Avatar
نویسنده: سانیا عبدی‌پور
جمعه 3 دی 1400
مطالعه: ۱۷ دقیقه ۰ نظر ۹۸۷ بازدید

PaaS چیست؟ چه انواعی دارد و به چه کاری می آید؟

PaaS چیست؟ پلتفرم بعنوان سرویس که به اختصار با PaaS نشان داده می شود، یکی از مدل‌های معروف رایانش ابری است. مدل‌های رایانش ابری چون PaaS، saas و iaas دارای شباهت و تفاوت‌های زیادی هستند که سبب می‌شود محیط ابری برای سرویس‌دهی به کاربر مفید واقع شود.

PaaS شامل زیرساخت‌ها (سرورها، ذخیره‌سازی و شبکه) می‌باشد. اما از طرفی میان‌افزار، ابزارهای توسعه، خدمات هوش تجاری (BII)، سیستم‌های مدیریت دیتابیس و… است. اما برای شناخت کامل ماهیت PaaS، انواع، مزایا، معایب و مقایسه آن با سرویس‌های مشابه خواندن این مقاله را از دست ندهید!

آنچه در ادامه خواهید خواند:

PaaS چیست؟

پلتفرم به عنوان یک سرویس (PaaS) یک محیط توسعه و استقرار کامل در فضای ابری است که به آن سکوی ابری نیز گفته می شود، چرا که سرویس PaaS یک پلتفرم است، به عبارت دیگر همه چیز در آن آماده‌ی پرتاب است. منابع PaaS به شما امکان می‌دهد، همه چیز را از برنامه‌های ساده مبتنی بر ابر تا برنامه‌های کاربردی سازمانی پیچیده و فعال ابری ارائه دهید. شما منابع مورد نیاز خود را از یک ارائه دهنده خدمات ابری به صورت پرداختی خریداری می کنید و از طریق یک اتصال اینترنتی ایمن به آن ها دسترسی دارید.

PaaS به شما امکان می‌دهد در هزینه های خرید و مدیریت مجوزهای نرم‌افزار، زیرساخت‌های اپلیکیشن، میان‌افزار یا ابزارهای توسعه و… صرفه جویی کنید. شما برنامه‌ها و سرویس‌های توسعه‌پذیر را مدیریت می‌کنید و ارائه‌دهنده خدمات ابری معمولاً چیزهای دیگر را مدیریت می‌کند.

 

PaaS چیست؟

PaaS چیست؟

سناریوهای رایج PaaS

سازمان‌ها معمولاً از PaaS برای این سناریوها استفاده می‌کنند:

فریم‌ورک توسعه

PaaS فریم‌ورکی را فراهم می‌کند که developerها می‌توانند بر اساس آن اپلیکیشن‌های مبتنی بر ابر را توسعه یا سفارشی‌سازی کنند. مشابه روشی که یک ماکرو اکسل ایجاد می‌کنید، ویژگی‌های ابری مانند مقیاس‌پذیری، در دسترسی بالا و قابلیت multi-tenant گنجانده شده‌اند که میزان کدنویسی که توسعه‌دهندگان باید انجام دهند را کاهش می‌دهد.

آنالیز یا هوش تجاری

ابزارهایی که به‌عنوان یک سرویس با PaaS ارائه می‌شوند، به سازمان‌ها این امکان را می‌دهند که داده‌های خود را تجزیه و تحلیل و استخراج کنند. همچنین insight و patternها را بیابند و نتایج را برای بهبود تصمیم‌گیری‌های طراحی محصول، بازده سرمایه‌گذاری و سایر تصمیمات تجاری پیش‌بینی کنند.

سایر خدمات

ارائه دهندگان PaaS ممکن است خدمات دیگری(مانند workflow، دایرکتوری، امنیت و برنامه‌ریزی) را ارائه دهند که سبب بهبود برنامه ها می‌شوند.

مزایای PaaS

PaaS همان مزایای IaaS یا زیرساخت به عنوان یک سرویس را ارائه می دهد. اما ویژگی های اضافی آن مانند میان افزار، ابزارهای توسعه و سایر ابزارهای تجاری، مزایای بیشتری به شما می دهد:

 

مزایای PaaS چیست؟

مزایای PaaS چیست؟

1. کاهش زمان کدنویسی

ابزارهای توسعه PaaS می توانند زمان لازم برای کدنویسی برنامه های جدید را با اجزای برنامه از پیش کدگذاری شده داخلی در پلتفرم کاهش دهند.

2. افزایش قابلیت‌های توسعه

مؤلفه‌های پلتفرم به عنوان سرویس می‌توانند به تیم توسعه‌دهنده شما(بدون نیاز به اضافه کردن کارمندان متخصص) قابلیت‌های جدیدی را بدهد.

3. توسعه آسان‌تر برای پلتفرم‌هایی چون موبایل

برخی از ارائه‌دهندگان خدمات، گزینه‌های توسعه برای پلتفرم‌های متعدد، مانند کامپیوترها، گوشی موبایل و مرورگرها را در اختیار شما قرار می‌دهند که برنامه‌های چند پلتفرمی را سریع‌تر و آسان‌تر توسعه می‌دهند.

4. استفاده از ابزارهای پیچیده با قیمت مناسب

نحوه پرداخت بابت PaaS این امکان را برای افراد یا سازمان‌ها فراهم می‌کند تا از نرم‌افزار توسعه پیشرفته، هوش تجاری و ابزارهای تحلیلی استفاده کنند که توانایی خرید مستقیم آن‌ها را ندارند.

5. پشتیبانی از نیروی کار ریموت

از آنجایی که محیط توسعه از طریق اینترنت قابل دسترسی است، تیم‌های توسعه می‌توانند حتی زمان دورکاری اضای تیم، روی پروژه‌ها با هم کار کنند.

6. مدیریت کارآمد دوام برنامه

PaaS تمامی قابلیت‌هایی که برای پشتیبانی از دوام وب اپلیکیشن به آن نیاز دارید را ارائه می‌کند: ساخت، آزمایش، استقرار، مدیریت و آپدیت در یک محیط یکپارچه.

انواع PaaS

سه نوع اصلی از PaaS وجود دارد:

  • عمومی(Public)
  • اختصاصی(Private)
  • هیبریدی(hybrid)

این سه نوع اصلی نیز به تعداد زیادی اسپین آف منجر شده است. در اینجا سه مورد از محبوب ترین آنها وجود دارد:

  • communication PaaS
  • mobile PaaS
  • open PaaS

 

انواع PaaS چیست؟

انواع PaaS چیست؟

در حالی که هر کدام از ویژگی‌های خاص خود برخوردار می‌باشند، همه آنها ویژگی‌های اصلی یک پلتفرم معمولی به عنوان سرویس را دارند، یعنی:

  • ارائه یک زیرساخت: مانند سرور ، شبکه، ذخیره سازی
  • راه‌اندازی و استقرار سرورها: سیستم عامل را نصب و پیکربندی کنید، زمان اجرا مورد نظر را انتخاب کنید. همچنین پچ‌های امنیتی را نصب کنید و آنها را به‌روز نگه دارید.
  • ارائه خدمات میان‌افزار: دیتابیس، سرویس پیام‌رسانی، cache‌ استتوریج، و غیره. انواع میان‌افزار ارائه‌شده همیشه به انتخاب PaaS و پیاده‌سازی آن بستگی دارد.

بیایید نگاهی به سه نوع اصلی PaaS سکوی ابری و همچنین اسپین آف های آن ها بیندازیم.

PaaS عمومی

پابلیک PaaS به بهترین وجه در فضای ابری عمومی استفاده می‌شود و به کاربران اجازه می‌دهد تا استقرار برنامه را کنترل کنند، در حالی که vendor (فروشنده)تمام اجزای اصلی زیرساخت، از جمله سرورها، سیستم‌عامل‌ها (OS)، دیتابیس‌ها، ذخیره‌سازی و … را ارائه و مدیریت می‌کند.

PaaS اختصاصی

PaaS اختصاصی به بهترین وجه در فضای ابری private استفاده می‌شوند. فروشندگان PaaS اختصاصی تاکید بر امنیت و انطباق دارند(در عین اینکه مزایای چابکی PaaS عمومی را حفظ می‌کنند.) PaaS اختصاصی روی هر زیرساخت اجرا می شود و در فضای ابری اختصاصی کاربر کار می کند.

PaaS‌ هایبرید

PaaS هایبرید در یک ابر هایبریدی اجرا می‌شود و بسیار منعطف می‌باشد. زیرا مزایای PaaS عمومی و اختصاصی را با هم ترکیب می‌کند و توانایی داشتن زیرساخت‌های داخلی در PaaS اختصاصی را ارائه می‌دهد.

پلتفرم بعنوان سرویس Communication PaaS

Communication PaaS یا CPaaS پلتفرم‌های مبتنی بر ابر هستند که به کاربران اجازه می دهند ویژگی‌های ارتباطی real-time یا آنی را به برنامه‌های خود اضافه کنند. به عنوان یک قاعده، ارتباطات real-time با استفاده از زیرساخت‌های پشتیبان و رابط‌ها اضافه می‌شوند. این ویژگی‌ها معمولاً در برنامه‌هایی که برای مقاصد ارتباطی ساخته شده‌اند(به‌ویژه برنامه‌های پیام‌رسانی و تماس ویدیویی)، دیده می‌شوند.

پلتفرم بعنوان سرویس Mobile PaaS

Mobile PaaS یا MPaaS ساده‌ترین نوع PaaSwe است که تاکنون دیده‌ایم زیرا به هیچ مهارت کدنویسی نیاز ندارد. کاربران Mobile PaaS از یک محیط توسعه یکپارچه پولی (IDE) برای پیکربندی برنامه های تلفن همراه استفاده می کنند. سرویس‌های MPaaS همچنین یک رابط drag&drop را ارائه می‌کنند که به طور قابل توجهی توسعه HTML5 یا برنامه‌های native را ساده می‌کند.

پلتفرم بعنوان سرویس Open PaaS

Open PaaSها اوپن سورس هستند و می توانند در همه دستگاه ها اجرا شوند. Open PaaS برنامه‌های وب را برای همکاری تجاری(business-oriented collaboration) -مثلاً تقویم‌ و ایمیل- ارائه می‌کند. آنها بهترین عملکرد را برای برنامه‌های hybrid cloud دارند.

 

PaaS چیست؟

سکوی ابری چیست؟

مقایسه PaaS با محیط های توسعه میزبانی داخلی

PaaS از طریق هر اتصال اینترنتی قابل دسترسی است و ساخت یک برنامه کامل در یک مرورگر وب را ممکن می سازد. از آنجایی که محیط توسعه به صورت لوکال میزبانی نمی شود، توسعه دهندگان می توانند از هر کجای دنیا روی برنامه کار کنند. این به تیم هایی که در مکان های جغرافیایی پراکنده هستند را قادر می سازد با یکدیگر همکاری کنند. همچنین به این معنی است که توسعه دهندگان کنترل کمتری بر محیط توسعه دارند، که با هزینه های بسیار کمتری همراه است.

PaaS شامل چه مواردی می‌شود؟

پیشنهادات اصلی ارائه شده توسط فروشندگان PaaS عبارتند از:

1. ابزار توسعه (Development tools)

فروشندگان PaaS ابزارهای مختلفی را ارائه می دهند که برای توسعه نرم افزار ضروری هستند، از جمله ادیتور سورس کد، دیباگر، کامپایلر و سایر ابزارهای ضروری. این ابزارها ممکن است با هم به عنوان یک فریم‌ورک ارائه شوند. ابزارهای خاص ارائه شده به فروشنده بستگی دارد، اما پیشنهادات PaaS (سکوی ابری) باید شامل همه چیزهایی باشد که یک توسعه دهنده برای ساخت برنامه خود نیاز دارد.

2. میان افزار (Middleware)

پلتفرم هایی که به عنوان سرویس ارائه می شوند معمولاً شامل میان افزار هستند، بنابراین توسعه دهندگان مجبور نیستند خودشان آن را بسازند. میان‌افزار نرم‌افزاری است که بین اپلیکیشن کاربر و سیستم عامل دستگاه قرار می‌گیرد. به عنوان مثال، میان افزار چیزی است که به نرم افزار اجازه می دهد به ورودی از کیبورد و ماوس دسترسی پیدا کند. میان افزار برای اجرای یک برنامه ضروری است، اما کاربران نهایی با آن تعامل ندارند.

3. سیستم های عامل (Operating systems)

یک فروشنده PaaS سیستم عاملی را که توسعه دهندگان روی آن کار می کنند و برنامه روی آن اجرا می شود، ارائه و نگهداری می کند.

4. مدیریت دیتابیس (Database management)

ارائه دهندگان PaaS دیتابیس‌ها را مدیریت و نگهداری می کنند. آنها معمولاً یک سیستم مدیریت دیتابیس را نیز در اختیار توسعه دهندگان قرار می دهند.

5. زیر ساخت (Infrastructure)

PaaS لایه بعدی بالاتر از IaaS در مدل سرویس رایانش ابری است و هر چیزی که در IaaS گنجانده شده است نیز در PaaS گنجانده شده است. یک ارائه دهنده PaaS یا سرورها، ذخیره سازی و دیتاسنترهای فیزیکی را مدیریت یا آنها را از یک ارائه دهنده IaaS خریداری می کند.

vendorهای مختلف ممکن است خدمات دیگری را نیز شامل شوند، اما این ها خدمات اصلی سکوی پرتاب هستند.

مدیریت به عهده کاربر مدیریت به عهده ارائه دهنده
Applications (برنامه ها)
داده ها
زمان اجرا
middleware (میان افزار)
سیستم عامل
مجازی سازی
سرورها
فضای ذخیره سازی
networking شبکه

چرا توسعه دهندگان از PaaS استفاده می کنند؟

1. سرعت دهی به کارها

با استفاده از PaaS ساخت، پیکربندی و تهیه پلتفرم برنامه‌ها برای توسعه‌دهندگان backend سریع‌تر می‌شود. زیرساخت‌های Backend خود باشند، ممکن است استفاده می‌شود. با PaaS، تنها کاری که آنها لازم است انجام دهند، کد نویسی و تست اپلیکیشن می‌باشد.

2. از اول تا آخر در یک enviroment

PaaS به توسعه دهندگان اجازه می دهد برنامه های خود را در یک محیط بسازند، آزمایش و اشکال زدایی کنند. استقرار دهی، میزبانی و آپدیت نیز در همین محیط انجام می‌شود. این به توسعه دهندگان این امکان را می دهد تا مطمئن شوند که یک برنامه وب قبل از انتشار به درستی به عنوان میزبان عمل می کند و lifecycle توسعه برنامه را ساده می کند.

3. قیمت PaaS

PaaS در بسیاری از موارد مقرون به صرفه تر از استفاده از IaaS است. در مجموع مخارج کلی کاهش می یابد. زیرا مشتریان PaaS نیازی به مدیریت و ارائه ماشین های مجازی ندارند. علاوه بر این، برخی از ارائه دهندگان یک ساختار قیمت گذاری پرداختی دارند که در آن فروشنده فقط برای منابع محاسباتی استفاده شده توسط برنامه هزینه پرداخت می‌کند.

درنتیجه معمولاً در مخارج مشتریان صرفه جویی می‌شود. با این حال، هر فروشنده ساختار قیمت‌گذاری کمی متفاوتی دارد و برخی از ارائه دهندگان پلتفرم ماهانه هزینه ثابتی را دریافت می کنند.

4. سهولت در تهیه لایسنس

ارائه دهندگان PaaS کلیه مجوزها را برای سیستم عامل ها، ابزارهای توسعه و هر چیز دیگری که در پلتفرم خود گنجانده شده را دریافت می‌کنند. بنابراین شما درگیر پروسه تهیه لایسنس نخواهید شد.

 

پلتفرم به عنوان سرویس

معایب استفاده از PaaS چیست؟

سرویس‌های PaaS از جذابیت‌های زیادی برای سازمان‌ها برخوردار است، اما با چالش‌هایی نیز مواجه می‌شود. لازم است قبل از اقدام به تهیه این چالش‌ها را بشناسید. در ادامه مواردی از مسائل پیش رو را شرح می‌دهیم.

1. استفاده از محصول انحصاری یک فروشنده

ممکن است تغییر سرویس‌دهنده یا فروشنده PaaS سخت شود. زیرا برنامه با استفاده از ابزارهای آنها ساخته شده است. هر فروشنده ممکن است نیازهای معماری متفاوتی داشته باشد. سرویس دهنده‌های PaaS مختلف احتمالا از زبان‌ها، libraryها، APIها، معماری یا سیستم عامل یکسانی برای ساخت و اجرای پلتفرم استفاده نکنند. بنابراین درصورت تغییر ارائه دهنده سرویس، شاید یک Developer نیاز به ایجاد تغییرات اساسی در برنامه خود داشته باشد.

2. ایجاد وابستگی!

اغلب سختی که در تعویض پلتفرم وجود دارد، سبب می‌شود یک سازمان بیش از پیش به ارائه دهنده PaaS‌خود وابسته شود. اما یک تغییر کوچک در فرآیندهای داخلی یا زیرساخت فروشنده می تواند تأثیر زیادی بر عملکرد برنامه داشته باشد. علاوه بر این، اگر فروشنده مدل قیمت گذاری خود را تغییر دهد، ممکن است به طور ناگهانی یک اپلیکیشن گران تر شود و این هزینه با بودجه مصرف کننده سازگاری نداشته باشد.

3. چالش های امنیتی و انطباق

در معماری PaaS، یک vendor احتمالا بخشی از دیتای یک برنامه را (به همراه میزبانی کد آن) ذخیره می کند. در برخی موارد، vendor ممکن است دیتابیس را از طریق دیگری(یک ارائه دهنده IaaS)، ذخیره کند. اگرچه اکثر فروشندگان PaaS شرکت‌های بزرگی هستند که امنیت قوی دارند، این امر ارزیابی و آزمایش کامل اقدامات امنیتی برای محافظت از برنامه و دیتای آن را دشوار می‌کند.

علاوه بر این، برای شرکت هایی که باید از مقررات سختگیرانه امنیت دیتا پیروی کنند، تأیید انطباق vendorهای خارجی موانع بیشتری را برای ورود سکوی پرتاب به بازار ایجاد می کند.

 

سرویس ابری PaaS

سرویس ابری PaaS

PaaS چه تفاوتی با Serverless دارد؟

PaaS و محاسبات Serverless از یک نظر مشابه هستند:در هر دو، تنها چیزی که یک developer باید نگران آن باشد نوشتن و آپلود کد است. در ادامه فروشنده تمام فرآیندهای پشتیبان را مدیریت می‌کند. با این حال، مقیاس بندی یا Scaling هنگام استفاده از این دو مدل بسیار متفاوت است.

برنامه هایی که با استفاده از محاسبات Serverless یا FaaS ساخته می شوند، به طور خودکار مقیاس‌بندی خواهند شد، در حالی که برنامه های کاربردی PaaS (مگر اینکه برای این کار برنامه ریزی شده باشند)، مقیاس‌بندی نمی شوند.

زمان راه اندازی و استارت آنها نیز بسیار متفاوت از یکدیگر می‌باشد. برنامه‌های Serverless می‌توانند تقریباً فوراً راه‌اندازی شوند. اما برنامه‌های PaaS بیشتر شبیه برنامه‌های کاربردی سنتی هستند و برای اینکه فوراً در دسترس کاربران قرار گیرند، باید در بیشتر مواقع (یا تمام وقت) درحال اجرا باشند.

تفاوت دیگر این است که فروشندگان Serverless ، مانند فروشندگان PaaS، ابزار یا فریم‌ورک‌های توسعه را ارائه نمی‌دهند. به همین علت هزینه تهیه این دو بسیار متفاوت از هم می‌باشد.

رایج ترین موارد استفاده از PaaS چیست؟

1. توسعه اپلیکیشن

محصولات PaaS زیرساخت محاسباتی، ظرفیت ذخیره‌سازی و ویژگی‌هایی را ارائه می دهند که تیم های توسعه نرم‌افزار برای کاهش هزینه‌های توسعه محصول خود و کاهش هزینه‌های برنامه نویسی به آن نیاز دارند. بسیاری از محصولات PaaS شامل اجزای نرم افزار داخلی هستند که می توانند در برنامه های جدید ادغام شوند.

جستجو، ویژگی‌های امنیتی، workflow از پیش تعریف شده و خدمات دایرکتوری امثال این اجزا می‌باشند. سرویس‌های سکوی پرتاب، اغلب برای برآوردن نیازهای توسعه وب اپلیکیشن (که شامل ساخت، آزمایش، استقرار برنامه، مدیریت و به‌روزرسانی است) طراحی می‌شوند.

2. تیم های پراکنده

Platform as a service یک سرویس مبتنی بر ابر است. به این معنی که مشتریان از طریق اینترنت به این سرویس دسترسی دارند. بنابراین تیم‌های نرم‌افزاری در نقاط مختلف جغرافیایی می‌توانند بدون در نظر گرفتن موقعیت مکانی خود از دسترسی برابر به محیط توسعه برخوردار شوند. اعضای تیم می توانند به راحتی در سفر به سیستم دسترسی داشته باشند. در نتیجه همکاری بین کارمندانی که ممکن است راحتی کار در یک دفتر را نداشته باشند، ساده می شود.

3. استراتژی ابر خصوصی

یک محیط ابری خصوصی دارای زیرساختی مبنی بر IT است که منحصراً توسط یک کسب و کار استفاده می شود. این زیرساخت می‌تواند در داخل توسعه و پیاده‌سازی شود. البته می‌تواند توسط افراد دیگر نیز اداره شود. اما نکته کلیدی این است که همه سرویس‌ها در یک شبکه خصوصی مستقر شده‌اند که می‌تواند برای برآورده کردن نیازهای مشخص، سفارشی و ایمن شود.

دو مثال معروف از PaaS

۱. مایکروسافت آژور (Microsoft Azure)

Microsoft Azure یک محیط استقرار و توسعه با استفاده از مفهوم PaaS است. به دلیل ماهیت خود، Azure قادر است کل چرخه توسعه وب app، از ساخت تا استقرار و پس از آن را پشتیبانی کند.

Azure همچنین از طیف گسترده ای از ابزارها، زبان‌ها و فریم‌ورک‌ها پشتیبانی می‌کند. توسعه دهندگانی که از آن استفاده می کنند می‌توانند به بیش از صد سرویس مرتبط یک سرویس رایانش ابری مایکروسافت دسترسی داشته باشند.

2. موتور گوگل اپ (Google App Engine)

Google App Engine خود را به عنوان بخشی از اکوسیستم Google Cloud ارائه می دهد. این سرویس نوعی serverless PaaS با مقیاس‌پذیری بالا به منظور توسعه سریع درنظر گرفته شده است. گوگل از آنجایی که غول بزرگی است، می‌تواند سرورهای بسیار توانمندی ارائه دهد که قادر به مقابله با تقریباً هر حجمی از کوئری هستند.

با این حال، برخی از مشکلات توسط توسعه دهندگان در مورد این سرویس مطرح شده است. این موارد شامل عدم پشتیبانی جزئی در برخی از محیط‌های زبانی، کمبود ابزارهای توسعه، ناتوانی در اتصال و پخش برخی برنامه‌ها می‌باشد.

کلام آخر

در ساده ترین عبارت، پلتفرم به عنوان یک سرویس (PaaS) شکلی از رایانش ابری می‌باشد. PaaS مجموعه گسترده‌ای از زیرساخت های کاربردی مبتنی بر ابر را از طریق ابر فراهم می‌کند. مانند سایر مدل های رایانش ابری، کاربر یا مشتری بصورت اشتراکی خدمات را بر اساس نیاز مصرف می کند. مزایای PaaS یا سکوی پرتاب برای شرکت‌ها مشابه دیگر سناریوهای رایانش ابری است:

  • کاهش بالقوه TCO
  • دسترسی راحت مبتنی بر وب به خدمات
  • مقیاس پذیری الاستیک
  • دسترسی بالا
  • آپدیت لحظه‌ای
  • کاهش نیاز به زیرساخت های داخلی
  • کسب و کارهایی که یک یا چند برنامه PaaS را پیاده سازی می کنند از این مزایا بهره می‌برند.

اما همزمان با رشد رایانش ابری، امنیت به یک مسئله بزرگتر تبدیل شده و این شامل استقرار سکوی پرتاب نیز می شود. بازیگران بزرگی مانند آمازون، مایکروسافت و گوگل تنها سرویس‌های فعلی خود را برای متمایز کردن، رقابت در بازار و برآورده کردن بهتر نیازهای مشتریان گسترش می‌دهند. با این حال مشکلات سرویس‌های ابری به این زودی از بین نخواهد رفت.

سوالات متداول

1. PaaS چیست؟

پلتفرم به عنوان سرویس یا همان PaaS یک مدل رایانش ابری است که در آن یک سرویس‌دهنده ابزارهای سخت‌افزاری و نرم‌افزاری را از طریق اینترنت به کاربران ارائه می‌دهد. در نتیجه، PaaS توسعه دهندگان را از نصب‌سخت افزار و نرم افزار داخلی برای توسعه یا اجرای یک برنامه جدید رها می کند.

2. PaaS با مثال چیست؟

PaaS همانطور که از نام آن پیداست، پلتفرم های محاسباتی را در اختیار شما قرار می دهد که معمولاً شامل سیستم عامل، محیط اجرای زبان برنامه نویسی، دیتابیس، وب سرور و غیره می شود. مثال های بارز آن مایکروسافت آژور، AWS Elastic و Google App Engine می‌باشد.

3. تفاوت بین PaaS و IaaS چیست؟

متمایزترین تفاوت بین IaaS و PaaS این است که IaaS به مدیران کنترل مستقیم بیشتری بر روی سیستم عامل‌ها ارائه می دهد، اما PaaS به کاربران انعطاف پذیری و سهولت کار را ارائه می‌دهد.

4. آیا فیس بوک یک سکوی پرتاب است؟

فیس‌بوک نمونه ای از PaaS است. توسعه دهندگان می توانند با استفاده از API های اختصاصی، برنامه‌های کاربردی خاصی را برای پلتفرم فیس بوک ایجاد کنند و آن برنامه را در دسترس هر کاربر فیس بوک قرار دهند.

5. آیا PaaS ارزانتر از IaaS است؟

PaaS ارزان تر از IaaS و SaaS ارزان تر از PaaS است. با تخصص فنی بسیار کمی که برای مدیریت SaaS لازم است، می تواند ارزان راهکار برای سازمان‌ها باشد.

با خدمات ابری پارس پک آشنا شوید

اولین ارائه‌دهنده خدمات رایانش ابری در ایران هستیم

سرور اختصاصی ایران

یک سرور با منابع کاملا اختصاصی در برتریرن مراکز داده داخلی.

سرور مجازی

یک ابزار مدیریتی بسیار کاربردی، با دسترسی‌های بیشتر از یک‌هاست ابری.

خرید هاست وردپرس

سرویس قوی و پایدار که برای نصب و راه‌اندازی سیستم مدیریت محتوای وردپرس بهینه شده است.

خرید هاست

تنها برای آن میزان از منابع سخت‌افزاری که نیاز دارید هزینه می‌پردازید و دیگر نیازی به پرداخت هزینه‌های غیر موجه، در ابتدای فعالیت وب سایت خود، نخواهید داشت.

خرید سرور ابری

با ابرسرورها می‌توانید سرور با سیستم‌عامل دلخواه خود را در چند دقیقه انتخاب و نصب نموده و آزادانه منابع سرور خود را کاهش و افزایش دهید.

خرید سرور اختصاصی

تمام منابع سرور در اختیار شماست و به راحتی می‌توانید تغییرات مدنظرتان را اعمال کنید. امنیت، سرعت و پایداری بالا برای میزبانی پروژه‌های بزرگ.