Avatar
نویسنده: سانیا عبدی‌پور
دوشنبه 29 آذر 1400
مطالعه: ۲۰ دقیقه ۰ نظر ۱۷۰۲ بازدید

IaaS‌ چیست و چه کاربردی دارد ؟

IaaS مخفف Infrastructure as a Service به معنای”زیرساخت بعنوان سرویس” است که به نوعی از خدمات رایانش ابری اشاره دارد. در IaaS منابع ضروری محاسباتی، ذخیره سازی، و شبکه بر اساس تقاضا و پرداخت هزینه ارائه می‌دهد. IaaS یکی از چهار نوع سرویس ابری در کنار سرویس‌های PaaS و SaaS و Serverless است.

انتقال زیرساخت سازمان خود به IaaS به شما کمک می کند تا تعمیر و نگهداری دیتاسنتر داخلی را کاهش دهید. از طرفی به کمک آن در هزینه‌های سخت افزاری صرفه جویی کنید و بینش تجاری معاصری را به دست آورید. سرویس‌های IaaS به شما انعطاف‌پذیری می‌دهد تا resourceهای IT خود را با تقاضا بالا و پایین کنید. آن ها همچنین به شما کمک می کنند تا به سرعت اپلیکیشن‌های جدیدی ارائه دهید و زیرساخت های خود از پیش مستحکم‌تر کنید.

IaaS به شما امکان می دهد از هزینه و پیچیدگی خرید و مدیریت سرورهای فیزیکی و زیرساخت مرکز داده عبور کنید. هر منبع به عنوان یک مؤلفه خدمات جداگانه ارائه می شود و شما فقط تا زمانی که به آن نیاز دارید برای یک منبع خاص پرداخت می کنید.

آنچه در این مقاله خواهید خواند:

تاریخچه مختصری از رایانش ابری

IaaS به عنوان یک مدل محاسباتی محبوب در اوایل دهه 2010 ظهور کرد و از آن زمان، به مدل انتزاعی استاندارد برای بسیاری از انواع workloadها تبدیل شده است. خدمات وب آمازون (AWS) پیشگام محاسبات ابری آنگونه که ما می شناسیم بود. به گفته جف بزوس، ماموریت AWS این بود که «مجموعه ای از ابزارهای قابل اعتماد و زیرساخت قابل اعتمادی را برای توسعه دهندگان برنامه فراهم کند تا بتوانند محصولاتی را بر روی آن بسازند».

مایکروسافت آژور(Azure)، گوگل کلود، IBM Smart Cloud و Oracle Cloud به سرعت از این روند پیروی کردند. با این حال، با ظهور فن‌آوری‌های جدید، مانند کانتینرها و Serverless ، IaaS همچنان پایه‌ای مانده است و در زمینه‌های بسیاری مورد استفاده قرار می‌گیرد. امروزه دامنه خدمات رایانش ابری بسیار گسترده است.

 

IaaS چیست؟

IaaS چیست؟

پلتفرم ابری و معماری IaaS

IaaS از مجموعه‌ منابع فیزیکی و مجازی تشکیل شده است که بلوک‌های مورد نیاز برای اجرای برنامه‌ها و workloadها در فضای ابری را در اختیار مصرف‌کنندگان قرار می‌دهد.

دیتاسنتر فیزیکی:

معمولاً ارائه دهندگان IaaS دیتاسنترهای بزرگی را در سراسر جهان مدیریت می کنند. این مراکز حاوی ماشین‌های فیزیکی مورد نیاز برای تأمین انرژی لایه‌های مختلف انتزاعی(layers of abstraction) هستند و از طریق وب در دسترس کاربران نهایی قرار می گیرند. در اکثر مدل‌های IaaS، کاربران نهایی مستقیماً با زیرساخت فیزیکی تعامل ندارند، اما به عنوان یک سرویس از آنها استفاده می‌کنند.

محاسبه یا Compute:

معمولاً IaaS به عنوان منابع محاسباتی مجازی شناخته می شود. بنابراین در اینجا، محاسبه IaaS را به عنوان یک ماشین مجازی تعریف می‌کنیم. بطور کلی، ارائه‌دهندگان این سرویس هایپروایزرها را مدیریت می‌کنند و کاربران نهایی می‌توانند «نمونه‌های» مجازی از مقادیر دلخواهِ محاسبات و حافظه را مطابق برنامه موردنظر تدارک ببینند.

اکثر ارائه دهندگان هر دو CPU و GPU را برای انواع مختلف workload ارائه می‌دهند. همچنین محاسبات ابری معمولاً با خدمات پشتیبانی مانند مقیاس خودکار (Auto Scaling) و متعادل‌سازی لود(Load Balancing) همراه است . این خدمات اغلب مقیاس و قابلیت‌های عملیاتی را ارائه می‌کند که ابر را برای استفاده مطلوب می‌کند.

شبکه یا Network:

شبکه‌سازی در فضای ابری شکلی از شبکه‌های تعریف‌شده نرم‌افزاری است که در آن سخت‌افزارهای سنتی شبکه، مانند روترها و سوئیچ‌ها، به صورت برنامه‌نویسی و معمولاً از طریق APIها در دسترس قرار می‌گیرند. موارد استفاده پیشرفته‌تر از شبکه شامل ساخت مناطق مولتی-زون و ابرهای اختصاصی مجازی (Virtual Private Clouds) است .

ذخیره سازی یا Storage:

سه نوع اصلی ذخیره سازی ابری عبارتند از استوریج بلوکی، استوریج فایل و آبجکت استوریج. استوریج‌های file‌و block در دیتاسنترهای سنتی رایج می‌باشند، اما اغلب با مقیاس، عملکرد و ویژگی های توزیع شده ابر مشکل دارند.

بنابراین، از بین سه مورد، ذخیره‌سازی اشیا(object storage) به رایج‌ترین حالت ذخیره‌سازی در فضای ابری تبدیل شده است، زیرا:

  • توزیع‌پذیری بهتری دارد (در نتیجه انعطاف‌پذیر است)
  • از سخت‌افزار مناسب استفاده می‌کند.
  • داده‌ها به راحتی از طریق HTTP قابل دسترسی هستند.
  • مقیاس‌پذیری آن نامحدود است.
  • عملکرد به صورت خطی با رشد کالاستر مقیاس می شود.

انواع IaaS چیست؟

بر اساس نحوه ارائه خدمات، 3 نوع تنظیم IaaS وجود دارد:

  1. IaaS خصوصی
  2. IaaS عمومی
  3. Hybrid IaaS

اگرچه IaaS به گسترش محیط کسب و کار و فناوری اطلاعات کمک می‌کند، اما کامل نیست. مشابه دیگر مدل‌های محاسباتی، دارای اشکالاتی است که باید در نظر داشت. بنابراین قبل از بکارگیری این رایانش ابری، مطمئن شوید که مزایا و معایب آن را تجزیه و تحلیل کرده‌اید.

 

IaaS زیرساخت به عنوان سرویس

IaaS زیرساخت به عنوان سرویس

مزایای IaaS

در مجموع، دلایل زیادی وجود دارد که چرا کسی IaaS را مناسب می‌داند، از جمله:

1. پرداخت در ازای میزان استفاده:

بر خلاف IT سنتی، IaaS نیازی به هزینه های اولیه ندارد و کاربران نهایی فقط برای آنچه استفاده می کنند صورتحساب دریافت می کنند.

2. سرعت:

با IaaS، کاربران می‌توانند منابع کوچک یا گسترده‌ای را تنها در عرض چند دقیقه فراهم کنند. از طرفی می‌توانند ایده‌های جدید را سریعا آزمایش کنند یا حتی سریع‌تر ایده‌های تایید شده را مقیاس‌بندی کنند.

3. دسترسی بالا:

دسترسی و انعطاف پذیری برنامه های ابری از طریق مواردی مانند regionهای مولتی-زون، می‌تواند از رویکردهای سنتی فراتر رود.

4. مقیاس‌پذیری:

با ظرفیت به ظاهر نامحدود و توانایی مقیاس‌پذیری منابع(به صورت خودکار یا نظارتی)، رفتن از یک نمونه(instance) اپلیکیشن یا workload به نمونه‌های مختلف بسیار ساده است.

سازمان‌ها IaaS را انتخاب می‌کنند زیرا اغلب آسان‌تر، سریع‌تر و مقرون‌به‌صرفه‌ترین روش ‌بکارگیری workload بدون نیاز به خرید، مدیریت و پشتیبانی زیرساخت‌های اساسی است. با IaaS، یک کسب و کار می تواند به سادگی آن زیرساخت را از یک کسب و کار دیگر اجاره کند و یا اجاره دهد.

معایب IaaS

مانند هر نوع سرویس و فناوری دیگری، IaaS‌ هم می‌تواند از برخی جهات برای برخی از کاربران بهترین گزینه نباشد. در ادامه دلایلی را که گاها از آنها بعنوان معایب IaaS یاد می‌شود را بیان می‌کنیم:

1. امنیت

کاربران در IaaS قدرت کنترل کامل زیرساخت را ندارند. امنیت زیرساخت در دست ارائه دهنده است. گاهی اوقات ممکن است سطح امنیت ارائه شده کافی نباشد. در نتیجه، می تواند سیستم شما را در معرض هک ها و آسیب پذیری قرار دهد. در این صورت، کسب و کارها باید مایل به پذیرش ضرر باشند. البته این نوع ضعف‌های امنیتی بسیار به ندرت رخ می‌دهد.

2. کنترل

کل مدیریت IaaS توسط ارائه دهنده اداره می شود. بااینکه این موضوع استرس کاربران را کاهش می‌دهد، دسترسی مدیریتی و کنترل آن ها را کاهش می دهد. به بیانی ساده تر اینکه کاربران داده ها و نرم افزار را کنترل نمی کنند. به همین علت ارائه‌دهنده IaaS باید مطمئن شود که داده‌ها و خدمات امن هستند.

3. سفارشی سازی (Customization)

سفارشی سازی در IaaS کار آسانی نیست، زیرا بر اساس خدمات مجازی سازی در دسترس قرار می‌گیرد. بنابراین امکانات محدودی برای سفارشی سازی وجود دارد.

4. مسائل فنی/تکنیکال

Downtime یکی از رایج ترین مشکلات فنی است که هنگام استفاده از IaaS با آن مواجه می شوید. در حالی که داده‌های کاربر در دیتاسنترهای مختلف نگه‌داری می‌شوند، همچنان مشکلاتی که از سوی ارائه‌دهندگان با آن مواجه می‌شوند می‌توانند دسترسی را محدود کنند. کاربران دیگر نمی‌توانند به برنامه‌ها و داده‌ها دسترسی داشته باشند. بنابراین امکان بروز تاخیر برای برخی اقدامات وجود دارد.

 

مزایای IaaS معایب IaaS
1. مقرون به صرفه 1. امنیت کم در موارد نادر
2. سرعت بالا 2. کنترل و مدیریت کمتر کاربر
3. انعطاف پذیری در دسترسی 3. سفارشی سازی محدود
4. مقیاس پذیری منابع 4. برخی مشکلات فنی

 

موارد استفاده متداول از IaaS

منابع محاسبه‌ای که از طریق یک مدل ابری ارائه می‌شود را می‌توان در موارد مختلف مورد استفاده قرار داد. رایج ترین موارد استفاده برای استقرار IaaS شامل موارد زیر است:

1. محیط های تست و توسعه

IaaS بعنوان محیط‌ تست و توسعه، انعطاف پذیری را به سازمان ها ارائه می دهد. آنها را می‌توان به راحتی بر اساس نیازها کوچک یا بزرگ کرد.

2. میزبانی وبسایت‌های مشتری‌مدار

این فناوری می‌تواند میزبانی وب سایت را در مقایسه با روش های سنتی میزبانی وب مقرون به صرفه‌تر کند.

3. ذخیره سازی دیتا، بکاپ‌گیری و بازیابی

IaaS می‌تواند ساده‌ترین و کارآمدترین راه برای سازمان‌ها برای مدیریت داده‌ها در زمان ایجاد تقاضا غیرقابل پیش‌بینی و یا پیوسته رو به رشد باشد. علاوه بر این، سازمان‌ها می‌توانند نیاز به تلاش‌های گسترده متمرکز بر مدیریت، الزامات قانونی و انطباق ذخیره‌سازی دیتا را دور بزنند.

وب اپلیکیشن‌ها زیرساخت مورد نیاز برای میزبانی برنامه های وب را توسط IaaS ارائه می‌دهند. بنابراین، اگر سازمانی میزبان یک برنامه وب باشد، IaaS می تواند منابع ذخیره سازی، سرورها و شبکه های لازم را فراهم کند. ظرفیت‌ها را می‌توان به سرعت انجام داد و زیرساخت ابری را می‌توان به راحتی با توجه به تقاضای برنامه کوچک یا بزرگ کرد.

4. محاسبات با کارایی بالا (HPC)

Workload خاص ممکن است نیاز به محاسبات در سطح HPC داشته باشند، مانند محاسبات علمی، مدل سازی مالی و کار طراحی محصول. در این صورت IaaS را برای سرویس‌دهی در این زیرساخت نیاز خواهید داشت.

5. ذخیره سازی داده ها و تجزیه و تحلیل داده های بزرگ

IaaS می تواند قدرت محاسباتی و پردازشی لازم را برای کنترل Big Dataها فراهم کند.

 

مزایای IaaS

مزایای IaaS

تفاوب IaaS با PaaS و SaaS

IaaS تنها یکی از چندین مدل محاسبات ابری است و می توان آن را با ترکیب آن با PaaS و saas تکمیل کرد.

در یک تنظیمات IT سنتی، مدیریت کل استک به صورت end-to-end، از سخت افزار فیزیکی سرورها و شبکه، تا مجازی سازی، سیستم عامل‌ها، میان افزارها و غیره به عهده کاربر نهایی است. اما در رایانش ابری این چنین نیست!

بطور ساده، IaaS محاسبات فیزیکی، شبکه، ذخیره سازی و فناوری مورد نیاز برای مجازی سازی آن منابع را انتزاع می کند. PaaS یک گام فراتر می رود و مدیریت سیستم عامل، میان افزار و زمان اجرا را برعهده می‌گیرد.

PaaS مبتنی بر مدل IaaS است، زیرا علاوه بر اجزای زیرساختی، ارائه‌دهندگان سیستم‌‌عامل‌ها، میان‌افزار و run time را میزبانی، مدیریت و ارائه می‌دهد. PaaS استقرار workload را ساده‌تر می‌کند.

با SaaS، ارائه دهندگان کل زیرساخت و همچنین اپلیکیشن را برای کاربران میزبانی، مدیریت و ارائه می دهند. درواقع کاربران SaaS نیازی به نصب چیزی ندارند. آنها به سادگی وارد سیستم می شوند و از برنامه ارائه دهنده استفاده می کنند که در زیرساخت ارائه دهنده اجرا می شود.

برنامه میزبانی شده ابزارهای توسعه، پایگاه داده، مدیریت، تجزیه و تحلیل کسب و کار سیستم عامل سرورها و فضای ذخیره سازی فایروال و امنیت دستگاه و ساختمان فیزیکی دیتاسنتر
SaaS
PaaS
Iaas

مقایسه IaaS، کانتینرها و Serverless

اخیراً، بحث در مورد workload ابری به طور فزاینده ای تحت سلطه کانتینرها و serverless قرار گرفته است. از بسیاری جهات، IaaS گامی در سفر به گذشته Cloud می‌باشد.

این فناوری اطلاعات می‌تواند تقریباً هر چیزی را از منظر ورک‌لود پشتیبانی کند، اما وقتی صحبت از ارزش‌های زیربنایی خاصی می‌شد که ابر را می‌سازند، هنوز جا برای تکامل دارد.

کانتینرها و serverlessها دو مدل ابری جدیدتر هستند که مدل سنتی IaaS را برای برتری در مورد کلاس‌های خاصی از برنامه‌ها و بارهای workloadهای ابری native به چالش می‌کشند.

مقایسه موارد کاربرد Serverless و IaaS

در برخی موارد، کانتینر شروع به جایگزینی VM (به عنوان واحد استاندارد فرآیند(standard unit of process) یا service deployment)، با ابزارهای ارکستراسیون مانند Kubernetes کرده است که بر کل اکوسیستم کلاسترها حاکم می‌باشد.

serverless کاملاً با تقاضا مقیاس می شود و فقط برای آنچه استفاده خواهید کرد از شما هزینه دریافت می‌کند.

امروزه، IaaS سنتی، تا حد زیادی بالغ‌ترین مدل محاسباتی در فضای ابری است و اکثریت سهم بازار را در این فضا کنترل می‌کند. اما کانتینرها و serverlessها فناوری‌هایی هستند که فقط در جایی استفاده می‌شوند که بکارگیری آنها منطقی باشد.

همینطور که جهان بیشتر به سمت معماری های میکروسرویس حرکت می کند؛ برنامه‌ها به برنامه‌های کوچکتر خود تجزیه و به طور مستقل مستقر می‌شوند. همچنین داده‌های خود را مدیریت و از طریق API ارتباط برقرار می کنند. اینجاست که کانتینرها و رویکردهای serverless‌ رایج تر می‌شوند.

 

Iaas paas saas چیست؟

تفاوت IaaS با PaaS و SaaS

BMaaS در مقابل IaaS

Bare-metal-as-a-Service (BMaaS) حتی سطح پایین‌تری از کنترل را نسبت به IaaS سنتی ارائه می‌دهد. در یک محیط BMaaS، منابع همچنان بر حسب تقاضا تهیه می‌شوند. آنها از طریق اینترنت در دسترس قرار می‌گیرند، و صورت‌حساب بر اساس پرداخت ماهانه یا ساعتی محاسبه می‌شود.

برخلاف IaaS سنتی، BMaaS محاسبات، شبکه و فضای ذخیره‌سازی مجازی‌سازی شده را در اختیار کاربران نهایی قرار نمی‌دهد. در عوض، دسترسی مستقیم به سخت افزارهای اصلی را می‌دهد. این سطح دسترسی به کاربران نهایی تقریباً کنترل کامل سخت افزاری را به کاربر ارائه می‌دهد.

این سخت افزار نه مجازی‌سازی شده و نه از چندین ماشین مجازی پشتیبانی می‌کند. بنابراین بیشترین میزان عملکرد بالقوه را به کاربران نهایی ارائه می‌دهد. این ویژگی برای کاربرد در HPC و محاسبات GPU، دیتابیس‌های سنگین، ورک‌لودهای آنالیتیک و موارد دیگر بسیار ارزشمند می‌باشد.

IaaS بهتر است یا BMaaS؟

کاربران نهایی که با کار در دیتاسنترهای سنتی آشنا هستند، با محیط‌های BMaaS راحتی بیشتری را احساس می‌کنند و ممکن است بهترین بازخورد را به الگوهای معماری workload موجود نشان دهند.

با این حال، این فواید می‌توانند به قیمت مزایای IaaS سنتی، یعنی توانایی تأمین سریع و مقیاس‌بندی ساده منابع (با ساختن کپی از نمونه‌ها و بالانس لود در بین آنها)، تمام شود.

وقتی صحبت از BMaaS در مقابل IaaS به میان می‌آید، یک مدل بر دیگری برتری ندارد – همه چیز به این بستگی دارد که کدامیک از یک پروژه خاص یا workload خاص پشتیبانی می‌کند.

دیتاسنترها، دسترسی Zoneها و مناطق

برای ارتقای در دسترسی و انعطاف‌پذیری بیشتر منابع، امروزه اکثر ارائه دهندگان ابری سلسله مراتبی را در مورد نحوه توزیع workload به زیرساخت های فیزیکی و مجازی و همچنین جغرافیایی ارائه می‌دهند.

این دو اصطلاح به صورت زیر تعریف می شوند:

ناحیه ابری (Cloud Region)

یک region گروهی مجزا (به لحاظ جغرافیایی و فیزیکی) از یک یا چند زون با دسترسی بالا می‌باشد. این ناحیه با زیرساخت‌های الکتریکی و شبکه از نواحی(regioniهای) دیگر جدا می‌شود. regionها برای حذف نقاط شکست مشترک با سایر نواحی طراحی شده اند و تاخیر کم درون یک زون از ناحیه را تضمین می‌کنند.

Cloud Availability Zone

دسترسی ابری زون(Availability Zone) یک مکان logical و فیزیکی ایزوله در یک region ابری با توان و کولینگ مستقل بوده و زیرساخت های شبکه آن ایزوله شده از Zoneهای دیگر است. این امر با اجتناب از نقاط شکست تکین بین زون‌ها، تحمل خطا را تقویت می کند و در عین حال پهنای باند بالا و تاخیر داخل زون(inter-zone) کم در یک region را تضمین می کند.

 

IaaS چیست؟

IaaS چیست؟

Virtual Private Cloud و IaaS

برای بسیاری از کاربران نهایی، به ویژه شرکت‌هایی که داده‌های حساس یا الزامات انطباقی دقیق دارند، امنیت و حریم خصوصی بیشتر در یک ابر عمومی را خواستارند. یک ابر خصوصی مجازی (VPC) می‌تواند راهی برای ایزوله ساختن بخشی از منابع زیرساخت ابری بدون به خطر انداختن سرعت، مقیاس یا عملکرد باشد.

VPC ها کاربران نهایی را قادر می‌سازند تا یک شبکه خصوصی برای یک کاربر در یک ابر عمومی ایجاد کنند. آنها کنترل ایجاد ساب‌نت، انتخاب محدوده آدرس IP، فایروال‌های مجازی، گروه‌های امنیتی، ACLهای شبکه، VPN سایت به سایت و متعادل‌سازی لود را به کاربران می‌دهند.

قیمت گذاری

IaaS معمولاً بر اساس مصرف قیمت گذاری می شود. به این معنی که کاربران فقط برای آنچه استفاده می کنند هزینه پرداخت می کنند. با گذشت زمان، مدل‌های قیمت‌گذاری زیرساخت‌های ابری سطوح مختلفی از جزئیات را در بر می‌گیرد:

بسیاری از ارائه دهندگان سرویس‌های هاستینگ تخفیف هایی را برای مشتریانی که مایل به قرارداد طولانی‌تر هستند، حدود یک تا سه سال، ارائه می دهند. اما مدل‌های صورت‌حساب ماهانه رایج‌ترین مدل‌ پرداخت می‌باشد. البته در برخی مواقع کاربران نهایی فقط برای آنچه استفاده می‌کنند هزینه پرداخت می‌کنند.

چگونه IaaS را پیاده سازی می کنید؟

هنگامی که به دنبال پیاده سازی یک محصول IaaS هستید، باید ملاحظات مهمی را رعایت کنید. موارد استفاده IaaS و نیازهای زیرساختی باید قبل از در نظر گرفتن الزامات فنی و ارائه دهندگان مختلف به طور دقیق تعریف شوند. نیازهای فنی و ذخیره سازی که برای اجرای IaaS باید در نظر گرفته شود عبارتند از:

1. شبکه سازی

هنگام تمرکز بر روی استقرار ابر، سازمان ها باید سوالات خاصی را بپرسند تا مطمئن شوند که زیرساخت‌های ارائه شده در ابر می‌تواند به شیوه ای کارآمد قابل دسترسی باشد.

2. ذخیره سازی

سازمان‌ها باید الزامات مربوط به انواع ذخیره سازی، سطوح عملکرد ذخیره سازی مورد نیاز، فضای احتمالی مورد نیاز، تهیه و گزینه های بالقوه مانند ذخیره سازی اشیاء را در نظر بگیرند.

3. انجام محاسبات

پیامدهای مسائل مختلف سرور، VM، CPU و حافظه که ارائه‌دهندگان زیرساخت به عنوان سرویس ارائه می‌دهند توسط سازمان باید را در نظر گرفته شود.

4. امنیت

هنگام ارزیابی خدمات ابری و ارائه دهندگان IaaS، امنیت داده باید از اهمیت بالایی برخوردار باشد. سؤالات مربوط به رمزنگاری دیتا، گواهینامه‌ها، انطباق و مقررات، و workloadهای ایمن باید با جزئیات بررسی شوند.

5. بازیابی و بکاپ

قابلیت‌ها و گزینه‌های بازیابی و بکاپ، یکی دیگر از موارد حیاتی برای سازمان‌ها در صورت خرابی در سطوح VM، سرور یا سایت می باشد.

6. اندازه و توان سرور

مواردی مانند ظرفیت سرور و ماشین مجازی، تعداد پردازنده‌های مرکزی که می‌توان روی سرورها قرار داد، و سایر جزئیات CPU و حافظه باید مورد بررسی قرار بگیرند. توان عملیاتی شبکه، سرعت بین ماشین های مجازی، دیتاسنتر، استوریج و اینترنت هم باید درکنارهم درنظر گرفته شوند.

7. قابلیت مدیریت عمومی

کاربر می تواند چند ویژگی IaaS را کنترل کند. اما اینکه کدام بخش ها را باید کنترل کند و مدیریت آنها چقدر آسان است، مسايل مهمی می‌باشند.

در آخر، یک سازمان باید قابلیت‌های بخش فناوری اطلاعات خود را به‌طور کامل ارزیابی کند تا مشخص کند که چقدر مجهز برای مقابله با نیازهای پیاده‌سازی IaaS است. در مدل IaaS، توسعه‌دهندگان داخلی مسئولیت نگهداری فنی زیرساخت را بر عهده دارند. این ارزیابی پرسنل برای اطمینان از اینکه سازمان مجهز به استفاده همه جانبه از اجرای IaaS است، مورد نیاز است.

 

پلتفرم ابری چیست؟

پلتفرم ابری چیست؟

کلام آخر

Infrastructure-as-a-Service که معمولاً به عنوان “IaaS” نامیده می شود، شکلی از محاسبات ابری است که محاسبات اساسی، شبکه و منابع ذخیره سازی را بنا به درخواست، از طریق اینترنت و بر اساس پرداخت هزینه به مصرف کنندگان ارائه می‌دهد.

IaaS کاربران نهایی را قادر می‌سازد تا منابع را بر اساس نیاز مقیاس‌بندی و کوچک کنند و نیاز به سرمایه‌ اولیه بالا و یا هزینه‌ های غیرضروری چون <<مالکیت>> را کاهش دهند. برخلاف PaaS و SaaS (حتی کانتینرها و Serverless)، IaaS پایین‌ترین سطح کنترل منابع را در ابر فراهم می‌کند.

خدمات IaaS به طور چشم‌گیری سیاست‌محور هستند و کاربران خود را قادر می‌سازند تا سطوح بیشتری از اتوماسیون و هماهنگ‌سازی را برای وظایف زیرساختی مهم پیاده‌سازی کنند. به عنوان مثال، یک کاربر می تواند سیاست هایی را برای ایجاد load balacing و حفظ در دسترسی و عملکرد برنامه پیاده سازی کند.

سوالات متداول

1. IaaS‌ چیست؟

زیرساخت به عنوان یک سرویس (IaaS) شکلی از محاسبات ابری است که منابع محاسباتی مجازی را از طریق اینترنت فراهم می کند. IaaS در کنار نرم افزار به عنوان سرویس (SaaS) و پلتفرم به عنوان سرویس (PaaS) یکی از سه دسته اصلی خدمات رایانش ابری است.

2. مزایای IaaS چیست؟

در مدل IaaS، ارائه‌دهنده ابر زیرساخت‌های فناوری اطلاعات مانند منابع ذخیره‌سازی، سرور و شبکه را مدیریت می‌کند و آنها را از طریق ماشین‌های مجازی قابل دسترسی و بوسیله اینترنت به سازمان‌های مشترک تحویل می‌دهد. IaaS می‌تواند مزایای زیادی برای سازمان‌ها داشته باشد، مانندافزایش workload سریع‌تر، آسان‌تر، انعطاف‌پذیرتر و مقرون به صرفه‌تر.

3. معماری IaaS چیست؟

در یک مدل سرویس IaaS، یک ارائه‌دهنده ابر، مؤلفه‌های زیرساختی که به طور سنتی در یک دیتاسنتر وجود دارد را میزبانی می‌کند. این زیرساخت شامل سرورها، ذخیره‌سازی، سخت افزار شبکه و همچنین لایه مجازی سازی یا Hypervisor می شود.

4. ارائه‌دهندگان Iaas چه امکاناتی ارائه می‌دهند؟

ارائه دهندگان IaaS همچنین طیف وسیعی از خدمات را برای همراهی اجزای زیرساخت ارائه می کنند. این موارد می تواند شامل موارد زیر باشد:

  • بکاپ‌گیری
  • مانیتورینگ
  • دسترسی به گزارش؛
  • متعادل سازی Load
  • کالاسترینگ و …

5. IaaS در چه مواردی استفاده می‌شود؟

IaaS منابع محاسباتی با اهدافی کلی را نشان می دهد. بنابراین قادر به پشتیبانی از انواع کاربرد می‌باشد. امروزه، IaaS بیشتر برای محیط‌های توسعه‌دهنده و آزمایشی، وب‌سایت‌ها، وب اپلیکیشن، ذخیره‌سازی دیتا، آنالیز و بکاپ‌گیری، به‌ویژه برای Warehouse Workload استفاده می‌شود. همچنین IaaS برای استقرار و اجرای نرم افزارها و اپلیکیشن‌های تجاری رایج مناسب است.

6. چگونه از IaaS استفاده می‌شود؟

مشتریان IaaS از طریق یک شبکه گسترده (WAN) مانند اینترنت به منابع و خدمات دسترسی دارند. به عنوان مثال، کاربر می تواند برای ایجاد ماشین های مجازی (VM) به پلتفرم ابری IaaS وارد شود.

نصب سیستم عامل در هر ماشین مجازی؛ استقرار میان افزارها، مانند دیتابیس؛ ایجاد فضای ذخیره سازی برای workload و بکاپ‌گیری؛ از جمله اقدامات مجاز کاربر می‌باشد. حتی مشتریان می توانند از خدمات ارائه دهنده برای بررسی هزینه‌ها، نظارت بر عملکرد، بالانس ترافیک شبکه، عیب یابی مشکلات برنامه ها و مدیریت بازیابی استفاده کنند.

مقالات مرتبط این مطلب پیشنهاد می شود

با خدمات ابری پارس پک آشنا شوید

اولین ارائه‌دهنده خدمات رایانش ابری در ایران هستیم