
هاست فریم ورک چیست و چه کاربردی دارد؟
در این مقاله میخوانید
هاست فریم ورک به این معناست که ارائه دهنده سرویس تمامی نیازهای شما را برای نگهداری و میزبانی کردن از فریم ورک را برطرف میکند. یعنی نیازی نیست که یک سرور خام را خریداری کنید و خودتان تمامی پیش نیازها، تنظیمات و کانفیگها را روی آن انجام دهید. هاست فریم ورک سروری است که برای چهارچوبهای نرمافزاری برنامه نویسی بهینه شده است.
اگر شما برای فریم ورک لاراول، جنگو، پایتون یا فریم ورکهای مختلف برنامه نویسی مبتنی بر node.js به دنبال یک سرور هستید دو راه برای شما وجود دارد:
- میتوانید از سرور خام استفاده کنید و فریم ورکها را بر روی سرور نصب کرده و تنظیماتشان را خودتان انجام دهید تا بتوانید از آن فریم ورک بر روی سرور خام خریداری شده استفاده نمایید. بدین شکل سرور خام خود را به هاست فریم ورک تبدیل کرده اید.
- یا اینکه از هاست فریم ورک استفاده نمایید، در این صورت پیش از آنکه سرور را خریداری کرده باشید اقدامات لازم برای نصب فریم ورک مورد نظر شما به بهترین شکل و با امنیت بالا از قبل انجام شده است.
فریم ورک چیست و هاست فریم ورک چه کاربردی دارد؟

در ابتدا بهتر است معنای فریم ورک (FrameWork) را بدانیم، فریم ورک که به آن چهارچوب نرمافزاری نیز گفته میشود قوانینی است که برنامه نویسان از آنها پیروی میکنند، به طور خلاصه مجموعه از کتابخانههای برنامه نویسی برای توسعه برنامههای نرم افزاری است.
فریم ورک باعث میشود تا برنامه نویس نیازی به نوشتن کدهای اضافه نداشته باشد در نتیجه زمان کمتری صرف نوشتن کد کند. فریم ورکها شامل کتابخانههای کد، کامپایلر و برنامههایی که برای توسعه نرمافزار استفاده میشوند، میشود.
برای مفهوم دقیقتر فریم ورک باید بدانید که عملکرد فریم ورک با کتابخانه متفاوت است و این دو را با هم اشتباه نگیرید. کتابخانهها مجموعهای از کدهای از پیش ساخته شده هستند اما فریم ورکها شامل کتابخانهها میشوند یعنی وابسته به کتابخانهها نیستند زیرا برخی از فریم ورکها از کتابخانهها استفاده میکنند.
تفاوت کتابخانه و فریم ورک در این است که؛ کتابخانهها نرم افزار را فرا میخواند اما فریم ورک تصمیم میگیرد کدهایی که کاربر اضافه کرده است، کی و کجا خوانده شود.
برای خرید هاست فریم ورک حتما سرعت راه اندازی و قابلیت ترکیب شدن با سیستمهای دیگر را بررسی نمایید و بدانید که شرکت ارائه دهنده دارای پشتیبانی طولانی مدت از سرویس میزبانی فریم ورک است.
اگر از فریمورکهای مختلفی در فرایند توسعه پروژههایتان استفاده میکنید، هاست فریمورک میتواند انتخاب مناسبی برایتان باشد. Framework مجموعه کدها، برنامهها و ابزارهایی است که برای تسهیل فرایند و افزایش سرعت توسعه برنامهها از آن استفاده میشود. با بهرهمندی از منابع پایدار و سریع هاست فریمورک مدیریت برنامهها آسانتر میشود و میتوانید در زمان و هزینههایتان بهطور چشمگیری صرفهجویی کنید.
دو دسته اصلی فریم ورکها
از آن جایی که فریم ورکها به بهبود فرایند توسعه نرم افزار توسط برنامه نویسان کمک میکند، در نتیجه فریم ورکها بر اساس زبانهای برنامه نویسی به دو دسته:
- front-end
- back-end
تقسیم میشوند.
با استفاده از فریم ورکهای front-end مانند:
- Bootstrap
- Foundation
- Semantic-UI
- Skeleton
میتوانید ظاهر پروژه را طراحی کرده و با فریم ورکهای back-end کد نویسیهای سمت سرور را انجام دهید.
فریم ورکهای back-end شامل:
- Django
- Ruby On Rails
- Laravel
میشود.

انواع مختلف بهترین فریم ورک های طراحی سایت
مزایا و معایبی که پیش از خرید هاست فریم ورک باید بدانید
مزایای خرید هاست فریم ورک
- با استفاده از هاست فریم ورک به راحتی در زمان خود صرفه جویی خواهید کرد زیرا دیگر نیازی نیست ساعتها کدهای تکراری را بنویسید. کافیست از عملکردهای از پیش ساخته شده استفاده نمایید تا فرایند توسعه نرمافزار شما در کوتاهترین زمان اتفاق بیوفتد.
- وبسایتهای فریم ورک به شما اجازه میدهد در صورت مواجه شدن با یک خطای امنیتی به تیمش اطلاع دهید تا با بررسی خطا آن را برطرف کنند. البته که فریم ورکها از یک چهارچوب بسیار گسترده شامل کاربردهای امنیتی میشود.
- به علت رایگان بودن این سرویسها نه تنها در سرعت و زمان برنامه نویس صرفه جویی میشود بلکه هزینهی مشتری نهایی نیز کمتر خواهد شد.
- مانند تمامی خدماتی که از یک شرکت ارائه دهنده هاستینگ دریافت میکنید در این مورد نیز در صورت بروز مشکل میتوانید به گروه پشتیبان مراجعه کنید.
معایب حرید هاست فریم ورک
- فریم ورکها نیز مانند دیگر سرویسها محدودیتهایی دارند. برای مثال شما قادر به تغییر رفتار اصلی فریم ورک نیستید در نتیجه هنگام انتخاب یک فریم ورک حواستان باشد که تا حد امکان مطابق نیازهایتان باشد همچنین هنگام استفاده از فریم ورکها باید به قوانین و محدودیتهایش احترام گذاشت.
- مهم است که از فریم ورکی استفاده نمایید که از امنیت و پشتیبانی سریع و مناسبی برخوردار باشد زیرا همانگونه که یک فریم ورک به راحتی در دسترس شما قرار گرفته است، میتواند در دسترس شخصی که قصد نفوذ به اطلاعات شما را دارد هم قرار بگیرد.
- پیش از خرید هاست فریم ورک یک زمانی را به یادگیری استفاده از قابلیتهای فریم ورک اختصاص دهید.
- ممکن است کدهایی که برای رفع نیازهای برنامه نویسان به کدهای اصلی فریم ورکها اضافه شده است باعث کاهش عملکرد اپلیکیشن شود.
- بعد از استفاده از فریم ورکها بهتر است آنها را شخصی سازی کنید زیرا در صورت استفاده از تنظیمات پیش فرض، وبسایت شما مشابه دیگر وبسایتها خواهد بود.
امکانات هاست فریم ورک
حال که دربارهی عملکرد فریم ورکها به شما گفتیم بهتر است بدانید که چالش بعدی برنامه نویسان انتخاب یک هاست مناسب برای فریم ورک مورد استفاده آنهاست. هاست شما علاوه بر داشتن سرعت و امنیت بالا باید بتوانید با استفاده از آن از قابلیتهای فریم ورکها استفاده کنید.
خرید هاست فریم ورک به شما امکاناتی از قبیل:
- خرید ssl رایگان
- امکان Customiz یا شخصیسازی کردن سرویس
- بکاپ گیری دائم
- وب سرور پرسرعت liteSpeed
- بهینهسازی شده برای پایتون
- لاراول
- nodejs
- جنگو (Django)
- کنترل پنل Cpanel
- Gzip فعال
و … به شما میدهد.
به علت آنکه این هاستها به صورت اختصاصی برای فریم ورک طراحی و بهینه سازی شده است باعث افزایش سرعت و بهرهوری سایتها و اپلیکیشنهایی که با زبانهای Laravel، nodejs وPython نوشته شدهاند میشود.
جمع بندی
هاست فریم ورک برای برنامهنویسی که در فرایند توسعه نرمافزار از فریم ورک استفاده میکند مزایای بسیار زیادی دارد و دیگر نیازی به نوشتن کدهای تکراری نیست. در این مقاله گفتیم که فریم ورکهای زیادی وجود دارد و برای استفاده از فریم ورکها بهتر است مناسبترین سرویس میزبانی که مطابقت بیشتری با نیازهای شما دارد را انتخاب نمایید و دست به خرید هاست فریم ورک خود بزنید.
با استفاده از فریم ورک دیگر نیازی به نوشتن کتابخانهها وجود ندارد زیرا فریم ورکها توسط برنامه نویسانی حرفهای نوشته شدهاند تا ساخت یک نرمافزار به کمک این چهارچوبها راحتتر شود و آنها را به کتابخانهها متصل نمودهاند. همچنین گفته شد برای استفاده از فریم ورکها از چه سروری میتوان استفاده کرد.
سوالات متداول
1. هاست فریم ورک چیست؟
هاست فریم ورک، طراحی شده است تا در فرایند نوشتن برنامههای پیچیده به برنامه نویسان کمک کند.
2. برای زبان برنامه نویسی php چه فریم ورکهایی وجود دارد؟
- laravel
- phalcon
- symphony
- yii
- codelgniter
- CakePHP
- Zend
- kohana
- Slim
- FuelPHP
3. فریم ورکهای مهم زبان برنامه نویسی پایتون؟
- Django
- Flask
- TurboGears
- Web2py
- Pyamid
- Bottle
4. عوامل مهم برای انتخاب و خرید هاست فریم ورک مناسب؟
برای خرید هاست فریم ورک حتما سرعت راه اندازی و قابلیت ترکیب شدن با سیستمهای دیگر را بررسی نمایید و بدانید که شرکت ارائه دهنده دارای پشتیبانی طولانی مدت از سرویس میزبانی فریم ورک است.
5. مزایای فریم ورک چیست؟
- صرفه جویی در زمان
- پشتیبانی در صورت مواجه شدن با خطا
- رایگان بودن
- امنیت