
هاست اختصاصی وردپرس چیست و برای چه وبسایتهایی مناسب است؟
هاست اختصاصی وردپرس چیست؟ اگر وبسایت وردپرسی خود را اداره میکنید، بهاحتمال زیاد درباره هاست اختصاصی وردپرس شنیدهاید. اگر هم با آن آشنا نیستید، شاید به فکر هاست بهتری برای وبسایتتان هستید؛ پس تا انتهای مقاله با ما همراه باشید تا بتوانید بهترین گزینه را انتخاب کنید. در این مقاله، نگاهی دقیقتر به هاست اختصاصی وردپرس خواهیم انداخت و درباره برخی از مزایا و مشکلات انتخاب این نوع خدمات صحبت خواهیم کرد.
پیش از هرچیز، بهتر است بدانید که قدرت وبسایتهای وردپرسی در دنیا بیش از ۳۵درصد است؛ پس به این سیستم مدیریت محتوای محبوب باید ویژهتر نگاه کرد. این محبوبیت را میتوانیم به انعطافپذیری وردپرس، سهولت استفاده، ویژگیهای بیشمار و… نسبت دهیم. بااینحال، موفقیت وبسایت خود را فقط با استفاده از وردپرس نمیتوانید تضمین کنید و باید عوامل دیگری همچون طراحی وب، محتوا، سئو، امنیت و میزبانی وب را نیز مدنظر قرار دهید.
- مقدمهای بر هاست اختصاصی وردپرس
- هاست اختصاصی وردپرس چیست؟
- نگاهی بر انواع سرویسهای میزبانی
- مزایای خرید هاست اختصاصی وردپرس
- آیا واقعاً به خرید هاست اختصاصی وردپرس نیاز دارید؟
- توصیه نهایی
- سؤالات متداول
مقدمهای بر هاست اختصاصی وردپرس
اگر میخواهید وبسایت وردپرسی را میزبانی کنید، گزینههای مختلفی دارید. بهعنوان مثال، هاست اشتراکی انتخاب مقرونبهصرفه و محبوبی است. باوجوداین، برخی از کاربران سرور اختصاصی مجازی (VPS) را ترجیح میدهند که کمی گرانتر است. هنگامی که از VPS استفاده میکنید، درواقع بخشی از سرور فیزیکی را اجاره میکنید.
با هاست اشتراکی، بهمعنای واقعی منابع را با حسابهای دیگر بهاشتراک میگذارید و کنترل محدودی بر تنظیمات هاست خود دارید. VPS تا حدی با ارائه منابع خود ازطریق پارتیشن مجازی این مشکل را برطرف میکند؛ اما شما هنوز به زیربنای سرور اصلی دسترسی ندارید. بااینهمه، اینها تنها انتخابهای شما نیستند و گزینهی دیگری هم دارید و میتوانید راهحلی پرقدرت و ممتاز مانند، میزبانی اختصاصی وردپرس را انتخاب کنید.

چرا به خرید هاست اختصاصی وردپرس نیاز پیدا میکنیم؟
هاست اختصاصی وردپرس چیست؟
هنگامی که این سرویس را انتخاب میکنید، کل سرور فیزیکی برای وبسایت وردپرس شما رزرو میشود؛ پس دیگر برای اشتراکگذاری به فضای ذخیرهسازی نیازی ندارید. همچنین، بابت انتقال ویروس به دادههایتان نگرانی نخواهید داشت. در این حالت، حریم خصوصیتان حفظ میشود و منابعی دارید که صرفاً به نیازهای خودتان اختصاص داده میشوند.
شایان ذکر است امکاناتی که دریافت میکنید، بسته به شرکت ارائهدهندهی خدمات متفاوت خواهد بود. بااینحال، اکثر شرکتهایی که این خدمات را ارائه میدهند، ویژگی مشترکی دارند و آن هم قیمت نسبتاً گرانتر آن است. درمجموع، باید بگوییم که هزینه تهیه هاستهای اشتراکی کمتر از هاستهای اختصاصی است. البته نباید فراموش کنید که نگهداری کل سختافزار هاست به هزینههای زیادی نیاز دارد و برخی از مخارج ماهانه نیز ممکن است افزایش پیدا کند.
نگاهی بر انواع سرویسهای میزبانی
برای درک بهتر این موضوع، اجازه دهید نگاهی گذرا به انواع دیگری از هاستها بیندازیم.
هاست اشتراکی
هاست اشتراکی دقیقاً نقطه متقابل هاست اختصاصی وردپرس است. بهطور خلاصه، با هاست اشتراکی چندین وبسایت روی یک سرور میزبانی میشوند و هر وبسایت منابع آن ازجمله RAM و CPU را بهطور مشترک استفاده میکند. این سرویس میزبانی برای وبسایتهای ابتدایی بدون نیاز به منابع خاص درمقایسهبا دیگر هاستها بسیار ارزانتر است. بنابراین، اگر هنوز به منابع و مزایای هاست اختصاصی آن نیاز ندارید، مجبور نیستید زیاد هزینه کنید. ناگفته نماند اشتراکگذاری سرور مشابه با سایر وبسایتها معایب زیادی دارد. یکی از معایب این است که افزایش استفاده از منابع بهوسیله وبسایتهای دیگر ممکن است وبسایتتان را کُند کند.
سرور مجازی VPS
هاست VPS (سرور اختصاصی مجازی) به میزبانی اختصاصی نزدیکتر است و محیطی را فراهم میکند که شبیه سرور اختصاصی است؛ گرچه شما همچنان سرور فیزیکی را با سایر وبسایتها بهاشتراک خواهید گذاشت. به میزبانی VPS مانند اجاره سوییت در ساختمان بهجای اجاره اتاق در خانهای با منطقه مشترک فکر کنید. شما آشپزخانه و حمام خود را دارید؛ اما هنوز در ساختمانی مشترک خواهید بود، فضای بیشتری خواهید داشت، همه منابع دراختیار خودتان خواهد بود و کنترل و انعطاف بیشتری خواهید داشت. بااینحال، راه عبور شما با سایر ساکنان ساختمان مشترک است.

هاست اختصاصی وردپرس چه انواعی دارد و خرید این سرویس چه مزایایی برای ما خواهد داشت؟
مزایای خرید هاست اختصاصی وردپرس
هاست اختصاصی وردپرس از سایر گزینههای اشتراکی گرانتر است؛ بنابراین، بهنظر شما چه مزایایی ارائه میدهد که ارزش چنین هزینهای را دارد؟ بهتر است بررسی کنید که آیا مزایای زیر برایتان مهم است یا خیر.
۱. امنیت هاست وردپرس
هاست اختصاصی وردپرس امنیت بیشتری فراهم میکند؛ زیرا هیچکس جز شما به آن دسترسی ندارد و مطمئن میشوید که کنترل کامل دسترسی فیزیکی به دستگاه را دارید. نکته مهم دیگر اینکه رعایت HIPAA و PCI آسانتر است. علاوهبراین، خطر بهاشتراکگذاری فضای مشابه با وبسایتهای بدافزار و سایر وبسایتهای مخرب شما را تهدید نمیکند. وبسایتهای دیگر در یک host مشترک ممکن است چندان ایمن نباشند که در این صورت، وبسایت شما درمعرض خطر قرار میگیرد. باید به این نکته نیز اشاره کنیم که host اختصاصی شما از خدمات شرکت میزبان جداست؛ زیرا شرکتهای هاستینگ مرکز داده ایمنِ جداگانهای نیز برای هاستهای اختصاصی دارند.
۲. منابع هاست اختصاصی وردپرس
همانطورکه قبلاً گفتیم، لازم نیست منابع خود را در هاست اختصاصی وردپرس به اشتراک بگذارید؛ چراکه شما منابع کامل یک هاست را دریافت میکنید و نیازی نیست نگران استفاده سایر وبسایتها از CPU و RAM هاست باشید. درصورت استفاده از هاست اشتراکی، برخی از موارد دیگر ممکن است کیفیت و کارایی وبسایت شما را بدون هیچ خطایی کاهش دهد. بهعنوان مثال، وبسایت دیگر احتمال دارد اسکریپتهای بدی را اجرا یا در استفاده از پهنای باند زیادهروی کند. اگر به منابع بیشتری نیاز دارید، بهراحتی میتوانید از آن بهرهمند شوید تا در زمانهای اوج مصرف نیز، وبسایتتان همچنان عملکرد رضایتبخشی ارائه دهد.
۳. قابلیت اطمینان
احتمال خرابی سختافزار در هاستهای اختصاصی نیز کمتر است. مراکز داده برای تأمین برق پشتیبانهای زیادی دارند تا درصورت ازکارافتادن شبکههای برق محلی، سرورها به کارشان ادامه دهند. آنها از منابع مختلف برای محاسبه هرگونه قطعی برق احتمالی استفاده میکنند. این موضوع به شما نیز بستگی دارد که چه زمانی میخواهید تعمیر و نگهداری وبسایتتان را انجام دهید. زمان ازکارافتادن هاست اختصاصی وردپرس در کنترل شماست؛ اما در هاست اشتراکی، Maintenance بودن فعالیت هاست انتخابی نیست.
۴. سفارشیسازی
با هاست اختصاصی، همیشه میتوانید تنظیمات سیستم را براساس نیازتان مدیریت و CPU و RAM و فضای ذخیرهسازی را باتوجهبه نیازهایتان سفارشیسازی کنید. همچنین، میتوانید نرمافزارهای موردنیازتان را بارگذاری کنید؛ درحالیکه در هاست اشتراکی این کار بهراحتی صورت نمیگیرد و شما را در انجام کارها محدود میکند. نکته دیگر اینکه به روت یا Administrator دسترسی دارید؛ بنابراین، روی نرمافزار و سختافزار و تمامی فعالیتهای هاست میتوانید کاملاً نظارت کنید.
۵. مقیاسپذیری
با استفاده از قابلیت مقیاسپذیری، میتوانید منابع را مطابق با نیازتان پیکربندی کنید. بهدنبال رشد و پیشرفت شرکت و وبسایتتان، احتمالاً به منابع بیشتری نیاز خواهید داشت تا همهچیز بهخوبی اجرا شود.
آیا واقعاً به خرید هاست اختصاصی وردپرس نیاز دارید؟
همانطورکه پیشازاین اشاره کردیم، هاست اختصاصی وردپرس برای همه مناسب نیست؛ ازاینرو، توصیه میکنیم قبل از تصمیمگیری، معایب و مزایای آن را در نظر بگیرید. بیشتر مزایا را میتوان در یک کلمه خلاصه کرد: قدرت. هاست اختصاصی وردپرس بهترین روش امنیتی را ارائه میکند و حجم عظیمی برای فضای ذخیرهسازی دراختیارتان قرار میدهد و محدودیتهای کمی در ترافیک وبسایت شما ایجاد میکند.
گفتنی است بسته به نوع هاست اختصاصی انتخابی، سختافزارها و نرمافزارهای مدنظرتان ممکن است قدرتهای متفاوتی در مدیریت دادهها و ترافیک شما داشته باشند. درمقابل، ضعف اصلی هاست اختصاصی هزینه است. همانطورکه گفتیم، احتمالاً مجبور خواهید بود هزینه زیادی برای این نوع هاست پرداخت کنید. هاستهای اختصاصی به دو دسته کلی تقسیم میشوند:
۱. هاست اختصاصی مدیریتنشده
هاست اختصاصی مدیریتنشده دسترسی کامل به هاست را فراهم و به شما کمک میکند تا آن را بهدلخواه شخصیسازی کنید. این کار امکان کنترل نهایی بر نحوه میزبانی وبسایتتان را فراهم میکند؛ اما برای بهتنهایی مدیریتکردن، به زمان و دانش فنی زیادی نیاز دارید.
۲. هاست اختصاصی مدیریتشده
در این نوع هاست اختصاصی، همچنان میتوانید نحوه تنظیم هاست خود را انتخاب کنید. نکته مهم این است که هرچند هاست اختصاصی مدیریتشده سرویسی دستی است، شرکت ارائهدهنده آن کارهایی مانند بهینهسازی، بهروزرسانی، پشتیبانگیری و اسکنهای امنیتی را انجام خواهد داد.
اکثر میزبانهای وب که هاست اختصاصی وردپرس دارند، خدمات مدیریتشدهای را ارائه میدهند که کارتان را بسیار سادهتر میکند. بنابراین، بدون نیاز به کمترین دانشی درباره هاست، میتوانید تنظیمات موردنیازتان را پیادهسازی کنید. برخی از شرکتها حتی هنگام عیبیابی، از خطاهای وردپرس نیز کاملاً پشتیبانی خواهند کرد؛ درنتیجه میتوانید همیشه از پشتیبانی تیمی متخصص بهرهمند باشید.
توصیه نهایی
هاست اختصاصی وردپرس و ویژگیها و مزایای آن را در این مقاله بررسی کردیم. توصیه میکنیم سرویسهای میزبانی را بسته به نیازها و بودجه خود انتخاب و تهیه کنید.
به چند دلیل میزبانی اختصاصی وردپرس راهحل مناسبی برایتان باشد. بهعنوان مثال:
- اگر وبسایتی با ترافیک فراوان پیادهسازی میکنید.
- استفاده از هاست اختصاصی وردپرس برای جلوگیری از خرابی ضروری است.
- وبسایت فعال در حوزه تجارت الکترونیک در مقیاس بزرگ ممکن است پول کافی برای توجیه هزینه اضافی میزبانی اختصاصی داشته باشد.
- اگر وبسایت شما اطلاعات حساس کاربر را مدیریت میکند، به حداکثر ویژگیهای امنیتی نیاز دارد.
سؤالات متداول
1. هاست اختصاصی وردپرس چیست؟
به یک هاست اختصاصی که برای میزبانی وبسایت وردپرسی بهینه شده باشد، هاست اختصاصی وردپرس گفته میشود.
2. چه سرویسهای میزبانی برای وردپرس وجود دارد؟
هاست اشتراکی، هاست ابری، سرور مجازی و سرور اختصاصی هرکدام میتوانند برای میزبانی وردپرس بهینهسازی شوند.
3. کدام هاست برای وردپرس بهتر است؟
بسته به میزان و نوع محتوا و ترافیک شما، انواع مختلفی از سرویسهای میزبانی اشتراکی تا اختصاصی دراختیار شما قرار خواهد گرفت.
4. VPS چه تفاوتی با هاست اختصاصی وردپرس دارد؟
اگر هاست ابری و هاست اشتراکی (VPS) گزینههای برتر برای میزبانی وبسایت شما نیستند، سرور مجازی قطعاً بهترین انتخاب بعدیتان خواهد بود؛ اما زمانیکه VPS هم پاسخگوی نیازهایتان نباشد، از هاست اختصاصی وردپرس میتوانید استفاده کنید. هاست اختصاصی درقبال هزینه بیشتر، بیشترین امنیت و بهترین کیفیت میزبانی را برایتان بهارمغان میآورد.