Entity و درک مفهوم محتوا توسط موتورهای جستجو
در این مقاله میخوانید
- Entity چیست؟
- Knowledge Graph چیست؟
- ویژگیهای انتیتی از نظر گوگل
- آیا Entity همان LSI است؟
- تأثیر Entity در سئو
- انواع Entity
- تفاوت کلمه کلیدی و انتیتی
- گوگل چگونه موجودیتها رو به کمک NLP درک میکند؟
- گوگل چگونه از موجودیتها استفاده میکند؟
- روش انجام سئو با کمک Entity
- چگونه انتیتیها را پیدا کنیم؟
- رابطه Entities و هوش مصنوعی
- چگونه در نالج گراف گوگل به انتیتی تبدیل شویم؟
- جمعبندی
- سؤالات متداول
موجودیت (Entity)، راز تغییر نگرش چند سال اخیر گوگل است. وقتی گوگل تصمیم گرفت که به جای تمرکزِ صرف روی کلمات کلیدی، دید بازتری داشته باشد و معنا و مفهوم واقعی صفحات را درک کند، مفهوم انتیتی مطرح شد. در این راهنما از بخش آموزش سئو در سایت پارسپک، با مفهوم انتیتیها بهصورت عمیق آشنا شده و مثالهایی را از انواع آنها میبینید. همچنین از تأثیر انتیتیها در سئو آگاه میشوید و از دید گوگل به موجودیتها نگاه میکنید. تفاوت سئوی مبتنی بر انتیتی با سئوی مبتنی بر کلمات کلیدی را درک کرده و یاد میگیرید که چطور با پیادهسازی این روش مدرن سئو، چند پله از رقبایتان بالاتر باشید.
Entity چیست؟
گوگل Entity را اینگونه تعریف کردهاست که: «موجودیت (Entity)، یک عنصر مستقل و منحصربهفرد است که اسم، نوع و خواص واضح و مشخصی دارد.»
انتیتی (Entity) به زبان ساده یعنی هر چیزی که بتوانیم آن را بهطور مشخص شناسایی و تعریف کنیم. مثال یک انتیتی میتواند شامل موضوعاتی درباره افراد، مکانها، اشیا یا ایدهها باشد. برای مثال اگر بخواهید درباره “چای سبز” صحبت کنید، چای سبز یک انتیتی به حساب میآید. در تولید محتوا، گوگل از انتیتیها برای فهمیدن موضوع متن استفاده میکند. اگر محتوای ما درباره یک انتیتی مثل “چای سبز” باشد، باید در متن اطلاعاتی درباره خواص، تاریخچه یا طرز تهیه آن ارائه شود. در نهایت با توضیح دادن درباره این موارد، گوگل راحتتر موضوع محتوا را تشخیص داده و آن را به کاربران هدف (Target audience) نشان میدهد.
انتیتی در واقع ساختار موتورهای جستجو را به عملکرد مغز انسان نزدیک میکند. وقتی به مفهومی مثل «شیر خوراکی» فکر میکنید، مغز شما بهطورخودکار چندین و چند مفهوم مرتبط دیگر را هم تولید میکند (مثل فواید و تأثیرات، طعم و بوی شیر و…). اما کاری به شیر جنگل یا شیر آب ندارد.
در واقع شما به یک مفهوم فکر میکنید و نه صرفاً یک کلمه. این دقیقاً سازوکاری است که گوگل سعی دارد به آن نزدیک شود و شما هم باید با تعریف انتیتیها به آن کمک کنید!
انتیتی میتواند یک فرد، مکان، وسیله، رویداد یا… باشد که ویژگیها و مشخصاتش در طول متن محتوا مشخص میشود. گوگل انتیتیها را بهکمک فناوریهای پیشرفتهای مانند پردازش زبان طبیعی (Natural language processing) و الگوریتمهایی مانند رنک برین (Rankbrain) در وبسایتها شناسایی کرده و از این طریق موضوع دقیق و واقعی آنها را درک میکند. میزان استفاده از انتیتیها، به یکی از مهمترین فاکتورهای رتبهبندی (Ranking Factors) تبدیل شدهاست.
مثالی از انتیتی
یک عنوان محتوا یا انتیتی مانند «استیو جابز» را در نظر بگیرید. برای این که این موجودیت را برای گوگل بهتر جا بیندازید، میتوانید از انتیتیهای زیر در طول محتوا استفاده کنید:
- تاریخ تولد و فوت
- تحصیلات
- فرزندان
- نام برندهای متعلق به او
- و…
اما گوگل برای نمایش موجودیتهای مختلف، ویژگیهایی را برای SERP در نظر گرفته که بسته به نوع انتیتی آنها را نمایش میدهد. در ادامه نمونههایی را از این ویژگیها میبینید.
نمایش پروفایل کسبوکار گوگل برای انتیتی
شاید انتیتی مورد نظر، مربوط به یک کسبوکار محلی باشد که پروفایل کسبوکار گوگل (Google Business Profile) را در گوگلمایبیزنس ساخته باشد. در این صورت، اطلاعات کامل آن در صفحه نتایج نشان داده میشود (شامل شماره تماس، آدرس، ساعت کاری، نظرات مشتریان و تصاویر).
نمایش انتیتی در جستجوی تصویری گوگل
چینش تصاویر در جستجوی تصویری گوگل (Google Image Search) هم کاملاً تحت تأثیر انتیتیها است. چراکه گوگل از موجودیتها برای شناسایی و درک تصاویر هم استفاده میکند.
در واقع وقتی کاربر یک کوئری را جستجو میکند، گوگل با تحلیل دادههای متنی موجود در تصویر، به دنبال تطابقهای معنایی با موجودیتها میگردد. این دادهها در قسمتهایی مانند نام تصاویر، عنوان تصویر در وبسایت، توضیحات و متن جایگزین (Alt Text) گنجانده میشود.
نمایش پنل دانش برای انتیتی
وقتی کاربر این موجودیت را در گوگل جستجو میکند، یک پنل دانش (Knowledge Panel) هم برای آن میبیند (البته این پنل فقط برای بعضی انتیتیهای خاص نمایش داده میشود). پنل دانش اطلاعات دقیق و خلاصهای را بهصورت خودکار در مورد موجودیتها (مانند نام، تاریخ تولد، شغل، جوایز و…) در SERP نمایش میدهد. هدف این پنل این است که کاربران اطلاعات یک انتیتی را به راحتترین و سریعترین شکل ببینند.
نمایش انتیتیهای مرتبط
از دیگر نمودهای انتیتی در SERP، میتوان به خوشههای نیت (Intent Clusters) اشاره کرد. وقتی کاربر یک موجودیت را جستجو میکند، گوگل مجموعهای از اطلاعات خوشهای را برای این انتیتی نمایش میدهد که همه آنها بهنوعی با نیت و هدف کاربر ارتباط دارد. اگر در وبسایت خود این عناوین مرتبط با این موجودیت را بهصورت خوشهای پوشش داده باشید، گوگل شما را جزو منابع برتر این عناوین نشان میدهد.
Knowledge Graph چیست؟
نمودار دانش (Knowledge Graph) شامل اطلاعاتی درباره موجودیتها (Entities) مختلف (مانند افراد، مکانها، سازمانها و…) است. اطلاعاتی کامل و جامع که یک موجودیت را تعریف میکند. برای مثال نالج گراف «رابرت دنیرو» (Robert De Niro) که یک بازیگر هالیوودی است، شامل نام کامل، فیلمها، جوایز، محل تولد، تاریخ تولد و… این شخصیت است.
گوگل اطلاعات انتیتی را از مراجع مختلف جمعآوری میکند؛ از جمله Wikipedia، Freebase و Wikidata و محتواهای تولیدشده توسط کاربران. سپس آنها را بهصورت یک شبکه پیچیده از ارتباطات معنایی، در پایگاه داده رابطهای (Relational Database) خود ذخیره میکند.
در این پایگاه داده دو نوع شناسه یکتا وجود دارد:
- (MREID (Machine-Readable Entity ID: در واقع MREID شناسهای است که به گوگل کمک میکند تا انتیتیها را بدون هیچگونه ابهام شناسایی کرده و دادههای مرتبط را در سراسر وب بهدرستی به هم متصل کند. شناسه MREID شبیه به یک کد خاص است که فقط توسط گوگل خوانده میشود. از این طریق است که گوگل مفهوم عبارتی مانند شیر جنگل و شیر نوشیدنی و شیر آب را از هم متمایز میکند.
مانند:
MREID=/m/23456
- (KGMID (Knowledge Graph Machine ID: شناسه اختصاصی که به اطلاعات یک موجودیت در نالج گراف گوگل (google knowledge graph) اشاره دارد. گوگل از این شناسه برای تعریف و پیوند موجودیتها در گراف دانش خود استفاده میکند.
مانند:
KGMID=/g/121y50m4
در پایگاههای داده رابطهای (در گوگل یا قدیمیتر از آن در Freebase) اطلاعات داخل هر شناسه، با هم شباهتهای معنایی دارد (semantic similarities). از طرفی موجودیتهای مختلف نیز از طریق همپوشانی و ارتباطی که با هم دارد، به هم متصل شدهاست.
ویژگیهای انتیتی از نظر گوگل
از نظر موتورهای جستجو، موجودیت باید دارای ویژگیهایی مشخص باشد تا آنها را بهعنوان یک انتیتی واجد شرایط کند. این ویژگیها در واقع ساختار Entity را میسازد و عبارت است از:
- نام: موجودیت را تعریف میکند؛ مانند «کیمیاگر» که یک کتاب است.
- اطلاعات دقیق: این اطلاعات شامل نوع انتیتی و ابعاد دیگر آن است. برای مثال انتیتی یک کتاب، شامل ویژگیهایی مانند نام نویسنده، سال چاپ، تعداد صفحات و… .
- شناسه منحصربهفرد: تمام انتیتیها در پایگاه داده گوگل، دارای شناسه منحصربهفرد است (که بالاتر دیدید).
- ارتباط معنایی با موجودیتهای دیگر: یک انتیتی باید حتماً با موجودیتهای دیگر در یک قطعه از محتوا ارتباط معنایی داشته باشد؛ مانند کتابهای دیگر همین نویسنده.
- اتصال با موجودیتهای دیگر: نوع ارتباط یک انتیتی با انتیتیهای دیگر باید مشخص باشد؛ مانند ارتباط کتاب و نویسنده.
الگوهای رفتاری کاربر: نظرات کاربران یا تعاملات دیگر آنها، به سیگنالهای موجودیتها کمک زیادی میکند. مانند نظری که یک کاربر درباره یک کتاب مینویسد. - دادههای ساختاریافته (Schema): هر چند که بدون تعریف این دادهها نیز نظر گوگل را به انتیتیها جلب کرد؛ اما وجود آنها، اطلاعات واضح و مستقیمی را درباره موجودیتها منتقل میکند.
آیا Entity همان LSI است؟
انتیتی و LSI دو مفهوم بسیار نزدیک به هم است و تفاوتشان به جزئیاتشان برمیگردد. انتیتی به عناصر خاص و منحصربهفردی اشاره دارد که بهصورت مستقل قابل شناسایی است. این میتواند شامل افراد، مکانها، سازمانها و… باشد. اما به شناسایی رابطه بین انتیتیها اشاره دارد.
LSI (Latent Semantic Indexing) روشی است که از تکنیکهای ریاضی برای پیدا کردن روابط بین کلمات و مفاهیم در یک متن استفاده میکند. LSI هم به موتورهای جستجو کمک میکند که معنای نهفته در یک متن را درک کند.
LSI به روابط مفاهیم اشاره دارد و انتیتی، خودِ آن مفهوم است. Entity و LSI هر دو برای بهبود درک موتورهای جستجو بسیار کاربرد است. LSI به درک روابط بین کلمات کمک میکند و Entity به شناسایی موجودیتهای خاص. بهنوعی میتوان گفت Entity نسخه تکاملیافته LSI است.
تأثیر Entity در سئو
بسیاری از متخصصان بر این باورند که گوگل، انتیتی را از سال 2019 با جدیت در فرایند رتبهبندی اجرا کردهاست. با رابطه Entity و الگوریتمهای گوگل پایینتر آشنا میشوید و میبینید که در دنیای جدید سئو، وبسایتها بر اساس معنا و مفهوم رتبهبندی میشود.
در یک نگاه کلی، گوگل در وهله اول از موجودیتها برای درک نیت کاربر (User Intent) استفاده میکند. سپس صفحاتی را به کاربر نشان میدهد که بر اساس انتیتیهای محتوای آنها، به این نتیجه رسیده که مفیدترین نتیجه برای این کوئری است.
بهاینترتیب، سئوی مبتنی بر انتیتی، میتواند ترافیک ورودی وبسایت را نیز افزایش دهد. نکته طلایی این موضوع این است که صفحه شما، نزدیکترین ارتباط را با درخواست کاربر دارد. بنابراین نرخ تبدیل (Conversion Rate) بالا و نرخ پرش (Bounce Rate) پایین خواهد رفت.
انواع Entity
یک انتیتی بسته به این که چه نوع اطلاعاتی را بیان میکند، در دستهبندیهای مختلفی قرار میگیرد. مهمترین انواع Entity عبارت است از:
- Person (افراد): آلبرت اینشتین
- Place (مکان): پاریس
- Organization (سازمان): گوگل
- Product (محصول): آیفون 14
- Event (رویداد): المپیک تابستانی 2024
- CreativeWork: ارباب حلقهها
- Thing (عنصر): لپتاپ
- LocalBusiness (کسبوکار محلی): لمیز کافه
- VideoObject (عنصر ویدیویی): آموزش پخت کیک خانگی
- Course (دوره): آموزش هوش مصنوعی دانشگاه آکسفورد
- Offer (پیشنهاد خرید): 50% تخفیف کفشهای ورزشی نایک
- NewsArticle: جدیدترین تکنولوژیهای ماشین لرنینگ
تفاوت کلمه کلیدی و انتیتی
بهینهسازی سایت برای گوگل، سالها بر اساس کلمات کلیدی انجام شده و میشود. اما کلمه کلیدی نباید با انتیتی اشتباه گرفته شود. به طور کلی میتوان گفت کلمه کلیدی، همان کوئری (Query) است که کاربر در فرایند جستجوی گوگل (Google Search) وارد میکند. هدف استفاده از کلمات کلیدی هم این است که یک محتوا برای این جستجو، رتبه خوبی بگیرد.
پس تولید محتوا بر اساس تحقیق کلمات کلیدی کماکان ادامه دارد. اما تغییری که ایجاد شده، این است که باید این کلمه کلیدی را برای گوگل به یک انتیتی یا موجودیت تبدیل کنید. برای این کار باید در طول محتوا از مفاهیم مرتبط با کلمه کلیدی استفاده کنید.
چند مثال از تفاوت کلمه کلیدی و انتیتی
انتیتی یک مفهوم کاملاً واضح است؛ اما کلمه کلیدی میتواند با ابهاماتی همراه باشد. در جدول زیر مثلهایی را از تفاوت بین کلمه کلیدی و انتیتی میبینید.
نوع انتیتی | کلمه کلیدی | انتیتی |
Person | نیما | نیما یوشیج (Nima Youshij) |
Place | فردوسی | خیابان فردوسی تهران |
Organization | گوگل | گوگل (Google inc.) |
Event | کن | جشنواره فیلم کن (Cannes Film Festival) |
Thing | AI | Artificial Intelligence |
گوگل چگونه موجودیتها رو به کمک NLP درک میکند؟
گوگل برای معناشناسی و پیدا کردن انتیتیها، از فناوری پردازش زبان طبیعی یا Natural Language Processing (NLP) کمک میگیرد. این الگوریتم، شاخهای از هوش مصنوعی (Artificial Intelligence) است که به ماشینها این امکان را میدهد که زبان انسان را درک و پردازش کند.
الگوریتم NLP به Google کمک میکند که با تجزیه و تحلیل متن، موجودیتها را پیدا کند. در واقع این الگوریتم، اطلاعات معنیداری را از دادههای بدون ساختار استخراج میکند. در این مسیر از نالج گراف گوگل هم کمک میگیرد تا در نهایت وجود انتیتیها و ارتباطشان را در یک محتوا درک کند.
گوگل چگونه از موجودیتها استفاده میکند؟
گوگل بعد از پیدا کردن انتیتیهای یک صفحه و حالا که میداند مفهوم واقعی محتوا چیست، آن را بر اساس کیفیتی که دارد، رتبهبندی میکند. این موتور جستجو برای تشخیص این که این محتوا چه قدر برای کوئری (Query) کاربران مفید است، ابتدا از الگوریتم جستجوی معنایی (Semantic Search) کمک میگیرد.
سپس از الگوریتمهای زیر استفاده میکند تا صفحات را رتبهبندی کند:
- مرغ مگسخوار (Hummingbird): اولین مورد از الگوریتمهای موتور جستجو (Search Engine Algorithms) که سئو را از کلمات کلیدی، به سوی موجودیتها و ساخت نالج گراف کشاند. تمرکز این الگوریتم بر معنای جستجوها و محتواها (به جای تمرکزِ صرف بر کلمات کلیدی) است.
- الگوریتم رنک برین (Rankbrain): بخشی از سیستم یادگیری ماشین گوگل برای آنالیز عمیق و پویای هدف جستجو و موضوع محتواها است (بهخصوص برای تشخیص هدف کوئریهای جدید).
- الگوریتم برت (BERT): یکی از مدلهای پیشرفته پردازش زبان طبیعی (NLP) برای درک بهتر معنای کلمات در جملات است.
برای آشنایی با الگوریتمهای گوگل از شروع تاکنون و کاربردهای آنها این مقاله از سایت پارسپک را بخوانید:
روش انجام سئو با کمک Entity
سئو در گذشته به انتخاب یک کلمه کلیدی و تکرار چندباره آن در قسمتهای محدودی از محتوا محدود میشد. اما در سئوی موجودیتمحور، باید به شیوههای مختلف، سرنخهایی را درباره موضوع محتوا به گوگل بدهید.
آموزش Entity در سئو، شامل چندین تکنیک است که در ادامه آنها را میبینید.
استفاده از Schema Markup
بهترین تکنیکی که در سئوی داخلی (On-page SEO) میتواند به درک انتیتی توسط گوگل کمک کند، استفاده از دادههای ساختاریافته (Schema Markup) است. کدهایی که ویژگیها و اطلاعات خاصی را از موضوع بحث شما به موتورهای جستجو میدهد.
برای مثال اگر موجودیت «سگ» است، میتوانید کدهای زیر را بهعنوان JSON-LD (یک نوع ساختار داده در زبان JSON) به کدهای HTML اضافه کنید:
“about”: [ {“@type”: “Thing”, “name”: “Google_Knowledge_Graph”, “sameAs”: “https://en.wikipedia.org/wiki/Google_Knowledge_Graph”}, {“@type”: “Organization”, “name”: “Google”, “sameAs”: “https://en.wikipedia.org/wiki/Google”}, {“@type”: “Thing”, “name”: “knowledge graph”, “sameAs”: “https://en.wikipedia.org/wiki/Knowledge_Graph ,{” [
همانطور که میبینید، نوع و نام انتیتی در این کدها مشخص شدهاست. همچنین لینکهایی از پایگاههای اطلاعاتی معتبر آمده که با این مفهوم ارتباط نزدیکی دارد. لازم به ذکر است که کدهای اسکیما (Schema) را میتوانید بهراحتی با ابزار Schema.org نیز تولید کنید.
سئوی خارجی بر اساس انتیتی
سئوی خارجی (Off-page SEO) نیز گوگل را برای درک انتیتی راهنمایی میکند. چگونه؟ با بحث مرتبط بودن (Relevancy) مبدا و مقصد در لینکسازی خارجی. وقتی وبسایتی که به صفحه شما لینک میدهد، بهنوعی مرتبط با موضوع محتوایتان باشد، گوگل سرنخهای بیشتری برای درک موجودیت محتوای شما دارد.
نکته دیگر، در مورد ارتباط دقیقتر یک محتوا و بکلینکی است که از وبسایت دیگری میگیرد. محتوایی را با عنوان «بررسی جدیدترین موبایلهای شیائومی» فرض کنید. بکلینک گرفتن با انکر تکست (Anchor Text) «خرید پاوربانک شیائومی» یا «هندزفری بیتس» یا… برای این محتوا فکر خوبی نیست! چون این انتیتیها به اندازه کافی به این محتوا مربوط نیست.
در واقع انتیتیهای پاوربانک و هندزفری، نمیتواند به درک بهتر گوگل برای محتوای گوشی شیائومی کمکی کند. در عوض، برای مثال میتوانید انکر تکستهایی را انتخاب کنید که شامل کلمه «موبایل» باشد؛ مانند «موبایل سامسونگ». چون موبایل انتیتی بسیار خوبی برای محتوای «موبایل شیائومی» است.
لینکسازی داخلی
لینکسازی داخلی (internal link) باید بین صفحاتی انجام شود که موضوع آنها بهنوعی یک انتیتی برای یکدیگر محسوب میشود. بنابراین هرگز از صفحات داخلی بهصورت تصادفی یا بدون هدف به یکدیگر لینک ندهید. بهاینترتیب، یک شبکه منسجم و مرتبط از اطلاعات را برای کاربران و موتورهای جستجو میسازید.
تولید محتوای باکیفیت و مرتبط
باکیفیت بودن محتوا، بحث گستردهای است که ابعاد مختلفی هم دارد. اما در بحث Entity در گوگل، پوشش دادن ابعاد مختلف یک موضوع با متنی یونیک است که نظر گوگل را جلب میکند.
میتوانید موضوع مورد نظر را در گوگل جستجو کنید (ترجیحاً به زبان انگلیسی). سپس نگاهی به بخش People also ask بیندازید. در محتوایتان به این سوالات پاسخ دهید تا به درک بهتر گوگل نیز کمک کنید.
استفاده از کلمات کلیدی LSI
کلمات کلیدی LSI معنی کلمات و ارتباط آنها را بهتر بیان میکند. چراکه یکی از شگردهای گوگل برای شناخت انتیتیها، پیدا کردن کلمات مشابه یا هممعنی در محتوا است. برای مثال اگر کلمات «آب» و «رودخانه» را در محتوا بگنجانید، گوگل به سمت آب در طبیعت میرود و نه آب معدنی یا آشامیدنی.
طراحی معماری خوشهای برای محتواها
بحث محتوا و معماری درست آن، پیش از گسترش مفهوم انتیتی هم در بهینهسازی وبسایت (Website Optimization) مطرح بود. اما اهمیت آن در حال حاضر دو چندان شدهاست. طراحی خوشهای (Pillar-Cluster) محتواها میتواند راهنمایی بزرگی برای درک انتیتیها توسط گوگل باشد. این طراحی میتواند مباحث را در قالب خوشههای نیت (Intent Clusters) پوشش دهد.
رباتهای گوگل یک محتوا را ردیابی کرده و از محتواهای بالادستی هم برای درک بهتر موضوع همین محتوا استفاده میکند. بنابراین سعی کنید محتواها را دستهبندی کرده و آنها را بهصورت خوشهای طراحی کنید.
چگونه انتیتیها را پیدا کنیم؟
قدم اول این است که سعی کنید از زوایای مختلف به مفهوم مدنظرتان فکر کنید و ببینید این انتیتی، با چه مفاهیمی دیگری در ذهنتان همراه است. اما روشهای فنیتر پیدا کردن موجودیتها را میتوانید در ادامه ببینید.
استفاده از ابزارهای هوش مصنوعی
بهترین راه پیدا کردن موجودیتهای یک مفهوم، استفاده از ابزارهای هوش مصنوعی است. در ابزاری مانند ChatGPT یا Gemini درخواست خود را با چنین متنی وارد کنید: «انتیتیهای مرتبط با «مکمل غذایی بانوان» را پیدا کن.» این ابزار فهرستی از موجودیتها و انواع آنها را معرفی میکند.
اما روش دیگر جستجوی انتیتی در این ابزارها این است که یک لینک هم به آنها بدهید. لینک صفحهای که شامل محتوایی جامع و کامل با همین موضوع از وب فارسی یا غیرفارسی است (بعداً میتوانید معادل فارسی انتیتیهای انگلیسی را استفاده کنید).
برای مثال بنویسید: «انتیتیهای داخل محتوای این URL را بررسی و فهرست کن. www.example.com.» بهتر است این لینک را از وبسایتهای رقیب خود انتخاب کنید.
Google Trends
با وارد کردن یک عبارت در ابزار گوگل ترندز (Google Trends)، پیشنهادهایی میبینید که میتواند بهعنوان انتیتی استفاده شود. البته ممکن است برای بعضی از عبارات فارسی نتیجه مطلوبی نگیرید.
SEMrush
در ابزار SEMrush و در بخش Keyword Magic Tool، کلمه یا عبارت مورد نظرتان را وارد کنید. در این بخش میتوانید فهرستی از کلمات مرتبط معنایی و دستهبندیشده را ببینید که میتوانند نشاندهنده انتیتیهای مرتبط با موضوع باشد.
استفاده از Google Knowledge Graph Search API
اگر دانش فنی لازم را برای کار با APIها دارید، میتوانید به کمک Google Knowledge Graph Search API نیز به نالج گراف گوگل دسترسی پیدا کنید. در واقع میتوانید برای یک موجودیت خاص جستجو کرده و فهرستی از شاخصترین انتیتیها را پیدا کنید.
رابطه Entities و هوش مصنوعی
بهترین راه برای مشاهده واضح کاربرد Entity، گفتوگو با ابزارهای هوش مصنوعی، مانند ChatGPT است.LLMs (Large Language Models) یا مدلهای زبان بزرگی مانند GPT، بهطور خاص برای تحلیل و پردازش حجم وسیعی از دادههای متنی و کلمات طراحی شدهاست.
این مدلها نهتنها کلمات را بهصورت جداگانه بررسی میکند؛ بلکه معانی و روابط میان موجودیتها را هم در یک متن پیدا کرده و در پاسخ خود شبیهسازی میکند. به زبان ساده، این ابزارها فقط کلمات را نمیبیند؛ در عوض، کل متن شما را بهعنوان یک مجموعه آنالیز کرده و بر اساس آن به شما پاسخ میدهد.
اهمیت Entity در این نکته است که باعث میشود، ابزارهای هوش مصنوعی منظور واقعی شما را بفهمند. در بیانی دقیقتر، موجودیتها در درکی که هوش مصنوعی از منظور کاربر دارد و پاسخی که به او میدهد، نقش پررنگی دارند.
چگونه در نالج گراف گوگل به انتیتی تبدیل شویم؟
تعریف Entity در گوگل (برای مثال ثبت یک برند بهعنوان موجودیت)، بهخصوص در وب فارسی، کار راحتی نیست. معمولاً برندهای مطرح دنیا یا افراد سرشناس توانستهاند بخش انتیتی را در SERP داشته باشند. اما به طور کلی، راهکارهای زیر میتواند در این مسیر کمککننده باشد:
- ساخت پروفایل کسبوکار گوگل در Google My Business
- فعال بودن در شبکههای اجتماعی (مانند Twitter، Instagram و Linkedin)
- ساخت صفحه در ویکیپدیا (Wikipedia)
- استفاده از دادههای ساختاریافته (Structured Data) برای برند
- دریافت بازخورد در پایگاههای معتبر (مانند ResearchGate یا IMdb)
- و…
جمعبندی
در این راهنما، با موجودیت یا انتیتی (Entity) و تأثیر آن در تغییر نگرش گوگل و رتبهبندی نتایج آشنا شدید. بر اساس این رویکرد، گوگل دیگر قسمتهای مختلف یک محتوا و حتی صفحات گوناگون وبسایت را بهصورت مجزا آنالیز و بررسی نمیکند! پاسخ شما نیز به این رویکرد، باید یک نگرش کلی و منسجم برای سئوی صفحات باشد که باعث ایجاد یک ارتباط معنایی بین کل متن یک محتوا و کل صفحات وبسایت میشود.
سؤالات متداول
انتیتی (Entity) چیست؟
انتیتی (Entity) در سئو، یک مفهوم مستقل است که در کنار مفاهیم مرتبط با خودش قرار میگیرد تا جزئیات آن برای گوگل کاملاً شفاف باشد.
چگونه میتوانم Entity سایت خود را بهبود دهم؟
ثبت Schema Markup، سئوی خارجی و داخلی بر اساس انتیتی، تولید محتوای مرتبط و یونیک، استفاده از LSIها و معماری خوشهای محتواها میتواند به بهبود Entity بیانجامد.
آیا استفاده از Schema Markup برای انتیتی ضروری است؟
خیر، اما اطلاعات واضحی را از محتوا به گوگل میدهد که تأثیر بسیار زیادی در درک گوگل دارد.
چه ابزارهایی برای شناسایی Entity وجود دارد؟
کمک گرفتن از ابزارهای هوش مصنوعی در کنار ابزارهایی مانند Google Trends و SEMrush برای شناسایی Entity موثر هستند.
آیا انتیتیهای فارسی میتواند به زبان انگلیسی باشد؟
بله، استفاده از معادل انگلیسی (یا زبانهای دیگر بسته به زبان وبسایت) موجودیتها هم به درک گوگل کمک زیادی میکند.