هاست ووکامرس چیست؟ + راهنمای خرید و ویژگی‌ها

معرفی همه نکات درباره هاست ووکامرس
Avatar
نویسنده: سانیا عبدی‌پور
دوشنبه 23 تیر 1404
مطالعه: ۲۵ دقیقه ۰ نظر ۲۶۷۸ بازدید

هاست ووکامرس چیست؟ هاست ووکامرس نوعی از سرویس میزبانی وب‌سایت‌های فروشگاهی با ترافیک متوسط است که برای استفاده از پلاگین فروشگاه‌ساز ووکامرس بهینه شده است. در این مقاله از بخش آموزش‌های هاست و آموزش سرویس‌‌‎های میزبانی بلاگ پارس‌پک تمام ویژگی‌های فنی این هاست و تفاوت آن را با سرویس‌های دیگر هاستینگ به‌صورت دقیق و ساده، بررسی کرده‌ایم.

هاست چیست؟

همه وب‌سایت‌ها و اپلیکیشن‌هایی که ما روزانه از آن‌ها استفاده می‌کنیم، چیزی به‌جز یک سری فایل‌های کدنویسی شده و فایل‌های مولتی‌مدیا مثل ویدیو و عکس و … نیستند. یعنی شما با ورود به وب‌سایت یا باز کردن اپلیکیشن، این فایل‌ها را می‌بینید و از آن‌ها استفاده می‌کنید.
برای اینکه بتوانید به این فایل‌ها دسترسی پیدا کنید، به فضایی نیاز است که در اصطلاح به آن «فضای میزبانی وب»‌ (Web Hosting) گفته می‌شود. به‌عبارت دیگر معنی تخصصی هاست، فضایی روی یک کامپیوتر قدرتمند متصل به شبکه اینترنت است که فایل‌های وب‌سایت روی آن بارگذاری می‌شود و البته شامل انواع مختلفی مانند هاست اشتراکی، هاست وردپرس فروشگاهی و همچنین انواع و اقسام سرورهایی می‌شود که برای همین هدف ساخته شده‌اند.
اما در ایران، معمولاً منظور از هاست، همان هاست اشتراکی است. یعنی پایه‌ای‌ترین فضایی که برای میزبانی از وب ساخته شده است. تعریف هاست هم خیلی ساده است: اگر یک سرور قدرتمند را به چندین قسمت و بدون ایزوله کردن فضای آن‌ها نسبت به یکدیگر تقسیم کنیم، به هر یک از این قسمت‌ها، یک هاست اشتراکی گفته می‌شود.
در این قسمت با جواب این سوال که هاست چیست؟ آشنا شدید. در قسمت‌های بعدی همین مطلب، علاوه‌بر اینکه متوجه می‌شویم که هاست ووکامرس چیست، همچنین در مورد انواع دیگر هاست هم توضیح داده می‌شود.

هاست ووکامرس چیست؟

بسیاری از وب‌سایت‌ها، حالت فروشگاهی دارند؛ یعنی محصول یا خدماتی در آن‌ها عرضه می‌شود، مشتریان می‌توانند محصولات مختلف را با هم مقایسه کنند و در نهایت با متصل شدن به درگاه پرداخت، خرید خود را نهایی کنند.
برای توضیح میزبانی فروشگاه ووکامرسی، بهتر است ابتدا به این سؤال پاسخ دهیم که خود ووکامرس چیست؟ فرایند خرید کالا یا خدمات در سایت‌های طراحی شده با وردپرس (WordPress)، توسط افزونه‌ای به‌نام ووکامرس (WooCommerce) انجام می‌شود. با توجه به اینکه خود این افزونه نیاز به منابع سخت‌افزاری دارد و همچنین ذات فروشگاه‌های اینترنتی که معمولاً ترافیک متوسط و بالایی دارند، سرویس میزبانی این سایت‌ها نیز با سایت‌های دیگر مانند سایت‌های شخصی یا شرکتی، متفاوت است.
بنابراین برای پاسخ به این سؤال که هاست ووکامرس چیست، می‌توانیم این‌طور بگوییم که هاست ووکامرس یک سیستم میزبانی از وب‌سایت‌های فروشگاهی است که هم برای نیاز این نوع از سایت‌ها و هم برای اجرای پلاگین ووکامرس، بهینه شده است.
بنابراین اگر یک وب‌سایت فروشگاهی با ترافیک متوسط دارید و از فروشگاه‌ساز ووکامرس هم استفاده می‌کنید، با هاست مناسب فروشگاه اینترنتی می‌توانید اطمینان داشته باشید که بارگذاری صفحات مختلف سایت‌ با سرعت مناسبی انجام می‌شود.
سؤالی که اینجا ممکن است ایجاد شود این است که آیا پشتیبانی هاست از ووکامرس مهم است؟ برای پاسخ باید به این نکته توجه داشته باشید که ووکامرس فقط یک پلاگین است؛ مثل همه نرم‌افزارهایی که شما روی کامپیوتر خودتان دارید. بنابراین همه هاست‌ها با حداقل منابع هم می‌توانند از ووکامرس پشتیبانی کنند؛ اما مسئله اساسی این است که آیا این هاست منابع لازم برای اجرای بدون تأخیر ووکامرس و همچنین پایداری کامل برای ترافیک‌های ایجاد شده از سمت کاربران را دارد یا خیر.

خرید هاست ابری

انواع هاست

در قسمت قبلی در مورد این صحبت کردیم که هاست ووکامرس چیست و به این نتیجه رسیدیم که بسیاری از شرکت‌های هاستینگ به‌دلایل تبلیغاتی، به هاست وردپرس فروشگاهی، در اصطلاح هاست ووکامرس می‌گویند. اما این تنها یکی از انواع مختلف هاست اشتراکی است. در این قسمت با انواع دیگری از این سیستم میزبانی آشنا می‌شویم و البته این نکته را هم به‌یاد داشته باشید که تقسیم‌بندی هاست بر اساس فاکتورهای مختلفی صورت می‌گیرد:

انواع هاست بر اساس نوع تخصیص منابع و تکنولوژی

حرفه‌ای‌ترین روش برای شناخت انواع هاست، شناخت نوع تخصیص منابع و همچنین تکنولوژی‌ای است که از آن برای ساخت سرور اصلی استفاده شده است. این اطلاعات می‌تواند راه را برای شناخت انواع دیگر، هموارتر کند. بنابراین اجازه دهید همین ابتدا تکلیف‌مان را در مورد هاست اشتراکی، اختصاصی و همچنین هاست ابری روشن‌ کنیم:

۱- هاست اشتراکی

هاست اشتراکی را می‌توان پدر همه هاست‌هایی نامید که در شرکت‌های هاستینگ برای اهداف مختلف کسب‌وکارها عرضه می‌شود؛ البته به‌جز هاست اختصاصی. همان‌طور که در قسمت‌های قبلی هم توضیح داده شد، سرویس‌هایی که با نام‌های تجاری دیگر مانند هاست ووکامرس و … ارائه می‌شوند، در واقع نمونه‌هایی از همین هاست اشتراکی هستند که برای اهداف خاصی بهینه شده‌اند.

۲- هاست اختصاصی

هاست اختصاصی به هاستی گفته می‌شود که همه منابع سرور شامل پردازنده (CPU)، رم (RAM)، فضای ذخیره‌سازی (Storage) و همچنین پهنای باند (‌Bandwidth) را به‌صورت کامل به یک کاربر ارائه می‌دهد. از این نظر، هاست اختصاصی با همه انواع هاست‌های دیگری که الان دیگر می‌دانیم زیرمجموعه هاست اشتراکی هستند، تفاوت اساسی و تکنیکال دارد.
بنابراین هاست اختصاصی علاوه بر اینکه منابع یک سرور فوق‌العاده قدرتمند را در اختیار فقط یک کاربر قرار می‌دهد، همچنین تمام ویژگی‌های دیگر هاست‌های اشتراکی مانند استفاده از کنترل‌پنل، نصب بودن سیستم‌عامل و همچنین تأمین امنیت توسط شرکت هاستینگ را هم دارد.
با توجه به اینکه این مطلب به‌صورت اختصاصی در مورد هاست ووکامرس است، حالا باید به این سؤال پاسخ دهیم که آیا ووکامرس به هاست اختصاصی نیاز دارد؟‌ پاسخ این سؤال هم کاملاً بستگی به نوع نیاز شما دارد؛ در صورتی‌که هاست‌های اشتراکی با ویژگی‌هایی که دارند، نمی‌توانند نیاز شما را رفع کنند، بهتر است که از هاست اختصاصی استفاده کنید.

۳- هاست ابری

هاست ابری (Cloud Hosting) بیش از اینکه یک مدل از هاست بر اساس نوع کاربری باشد، به تکنولوژی سروری اشاره دارد که از آن برای ساخت هاست استفاده شده است.
تکنولوژی ابری که زیرساخت سرورهای ابری است، به معنی قرار دادن چند سرور با مکان‌های فیزیکی مختلف و متصل کردن آن‌ها به هم با استفاده از فناوری شبکه است. هاست ابری هم به هاستی گفته می‌شود که با همان روش ساخت هاست اشتراکی، از چنین سروری تشکیل شده است.
از جمله مزایای استفاده از هاست ابری به‌جای هاست اشتراکی معمولی، می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • امنیت بالاتر
  • سرعت بیشتر در بارگذاری صفحات وب‌سایت
  • پایداری فوق‌العاده بیشتر

انواع هاست بر اساس نوع کاربرد

هاست‌ها بر اساس نوع کاربرد می‌توانند به انواع مختلفی تقسیم شوند. در ادامه به بررسی این موارد می‌پردازیم:

۱- هاست وردپرس

هاست وردپرس به سرویس میزبانی بهینه شده برای استفاده از سیستم مدیریت محتوای وردپرس گفته می‌شود. تفاوت هاست وردپرس با هاست ووکامرس در منابع آن‌ها است. هاست‌های ووکامرسی معمولاً منابع قدرتمندتری نسب به هاست‌های وردپرس دارند. در صورتی‌که وب‌سایت شما وردپرسی و از نوع شخصی یا شرکتی است و قرار هم نیست که از ووکامرس استفاده کنید، استفاده از هاست وردپرس از نظر اقتصادی، بهینه‌تر است.
با این حال خرید هاست ووکامرس حتی برای سایت‌های شرکتی و اختصاصی که حجم اطلاعات بالایی دارند و با کاهش سرعت بارگذاری صفحات روبه‌رو هستند نیز گزینه مناسبی است.

۲- هاست ووکامرس

اگر چه ما در قسمت قبلی به این سؤال پاسخ دادیم که هاست ووکامرس چیست، اما با هدف کامل بودن دسته‌بندی، در این قسمت هم یادآوری می‌کنیم که مهم‌ترین تفاوت هاست ووکامرس با هاست معمولی این است که هاست ووکامرس منابع لازم برای اجرای بهینه این پلاگین را در اختیار کاربر قرار می‌دهد. از طرف دیگر، انتخاب بهترین هاست برای ووکامرس هم به نیاز وب‌سایت شما، میزان کاربر فعال در لحظه و فاکتورهای مختلف دیگری بستگی دارد که در قسمت‌های بعدی در مورد این موارد هم توضیح می‌دهیم.

شاید برایتان جالب باشد که بدانید سئوی وبسایت‌های ووکامرس چگونه انجام می‌شود؟ برای یافتن پاسخ، مقاله زیر را بخوانید:

10 نکته طلایی برای سئو ووکامرس

۳- هاست پرستاشاپ

پرستاشاپ یک سیستم مدیریت محتوای متن‌باز (Open-Source) است که با زبان PHP نوشته شده و از پایگاه داده MySQL هم پشتیبانی می‌کند. اگر چه پرستاشاپ به‌اندازه وردپرس شناخته نشده است، اما خیلی هم جدید نیست و اولین بار در سال ۲۰۰۸ معرفی شد.
هاست پرستاشاپ به هاستی گفته می‌شود که برای میزبانی از وب‌سایت‌های ساخته شده با این سیستم مدیریت محتوا بهینه شده‌اند.

۴- هاست دانلود

اگر روی وب‌سایت خود محتواهای با حجم بالا مانند ویدیو یا فایل‌های نصبی نرم‌افزارهای مختلف دارید، بهتر است برای جلوگیری از افت سرعت وب‌سایت، آن‌ها را به‌صورت مستقیم روی هاست سایت خود نگهداری نکنید.
هاست دانلود با بهره‌گیری از فضاهای ذخیره‌سازی SSD (SSD Storage) برای همین هدف طراحی شده است؛ شما می‌توانید فایل‌های حجیم سایت خود را روی این هاست قرار داده و با اتصال آن به سایت اصلی خود، مشکل را حل کنید.

۵- هاست ایمیل

یکی از مشکلات اساسی کسب‌وکارهایی که نیاز به ارسال انبوه ایمیل دارند، اسپم شناخته شدن هاست توسط سرویس‌دهنده‌های معتبر ایمیل مانند گوگل و یاهو است. در واقع با توجه به اینکه IP تمام هاست‌های یک سرور یکی است، امکان اسپم شدن آدرس IP سرور بالا است. برای جلوگیری از این اتفاق، از هاست ایمیل استفاده می‌شود.
استفاده از هاست ایمیل به‌جای هاست اصلی سایت، چند مزیت طلایی دارد:

  • احتمال کم اسپم شدن ایمیل‌ها
  • امکان ساخت آدرس‌های ایمیل به‌صورت نامحدود بر خلاف هاست‌های معمولی
  • امنیت بالاتر
  • عدم محدودیت در فضای اختصاص یافته به هر یک از آدرس‌های ایمیل

۶- هاست بکاپ

فایل‌های پشتیبان سایت به‌اندازه خود کسب‌وکار اهمیت دارند! فقط تصور کنید که یک سایت فروشگاهی معتبر دارید و روزانه چند صد خرید از سایت شما انجام می‌شود. اگر فقط با یک اتفاق، اطلاعات پرداخت‌ها، سفارش‌ها و کلیه تراکنش‌های مالی کاربران از روی هاست شما حذف شود، کاملاً متوجه می‌شوید که داشتن یک پروتکل حساب شده برای بکاپ‌گیری از اطلاعات سایت تا چه حد اهمیت دارد.
در صورتی‌که یک سایت دائماً در حال تغییر و با اطلاعات با حجم بالا داشته باشید، دیگر نمی‌توانید خیلی ساده بکاپ‌های خود را یک گوشه از هاست اصلی سایت نگهداری کنید. در این شرایط بهترین راه، استفاده از هاست بکاپ است؛ به‌خصوص اینکه چون محل نگهداری بکاپ کاملاً از محل میزبانی سایت جدا است، حتی در صورت از بین رفتن کلیه اطلاعات سایت، خاطرتان آسوده است که یک کپی از همه آن‌ها دارید.
در جدول زیر، مقایسه انواع مختلف هاست از نظر نوع کاربرد درج شده است:

نام هاست کاربرد ویژگی‌ها و مزایا نکات مهم / محدودیت‌ها
هاست وردپرس سیستم مدیریت محتوای وردپرس
  • بهینه‌سازی‌شده برای وردپرس
  • مقرون‌به‌صرفه برای سایت‌های شرکتی یا شخصی
  • منابع محدودتر نسبت به هاست ووکامرس
  • مناسب برای سایت‌های غیرفروشگاهی
هاست ووکامرس فروشگاه‌ساز ووکامرس روی وردپرس
  • منابع بیشتر و بهینه برای فروشگاه‌های آنلاین
  • مناسب برای سایت‌های پرترافیک
  • قیمت بالاتر نسبت به هاست وردپرس
  • اختصاص منابع بیشتر
هاست پرستاشاپ CMS فروشگاهی پرستاشاپ
  • پشتیبانی از PHP و MySQL
  • بهینه برای اجرای سریع‌تر فروشگاه پرستاشاپ
  • کمتر شناخته‌شده در ایران
  • جامعه کاربری محدودتر نسبت به وردپرس
هاست دانلود ذخیره فایل‌های حجیم
  • مناسب برای نگهداری فایل‌های ویدیویی یا نرم‌افزاری
  • استفاده از فضای SSD
  • فقط مناسب برای فایل، نه اجرای سایت
  • فاقد دیتابیس و PHP
هاست ایمیل مدیریت ایمیل سازمانی
  • کاهش احتمال اسپم
  • فضای بیشتر
  • ساخت ایمیل نامحدود
  • باید جداگانه خریداری شود
  • برای ارسال انبوه ایمیل بسیار مهم است
هاست بکاپ پشتیبان‌گیری از سایت
  • ذخیره جداگانه بکاپ در مکانی امن
  • افزایش امنیت اطلاعات
  • فقط مخصوص بکاپ، نه میزبانی سایت
  • اغلب بدون دسترسی مستقیم به اجرا

انواع هاست بر اساس نوع سیستم‌عامل

هاست‌های اشتراکی و حتی هاست‌های اختصاصی، همان سیستم‌عاملی را دارند که سرور اصلی از آن‌ها استفاده می‌کند. بر همین اساس، دو نوع هاست بسیار متداول از نظر نوع سیستم‌عامل داریم:

۱- هاست لینوکس

لینوکس یکی از پرقدرت‌ترین سیستم‌عامل‌ها برای استفاده روی سرور است؛ هم امنیت بسیار بالایی دارد و هم با استفاده از این سیستم‌عامل، پرفورمنس هاست برای ووکامرس بیشتر می‌شود. تنها مشکلی که در استفاده از سیستم‌عامل لینوکس وجود دارد، عدم وجود رابط کاربری (User Interface) به‌صورت پیش‌فرض برای آن است. به این معنی که شما برای ارتباط با لینوکس، فقط باید از طریق ترمینال اقدام کنید که البته این موضوع هم با استفاده از کنترل‌پنل‌های مختلف مانند سی‌پنل و دایرکت ادمین، حل شده است.

۲- هاست ویندوز

اگر سایت با استفاده از زبان‌های برنامه‌نویسی مخصوص مایکروسافت مانند ASP.NET برنامه‌نویسی شده باشد یا مثلاً نیاز داشته باشید تا از نرم‌افزارهای نوشته شده با C# یا Visual Basic روی سایت خود استفاده کنید، دیگر هاست لینوکس برای شما کاربردی نیست. در این موارد باید از هاست ویندوز استفاده کنید.
سیستم‌عامل استفاده شده روی این نوع از هاست، ویندوز سرور (Windows Server) است و در موارد زیر کاربرد دارد:

  • استفاده از ASP یا ASP.NET برای توسعه سایت
  • نیاز به استفاده از دیتابیس Microsoft SQL Server
  • استفاده از نرم‌افزارهای خاص تجاری مانند سیستم‌های حسابداری که فقط روی ویندوز ارائه شده‌اند.
  • نیاز به استفاده از اکتیودایرکتوری یا سرویس‌های شبکه ویندوز

ضرورت انتخاب بهترین هاست ووکامرس چیست؟ 

انتخاب بهترین هاست ووکامرس برای سایت‌های فروشگاهی که از ووکامرس قدرت گرفتند، مانند انتخاب لباس برای یک خیاط است. خیاطی که دقیقا می‌داند چه لباسی و با چه سایزی به تَنش می‌نشیند. فروشگاه‌های اینترنتی به دلایل زیر نیاز به منابع بیشتری نسبت به سایت‌های وردپرس معمولی دارند و به همین دلیل پیشنهاد می‌شود که از مزایای هاست ووکامرس برای سایت‌های خود استفاده کنند:

  • افزونه‌ها: فروشگاه‌های ووکامرس معمولاً از تعداد زیادی افزونه استفاده می‌کنند تا امکانات و ویژگی‌های بیشتری را ارائه دهند. این افزونه‌ها منابع قابل توجهی از منابع سروس میزبانی را مصرف می‌کند.
  • تعداد محصولات: فروشگاه‌های ووکامرس معمولاً تعداد زیادی محصول دارند. این محصولات باید در دیتابیس ذخیره شده و هر بار که یک کاربر از فروشگاه بازدید می‌کند، باید به‌سرعت لود شوند.
  • ترافیک: فروشگاه‌های ووکامرس در بازه‌هایی مانند روزهای تعطیل یا شرایط تخفیف ممکن است ترافیک بسیار داشته باشند. به‌خصوص اگر فروشگاه شما محصولات پرطرفداری داشته باشد.

انتخاب بهترین هاست برای سایت فروشگاهی، ویژگی‌هایی مانند کشینگ، بهینه‌سازی پایگاه داده و قابلیت اطمینان بالا را به همراه دارد تا نیازهای فروشگاه‌های ووکامرس را برآورده کند. در ادامه، بررسی می‌کنیم که ویژگی و مزایای هاست ووکامرس چیست.

مزایای هاست ووکامرس چیست؟

مزایای هاست ووکامرس
بررسی دقیق مزیت‌های هاست ووکامرس

تا این قسمت بیشتر در مورد نکات فنی هاست ووکامرس توضیح دادیم. اما علاوه بر همه موارد توضیح داد شده، همچنان نکاتی هستند که هر کدام به‌تنهایی می‌توانند دلیل محکمی برای استفاده از این نوع هاست باشند. در این قسمت به‌صورت تخصصی به مهم‌ترین مزایای راه اندازی ووکامرس روی هاست می‌پردازیم:

۱- آپ‌تایم

اگر بخواهیم فقط با یک مورد اثبات کنیم که مزیت استفاده از هاست ووکامرس چیست، حتماً باید به آپتایم بالای آن اشاره داشته باشیم. هیچ چیز برای یک وب‌سایت فروشگاهی و فعال، بدتر از این نیست که از دسترس خارج شود؛ به‌خصوص اگر در حال راه‌اندازی یک کمپین فروش باشد.
کمبود منابع یکی از مهم‌ترین دلایل از دسترس خارج شدن هاست‌های اشتراکی است؛ یعنی همان ویژگی‌ای که از ابتدای این مطلب در مورد آن توضیح داده‌ایم. بنابراین منطقی است که هاست‌های ووکامرسی به‌دلیل منابع قدرتمندتر نسبت به هاست‌های معمولی، آپتایم بالاتری هم داشته باشند.

۲- بهینه‌تر بودن برای فاکتورهای سئو

تجربه کاربران از کار با وب‌سایت شما، از نظر گوگل اهمیت زیادی دارد. سه فاکتور بسیار مهم از نظر گوگل، عبارت‌اند از:

  • FID (First Input Delay)
  • LCP (Largest Contentful Paint)
  • CLS (Cumulative Layout Shift)

از این سه فاکتور به‌عنوان معیارهای بررسی Core Web Vitals نام برده می‌شود. علاوه بر این موارد، فاکتورهای دیگری هم هستند که مستقیماً توسط سرویس‌هایی مثل LightHouse و Google PageSpeed Insight به‌عنوان فاکتورهای عملکردی (Performance Metrics) شناخته شده‌اند:

  • TTI (Time to Interactive)
  • TTFB (Time to First Byte)
  • LCP (Largest Contentful Paint)

اگر این اطلاعات به‌نظرتان پیچیده است، خیلی نگران نباشید. جدول زیر به شما کمک می‌کند تا هم این موارد را بیشتر بشناسید و هم متوجه شوید که بهینه سازی ووکامرس با استفاده از هاست مناسب چطور می‌تواند به سئوی وب‌سایت شما کمک کند:

نام فاکتور توضیح ساده تأثیر هاست ووکامرس
LCP زمان لازم برای نمایش بزرگ‌ترین محتوای صفحه ✅ کاهش زمان با منابع قدرتمندتر
FID تاخیر بین اولین تعامل کاربر و پاسخ‌دهی سایت ✅ کاهش تأخیر در تعامل با سرور
CLS میزان جابجایی ناگهانی عناصر صفحه هنگام بارگذاری ❌ بیشتر به طراحی مربوط است
TTI زمانی که سایت کاملاً قابل تعامل می‌شود ✅ با بهبود پردازش سرور می‌تواند سریع‌تر شود
TTFB مدت‌زمان تا دریافت اولین بایت از سرور ✅ یکی از مهم‌ترین عوامل وابسته به قدرت هاست
FCP زمان بارگذاری اولین محتوای قابل‌نمایش ✅ با کاهش TTFB و بهینه‌سازی، سریع‌تر نمایش می‌دهد
TBT مجموع زمان‌هایی که تعامل سایت توسط JS مسدود می‌شود تأثیر غیرمستقیم از طریق منابع بهتر و کاهش JS بلاکینگ

۳- سازگاری با قالب‌ها و افزونه‌های فروشگاهی

یکی از مزایای کلیدی استفاده از هاست ووکامرس برای فروشگاه‌های اینترنتی، سازگاری کامل آن با قالب‌ها و افزونه‌های فروشگاهی است. در صورتی‌که از پلاگین‌های مختلف درگاه پرداخت یا سیستم‌های ارسال پیامک اتوماتیک روی وب‌سایت خود استفاده می‌کنید، هاست وردپرس فروشگاهی می‌تواند در بهینه سازی سرعت فروشگاه ووکامرس و اجرای پایدار آن‌ها به شما کمک کنند.

۴- افزایش تجربه کاربری

وب‌سایت‌های فروشگاهی همیشه تلاش می‌کنند تا بهترین تجربه کاربری را برای مشتریان خود فراهم کنند. این کار نه تنها باعث می‌شود تا گوگل اعتماد بیشتری به سایت داشته باشد، همچنین تأثیر زیادی روی برندینگ کسب‌وکار دارد. در صورت راه اندازی ووکامرس روی هاست مناسب، می‌توانید این اطمینان را داشته باشید که مشتریان شما حداقل به‌خاطر کند بودن سایت یا از دسترس خارج شدن آن، خرید خود را نیمه‌کاره رها نمی‌کنند.

۵- کشینگ بهینه‌شده برای عملکرد فوق‌العاده

هیچ کاربری طاقت ماندن پشت صفحه سفید بارگذاری سایت را ندارد. با سیستم کشینگ، مرورگر به‌جای بارگذاری مجدد از سمت سرور، نسخه ذخیره‌ای از سایت شما را نشان می‌دهد. به این ترتیب، هر زمان که کسی از فروشگاه شما بازدید می کند، نیازی نیست تمام کدهای پیچیده و سنگین دوباره اجرا شوند. در عوض، صفحه به‌سرعت و به‌راحتی از حافظه سرور بارگذاری می‌شود. با خرید هاست ووکامرس مدیریت شده خیالتان راحت است که از ویژگی Caching برخوردار می‌شوید.

۶- خیالتان از امنیت هاست راحت است

سایت‌ فروشگاهی معمولا حاوی اطلاعات مهم از جمله اطلاعات کاربران است. به‌همین‌دلیل، امنیت در آن اهمیت ویژه‌ای پیدا می‌کند. در انتخاب و خرید هاست ووکامرس وقتی پای امنیت به میان می‌آید، ویژگی امنیتی هاست ووکامرس شامل نصب خودکار گواهی SSL و گواهی‌های امنیتی خودی نشان می‌دهد.
Secure Sockets Layer (SSL) یک پروتکل امنیتی است که ارتباط بین وب‌سایت شما و مرورگرهای کاربران را رمزگذاری می‌کند. این امر از اطلاعات حساس مانند داده‌های کارت اعتباری و شماره‌ تلفن در برابر هکرها محافظت می‌کند. هاست WooCommerce به‌طور منظم به‌روزرسانی می‌شود تا از جدیدترین ابزارهای امنیتی برخوردار باشد.

۷- قلب تپنده وب‌سایت شما یعنی دیتابیس حفظ می‌شود

نقش دیتابیس در هاست ووکامرس چیست؟ فروشگاه ووکامرس شما اطلاعات زیادی را در خود جای داده است، از جزئیات محصولات گرفته تا اطلاعات مشتریان و تاریخچه سفارشات. همه این اطلاعات در یک پایگاه داده ذخیره می‌شوند. به همین دلیل پایگاه داده فروشگاه شما نسبت به یک سایت وردپرس معمولی، بسیار بیشتر اهمیت پیدا می‌کند.
تصور کنید فروشگاه شما مثل یک شهر پر جنب و جوش است. پایگاه داده شما نیز مانند یک مرکز کنترل بزرگ عمل می‌کند. هر بار که یک مشتری محصولی را می‌خرد، اطلاعات آن به پایگاه داده شما اضافه می‌شود. این اطلاعات باید به‌طور مرتب سازماندهی و به‌روز شوند تا همه چیز روان کار کند. هاست WooCommerce با بهینه‌سازی پایگاه داده شما، به شهر پر جنب و جوش شما کمک می‌کند تا به‌طور روان و کارآمد عمل کند.

نیازمندی‌های حداقلی هاست ووکامرس چیست؟

وقتی در حال بررسی و پیدا کردن بهترین شرکت هاست ووکامرس در ایران هستید و پلن‌های مختلف شرکت‌ها را با هم مقایسه می‌کنید، احتمالاً این سؤال هم در ذهنتان ایجاد می‌شود که بهترین منابع سخت افزاری برای هاست ووکامرس چیست؟ پاسخ به این سؤال هم مشابه با بعضی سؤالات دیگر، پاسخ قطعی ندارد و فقط به نوع نیاز شما بستگی دارد. با این حال شاید بتوان برای روشن‌تر شدن موضوع و فقط به‌عنوان راهنمای خرید هاست مناسب فروشگاه ووکامرس، منابع پیشنهادی را بر اساس تعداد کالاها و میزان ترافیک روزانه تخمین زد. این اطلاعات در جدول زیر درج شده است:

تعداد تقریبی محصولات ترافیک روزانه حداقل RAM پیشنهادی حداقل CPU پیشنهادی فضای دیسک پیشنهادی (SSD) پهنای باند پیشنهادی
کمتر از ۱۰۰ محصول کمتر از ۵۰۰ بازدید ۱ گیگابایت ۱ هسته حداقل ۲ گیگابایت حداقل ۵۰ گیگ در ماه
بین ۱۰۰ تا ۵۰۰ محصول بین ۵۰۰ تا ۲۰۰۰ بازدید ۲ تا ۴ گیگابایت ۲ هسته حداقل ۵ گیگابایت حداقل ۱۰۰ گیگ در ماه
بیش از ۵۰۰ محصول بیش از ۲۰۰۰ بازدید بیش از ۴ گیگابایت ۴ هسته یا بیشتر حداقل ۱۰ گیگابایت حداقل ۲۰۰ گیگ در ماه

راهنمای خرید هاست ووکامرس؛ ویژگی بهترین هاست ووکامرس چیست؟ 

ممکن است همین ابتدا در دوراهی انتخاب بین بهترین هاست ووکامرس یا هاست ووکامرس ارزان گیر افتاده باشید. هرچند گران‌قیمت‌ترین هاست ووکامرس لزوما بهترین نوع آن برای شما نیست اما در نظر داشته باشید هاست رایگان ووکامرس صرفا یک حیله تبلیغاتی است. در این قسمت، به شما توضیح می‌دهیم که یک هاست ووکامرس خوب چه ویژگی‌هایی دارد. قبل از خرید نیز خواندن مقاله هاست وردپرس چیست نیز می‌تواند به شما کمک کند.

۱. فضای ذخیره سازی کافی برای فروشگاه اینترنتی دارد

یک فروشگاه E-commerce به فضای ذخیره‌سازی بسیاری نیاز دارد. هر محصولی که آپلود می‌کنید، به چندین تصویر باکیفیت وابسته است که حجم قابل توجهی را اشغال می‌کنند. زمانی‌که ترافیک سایت شما رشد می‌کند، به‌سرعت فضای دیسک اختصاص داده شده در میزبانی‌تان پر می‌شود. بنابراین، بهترین هاست برای ووکامرس منابع ذخیره سازی کافی، سرعت و عملکرد مناسبی را دراختیارتان قرار می‌دهد.

۲. آپ‌تایم بالا و بارگذاری پرسرعتی ارائه می‌دهد 

منظور از آپ‌تایم در هاست ووکامرس چیست؟ منظور از آپتایم، مدت زمان فعال بودن یک سرور است. هرچه این میزان بیشتر باشد، خیالتان از دسترس بودن سایت راحت‌تر است. زمان بارگذاری سایت تاثیر قابل توجهی روی نرخ تبدیل دارد. طبق گفته Portent، نرخ تبدیل وب‌سایتی که طی یک ثانیه بارگذاری می‌شود، سه برابر بیشتر از سایتی است که در پنج ثانیه بارگذاری می‌شود.

به همین دلیل، در انتخاب بهترین هاست ووکامرس این نکته را درنظر بگیرید: هر دقیقه‌ای که فروشگاه شما از دسترس خارج است، به قیمت از دست دادن مشتریان و درآمد شما تمام می‌شود.

با انتخاب بهترین هاست برای ووکامرس با ضمانت آپ‌تایم مناسب، می‌توانید از در دسترس بودن و رونق کسب و کارتان اطمینان حاصل کنید. حداقل آپ‌تایمی که باید برای یک فروشگاه WooCommerce انتظار داشته باشید ۹۹ درصد است. ممکن است تفاوت بین تضمین ۹۹.۹ و ۹۹.۹۹ درصد ناچیز به نظر برسد، اما این به معنای تقریباً ۴۰ الی ۵۰ دقیقه خرابی در ماه است.

۳. از منابع سرور مقیاس‌پذیر برخوردار است

فروشگاه‌های اینترنتی در طول سال ممکن است رشد متفاوتی را تجربه کنند. برای مثال، ممکن است در جمعه سیاه و مناسبت‌های خاص مانند شب یلدا، ترافیک عظیمی روانه سایت شود و در بعضی روزها هم پرنده‌ای در سایت پر نزند. با توجه به کاربری سایتتان ضروری است به دنبال یک ارائه‌دهنده هاست ووکامرس باشید که منابع سرور مقیاس‌پذیر ارائه دهد. به این‌ترتیب، خیالتان راحت است هر زمان ترافیک سایت افزایش پیدا کرد، منابع را نیز می‌توانید ارتقا دهید.

۴. بهترین هاست ووکامرس از پشتیبانی قدرتمندی برخوردار است

پشتیبانی پاشنه آشیل میزبانی سایت شما است. هیچ چیز ناامیدکننده‌تر از این نیست درحالی‌که سایتتان با مشکل فنی روبه‌رو شده است، در انتظار پاسخ تیکت پشتیبانی ساعت‌ها منتظر بمانید. فارغ از ویژگی‌های فنی هاست ووکامرس، حتما به پشتیبانی ارائه‌دهنده سرویس نیز دقت کنید. بهتر است قبل از انتخاب هر نوع هاستی، نظرات کاربران در فضای مجازی راجع به پشتیبانی ارائه‌دهنده حتما بخوانید.

ارائه دهنده هاستینگ همچنین باید یک پایگاه دانش جامع داشته باشد که در آن مقالات، راهنماها، نحوه کار و دستورالعمل را ارائه دهد. برای مثال، پارس پک از پشتیبانی ۲۴ ساعته و ۷ روز هفته از طریق تیکت و تماس تلفنی برخوردار است تا در هر ساعتی از شبانه روز پاسخگوی کاربران خود باشد. همچنین بخش جامعی از مستندات و آموزش‌های لازم دارد تا دستورالعمل‌ها را در اختیار مشتریان قرار دهد و کارشان را راحت کند.

۵. ارائه‌دهنده بهترین هاست ووکامرس برای روز مبادا، بکاپ منظم دارد

پیشگیری بهتر از درمان است. این جمله در مورد فروشگاه‌های اینترنتی هم صدق می‌کند. یکی از مهم‌ترین کارهایی که می‌توانید برای جلوگیری از خسارت‌های مالی و معنوی به فروشگاه اینترنتی خود انجام دهید، بکاپ‌گیری منظم از اطلاعات و دیتای آن است.

با بکاپ‌گیری، همیشه یک نسخه از اطلاعات و دیتای فروشگاه خود را در دسترس خواهید داشت. درصورت بروز هرگونه مشکلی مانند حمله هکری، خرابی سرور یا حتی اشتباه خودتان، می‌توانید با استفاده از بکاپ، فروشگاه اینترنتی را به حالت قبل بازگردانید.

اغلب ارائه‌دهندگان بهترین هاست برای فروشگاه اینترنتی بکاپ‌گیری منظم انجام می‌دهند. با بکاپ‌گیری خودکار، مطمئن خواهید بود همیشه یک نسخه از اطلاعات و دیتای فروشگاهتان برای روز مبادا در دسترس است.

هاست پارس‌پک میزبان مطمئن وب‌سایت شما

پارس‌پک با ارائه هاست سریع، امن و همیشه در دسترس، تجربه‌ای بی‌دردسر از میزبانی را فراهم می‌کند. مناسب برای وب‌سایت‌های شخصی، شرکتی و فروشگاهی با پنل مدیریتی ساده و کاربرپسند.

تفاوت هاست وردپرس با هاست ووکامرس چیست؟

تفاوت هاست وردپرس با هاست ووکامرس
مقایسه بین هاست وردپرس با هاست ووکامرس

اگرچه هاست وردپرس و هاست ووکامرس از نظر فنی شباهت‌هایی دارند و هر دو بر بستر وردپرس کار می‌کنند، اما تفاوت آن‌ها در سطح منابع، پشتیبانی، و نوع کاربرد باعث می‌شود که انتخاب اشتباه بین آن‌ها به مشکلاتی مانند کندی سایت یا اختلال در فرآیند خرید منجر شود که در قسمت‌های قبلی هم تا حدودی در مورد این موضوع صحبت کردیم. اما در این قسمت با دید فنی‌تری به موضوع وارد شده‌ایم و دقیقاً به این موضوع پرداخته‌ایم که تفاوت هاست وردپرس با هاست ووکامرس چیست:

۱- تفاوت در میزان منابع سخت‌افزاری

یکی از تفاوت‌های کلیدی بین هاست وردپرس و هاست ووکامرس، میزان منابع اختصاص‌یافته به هر کدام است. در هاست وردپرس معمولی، منابع به‌گونه‌ای تنظیم می‌شوند که پاسخ‌گوی وب‌سایت‌های شخصی، شرکتی یا وبلاگ‌هایی با بار ترافیکی سبک باشند. اما در هاست ووکامرس، به دلیل بار پردازشی بالای افزونه ووکامرس و نیاز فروشگاه‌های آنلاین به پردازش هم‌زمان چندین درخواست، منابع به‌طور قابل‌توجهی بالاتر در نظر گرفته می‌شود.

۲- تفاوت در سطح بهینه‌سازی

در هاست ووکامرس، از تکنولوژی‌های خاص‌تری مانند کش سمت سرور برای صفحات فروشگاه، سیستم‌های مدیریت بارگذاری محصولات، و حتی کانفیگ‌های بهینه‌شده برای اجرای سریع‌تر دیتابیس استفاده می‌شود. این موارد در هاست وردپرس معمولی یا وجود ندارند یا به‌صورت پیش‌فرض فعال نیستند و نیاز به تنظیم دستی دارند. بنابراین اگر قرار است فروشگاه آنلاین راه‌اندازی کنید، انتخاب یک هاست با ساختار بهینه‌شده برای ووکامرس، به‌مراتب منطقی‌تر از استفاده از یک هاست عمومی وردپرس است.

۳- تفاوت در نوع استفاده و مخاطب هدف

مخاطبان هاست وردپرس معمولاً کسانی هستند که یک وب‌سایت اطلاع‌رسانی، شرکتی یا شخصی دارند. آن‌ها شاید به یک قالب زیبا، چند افزونه امنیتی، و یک فرم تماس نیاز داشته باشند. اما مخاطبان هاست ووکامرس عموماً مدیران فروشگاه‌های اینترنتی هستند که با حجم بالای تراکنش، موجودی انبار، درگاه پرداخت، و گزارش‌گیری‌های لحظه‌ای سروکار دارند. این تفاوت در نوع استفاده، باعث تفاوت در انتخاب زیرساخت مناسب نیز می‌شود.

وقتی شما یک فروشگاه آنلاین دارید، تمام فرایندها باید به‌صورت زنده و بدون تأخیر کار کنند. این یعنی نه‌تنها لود صفحات باید سریع باشد، بلکه اضافه شدن به سبد خرید، محاسبه تخفیف، اعمال کدهای تخفیف، و پرداخت نهایی همگی باید در کسری از ثانیه انجام شوند. در غیراین‌صورت ممکن است کاربران سایت را ترک کنند و تجربه ناموفقی از خرید داشته باشند. بسیاری از مشکلات رایج در هاست ووکامرس دقیقاً از انتخاب نادرست زیرساخت‌ها و استفاده از هاست‌های غیرتخصصی ناشی می‌شود.
تفاوت‌های این دو هاست در جدول زیر نیز به‌صورت خلاصه و برای دسترسی سریع‌تر، درج شده است:

فاکتور مقایسه هاست وردپرس هاست ووکامرس
نوع وب‌سایت هدف سایت‌های شخصی، شرکتی یا وبلاگ فروشگاه‌های اینترنتی با افزونه ووکامرس
میزان منابع (RAM, CPU) پایین‌تر و متناسب با بار سبک بالاتر و بهینه‌سازی‌شده برای بار سنگین
نوع افزونه‌های پشتیبانی‌شده افزونه‌های ساده‌تر و سبک افزونه‌های پیچیده مانند درگاه پرداخت و پلاگین‌های تخصصی سایت‌های فروشگاهی
سطح بهینه‌سازی سرور بهینه برای وردپرس عمومی بهینه برای عملکرد ووکامرس و دیتابیس سنگین

شروع قدرتمند کسب‌وکار آنلاین با هاست ووکامرس پارس‌پک

اگر به دنبال یک سرویس قدرتمند برای راه‌اندازی سایت وردپرسی‌ و فروشگاه آنلاین هستید، امنیت بالا، پایداری و سرعت هاست ووکامرس پارس‌پک تجربه لذت‌بخشی از این میزبانی را برایتان به ارمغان می‌آورد. اگر می‌خواهید خیالتان از پشتیبانی ۲۴ ساعته کارشناسان در کنار خدماتی که پارس‌پک برای کاربران در نظر گرفته، بهره‌مند شوید، همین حالا برای خرید هاست ووکامرس پارس‌پک اقدام کنید.

سایر نام‌گذاری‌های شرکت‌های هاستینگ برای هاست ووکامرس

بعضی از شرکت‌های هاستینگ، سرویس‌هایی با ویژگی‌های فنی نزدیک به هاست ووکامرس را با نام‌های متفاوتی ارائه می‌دهند. این تفاوت در نام‌گذاری معمولاً با هدف بازاریابی، ایجاد تمایز برند یا دسته‌بندی ساده‌تر خدمات انجام می‌شود اما با این‌حال ممکن است کمی گمراهتان کند. در ادامه، برای جلوگیری از این موضوع، نمونه‌ای از نام‌هایی جایگزین «هاست ووکامرس» آمده است:

  • هاست فروشگاهی
  • هاست وردپرس فروشگاه
  • هاست مخصوص سایت‌های پرترافیک
  • هاست ویژه سایت‌های فروش محصول
  • هاست پرقدرت وردپرس
  • هاست حرفه‌ای وردپرس
  • هاست منابع بالا برای وردپرس
  • هاست اختصاصی وردپرس با پشتیبانی از ووکامرس
  • هاست ویژه فروشگاه‌ساز اینترنتی

جمع‌بندی

هاست ووکامرس چیست؟ هاست ووکامرس به سرویس میزبانی از وب گفته می‌شود که به‌ویژه برای وب‌سایت‌هایی بهینه شده است که از پلاگین ووکامرس برای ساخت فروشگاه اینترنتی استفاده می‌کنند. اما این تعریف ساده به‌هیچ‌ عنوان نمی‌تواند تمام زوایای این نوع هاست را مشخص کند. این مقاله از بلاگ پارس‌پک در مورد هاست وردپرس است؛ جایی که ما همه چیز را از تعریف مفهومی، مزایا، تفاوت آن با سرویس‌های میزبانی دیگر و نکات بسیار دیگر، توضیح داده‌ایم.

سؤالات متداول

هاست ووکامرس چیست؟

هاست ووکامرس یکی از سرویس‌های میزبانی وب است که برای وب‌سایت‌هایی که از افزونه ووکامرس برای ساخت فروشگاه اینترنتی استفاده می‌کنند، توسط شرکت‌های هاستینگ بهینه شده است.

بهترین هاست برای یک فروشگاه ووکامرسی تازه تاسیس کدام است؟

رم ۱ گیگابایت، پردازنده ۱ هسته‌ای، فضای ذخیره‌سازی از نوع SSD با حجم ۲ گیگابایت و پهنای باند ماهانه ۵۰ گیگابایت می‌تواند به‌عنوان حداقل منابع برای رای وب‌سایت فروشگاهی تازه تأسیس با حدود ۵۰۰ بازدید روزانه و ۱۰۰ محصول در نظر گرفته شود.

بهترین کنترل پنل برای سایت ووکامرسی چیست؟

سی‌پنل و دایرکت ادمین دو کنترل پنل محبوبی هستند که امکان استفاده از آن‌ها روی هاست‌های ووکامرسی وجود دارد. هر دو این کنترل‌پنل‌ها امکانات مناسبی دارند اما سی‌پنل ظاهر کاربرپسندتری دارد.

هاست فروشگاهی ایران بخریم یا خارج؟

در صورتی‌که کاربران وب‌سایت شما ایرانی هستند، بهتر است که از هاست ووکامرس با دیتاسنتر ایرانی استفاده کنید.

هاست ووکامرس با ارزان از کجا بخریم؟

پارس‌پک ارائه دهنده انواع هاست ووکامرس ابری با قیمت‌های رقابتی است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


ارسال دیدگاه در وبلاگ پارس‌پک را مطالعه کرده و آن‌ها را می‌پذیرم.