اختصاصی
این نرم افزار یک کنترل پنل عالی برای سرور مجازی و سرور اختصاصی است چرا که منوهای آن بسیار کاربرپسند بوده و کار کردن به آنها برای کاربران ساده و راحت است. به عبارت دیگر، استفاده از پلسک برای هر فردی که بدون تجربه است و یا تجربه کمی در این زمینه دارد میتواند بلافاصله شروع به استفاده و مدیریت سرور خود نماید. مدیر میتواند قالبهای مشتری و سایت را ایجاد کند که اساساً میتوانند منابع را برای دامنهها و /یا کلاینتها اختصاص میدهد. همچنین کنترل پنل پلسک برای سادهسازی مدیریت کارهای روزانه و مدیریت وبسایتها طراحی شده است. این کنترل پنل وظایف و فرآیندهای مختلف بر روی یک یا چند سرور را خودکارسازی میکند.
کنترل پنل Plesk چیست؟
Plesk پلتفرمی است که به مدیر سرور اجازه میدهد تا وب سایتها، حسابهای ریسلرها، حسابهای ایمیل، DNS و پایگاههای داده را از طریق مرورگر وب تنظیم کنند. این کنترل پنل، پشتیبانی یکپارچهای از سیستمهای مدیریت محتوا (CMS) را شامل میشود، اما به وردپرس، جوملا و دروپال محدود نمیشود. آن همچنین شامل نرم افزارهای دیگر مانند Docker، مدیریت چند سرور، و محیط فریم ورکهایی برای Node.js، PHP، Python، Ruby on rails و بسیاری از موارد دیگر است.
پشتیبانی از ویندوز و لینوکس
Plesk از محیطهای چندگانه لینوکس/یونیکس و مایکروسافت ویندوز پشتیبانی میکند و همچنین از MySQL، PostgreSQL، MSSQL Server و MSSQL Desktop Engine و پلت فرم سرور Apache Tomcat Java و سرور ColdFusion نیز پشتیبانی میکند. افزونههای Plesk (add-ons) شامل بستههای نرمافزاری هستند که بخشی از کد اصلی نیستند. این افزونهها به طور کامل ادغام و با Plesk یکپارچه شدهاند. علاوه بر این، نیازی نیست تا برای افزونههایی که به آنها نیازی ندارید پرداختی انجام دهید. Plesk رابط کاربری خود را تنها برای اضافه کردن آنچه که شما استفاده میکنید طراحی کرده است. برخی از نمونهها عبارتند از:

بسته های نرم افزاری
دسترسی
صفحه ورود
در یک مرورگر، برای ورود به سرور Plesk، شما از آدرسهای https://ipaddress:8443 یا https://hostname.com/8443 باید استفاده کنید. نام کاربری پیش فرض admin و رمز عبور نیز به صورت پیش فرض به آن تخصیص داده شده است (اما اگر توسط یک شخص ثالث از پیش نصب شده باشد ممکن است تغییر داده شده باشد). اما در لینوکس نام کاربری پیش فرض میتواند root و در ویندوز administrator باشد. این مورد را میتوان با اضافه کردن دستور زیر به panel.ini غیرفعال نمود:
[login] systemAdmin = false
هنگامی که وارد سیستم شوید، شما ابتدا صفحه اصلی را همراه با نوار منو در سمت چپ مشاهده خواهید کرد. شما میتوانید سرور خود را در زیر بخش Server Management مدیریت کنید. در زیر بخش Hosting Services شما میتوانید دامنههای خود، مشتریان، ایجاد ریسلر، ویرایش اشتراک و برنامه خدمات را مدیریت کنید. در بخش My Profile در منو اجازه دارید تا رمز عبور نام کاربری Plesk خود را تغییر دهید و همچنین مشخصات و تنظیمات خود را مشاهده/ ویرایش نمایید. (به طور مثال ایمیل، نام شرکت، شماره تماس، آدرس).
مدیریت سرور
نتیجهگیری
کاربران نهایی با هر سطحی از تجربه میتوانند VPS یا سرور اختصاصی خودشان را براحتی با Plesk مدیریت کنند چرا که رابط به صورت کاربرپسند طراحی شده است و تعداد زیادی از افزونهها برای Plesk وجود دارد. Plesk با ساده کردن وظایف روزانه مدیریت سرور، زمان و پول زیادی را صرفه جویی کرده است. اتوماسیونی بودن Plesk زمانی که باید برای وب سایت، ایمیل و مدیریت پایگاهداده قرار دهید را کاهش میدهد. تمام افزونهها تنها با یک کلیک نصب میشوند. این به این معنی است تمام افزونهها به صورت خودکار نصب میشوند که نصب کردن آنها را ساده میکند. به طوری که هر کاربر نهایی برای ایجاد و راه اندازی وب سایت خود احساس راحتی میکند. بهتر از همه این موارد، شما نیازی به پرداخت هزینه برای افزونههایی که برای رابط طراحی شده Plesk مورد نیاز نمیباشد ندارید.