
آموزش ساخت ساب دامین در دایرکت ادمین
در این مقاله میخوانید
اگر به وب سایت های معروف دقت کرده باشید، متوجه می شوید که گاهی اوقات پیشوندی قبل از نام دامنه اصلی آن ها وجود دارد؛ یعنی علاوه بر سه بخش اصلی دارای یک بخش اضافه نیز هستند که با یک نقطه از دامین اصلی جدا شده است. برای مثال سایت سایت مشهور ویکی پدیا گاهی اوقات به صورت https://en.wikipedia.org و گاهی از مواقع به شکل https://fa.wikipedia.com نوشته می شود. قسمت en و fa در این دو آدرس، ساب دامین نامیده می شوند. اما تفاوت این دو آدرس در چیست؟ محتوای آن ها چه تفاوتی باهم دارد؟ چه کاربردی دارند؟ چگونه چنین آدرس هایی را می توان ساخت؟ این ها سوالاتی هستند که در این مقاله قصد داریم به آن ها بپردازیم. پس با ما همراه باشید.
ساب دامین چیست؟
ساب دامین یا زیر دامنه ها در حقیقت یک بخش اضافه از نام دامین اصلی شما هستند که پیش از آن نوشته می شوند. ساب دامین ها به منظور سازماندهی و دسترسی آسان تر به قسمت های مختلف سایت ایجاد می شوند. شما اجازه ایجاد چندین زیر دامنه بر روی دامین اصلی را دارید. برای فهم آسان تر به مثال زیر توجه کنید:
Blog.ParsPack.com
در این مثال، فرض کنید ParsPack دامنه اصلی و بخش Blog همان ساب دامین شماست. شما می توانید هر کلمه دیگری را به عنوان ساب دامین خود استفاده کنید اما سعی کنید این کلمه به راحتی در یاد بماند. دلایل متفاوتی وجود دارد که کسب و کار ها از Sub Domain ها استفاده می کنند. در ادامه نگاهی به این دلایل می اندازیم.
موارد استفاده ساب دامین
شاید عام ترین مورد استفاده ساب دامین، ایجاد محلی برای آزمایش کردن عملکرد بخش های مختلف سایت باشد. سازندگان معمولا پیش از انتشار یک ویژگی یا بخش جدید در سایت اصلی، آن را در فضای مشخصی آزمایش می کند تا از عملکرد صحیح آن مطمئن شوند. بدین منظور یک ساب دامین ایجاد می کنند و تنها خودشان به آن دسترسی خواهند داشت.
یکی دیگر از دلایل استفاده از این قابلیت، در فروشگاه های آنلاین است. این فروشگاه ها معمولا سامانه بسیار پیچیده ای دارند؛ بنابراین، برای انجام تراکنش های مالی، یک ساب دامین مجزا ایجاد می کنند تا به دامنه اصلی فشار زیادی وارد نشود. همچنین، برخی از طراحان سایت، برای گروه های مختلف SubDomain های مستقل می سازند. برای مثال ممکن است سایتی دارای ساب دامین user برای کاربران و یا guest برای میهمانان داشته باشد.
نحوه ساخت و اضافه کردن ساب دامین در دایرکت ادمین
1. برای ایجاد یک Sub domain جدید، ابتدا باید به حساب کاربری خود در دایرکت ادمین وارد شوید. در کادر مربوطه مشخصات خود را وارد کرده و به داشبورد دایرکت ادمین بروید.
2. سپس در قسمت Account Manager روی آیکون Subdomain Management کلیک کنید.

آموزش ساخت subdomain در directadmin
3. در صفحه باز شده تمام Sub domain هایی که تا به حال ساخته اید نمایش داده شده اند (البته اگر اولین بار است که این کار را می کنید، موردی برای نمایش دادن وجود نخواهد داشت). برای ایجاد ساب دامین جدید، روی کلید Add Subdomain بزنید.
ایجاد زیر دامنه در directadmin
4. در پنجره باز شده، نام زیر دامنه را وارد کنید. اگر دقت کنید، جلوی این کادر به طور پیش فرض نام دامنه اصلی شما نوشته شده است. پس از وارد کردن نام مد نظر، روی گزینه Add Subdomain کیک کنید.
معنی ساب دامین-subdomain
5. بدین ترتیب، پس از چند ثانیه ساب دامین جدید ساخته می شود. حال اگر دوباره به لیست زیر دامنه ها نگاهی بیندازید، این زیر دامنه را مشاهده خواهید کرد. در صورتی که می خواهید از وضعیت، لاگ مصرف و لاگ خطا های آن را مشاهده کنید، روی علامت مثبت در سمت راست نام Sub Domain کلیک کرده و سپس گزینه مورد نظر خود را انتخاب کنید.
ساب دامین چیست؟
نحوه آپلود فایل در ساب دامین
با ایجاد کردن هر زیر دامنه، یک پوشه با همان نام در public_html ایجاد می گردد. شما از این طریق اجازه دارید فایل های گوناگونی را آپلود کنید تا در Sub domain ایجاد شده به نمایش در آیند.
1. به منظور دسترسی به این پوشه، ابتدا باید به حساب کاربری خود در دایرکت ادمین وارد شوید.
2. سپس روی گزینه File Manager در منوی System Info & Files کلیک کنید.
3. حال باید به دایرکتوری ساب دامین خود بروید. برای این کار، ابتدا روی Domains کلیک کنید. در پنجره باز شده نام تمام دامنه های اصلی خود را مشاهده می کنید؛ پوشه دامنه مورد نظر خود را باز کرده و سپس به فولدر public_html وارد شوید. اگر دقت کنید در این پوشه نام زیر دامنه خود را خواهید دید. برای ادامه این پوشه را باز کنید.
نحوه ایجاد ساب دامنه در دایرکت ادمین
4. حال کافی است با کلیک بر روی گزینه آپلود در پایین صفحه به پنجره آپلود وارد شوید.
5. فایل مورد نظر خود را در این پنجره drag کنید و سپس روی Upload کلیک کنید. (اطمینان حاصل کنید که دایرکتوری آپلود به شکل /domains/yourdomain.com/public_html/yoursubdomain باشد)
آپلود فایل در diect admin برای ساب دامنه
حذف ساب دامین
1. اگر به هر دلیلی قصد دارید ساب دامین خود را حذف کنید، کافی است به حساب کاربری خود وارد شوید و مانند مرحله قبلی، روی Subdomain Management کلیک کنید.
2. حال در این صفحه، تمام زیر دامنه ها به علاوه زیر دامنه ای که به تازگی ساختیم به صورت یک فهرست نمایش داده شده اند. کافی است تیک گزینه کنار نام Sub domain را زده و سپس روی کلید Delete بزنید.
نحوه حذف ساب دامین در دایرکت ادمین
3. سپس پنجره ای باز می شود و در آن از شما پرسیده می شود که آیا تمایل دارید تمام محتوای این دایرکتوری را حذف کنید. در صورتی که مایل به حذف آن بودید، لازم است تیک این گزینه را نیز زده و سپس روی Delete کلیک کنید.
جمع بندی و نکات نهایی
در این مطلب از آموزش دایرکت ادمین و آموزش کنترل پنل، آموختیم که چگونه با استفاده از دایرکت ادمین، یک ساب دامین جدید برای سایت خود بسازیم. زیر دامنه ها می توانند کمک شایانی به سازماندهی وب سایت شما بکنند اما به یاد داشته باشید که Sub domain، اگرچه بخشی از دامنه اصلی است، در سئو به عنوان یک سایت جدا در نظر گرفته می شود. بنابراین، با ایجاد آن شما از ارزش کلی سایت اصلی می کاهید و آن را میان چندین سایت زیر مجموعه تقسیم می کنید. پس در ایجاد زیر دامنه ها، هموا%