
آموزش مرحله به مرحله نصب Nginx در دایرکت ادمین
در این مقاله میخوانید
Nginx وب سروری است که میتواند بهعنوان پروکسی معکوس یا پروکسی ایمیل و متعادلکننده بار یا کش HTTP استفاده شود. دایرکت ادمین بهطورپیشفرض با وب سرور آپاچی مستقر میشود. برای اینکه بتوانید Nginx را در دایرکت ادمین نصب کنید، باید از ابزار CustomBuild بهره ببرید. در این مقاله از بلاگ پارس پک، قصد داریم نحوه انجام این کار را بهطورکامل به شما آموزش دهیم؛ پس تا پایان مطلب با ما همراه باشید.
مزیت استفاده از پروکسی معکوس
همانطورکه در مقدمه گفتیم، Nginx میتواند بهعنوان پروکسی معکوس بهکار گرفته شود. این روش باعث خواهد شد تا بتوانید دو وب سرور داشته باشید. در این صورت، Nginx بهعنوان پروکسی Front-Face و آپاچی در سمت Back-End استفاده خواهند شد.
استفاده از این روش به یک دلیل مهم بسیار محبوبیت دارد: از یک طرف، آپاچی بهدلیل ویژگیهای متعدد ازجمله فایل .htaccess میتواند در سمت Back-End عملکرد بینظیری از خود نشان دهد و از طرف دیگر، Nginx میتواند نقص سرعت این وب سرور را رفع کند. بنابراین با کمک پروکسی معکوس، خواهید توانست از .htaccess در ترکیب با وب سرور Nginx استفاده کنید.

آموزش نصب وب سرور انجین ایکس روی کنترل پنل دایرکت ادمین
نصب Nginx در دایرکت ادمین
برای نصب Nginx در دایرکت ادمین، مراحل زیر را بهترتیب دنبال کنید:
گام اول: آپدیت CustomBuild
برای انجام این کار، باید حداقل از CustomBuild Ver.2 استفاده کنید. درصورتیکه از نسخههای قدیمیتر استفاده میکنید، با روش زیر آن را آپدیت کنید:
۱. توجه کنید که نسخههای قدیمی دایرکت ادمین گاهی اوقات نرمافزارهای موردنیاز برای اجرای صحیح را ندارند؛ بنابراین ابتدا با استفاده از دستورهای زیر، عملیات پیشنصب را دوباره اجرا کنید:
yum install wget gcc gcc-c++ flex bison make bind bind-libs bind-utils openssl openssl-devel perl quota libaio \ libcom_err-devel libcurl-devel gd zlib-devel zip unzip libcap-devel cronie bzip2 cyrus-sasl-devel perl-ExtUtils-Embed \ autoconf automake libtool which patch mailx bzip2-devel lsof db4-devel psmisc net-tools systemd-devel libdb-devel perl-DBI xfsprogs rsyslog logrotate crontabs
فراموش نکنید که دستورهای گفتهشده برای توزیع CentOS 7 مناسب هستند.
۲. با استفاده از دستورهای زیر، CustomBuild را به نسخه ۲ ارتقا دهید. دقت کنید که این نسخه از CustomBuild بهطورکامل تغییر کرده است. این یعنی پیکربندی آن نیز کاملاً فرق کرده است؛ بنابراین، قبل از اجرای دستورهای زیر، حتماً از نسخه قبلی خود پشتیبانگیری کنید:
cd /usr/local/directadmin mv custombuild custombuild_1.x wget -O custombuild.tar.gz http://files.directadmin.com/services/custombuild/2.0/custombuild.tar.gz tar xvzf custombuild.tar.gz cd custombuild ./build
۳. بعد از اجرای خط آخر دستورهای بالا، یعنی ./build، فایل پیکربندی گزینههای جدید ایجاد خواهد شد. این فایل را باز و تغییرات لازم را بهصورت زیر روی آن اِعمال کنید:
./build all d ./build rewrite_confs
بدینترتیب، CustomBuild آپدیت خواهد شد.
گام دوم: انجام اصلاحات لازم روی CustomBuild
قبل از آنکه نصب دایرکت ادمین خود را برای کارکردن با Apache و Nginx مجدداً کامپایل کنید، با استفاده از دستور زیر به دایرکتوری CustomBuild بروید:
cd /usr/local/directadmin/custombuild
سپس، بهصورت زیر فایل پیکربندی را باز کنید:
vi options.conf
گام سوم: اصلاح نسخه PHP
استفاده همزمان از دو وب سرور Apache و Nginx در دایرکت ادمین، به php-fpm نیاز دارد. درصورتیکه در تنظیمات فایل Configuration این موضوع دیده نشده است، مقادیر php1-mode و php-2mode را در فایل option.conf به php_fpm تغییر دهید.
برای آشنایی بیشتر با نحوه نصب و پیکربندی وبسرور Nginx روی سرور لینوکس میتوانید مقاله زیر را بخوانید.
گام چهارم: نصب Nginx
بعد از اینکه تغییرات لازم را روی فایل پیکربندی اِعمال کردید، باید این فایل را ذخیره کنید. سپس، با استفاده از دستورهای زیر میتوانید Nginx را نصب کنید:
cd /usr/local/directadmin/custombuild ./build set webserver nginx_apache
اجرای این دستورها باعث حذف Apache نخواهد شد.
گام پنجم: استقرار پروکسی معکوس
بعد از کامپایل و ساخت وب سرور، به CustomBuild برای بازنویسی تمامی تنظیمات روی سرور نیاز دارید:
./build update ./build nginx_apache ./build rewrite_confs
بدینترتیب، Nginx روی سرور شما نصب خواهد شد. بسته به عوامل مختلف ازجمله سرعت سرور، روند این نصب ممکن است تا ۳۰ دقیقه هم بهطول بینجامد. در این مدت نصب را قطع نکنید؛ چون احتمال بروز مشکل روی سرور بسیار زیاد خواهد بود.
جمعبندی
نصب Nginx در دایرکت ادمین و استفاده از آن درکنار Apache به شما امکان میدهد تا بتوانید از پروکسی معکوس استفاده کنید؛ اما دایرکت ادمین بهطورپیشفرض فقط با Apache مستقر میشود. بنابراین، درصورتیکه قصد داشته باشید تا از Nginx استفاده کنید، باید آن را در دایرکت ادمین نصب کنید. اگرچه نحوه انجام این کار ساده است، احتمال دارد مشکلاتی نیز بههمراه داشته باشد. در این مقاله از بلاگ پارس پک، نحوه نصب Nginx در دایرکت ادمین را بهطورکامل و گامبهگام توضیح دادهایم.
سؤالات متداول
۱. مزیت استفاده از Nginx چیست؟
ازآنجاکه Nginx تعداد زیادی از Connectionها را میتواند مدیریت کند، معمولاً از آن بهعنوان پروکسی معکوس و متعادلکننده بار برای مدیریت ترافیک ورودی و توزیع آن در سرورهای بالادستی با سرعت کمتر، شامل سرورهای قدیمی پایگاه داده یا میکروسرویسها، استفاده میشود.
۲. چطور می توان Nginx را در دایرکت ادمین نصب کرد؟
برای این منظور، باید از CustomBuild نسخه ۲ استفاده کنید.
۳. آیا با نصب Nginx روی دایرکت ادمین، Apache حذف خواهد شد؟
خیر، با استفاده از CustomBuild میتوانید بدون حذف Apache، وب سرور Nginx را در دایرکت ادمین نصب کنید.
۴. استفاده هم زمان از Nginx و Apache روی سرور چه مزیتی دارد؟
با نصب Nginx در دایرکت ادمین، میتوانید از آن برای Front-End و از آپاچی برای Back-End استفاده کنید و بدینترتیب عملکرد سرور خود را افزایش دهید.