
SaaS چیست و چه کاربردی دارد؟
در این مقاله میخوانید
نرم افزار به عنوان سرویس معادل Software as a Service است که بجای استفاده از این عبارت طولاتی اغلب از مخفف آن، یعنی SaaS استفاده میشود. SaaS راهی برای ارائه برنامههای کاربردی (اپلیکیشن) از طریق اینترنت به عنوان یک سرویس است. به بیانی سادهتر به جای نصب و نگهداری نرم افزار،به سادگی از طریق اینترنت به آن دسترسی پیدا میکنید و خود را از مدیریت نرم افزار و سخت افزار رها خواهید ساخت.
در ادامه به بررسی مفهوم SaaS، معماری، تاریخچه، مزایا، معایب، مثالهای معروف آن و … میپردازیم. با ما همراه باشید.
SaaS چیست؟
به سادهترین بیان، SaaS به کاربران اجازه می دهد تا از طریق اینترنت به برنامه های مبتنی بر ابر متصل شوند و از آنها استفاده کنند. برنامههای SaaS گاهی اوقات نرمافزار مبتنی بر Web، نرمافزار on-demand یا hosted نرمافزار نامیده میشوند. برنامههای SaaS به طور کلی روی سرورهای ارائهدهنده SaaS یا SaaS Provider اجرا میشوند و ارائه دهنده SaaS مواردی چون امنیت، در دسترس بودن و عملکرد را مدیریت می کند.
SaaS چیست؟
اغلب شما برای استفاده از یک برنامه SaaS بصورت سازمانی آن باید حق اشتراک آن را پرداخت کنید. بدین صورت کاربران شما معمولاً با یک مرورگر وب از طریق اینترنت به آن متصل می شوند. همه زیرساختهای اساسی، میانافزار، نرمافزار برنامه و دادههای برنامه در دیتاسنتر ارائهدهنده خدمات قرار دارند. ارائهدهنده خدمات سختافزار و نرمافزار را مدیریت میکند و با قرارداد کاری (SPA)، در دسترس بودن و امنیت برنامه و دادههای شما را نیز تضمین میکند. SaaS به سازمان شما اجازه می دهد تا با حداقل هزینه اولیه، به سرعت راه اندازی و اجرا شود.
یک راه خوب برای درک مدل SaaS، فکر کردن به بانکی است که از حریم خصوصی هر مشتری محافظت می کند و در عین حال خدمات قابل اعتماد و ایمن را در مقیاس وسیع ارائه می دهد.
مشتریان یک بانک همگی از سیستمها و فناوریهای مالی یکسانی استفاده میکنند بدون اینکه نگران دسترسی دیگران به اطلاعات شخصی آن ها (بدون مجوز) باشند.
تاریخچه SaaS
SaaS میتواند ریشههای خود را در مفهومی به نام اشتراکگذاری زمانی که در اواخر دهه 1950 و اوایل دهه 1960 برای استفاده مقرونبهصرفهتر از قیمت پردازنده ایجاد شد، دنبال کند.
در اواسط دهه 90، اینترنت از نظر مبادلات تجارت الکترونیک به افقهای جدیدی دست یافت. سپس رشد اینترنت به تولد «ابر آنلاین» دامن زد. پیشرفت اینترنت به سازمانها اجازه داد از هر کجا به نرمافزار دسترسی داشته باشند.
در سال 1999، Salesforce با راهاندازی پلتفرم CRM خود، همهچیز را روی SaaS راهاندازی کرد. Salesforce به لطف سرآغاز و شعار “No Software”، به زودی به اولین فوق ستاره در فضای SaaS تبدیل شد.
به لطف معماری multitenants ، یک نمونه از اپلیکیشن می تواند به چندین کاربر خدمات رسانی کند. دیگر نصب لوکال نرم افزار مورد نیاز نبود. SaaS بزودی راهی برای جمعآوری، تجمیع و متمرکز کردن دایتای کاربردی و ارزشمند فراهم کرد.
بنابراین شرکتها در هر شکل و اندازه – از استارتآپهای جوان گرفته تا غولهای صنعتی معتبر از جمله مایکروسافت- مشتاق بودند به سمت آن حرکت کنند. در ابتدا، دنیای نرم افزار سازمانی؛ SaaS را جدی نگرفت. اما دهه گذشته پذیرش سریع SaaS را با مجموعه جدیدی از مشاغل بکارگرفته از آن را نشان داده است. پذیرش نرمافزارهای ابری بسیار سریعتر از سایر بخشهای فناوری ابری، مانند PaaS و IaaS میباشد.
معماری SaaS
برنامهها و سرویسهای SaaS معمولاً از رویکردی بر مبنای اشتراک استفاده میکنند، به این معنی که یک نمونه از برنامه SaaS بر روی سرورهای میزبان اجرا میشود و آن نمونه واحد به هر مشتری سرویس ابری اشتراکی با سایر مشتریان میدهد. این برنامه برای همه مشتریان بر روی یک نسخه و پیکربندی اجرا می شود. اگرچه مشتریان مختلف در یک نمونه ابری با یک زیرساخت و پلتفرم مشترک کار میکنند، دادههای مشتریان مختلف همچنان از هم جدا میشوند.
معماری معمولی multitenants برنامههای SaaS به این معنی است که ارائهدهنده خدمات ابری میتواند تعمیر و نگهداری، بهروزرسانیها و رفع مشکلات را سریعتر، آسانتر و کارآمدتر مدیریت کند. مهندسان به جای اینکه مجبور باشند تغییرات را در چندین نمونه اعمال کنند، می توانند با حفظ یک نمونه مشترک، تغییرات لازم را برای همه مشتریان ایجاد کنند.
علاوه بر این، multitenants اجازه می دهد تا مجموعه بیشتری از منابع در دسترس گروه بزرگتری از افراد باشد، بدون اینکه عملکردهای ابری مهم مانند امنیت، سرعت و حریم خصوصی را به خطر بیندازند.
آموزش SaaS
اگر از یک سرویس ایمیل مبتنی بر وب مانند Outlook، Hotmail یا Yahoo استفاده کردهاید، پس قبلاً با فرمی از SaaS آشنا شدهاید. با استفاده از این خدمات، بواسطه اینترنت و browser وارد اکانت خود می شوید. نرم افزار ایمیل در شبکه ارائه دهنده خدمات قرار دارد و پیام های شما نیز در آنجا ذخیره می شوند. بنابراین می توانید از طریق web browser با هر کامپیوتر یا دستگاه متصل به اینترنت به ایمیل و پیام های ذخیره شده خود دسترسی داشته باشید.
SaaS چگونه کار میکند؟
SaaS از طریق مدل تحویل ابری کار می کند. یک ارائهدهنده نرمافزار (Software Provider) با استفاده از سرورها، دیتابیسها، شبکه و منابع محاسباتی خود، برنامه و دیتای مرتبط را میزبانی میکند. روش دیگر ارائه SaaS بدین صورت است: یک ISV با یک ارائهدهنده سرویسهای ابری قرارداد میبندد تا برنامه را در دیتاسنتر provider میزبانی کند. این برنامه برای هر دستگاهی که اتصال شبکه داشته باشد قابل دسترسی خواهد بود. برنامه های SaaS معمولاً از طریق web browserها قابل دسترسی هستند.
در نتیجه، شرکت هایی که از برنامه های SaaS استفاده میکنند، وظیفه راهاندازی و نگهداری نرم افزار را ندارند. کاربران برای دسترسی به نرم افزار کامل و جامع، صرفاً هزینه اشتراک پرداخت می کنند.
SaaS ارتباط نزدیکی با ASP و مدلهای تحویل نرمافزار محاسباتی بر اساس تقاضا دارد که در آن ارائهدهنده نرمافزار مشتری را میزبانی میکند و آن را از طریق اینترنت به کاربران نهایی شناسایی شده تحویل میدهد.
در مدل SaaS ارائه دهنده نرمافزار بر اساس تقاضا، دسترسی مبتنی بر شبکه به یک نسخه از برنامهای که بهطور خاص برای توزیع SaaS ایجاد شده را میدهد. Source کد برنامه برای همه مشتریان یکسان است و زمانی که ویژگیها یا قابلیتهای جدید منتشر میشوند، برای همه مشتریان عرضه میشوند. بسته به SLA، دیتای مشتری برای هر مدل ممکن است به صورت لوکال یا در ابر ذخیره شود.
سازمان ها می توانند برنامه های SaaS را با نرم افزارهای دیگر با استفاده از API ادغام کنند. به عنوان مثال، یک کسب و کار می تواند ابزارهای نرم افزاری خود را بنویسد و از APIهای ارائه دهنده SaaS برای ادغام استفاده کند.
مزایای نرم افزار بعنوان سرویس (SaaS)
مزایای SaaS
مشتریان SaaS هیچ سخت افزار یا نرم افزاری برای خرید، نصب، نگهداری یا به روز رسانی ندارند. در حقیقت برای درسترسی به برنامهها کافیست به اینترنت وصل باشید اما SaaS مزایای دیگری دارد که دراینجا به چند مورد از آنها اشاره میکنیم.
سفارشی سازی آسان
توانایی هر کاربر برای شخصیسازی آسان برنامهها در راستای مطابقت با فرآیندهای تجاری و بدون تأثیرگذاری بر زیرساخت مشترک، یکی از مزایای SaaS میباشد. به دلیل نوع معماری SaaS، این سفارشی سازی ها برای هر شرکت یا کاربر منحصر به فرد است.
بنابراین برنامه های SaaS اغلب قابل تنظیم هستند و می توانند با سایر اپلیکیشنهای تجاری(به ویژه در بین برنامه های یک ارائه دهنده نرم افزار مشترک)، ادغام شوند.
کاربران اغلب میتوانند فضای کاری شخصی خود، مانند داشبورد را تغییر دهند. امروزه سیستم SaaS را میتوان برای هر مشتری سفارشی کرد.
دسترسی بهتر
SaaS دسترسی به دادهها از هر سیستم شبکهای را بهبود میبخشد. این در حالیست که مدیریت سطوح دسترسی، نظارت بر استفاده از دادهها را آسانتر میکند. همچنین اطمینان حاصل میکند که همه افراد متصل به شبکه، اطلاعات یکسانی را به طور همزمان ببینند.
مقیاس پذیري
سرویسهای ابری مانند SaaS مقیاسپذیری بالایی را ارائه میکنند. این قابلیت به مشتریان امکان میدهد تا به تعدادی بیشتر یا کمتر از خدمات یا ویژگیها؛ در صورت تقاضا؛ دسترسی داشته باشند.
هزینه پایین
با تهیه نرم افزار بعنوان سرویس در هزینه خود صرفه جویی می کنید زیرا هزینه سرویس SaaS به طور خودکار با توجه به سطح استفاده افزایش و کاهش می یابد. این امر که بر اساس تهیه پلن از سمت کاربر صورت میگیرد، سبب کاهش و مدیریت هزینههای شما می شود.
قابلیتهای SaaS
نرم افزار به عنوان سرویس SaaS
ارائه برنامههای پیچیده
برای ارائه برنامه های SaaS به کاربران، نیازی به خرید، نصب، به روز رسانی یا نگهداری سخت افزار، میان افزار یا نرم افزار ندارید. SaaS حتی تهیه برنامه های پیچیده سازمانی مانند ERP و CRM را برای سازمان هایی که منابع لازم برای خرید، استقرار و مدیریت زیرساخت ها و نرم افزارهای مورد نیاز را ندارند، مقرون به صرفه می کند.
تجهیز نیروی کار
SaaS امکان تجهیز ساختن نیروی کار شما را آسان می کند. زیرا کاربران می توانند از هر کامپیوتر یا دستگاه تلفن همراه متصل به اینترنت به برنامه ها و داده های SaaS دسترسی داشته باشند. نیازی نیست نگران توسعه برنامههایی باشید زیرا تدابیر این موارد قبلا اندیشیده شده است. علاوه بر این، برای مدیریت مسائل امنیتی نیازی به داشتن تخصص خاصی ندارید. ارائهدهنده خدمات ، امنیت دادههای شما را بدون توجه به نوع دستگاه کاربر تضمین میکند.
دسترسی تیمی در هر زمان
با دادههای ذخیره شده در فضای ابری، کاربران میتوانند از هر کامپیوتر یا گوشی موبایل متصل به اینترنت، دسترسی به دیتای خود داشته باشند. از طرفی، هنگامی که دادههای برنامه در ابر ذخیره می شود، در صورت خرابی کامپیوتر یا دستگاه کاربر، هیچ دادهای از بین نمیرود.
SaaS نیاز سازمانها به نصب و اجرای برنامهها بر روی کامپیوترها یا در دیتاسنترهای آنها را برطرف میکند. این امر هزینههای خرید، تهیه و نگهداری سخت افزار و همچنین مجوز، نصب و پشتیبانی نرم افزار را حذف می کند.
پلنهای منعطف
مشتریان به جای خرید نرم افزار برای نصب، یا سخت افزار اضافی برای پشتیبانی از آن، یک پلن پیشنهادی از SaaS را انتخاب میکنند. انتخاب پلن های حق اشتراک ماهیانه یا سالانه و … به بسیاری از کسبوکارها اجازه میدهد بودجهبندی بهتر و قابل پیشبینیتری انجام دهند. همچنین کاربران می توانند در هر زمان استفاده از SaaS مورد نظر را خاتمه دهند.
بروزرسانیهای خودکار
بهجای خرید نرمافزار جدید، مشتریان میتوانند برای انجام خودکار بهروزرسانیها به شرکت ارائهدهنده آن SaaS اعتماد کنند! در واقع آنها آپدیت SaaS را خودشان بطور اتوماتیک انجام میدهند. این امر سنگینی کار کارکنان IT از یک شرکت را بگونهای موثر کاهش میدهد..
چالش ها و خطرات SaaS
SaaS همچنین برخی از خطرات و چالشهای بالقوه را به همراه دارد. زیرا کسبوکارها باید برای تهیه نرمافزار به فروشندگان تکیه کنند تا نرمافزار را فعال نگه دارند و صورتحسابهای دقیق را پیگیری و گزارش کنند. آنها همچنین باید محیط امنی را برای دادههای کسبوکار تهیه کنند.
هنگامی که ارائهدهندگان با اختلالات سرویس مواجه میشوندممکن است مشکلاتی خارج از کنترل مشتری ایجاد شود. این میتواند تأثیر عمیقی بر توانایی کاربر برای استفاده از SaaS داشته باشد. برای کاهش این مشکلات در قدم نخست، مشتریان باید SLA ارائهدهنده SaaS خود را درک کنند و از اجرای آن مطمئن شوند.
معایب SaaS
از آنجایی که داده ها در سرورهای خارجی ذخیره می شوند، شرکت ها باید مطمئن باشند که دیتای آنها ایمن است و توسط اشخاص غیرمجاز قابل دسترسی نمیباشند.
از طرفی اتصالات آهسته اینترنت می تواند عملکرد را کاهش دهد، به خصوص اگر دسترسی شما به سرور ابری از راه دور باشد. شبکه های داخلی معمولا سریعتر از اتصالات اینترنتی هستند. در کل معایبی که میتوان برای آن در نظر گرفت شامل موارد زیر می باشد:
- افزایش خطرات امنیتی (زیرا تامین امنیت تا حد زیادی وابسته به SaaS Providerهست)
- سرعت کمتر (البته کاملا به سرعت اینترنت، پهنای باند و دیگر پارامترها دارد)
- از دست دادن کنترل (کنترل بخشی ازمسائل مانند مشکلات امنیتی سمت SaaS بدست شما نیست)

معایب SaaS
امنیت و حریم خصوصی SaaS
امنیت ابر اغلب به عنوان یک چالش مهم برای برنامه SaaS ذکر می شود. خطرات امنیت سایبری نرم افزار به عنوان یک سرویس با نرم افزارهای سنتی متفاوت میباشند. در نرم افزارهای سنتی، فروشنده نرم افزار مسئول از بین بردن آسیبپذیریهای مبتنی بر کد است و کاربر مسئول اجرای نرم افزار در زیرساخت و شبکه ایمن است. در نتیجه، امنیت بیشتر بر عهده کاربر و شرکت ارائه دهنده میزبانی است.
علیرغم پذیرش سریع مدلهای مبتنی بر ابر در جامعه، برای محصولات نرمافزاری جامع، سازمانها همچنان در مورد امنیت و حریم خصوصی محصولات SaaS نگرانیهایی دارند. این نگرانی ها عبارتند از:
- مدیریت هویت و دسترسی (IAM)
- نظارت بر امنیت؛
- ادغام ضعیف در محیط های امنیتی خاص شرکت؛
- حریم خصوصی دیتا؛
SaaS در مقابل IaaS در مقابل PaaS
بطور خلاصه، محصولات SaaS برنامههای کاملاً مدیریت شده هستند. iaas عمدتاً منابع دیتاسنتر را برون سپاری می کند و PaaS یک پلت فرم توسعه ابزارهای میزبانی شده توسط دیتاسنتر را ارائه می دهد.
کاربران برنامه SaaS مجبور نیستند نرم افزار را دانلود کنند، زیرساخت های فناوری اطلاعات موجود را مدیریت کنند یا با هیچ جنبه ای از مدیریت نرم افزار سروکار داشته باشند. فروشندگان تعمیر و نگهداری، ارتقاء، پشتیبانی، امنیت و سایر جنبههای مدیریت نرم افزار را انجام میدهند. این درحالیست که سروکار داشتن با سخت افزار شبکه، سرورها و … بر عهده IaaS است.
در نهایت، پلتفرم به عنوان یک سرویس (PaaS) یک پلت فرم توسعه نرم افزار را از طریق وب فراهم می کند. به طور خاص، به توسعه دهندگان اجازه میدهد تا بدون نگرانی در مورد چیزهایی مانند ذخیره سازی و زیرساخت، روی ایجاد نرم افزار تمرکز کنند.
اکنون بسیاری از سازمانهای توسعه نرم افزار، در حال توسعه پلتفرمهای SaaS integration یا همان SIP برای ساخت برنامههای SaaS دیگر هستند. شرکت مشاوره Saugatuck Technology این را «موج سوم» در پذیرش نرمافزار مینامد: زمانی که SaaS فراتر از عملکرد بعنوان نرمافزاری مستقل حرکت میکند تا به پلتفرمی برای اپلیکیشنهای مهم تبدیل شود.
برنامه میزبانی شده | ابزارهای توسعه، پایگاه داده، مدیریت، تجزیه و تحلیل کسب و کار | سیستم عامل | سرورها و فضای ذخیره سازی | فایروال و امنیت | دستگاه و ساختمان فیزیکی دیتاسنتر | |
SaaS | ✔ | ✔ | ✔ | ✔ | ✔ | ✔ |
PaaS | ❌ | ✔ | ✔ | ✔ | ✔ | ✔ |
Iaas | ❌ | ❌ | ❌ | ✔ | ✔ | ✔ |
تفاوت IaaS با SaaS و PaaS
اینترنت و محدودیت های سیستم عامل OS برای SaaS چیست؟
نقطه ضعف اصلی SaaS این است که به یک اتصال اینترنتی خوب متکی است. در حالی که بسیاری معتقدند سیستمهای داخلی قابل اطمینانتر هستند، هیچ سیستمی به طور کامل در برابر خرابی مصون نیست. نرم افزار در محل در معرض قطع برق، خرابی سخت افزار و طیف وسیعی از خطرات دیگر است. به عنوان یک راهکار، برخی از ارائه دهندگان SaaS عملکرد “آفلاین” را توسعه داده اند که به افراد اجازه می دهد در صورت قطع شدن اینترنت به کار خود ادامه دهند. هنگامی که مجددا اتصال برقرار شود، تمام دیتای وارد شده بطور آفلاین، با سیستم همگام سازی می شود.
فراتر از اتصال به اینترنت، برخی از خریداران نگران سازگاری با سیستم عاملهای مختلف هستند. بعید به نظر می رسد که لازم باشد سازگاری با سیستم عامل را در نظر بگیرید – اکثر آنها از طریق web browser ارائه می شوند و کاملاً دارای سیستم عامل آگنوستیک هستند. نهایتا ممکن است نیاز به دانلود browser دیگری باشد که برای سیستم SaaS شما بهترین عملکرد را دارد.
قیمت گذاری SaaS
به طور کلی، استفاده از یک محصول SaaS نسبت به نرم افزار سازمانی مقرون به صرفه تر است، زیرا راه اندازی و نصب آن بر روی سخت افزار ضروری نمیباشد. ارائه دهندگان SaaS معمولاً از مدل های قیمت گذاری مبتنی بر اشتراک برای مشتریان استفاده می کنند.
مثلا برخی سرویسها ممکن است برای کاربران رایگان باشد، اما تبلیغات درون برنامهای داشته باشد. در این مدل، معمولاً گزینه ای برای ارتقاء به یک پلن پولی وجود دارد که شامل تبلیغات مزاحم نمی شود.
مثلا مشتریان با پرداخت هزینه اشتراک ماهانه یا سالانه ثابت به مجموعه کامل ویژگی های نرم افزار دسترسی دارند. مدلهای پرداختی دیگری نیز بر اساس استراتژی مالی شرکت ارائه دهنده SaaSنیز وجود دارد.
نمونه های SaaS

نمونه های SaaS
Google DOCS
یکی از سادهترین نمونههای واقعی SaaS، Google Docs، پردازشگر کلمه آنلاین رایگان Google است. برای استفاده از Google Docs، تنها کاری که باید انجام دهید این است که برای دسترسی فوری در یک web browser وارد شوید. Google Docs به شما امکان میدهد هرجا که هستید نگارش، ویرایش و حتی با دیگران همکاری کنید. Google Docs در اکتبر 2012 راه اندازی شد.
دراپ باکس
Dropbox نمونه ساده دیگری از SaaS در زندگی واقعی است. Dropbox یک سرویس ذخیره سازی ابری است. دراپ باکس به کسب و کارها اجازه می دهد فایل ها و دیتا را ذخیره کرده و آنها را به اشتراک بگذارند. برای مثال، کاربران میتوانند از عکسها، ویدیوها و سایر فایلها نسخه بکاپ تهیه کرده و آنها را در فضای ابری سینک کنند. همچنین از هر دستگاهی، بدون توجه به موقیت مکانی، به آنها دسترسی داشته باشند. Dropbox در سال 2007 تاسیس شد. البته فضای دراپ باکس، تا 2 گیگ محدودیت دارد و برای حجم بیشتر، باید اقدام به خرید فضای ابری کنید.
کلام آخر
SaaS یک مدل ارائه نرمافزار مبتنی بر ابر است که در آن cloud provider نرمافزار کاربردی ابری را توسعه و نگهداری میکند. از طرفی بهرآپدیتهای خودکار نرمافزار را ارائه میکند و نرمافزار را از طریق اینترنت در دسترس مشتریان خود قرار میدهد. آنها تمام سختافزارها و نرمافزارهای سنتی از جمله میانافزار، نرمافزار کاربردی و امنیت را مدیریت میکنند. بنابراین مشتریان SaaS کاهش چشمگیری در هزینههای خود خواهند داشت.
مدل مبتنی بر ابر در حال حاضر به قدری رایج است که بیش از 60٪ از جویندگان نرم افزار، فقط محصولات مبتنی بر وب را می خواهند. کمتر از 2٪ آنها به طور خاص نرم افزار داخلی را درخواست می کنند.
SaaS در کنار IaaS و PaaS یکی از سه دسته اصلی رایانش ابری میباشد. طیفی از متخصصان فناوری اطلاعات، کاربران تجاری و معمولی از برنامههای SaaS استفاده می کنند. نمونههایی از آن را در سرگرمیها(مانند نتفلیکس) و ابزارهای پیشرفته فناوری اطلاعات میتوان دید. برخلاف IaaS و PaaS، محصولات SaaS اغلب برای کاربران B2B و B2C عرضه می شوند.
سوالات متداول
1. SaaS چیست؟
SaaS روشی برای تحویل نرم افزار است که امکان دسترسی به دادهها را از هر دستگاهی با اتصال به اینترنت و مرورگر وب فراهم می کند. در این مدل مبتنی بر وب، فروشندگان نرمافزار سرورها، پایگاههای اطلاعاتی و کدهایی که یک برنامه کاربردی را تشکیل میدهند، میزبانی و نگهداری میکنند.
2. چه سازمانهایی به SaaS نیاز پیدا خواهند کرد؟
انواع نرم افزارهایی که به مدل SaaS مهاجرت کرده اند اغلب بر روی خدمات سطح سازمانی مانند منابع انسانی متمرکز هستند. وظایف سازمانی اغلب ماهیت مشترکی دارند و به کارمندان بخشهای مختلف نیاز دارند تا مطالب را به اشتراک بگذارند، ویرایش کنند و منتشر کنند، در حالی که لزوماً در یک دفتر نیستند.
3. آیا می توانم نرم افزار SaaS را سفارشی کنم؟
بله! نرم افزارهای مبتنی بر وب امروزی به اندازه کافی منعطف هستند که می توانند برای استفاده های خاص تجاری و همچنین کاربران فردی اصلاح شوند. خریداران میتوانند رابط کاربری UI را سفارشی کنند تا ظاهر و احساس برنامه را تغییر دهند. همچنین بخشهای خاصی مانند فیلدهای داده را میتوانند تغییر دهند.
4. مزایای SaaS را نام ببرید.
- از هر جایی قابل دسترسی است
- مقرون به صرفه
- آسان در پیاده سازی، آپدیت و دیباگ
- آسان برای مقیاسپذیری
5. B2B SaaS چیست؟
B2B SaaS صرفاً به شرکت هایی اشاره دارد که خدمات نرم افزاری را به سایر مشاغل میفروشند. این محصولات به سازمانها کمک میکنند تا طیف گسترده عملکردها از جمله بازاریابی، فروش و خدمات مشتری را بهینه کنند.
6. SaaS از چه زمانی به بازار ارائه شد؟
در اوایل دهه 2000، اولین نسل از SaaS، غیرقابل انعطاف و برای حل یک مشکل تجاری طراحی شده بود. از آن زمان، SaaS به طور چشمگیری تکامل یافته است. امروزه، اپلیکیشنهای ابری مدرن میتوانند همه چیز را از امور مالی، منابع انسانی تا تجارت، بازاریابی، فروش و … را در بر بگیرند و به هم متصل کنند.
7. قدرت SaaS در چه حوزه هایی بکار گرفته میشود؟
از SaaS در فناوریهایی مانند هوش مصنوعی، ماشین لرنینگ، چت باتها، دستیارهای دیجیتال، اینترنت اشیا، بلاک چین، واقعیت افزوده و واقعیت مجازی استفاده میشود.
8. چند نمونه و مثال معروف از SaaS
محصولات SaaS ممکن است عمدتاً در بازارهای B2B، B2C یا هر دو عرضه شوند. نمونههایی از محصولات محبوب SaaS عبارتند از:
- برنامه های Google Workspace
- مایکروسافت 365
- ترلو
- نتفلیکس