انواع کدهای اعلام وضعیت HTTP
در این مقاله میخوانید
هر بار که یک آدرس اینترنتی را در مرورگر خود وارد می کنید و یا بر روی لینکی کلیک می کنید ، در خواستی از سوی مرورگر به سمت سرور فرستاده میشود و پاسخی در قالب یک کد وضعیت ( Status Code ) از سمت سرور برگردانده می شود. بخشی از این پروسه و اتفاقاتی که در داخل سرور رخ می دهد را قبلا در مقاله معرفی وب سرور آپاچی و نحوه مطالعه لاگ های آن توضیح داده ایم. حال قصد داریم تا معنای کد های مختلفی که در زمان مشاهده یک وب سایت دریافت می کنید را توضیح دهیم. مطمئنا بارها در زمان مرور یک وب سایت با یکی از این صفحات و خطاهایی که با یک شماره خاص نمایش داده می شوند روبرو شده اید ، این مقاله می تواند شما را در یافتن معنای هر کدام یاری نماید.
دسته بندی انواع Error های مرورگر
یک دسته بندی کلی از کد های وضعیت آنها را به دسته های 200 ، 300 ، 400 و 500 تقسیم میکند. کد های وضعیت دسته 200 به در خواست های معتبر مرور گر ها برگردانده می شود. کد های 300 برای انواع ریدایرکت می باشد. کد های 400 به خطاهای رخ داده در حین در خواست از سمت کاربر و کد های دسته 500 به خطاهای سمت سرور اشاره می کند.
خطاهای رایج در مرورگر
200 – نشان دهنده یک در خواست موفق است و در پاسخ آن یک فایل برگردانده می شود.
201 – این کد در پاسخ موفقیت آمیز ساخت یک منبع جدید در سرور اشاره دارد مثل ساخت یک فایل
301 – این کد به یک ریدایرکت دائم در آدرس اشاره دارد. پس از این سایر درخواست ها بجای آدرس اولیه به آدرس ریدایرکت شده هدایت می شوند. به عبارتی دیگر محتوای در خواستی بطور دائم از آدرس فعلی به آدرس جدید منتقل شده است.
302 – این نوع از ریدایرکشن به این مفهوم است که محتوا در آدرس در خواستی وجود دارد ولی موقتا به آدرسی دیگر هدایت خواهید شد.
304 – این ریدایرکشن برای مکانیزم کش مرور گر ها کاربرد دارد. در هر درخواست به یک صفحه وب برای صرفه جویی در مصرف اینترنت و بار گزاری سریعتر صفحات بخشی از اطلاعات مانند عکس ها و برخی اسکریپت ها در حافظه مرور گر ذخیره می شود. در درخواست های بعدی تاریخ ذخیره شدن فایل با نسخه موجود آن در وب سرور مقایسه می شود و در صورت عدم انقضاء فایل در خواستی ، کد 304 از سمت سرور برگشت می خورد و فایل ذخیره شده در مرور گر نمایش داده می شود.
Error های 400 تا 505 در مرورگر
400 – آدرس در خواستی به سرور معتبر نمی باشد.
401 – آدرس در خواست شده نیاز به ارائه نام کاربری و کلمه عبور میباشد .
403 – اجازه دسترسی به محتوای در خواست وجود ندارد.
404 – فایل در خواست داده شده در مسیر اعلام شده وجود ندارد
500 – به معنی وقوع یک خطای داخلی در سرور است که معمولا در مواقع بروز رسانی نرم افزاری و یا اعمال تنظیمات رخ می دهد.
502 – این خطا معمولا زمانی رخ می دهد که Gateway بین سرور و مرور گر قادر به تکمیل فرآیند درخواست و پاسخ نبوده و معمولا به چند با تلاش از سمت کاربر مشکل حل می شود.
505 – در مواقعی که پروتکل http مورد استفاده از سمت مرور گر در سرور پشتیبانی نمی شود.