ساب دامین چیست؟ شاه کلیدِ سازماندهیِ وبسایت!
در این مقاله میخوانید
- ساب دامین چیست؟ معرفی دستیار کوچک دامنه اصلی
- کاربرد ساب دامین چیست؟
- مزایای استفاده از ساب دامین چیست؟
- چه زمانی از زیر دامنه استفاده کنیم؟
- نحوه ساخت ساب دامین در سی پنل
- تفاوت ساب فولدر و ساب دامین چیست؟
- تفاوت بین پارک دامین و ساب دامین چیست؟
- آیا محدودیتی برای ساخت زیردامنهها وجود دارد؟
- جمعبندی
- سؤالات متداول
ساب دامین چیست؟ در پاسخ به این سوال میتوان گفت ساب دامین مانند همان فامیل دوری است که فامیلی او با فامیلی شما یکی است اما نه او را میشناسید و نه صنمی با او دارید. ساب دامینها معمولاً نامی مشابه با دامنه اصلی دارند، درحالیکه محتوای متفاوتی را ارائه میدهند. در این مقاله از مدیریت محتوا بلاگ پارس پک، همهچیز را راجع به ساب دامنه، مزایا، کاربرد و تفاوت آن با دیگر انواع دامین بررسی خواهیم کرد. اگر میخواهید با سیر تا پیاز ساب دامین و مزایای استفاده از آن آشنا شوید، تا انتهای این مطلب از بلاگ پارس پک با ما همراه باشید.
ساب دامین چیست؟ معرفی دستیار کوچک دامنه اصلی
ساب دامین (Subdomain) یا زیر دامنه، بخش کوچکتری از یک دامنه اصلی است که با یک نقطه از دامنه اصلی جدا میشود. برای مثال، ساب دامین blog.example.com بخش وبلاگ وبسایت example.com است. زیردامنهها اغلب به عنوان یک بخش جداگانه از دامنه اصلی عمل میکنند و به شما امکان میدهند بخشی از سایت خود را بدون تغییر ماهیت سایت توسعه دهید.
انتخاب نام دامنه یکی از اولین قدمها در ایجاد یک وبسایت است، اما هر زمان میتوانید یک زیردامنه نیز ایجاد کنید. زیردامنه مانند یک بخش از دامنه اصلی است و میتواند برای اهداف مختلفی مانند ایجاد یک بخش جدید برای وبسایت، تقسیم محتوای سایت به بخشهای مختلف یا ایجاد یک سایت فرعی برای یک برند یا محصول خاص استفاده شود. بهعبارتی زیردامنه حکم خواهر یا برادر کوچکتر دامنه اصلی را دارد.
کاربرد ساب دامین چیست؟
برای درک بهتر پاسخ این سوال که «کاربرد زیر دامنه چیست؟» میتوان گفت بهکمک ساب دامین یا زیر دامنه میتوانید سایتتان را بهراحتی سازماندهی کنید، برندتان را تقویت کرده یا رتبه سئو سایتتان را بهبود دهید. از جمله کاربردهای زیردامنه میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
۱. استفاده از ساب دامین برای سازماندهی کردن محتوا
ساب دامینها به شما امکان میدهند محتوای وبسایت خود را به بخشهای مختلف تقسیم کنید و هر بخش را با یک آدرس اختصاصی در دسترس قرار دهید. این کار باعث میشود بازدیدکنندگان سایت شما بتوانند اطلاعات مورد نظر خود را بهراحتی پیدا کنند.
۲. استفاده از ساب دامین برای تقویت برند
از دیگر کاربردهای ساب دامین، تقویت برند است. برای مثال، اگر یک وبسایت فروشگاهی دارید، میتوانید با ایجاد یک ساب دامین برای یک فروشگاه آنلاین جدید، برندتان را به مخاطبان بیشتری معرفی کنید.
۳. استفاده از زیر دامنه برای بهبود SEO
ساب دامینها مانند دستیارانی هستند که به دامنه اصلی کمک میکنند تا در نتایج موتورهای جستجو رتبه بهتری کسب کند. برای مثال، یک وبسایت خبری میتواند از ساب دامین برای ایجاد بخش جدیدی برای اخبار ورزشی استفاده کند. این کار به وبسایت کمک میکند تا برای کلمات کلیدی مرتبط با اخبار ورزشی رتبه بهتری کسب کند.
۴. استفاده از ساب دامین برای بهبود امنیت سایت
در پاسخ به اینکه در بهبود امنیت نقش Subdomain چیست؟ ساب دامینها میتوانند با جداسازی بخشهای مختلف یک وبسایت، امنیت آن را بهبود بخشند. فرض کنید یک وبسایت آموزش آنلاین دارید. میتوانید با استفاده از ساب دامین، بخش جدیدی برای آزمونهای آنلاین ایجاد کنید. دراینصورت، اگر هکری به این بخش نفوذ پیدا کرد، امکان دسترسی به بخشهای دیگر وبسایت شما را نخواهد داشت.
برای آشنایی با اجزا و انواع پسوند دامنه برای کاربردهای متنوع مقاله زیر را بخوانید.
مزایای استفاده از ساب دامین چیست؟
ساب دامینها، ابزارهای قدرتمندی هستند که به شما امکان میدهند تا بخشهای مختلف سایتتان را با نامهای دلخواه سازماندهی کنید. بنابراین، میتوانید با استفاده از زیردامنههایی مانند blog.example.com یا shop.example.com، بخشهای مختلف سایتتان را با ساختاری مناسب به کاربران معرفی کنید. با این کار کاربران میتوانند بهراحتی محتوای مورد نظر خود را در سایت شما پیدا کنند و تجربه کاربری بهتری داشته باشند.
همچنین، ساب دامینها میتوانند به بهبود سئو سایت شما کمک کنند. با استفاده از ساب دامینها، میتوانید برای هر بخش از سایتتان یک URL اختصاصی تعریف کنید. این موضوع به موتورهای جستجو کمک میکند تا محتوای هر بخش از سایت شما را بهتر درک کنند و آن را در نتایج جستجو نمایش دهند.
تاثیر ساب دامین بر سئو و بهینهسازی سایت
در بررسی تاثیر ساب دامین بر سئو، باید توجه کنید که گوگل ساب دامینها را به عنوان بخشی از دامنه اصلی در نظر میگیرد. بنابراین، رباتهای خزنده گوگل میتوانند صفحات موجود در ساب دامین را مانند صفحات ساب دایرکتوری پیدا و فهرستبندی کنند.
تاثیر ساب دامین بر سئو سایت را میتوان در دو دسته اصلی خلاصه کرد:
- بهبود تجربه کاربری: ساب دامینها به شما امکان میدهند محتوای اصلی سایت خود را از انبوه مطالب جدا کرده و جستجوی آسانتری را برای کاربران فراهم کنید.
- تمرکز بر کلمات کلیدی مختلف: ساب دامینها به شما کمک میکنند تا بدون اینکه بر هدف اصلی وبسایت خود تاثیر بگذارید، روی کلمات کلیدی مختلف تمرکز کنید.
ساب دامینها به کاربران کمک میکنند تا محتوای مرتبط را سریعتر و آسانتر پیدا کنند. این امر تجربه کاربری را بهبود میبخشد و باعث میشود کاربران زمان بیشتری را در سایت شما بگذرانند. گوگل نیز از این موضوع استقبال میکند و صفحات شما را در رتبهبندی بالاتری قرار میدهد.
ساب دامین، پارک دامین و ادان دامین چه تفاوتی با هم دارند؟ در مقاله زیر بخوانید.
چه زمانی از زیر دامنه استفاده کنیم؟
در دنیای وب، Subdomain مانند آپارتمان در یک ساختمان چند طبقه است. هر آپارتمان، فضای مخصوص خود را دارد و از سایر آپارتمانها جدا است. ساب دامینها نیز مانند آپارتمانها، بخشهای جداگانهای از یک وبسایت هستند که هر یک عملکرد خاص خود را دارند.
اگر در آپارتمان یک ساختمان چند طبقه زندگی میکنید و قصد برگزاری مهمانی دارید، باید به مهمانان خود آدرس دقیقتری بدهید. این آدرس دقیق، یک Subdomain است که به آپارتمان شما اختصاص داده شده است. در ادامه چند مورد از کاربردهای ساب دامین ها را بررسی خواهیم کرد:
۱. ایجاد وبلاگ
اگر موضوعات و کلمات کلیدی وبلاگ شما با سایر بخشهای سایت مرتبط نیست، استفاده از یک ساب دامنه میتواند به شما کمک کند تا بازدیدکنندگان خود را با محتوای متفاوت و مرتبط با علایقشان درگیر کنید.
۲. ایجاد فروشگاه آنلاین
استفاده از ساب دامین برای ایجاد یک فروشگاه آنلاین جداگانه، تجربه خرید مطمئنتری را برای مشتریان شما فراهم میکند. اطلاعات پرداخت و سایر اطلاعات حساس در یک دامنه مجزا ذخیره میشوند و در صورت بروز مشکل، آسیب کمتری به کسبوکار شما وارد میشود.
۳. ایجاد سایتهای موبایل و منطقهای
برای ایجاد نسخه موبایل برای وبسایت، میتوانید از ساب دامینها استفاده کنید. به عنوان مثال، میتوانید یک ساب دامین با آدرس m.yoursite.com ایجاد کنید. این ساب دامین به کاربران موبایلی اجازه میدهد تا به نسخه موبایلمحور سایت شما دسترسی داشته باشند. همچنین، ساب دامینها کاربردهای متنوعی دارند که یکی از آنها ایجاد سایت لوکال است. برای مثال، با ایجاد یک ساب دامین با آدرس uk.yoursite.com میتوانید یک سایت محلی برای مخاطبان خود ایجاد کنید. این کار به شما کمک میکند تا محتوای مناسب برای هر مخاطب ارائه دهید و تجربه کاربری بهتری برای آنها فراهم کنید.
۴. ایجاد زیر بخشهای وبسایت
برای تقسیم محتوای وبسایت خود به بخشهای مختلف، استفاده از ساب دامنه روشی کاربردی است. برای مثال، یک وبسایت خبری میتواند از ساب دامینهای «ورزش»، «کسبوکار» و «سرگرمی» برای ایجاد بخشهای جداگانه برای هر یک از این موضوعات استفاده کند. این کار به کاربران کمک میکند تا بهسرعت و بهراحتی محتوای مورد نظر خود را پیدا کنند.
۵. ایجاد وبسایت شخصی برای کاربران
ساب دامینها ابزاری محبوب برای ایجاد وبسایتهای شخصی هستند. وبسایتهای ساخت سایت مانند WordPress.com و Blogger.com به کاربران خود امکان میدهند تا با ایجاد یک حساب کاربری رایگان، یک ساب دامین اختصاصی با نام خود دریافت کنند. این موضوع به کاربران امکان میدهد تا یک حضور آنلاین شخصی و حرفهای را بدون پرداخت هزینه تجربه کنند. تصویر زیر نمونهای از یک ساب دامین برای یک وبسایت شخصی است.
نحوه ساخت ساب دامین در سی پنل
ساخت ساب دامین در سی پنل و دایرکت ادمین تقریباً یکسان است. در هر دو پنل، کافی است به بخش «Subdomain» بروید و نام ساب دامین مورد نظر خود را وارد کنید. در ادامه نحوه ساخت ساب دامین در سی پنل را بررسی خواهیم کرد:
برای ایجاد زیر دامین در سی پنل مراحل زیر را دنبال کنید:
۱. به داشبورد سی پنل خود وارد شوید.
۲. به قسمت Domains بروید و روی Subdomains کلیک کنید.
۳. نام ساب دامین مورد نظر خود را در فیلد Subdomain وارد کنید.
۴. روی دکمه Create کلیک کنید تا زیردامنه شما با موفقیت ایجاد شود.
تفاوت ساب فولدر و ساب دامین چیست؟
در بررسی تفاوت ساب دامنه و ساب فولدر میتوان گفت ساب دامین مانند یک دامنه فرعی عمل میکند که به یک دامنه اصلی متصل شده است.برای مثال، اگر دامنه اصلی شما example.com باشد، یک ساب دامین به نام blog.example.com میتوانید ایجاد کنید. ساب دامینها از نظر سئو مستقل از دامنه اصلی هستند، به این معنی که آنها از اعتبار دامنه اصلی شما بهره نمیبرند؛ ساده بگوییم موتورهای جستجو آن را به عنوان یک سایت جداگانه در نظر میگیرند.
در مقابل، ساب فولدر از روشی استفاده میکند که در آن شما یک زیر دایرکتوری جدید در وبسایت اصلی خود ایجاد میکنید. برای مثال example.com/blog یا example.com/shop.
این روش معمولاً برای ساختاردهی محتوا و صفحات داخل وبسایت استفاده میشود و امکانات مدیریتی سایت را بهبود نمیبخشد.
ساب دامین و ساب فولدر دو مفهوم متفاوت در ساختار وبسایت هستند. ساب دامین یک زیر دامنه متصل به دامین اصلی است که محتوای کاملاً مستقل از دامین اصلی دارد. در مقابل، ساب فولدر یک پوشه داخلی درون یک دامین اصلی است که محتوای آن مرتبط با دامین اصلی است.
ویژگی | ساب دامین | ساب فولدر |
ساختار | زیر دامنه متصل به یک دامین اصلی | پوشه داخلی درون یک دامنه اصلی |
محتوا | محتوای متمایز از محتوای اصلی وبسایت | محتوای مرتبط با محتوای اصلی وبسایت |
تاثیر بر سئو | محتوای ساب دامین بهعنوان یک دامنه مستقل دیده میشود. | محتوای ساب فولدر بهعنوان بخشی از دامنه اصلی دیده میشود. |
کاربرد | برای جدا کردن بخشهای مختلف یک وبسایت یا ایجاد سرویسهای جدید | برای سازماندهی و ساختاردهی محتوای وبسایت |
تفاوت بین پارک دامین و ساب دامین چیست؟
ساب دامین، زیرمجموعهای از یک دامین اصلی است. به عبارت دیگر، میتوانید یک ساب دامین با نام دلخواه بسازید که به دامین اصلیتان متصل شود. برای مثال، میتوانید یک ساب دامین به نام blog.example.com یا shop.example.com بسازید. ساب دامینها معمولاً برای جدا کردن بخشهای مختلف یک وبسایت یا ایجاد سرویسهای جدید استفاده میشوند.
در مقابل، پارک دامین بهمعنای اتصال دامین جدید به دامین اصلی است، طوری که هر دو دامین به یک وبسایت متصل شده و محتوای یکسانی نمایش میدهند. اگر میخواهید دامینهای متفاوتی را مدیریت کنید که به یک وبسایت اشاره میکنند، پارک دامین بهکارتان میآید.
تفاوت اصلی بین ساب دامین و پارک دامین در محتوای آنهاست. ساب دامین زیردامنهای از دامنه اصلی است که محتوای متفاوتی را نمایش میدهد. در مقابل، پارک دامین یک دامنه جدید است که به دامنه اصلی متصل میشود و محتوای مشابهی را نمایش میدهد.
ویژگی | ساب دامین | پارک دامین |
محتوا | محتوای متفاوت | محتوای یکسان |
مدیریت | مدیریت مستقل | مدیریت از طریق دامنه اصلی |
سئو و بهینه سازی | میتواند به بهبود رتبهبندی کمک کند. | هیچ تاثیری بر SEO ندارد. |
کاربرد | سازماندهی محتوا، تقویت برند، بهبود SEO | مدیریت دامنههای اضافی، ارزش افزوده برای دامنهها، تقویت برند |
آیا محدودیتی برای ساخت زیردامنهها وجود دارد؟
تعداد مجاز ساخت زیردامنه در انواع ارائهدهندگان میزبانی متفاوت است. این محدودیت معمولاً براساس پلن میزبانی شما تعیین میشود. برای مثال، حسابهای کاربری اشتراکی معمولاً محدودیت کمتری در تعداد زیردامنهها دارند. برای اطلاع از تعداد دقیق زیردامنههای مجاز، میتوانید با پشتیبانی ارائهدهنده میزبانی خود تماس بگیرید.
تجربه مطمئن و نامحدود در ثبت ساب دامین با دامنه پارس پک
اگر به دنبال ثبت دامنه ملی و بینالمللی با قیمتی مقرونبهصرفه هستید، پارس پک گزینه مناسبی برای شماست. پارس پک یکی از نمایندگان رسمی ایرنیک است و قیمتهای رقابتیتری نسبت به سامانه ایرنیک ارائه میدهد. پس از ثبت دامنه، پنل مدیریتی پیشرفتهای برای پیکربندی تنظیمات دامنه در اختیار شما قرار میگیرد که با استفاده از آن میتوانید DNS و سایر تنظیمات دامنه خود را مدیریت کنید. همچنین، پارس پک خدمات هاست و سرور نیز ارائه میدهد که با استفاده از آن میتوانید میزبانی سایت و دامنه خود را بهطور یکجا به یک شرکت پشتیبانی بسپارید.
جمعبندی
ساب دامین چیست؟ ساب دامین یا زیر دامنه بخشی از دامنه اصلی است که برای سازماندهی بخشهای مختلف سایت استفاده میشود. با استفاده از ساب دامین میتوانید نسخههای مختلف از وبسایت را برای زبانهای مختلف یا نسخه موبایل وبسایت و حتی یک سایت آزمایشی و سایتی برای یک رویداد یا کمپین خاص ایجاد کنید.
در این مقاله، پاسخ به سوال «ساب دامین چیست؟» همراه با کاربرد، مزایا و تاثیر آن بر سئوی سایت را بهطور کامل بررسی کردیم. آیا تاکنون تجربه ایجاد ساب دامین داشتهاید یا بهتازگی قصد ساخت آن را دارید؟ اگر در این زمینه سوالی دارید، کارشناسان پارس پک مشتاق پاسخگویی به شما هستند.
سؤالات متداول
۱. ساب دامین چیست؟
ساب دامین، بخش جداگانهای از دامنه اصلی سایت است که میتوان محتوای آن را مستقل از محتوای دامنه اصلی مدیریت کرد. در برخی موارد، ساب دامین به عنوان آدرس جداگانهای برای یک بخش خاص از وبسایت استفاده میشود.
۲. آیا هر دامنه میتواند چندین ساب دامین داشته باشد؟
یک دامنه میتواند تعداد بیشماری از ساب دامین داشته باشد که هر یک از آنها را میتوان به طور مستقل تنظیم و مدیریت کرد.
۳. آیا برای ایجاد ساب دامین باید هزینهای پرداخت کرد؟
بهطور معمول برای ایجاد ساب دامین نیازی به پرداخت هزینه نیست. اما برخی از شرکتهای ثبت دامنه ممکن است هزینهای برای ایجاد ساب دامین دریافت کنند.