
گوگل سرچ کنسول چیست؟
در این مقاله میخوانید
- گوگل سرچ کنسول چیست؟
- چرا همه افراد دارای وب سایت باید از گوگل سرچ کنسول استفاده کنند؟
- راه اندازی حساب گوگل سرچ کنسول
- نحوه تأیید دامنه خود در سرچ کنسول
- نحوه افزودن کاربر به گوگل سرچ کنسول
- ویژگی های گوگل سرچ کنسول
- overview برای نگاهی اجمالی به تمامی بخشها
- Perfomance
- بررسی URL یا URL Inspection
- ایندکس یا Index
- Experience
- Enhancement
- Security & Manual actions
- Legacy Tools and Reports
- لینکها(Links)
- جمعبندی
- سوالات متداول
گوگل سرچ کنسول یکی از قدرتمندترین و رایگان ترین ابزارهای سئویی در حال حاضر میباشد. سرچ کنسول (Google Webmaster Tools سابق) یک سرویس رایگان از گوگل هست که به شما کمک می کند ظاهر وب سایت خود را در نتایج جستجوی آن، نظارت و عیب یابی کنید. از این ابزار برای یافتن و رفع خطاهای فنی، ارسال sitemap، مشاهده لینکها و موارد دیگر میتوان استفاده کرد. در این مقاله به ماهیت آن، نحوه را اندازی اکانت سرچ کنسول و معرفی ابزارهای آن میپردازیم.
گوگل سرچ کنسول چیست؟
راه اندازی و استفاده از وب سایت این روزها طرفداران بسیاری پیدا کرده و بسیاری از مشاغل برای کسب و کار خود نیازمند داشتن وب سایت هستند. مراقبت و نگهداری از وب سایت از نکات مهمی است که باید توجه زیادی به آن داشت. تهیه دامنه، هاست مناسب، برقراری امنیت ابتدایی با مواردی چون گواهی SSL، و در نهایت ایجاد محتوای مناسب از مراحل اولیه ایجاد یک وبسایت میباشند. اما بعد از تدارک ملزومات اولیه وبسایت، باید به فکر رتبهگیری در بین رقبا یا حتی برتری یافتن نسبت به آنها باشید. گوگل چندین ابزار برای جمع آوری و تجزیه و تحلیل دادههای وب سایت به کاربران ارائه میکند. احتمالاً قبلاً در مورد گوگل آنالیتیکس و گوگل سرچ کنسول شنیدهاید. استفاده از این ابزارها برای حفظ بهتر وب سایت رایگان است و میتوانند دیدگاههای بسیار ارزشمندی را در مورد وب سایت به کاربران ارائه دهند.در ادامه نحوه استفاده از کنسول جستجوی گوگل برای داشتن سئو بهتر را بررسی خواهیم کرد.

گوگل سرچ کنسول
چرا همه افراد دارای وب سایت باید از گوگل سرچ کنسول استفاده کنند؟
گوگل سرچ کنسول ایجاد شده است تا به راحتی دیتای سرچ کاربران وب سایت شما را ردیابی کند. شما میتوانید اطلاعات ارزشمندی از حساب سرچ کنسول خود بدست آورید، بدین معنا که میتوانید ببینید کدام بخش از وب سایت شما نیاز به توجه و کار بیشتری دارد. برای مثال تعداد خطاهای انتقال به صفحات که باید برطرف شوند یا توجه به یک کلمه کلیدی خاص که میتواند در رتبه بندیها موثر باشد، از مواردی است که میتوانید در سرچ کنسول گوگل مشاهده و بررسی کنید.
علاوه بر مشاهده این نوع اطلاعات، هنگام مشاهده خطاهای جدید توسط سرچ کنسول گوگل، ایمیلی دریافت خواهید کرد که به وسیله این هشدارها به سرعت از مشکلاتی که باید برطرف شوند با خبر میشوید. به همین دلیل همه افرادی که دارای وب سایت هستند باید نحوه استفاده از آن را بیاموزند!
راه اندازی حساب گوگل سرچ کنسول
برای شروع استفاده از Google Search Console، باید یک حساب کاربری ایجاد کنید. در کنسول جستجوی جدید گوگل، میتوانید روی “add a new property” کلیک کنید و وب سایت مورد نظر خود را در این بخش وارد کنید. اگر گزینه New Domain را انتخاب میکنید، فقط باید نام دامنه را اضافه کنید- بنابراین بدون www یا زیر دامنه، فقط نام دامنه را اضافه کنید.- این گزینه همه موارد متصل به آن دامنه را ردیابی میکند. اگر روش Prefix URL را انتخاب کنید، باید URL صحیح را اضافه کنید، بنابراین اگر دارای یک وب سایت https و با یا بدون “www” هستید، با “https” نام دامنه را اضافه کنید. توجه داشته باشید برای جمع آوری مناسب دادهها، افزودن نسخه مناسب بسیار مهم است. همچنین می توانید هر دو ویژگی Domain و URL prefix را برای یک دامنه اضافه کنید.

راه اندازی اکانت سرچ کنسول
نحوه تأیید دامنه خود در سرچ کنسول
قبل از مشاهده هرگونه داده در Search Console، ابتدا باید مالکیت خود را تأیید کنید. این فرایند با توجه به نوع property که اضافه کرده اید متفاوت است. در این صورت، provider را انتخاب کرده و دکمه “Start verification” را فشار دهید. وارد اکانت ثبت نام شده خود شوید و دستورالعمل ها را دنبال کنید. اگر اکانت ثبت شده شما در منوی کشویی نیست، “Any provider DNS” را انتخاب کنید.
از طریق پنل ارائه دهنده دامنه وارد حساب خود شوید، دامنه خود را انتخاب کنید، سپس به دنبال گزینه ای چون Manage DNS یا Domain Name Servers باشید. گزینهای را برای افزودن رکورد TXT انتخاب کنید، رکورد را در سرچ کنسول paste کرده، سپس ذخیره کنید. به Search Console بازگردید و ” Verify” را فشار دهید. اگر تأیید نشد، به تلاش خود ادامه دهید. ممکن است چند دقیقه طول بکشد. اگر همه چیز درست پیش رفته باشد، یک پیام موفقیت آمیز دریافت خواهید کرد و GSC شروع به جمع آوری دادهها برای وب سایت شما خواهد کرد.
تأیید URL prefix property
گوگل چند روش برای این کار ارائه می دهد. روش پیش فرض (و توصیه شده) آنها آپلود یک فایل HTML در وب سایت شما است. با این حال، برای ساده نگه داشتن روند، توصیه می کنیم گزینه Domain name provider را انتخاب کرده و سپس دستورالعمل های بالا را دنبال کنید.
نحوه افزودن کاربر به گوگل سرچ کنسول
کاربران افرادی هستند که به برخی یا همه داده های Search Console دسترسی دارند. سه نوع وجود دارد:
- Owner یا مالک: این کاربر کنترل کامل بر تمام امکانات در سرچ کنسول، از جمله قدرت افزودن و حذف سایر کاربران را دارد. دو نوع مالک وجود دارد: verified و delegated.
- کاربر Full: دارای حق مشاهده همه داده های موجود در property انتخاب شده و قدرت انجام برخی اقدامات است.
- کاربر محدود شده یا Restriced: دارای حق مشاهده محدود میباشد، به این معنی که ممکن است نتواند همه داده ها را مشاهده کند.

اضافه کردن کاربر به google search console
به طور پیش فرض، هنگامی که یک property را درسرچ کنسول تأیید می کنید، دارای امتیاز مالک هستید. برای افزودن کاربر دیگر ، به آدرس زیر بروید:
Search Console>انتخاب property> تنظیمات(settings)> کاربران و مجوزها(Users and permissions)> اضافه کردن کاربر(Add User)
آدرس ایمیل آنها را تایپ کرده، سپس دسترسی full یا محدود(restricted) را انتخاب کنید. در صورت نیاز به لغو یا تغییر دسترسی آنها ، فقط به اینجا برگردید.
ویژگی های گوگل سرچ کنسول
حالا شما حساب گوگل سرچ کنسول خود را تنظیم کردهاید، مرحله بعدی چه خواهد بود؟ وقت آن است که به اطلاعاتی که سرچ کنسول دراختیارمان میگذارد نگاهی بیندازیم! در ادامه برخی از گزارش ها و اطلاعات موجود در این کنسول جستجو را بررسی میکنیم تا کارایی آنها را هرچه بهتر دریابید.
overview برای نگاهی اجمالی به تمامی بخشها
معمولا در قسمت overview اطلاعاتی کلی و مفید از آخرین تغییرات و بروزرسانیها در تبهای بخصوص چون Perfomance ،Enhancement و Experience را مشاهده میکنید. اغلب افراد معمولی به نگاهی اجمالی از گزارشات overview اکتفا میکنند. اما اینکار بصورت مداوم اصلا بازدهی و خروجی نخواهد داشت! تحلیل هر بخش بخصوص نسبت به گزارشات گذشته بهترین ایده ها را برای بهبود وضعیت شما در سبقت گرفتن از گذشته خودتان نشان خواهد داد. اما این قسمت بهترین دید کلی را در چک های روزانه به شما نشان میدهد.
Perfomance
در قسمت Perfomance سرچ کنسول گوگل، میتوانید مشاهده کنید که وب سایت شما برای چه صفحاتی و چه کلمات کلیدی در گوگل رتبه بندی شده است. در نسخه قدیمی GSC (مخفف Google Search Console) حداکثر داده های 90 روز گذشته را مشاهده میکردید، اما در نسخه فعلی امکان مشاهده داده ها تا 16 ماه وجود دارد. به خاطر داشته باشید که داده ها از لحظه تنظیم اکانت شما در دسترس میباشند.

Perfomance در سرچ کنسول
اگر Perfomance را به طور منظم بررسی کنید، به راحتی متوجه میشوید چه کلمات کلیدی یا چه صفحاتی نیاز به توجه و بهینه سازی بیشتری دارند. در این قسمت، لیستی از “کوئریها”، “پیجها”، “کشورها” یا “Deviceها” را مشاهده میکنید. با “search appearance” میتوانید بررسی کنید که نتایج مفید شما در جستجو چگونه ظاهر می شود. هر یک از این بخش ها را بر اساس تعداد کلیک ها، impression ها، میانگین CTR یا average position میتوان طبقه بندی کرد. در ادامه مختصری درباره هر یک از آنها توضیح میدهیم:
Clicks
تعداد کلیکها گویای این مورد است که افراد در نتایج جستجوی گوگل چند بار روی وب سایت شما کلیک کرده اند. این عدد میتواند عملکرد page title و meta description شما را ارزیابی کند. اگر فقط چند نفر روی محتوای شما کلیک کرده باشند، ممکن است همچنان محتوای شما در نتایج جستجو پدیدار نشود. بررسی محتوای رقبا کمک میکند تا ببینید چه سبک مطالبی میتواند برای سایت شما بهتر و مفیدتر باشد.
البته موقعیت جستجو نیز بر تعداد کلیکها تأثیرگذار است. اگر صفحه شما در سه صفحه اول صفحات نتایج جستجو گوگل باشد، طبیعتا به طور خودکار بیشتر از صفحهای که در صفحه چهارم نتایج جستجو قرار دارد، کلیک دریافت خواهد کرد.
Impressions
Impressions به شما میگوید که وب سایت شما یا یک صفحه خاص از سایت شما چندبار در نتایج جستجو نشان داده شده است. به عنوان مثال، در سایتی کلمه “سرور مجازی” یکی از کلمات کلیدی است. عدد نمایش داده شده پس از این کلمه کلیدی در اکانت GSC شما، نشان میدهد که آن وب سایت چند بار در نتایج جستجوی Google برای آن کلمه کلیدی نمایش داده شده است. همچنین برای اینکه بدانید در رتبه بندی صفحات برای آن کلمه کلیدی، در چه رتبهای قرار گرفتهاید میتوانید روی خط کلمه کلیدی کلیک کنید. با انجام این کار کلمه کلیدی به عنوان فیلتر اضافه میشود.
پس از آن، میتوانید به تبِ “Pages” بروید تا ببینید چه صفحاتی دقیقاً برای این کلمه کلیدی رتبه بندی شدهاند. ممکن است برای قرارگیری در رتبه مورد نظرتان، نیاز باشد صفحه را بهینه سازی کنید. با نوشتن محتوای بهتر و حاوی کلمات کلیدی، افزودن لینک داخلی از صفحات یا پستهای مرتبط، بالا بردن سرعت لود صفحه میتوانید نتایج بهتری بهدست آورید.
متوسط CTR
CTR یا نرخ کلیک بیانگر این موضوع است که چند درصد از افرادی که وب سایت شما را در نتایج جستجو مشاهده کرده اند، بر روی نام وب سایت شما کلیک کردهاند و به وب سایت شما وارد شدهاند. احتمالاً متوجه شدهاید که رتبههای بالاتر منجر به نرخ کلیک بیشتر میشود. با این حال، مواردی نیز وجود دارد که میتوانید برای افزایش CTR انجام دهید. به عنوان مثال، میتوانید متا دسکریپشن و تایتل صفحات را بازنویسی کنید تا جذابتر شوند. وقتی عنوان و توضیحات متا سایت شما از سایر نتایج متمایز شود، احتمالاً افراد بیشتری روی محتوای شما کلیک کرده و نرخ CTR شما افزایش مییابد. به خاطر داشته باشید که اگر هنوز در ابتدای کار هستید و در صفحات اول رتبه بندی قرار ندارید اهمیت چندانی ندارد. ممکن است لازم باشد ابتدا چیزهای دیگری را امتحان کنید تا رتبه خود را ارتقا دهید.
پوزیشن میانگین یا Average position
آخرین مورد در این لیست “پوزیشن میانگین” یا Average position است. این ابزار گوگل سرچ کنسول به شما میگوید که میانگین رتبه بندی یک کلمه کلیدی یا صفحه خاص در بازه زمانی انتخاب شده شما چقدر بوده است. البته این موقعیت همیشه قابل اعتماد نیست زیرا افراد نتایج جستجوی متفاوتی دریافت میکنند. به نظر میرسد گوگل بهتر درک میکند که کدام نتایج برای کدام بازدید کننده مناسبتر است. با این حال، این شاخص هنوز میتواند به شما ایده دهد که آیا کلیکها، ایمپرشنها و نرخ CTR قابل توضیح هستند یا خیر.
بررسی URL یا URL Inspection
ابزار بازرسی URL به شما کمک میکند URL های خاصی را تجزیه و تحلیل کنید. شما میتوانید صفحه را از فهرست گوگل بازیابی کرده و آن را با صفحه ای که اکنون در سایت شما وجود دارد مقایسه کنید تا ببینید آیا تفاوت هایی وجود دارد یا خیر. در این صفحه میتوانید اطلاعات فنی بیشتری مانند زمان و نحوه خزش گوگل در سایت و نحوه نمایش آن هنگام باز شدن صفحه از گوگل را نیز بررسی کنید. در برخی موارد متوجه تعدادی خطا نیز میشوید که ممکن است این خطاها راجع به عدم توانایی گوگل در خزشِ صحیح صفحه شما باشد.
بررسی ایندکس بودن URL در سرچ کنسول
همانطور که در عکس بالا از تب Perfomance در سرچ کنسول گوگل نشان داده شده، در تمامی تب ها و برگههای سرچ کنسول گوگل در بالا قسمت راست، گزینه Export را خواهید داشت. درصورتیکه تمایل داشتید گزارش داده شده در برگهی خاصی را بصورت اکسل، CSV و گوگل شیت دانلود کنید و به اشتراک بگزارید.
ایندکس یا Index
یک تبِ فنی و ارزشمندترِ گوگل سرچ کنسول، تبِ “پوششدهی ایندکس ” یا Index coverage نام دارد. این بخش نشان میدهد که چند صفحه در فهرست Google از آخرین به روزرسانی وجود دارد، چند صفحه موجود نیست و چه خطاها و هشدارهایی باعث اختلال در ایندکس شدن صحیحِ صفحات شما برای گوگل شده است.
بررسی مرتب این تب به شما کمک میکند تا ببینید چه خطاها و هشدارهایی در وب سایت شما ظاهر میشوند. هنگامی که Google خطاهای جدید را پیدا میکند، برای شما هشداری از طریق ایمیل ارسال میکند. هنگامی که هشدار را دریافت میکنید، میتوانید خطا را با جزئیات بیشتری بررسی و رفع کنید. ممکن است متوجه شوید که خطاها زمانی ایجاد میشوند که، به عنوان مثال، ریدایرکت به درستی کار نمیکند، یا Google در صفحه شما broken code یا صفحاتی با خطا را پیدا میکند. با کلیک روی لینک، میتوانید خطاها را عمیقتر تجزیه و تحلیل کنید تا ببینید چه URL های خاصی تحت تأثیر قرار میگیرند. وقتی خطا را برطرف کردید، میتوانید آنها را مارک کنید تا مطمئن شوید Google دوباره URL را آزمایش میکند.
Coverage
این گزارش اطلاعاتی در مورد URLهایی که گوگل سعی کرده در property انتخابی شما ایندکس کند و هر مشکلی که گوگل داشته است به شما ارائه می دهد. همانطور که Googlebot در حال خزیدن در اینترنت است، هر صفحه ای را که به آن برخورد می کند پردازش می کند تا فهرست هر کلمه ای را که در هر صفحه می بیند، گردآوری کند. همچنین تگها و attributeها مانند تایتلها یا متون alt شما را بررسی می کند.

coverage در سرچ کنسول
هنگام بررسی گزارشهای Coverage Reports، به این چند نکته توجه کنید:
- اگر محتوای جدیدی مینویسید ، صفحات ایندکس شده شما باید به طور پیوسته در حال افزایش باشد. این بدین معناست که که گوگل میتواند سایت شما را ایندکس کند و شما میتوانید با افزودن محتوا سایت خود را “زنده” نگه دارید.
- مراقب ریزشها یا دراپهای ناگهانی در تعداد برگههای ایندکس شده باشید. این ممکن است به این معنا باشد که گوگل در دسترسی به وب سایت شما دچار مشکل شده است. ممکن است چیزی Google را بلاک کرده باشد که باید آن را بررسی کنید.
- افزایش ناگهانی و غیر منتظره نمودار نیز باید مورد توجه قرار گیرد. این افزایش ممکن است به معنای مشکلی در محتوای تکراری ، صفحات تولید شده به صورت خودکار یا حتی هک شدن صفحه وب شما باشد. این نوع شرایط را از نزدیک زیر نظر داشته باشید و خطاها را سریع حل کنید، زیرا خطاهای زیاد میتواند سیگنالی با کیفیت پایین را به گوگل ارسال کند.
Sitemap
Sitemap یا نقشه سایت XML، مانند نقشه راهی برای همه صفحات و پستهای سایت شما است. ایجاد یک سایت مپ کمک خواهد کرد که گوگل بتواند مهمترین صفحات و پست های شما را به راحتی پیدا کند، در نتیجه هر وب سایتی قطعا از داشتن یک سایت مپ سود میبرد. در برگه سایت مپ XML در کنسول جستجوی گوگل میتوانید به Google بگویید که نقشه سایت XML شما دقیقا در کدام قسمت سایت شما قرار دارد.

سایت مپ در گوگل سرچ کنسول
بهتر است آدرس نقشه سایت XML خود را در GSC وارد کنید تا Google بتواند به راحتی آن را پیدا کند. علاوه بر این، اینکار کمک میکند اگر نقشه سایت شما خطایی دارد به سرعت آن را ببینید و برطرف کنید یا اگر برخی از صفحات ایندکس نشده اند آنها را ایندکس کنید. بررسی منظم صفحه sitemap این اطمینان را به وجود میآورد که Google میتواند نقشه سایت شما را به درستی پیدا کرده و بخواند.
Removals
اگر به دلایلی نیاز دارید که صفحه ای را از نتایج جستجوی Google به طور موقت مسدود کنید، به قسمت Removals بروید. می توانید یک صفحه را تقریباً 90 روز مخفی کنید. اگر می خواهید صفحه ای را برای همیشه از خزیدن Google پنهان کنید، باید اقدامات لازم برای آن را در وب سایت واقعی خود انجام دهید.

removals در گوگل سرچ کنسول
Experience
در این قسمت شما اطلاعاتی درباره تجربه کاربر در بازدید از صفحات مختلف شما بر روی پلتفرم های مختلف چون دسکتاپ، موبایل و تبلت بدست میآورید. با هم مروری بر قسمت های مختلف آن خواهیم داشت:
Page Experience
گزارش Page Experience خلاصه ای از تجربه کاربری بازدیدکنندگان سایت شما را ارائه می دهد. گوگل معیارهایی برای تجربه کاربر از صفحه برای هر URL در سایت شما ارزیابی می کند و از آنها به عنوان سیگنال رتبه بندی URL در نتایج جستجوی Google در گوشیهای موبایل استفاده می کند.
Core Web Vitals
فاکتورهای حیاطی یک وب سایت یا همان Core Website vitals، مجموعهای از معیارها میباشد که بر وبسایت شما تاثیر میگذارد. این فاکتورها شامل سرعت، میزان کارایی یا Usability، و Visual stability میباشد. اینا از عناصر مهم در سیگنال دهی برای رنکینگ هستند و شما باید به آنها توجه کنید.
Mobile Usability
تبِ قابلیت استفاده از تلفن همراه یا Mobile usability، مشکلات استفاده از وب سایت از طریق تلفن همراه را به شما نشان میدهد. از آنجا که ترافیک تلفن همراه در سراسر جهان در حال افزایش است، توصیه میکنیم این صفحه را به طور مرتب بررسی کنید. اگر سایت تلفن همراه شما کاربر پسند نباشد، تعداد زیادی از بازدیدکنندگان به سرعت آن را ترک میکنند و تعداد زیادی از مخاطبان سایت خود را از دست خواهید داد.
Enhancement
با استفاده از گزینه های این قسمت می توانید متوجه شوید که گوگل کدام Rich result را می تواند یا نمی تواند از سایت شما بخواند و خطاهای نتایج غنی را عیب یابی کنید. گزارش جداگانه ای برای هر نوع rich result وجود دارد.
Breadcumbs
breadcrumbs در لغت به معنای خرده نان میباشد. دنبالهای از breadcrumbs در یک برگه از وب سایت شما، نشان دهنده موقعیت صفحه در سلسله مراتب سایت میباشد و ممکن است به کاربران در درک و کشف موثر ساز و کاریک وبسایت کمک کند. یک کاربر می تواند در تمام مراحل از سلسله مراتب سایت، با شروع از آخرین خرده نان یا بردکرامب، در این مسیر کاوشگری کند.
در این تب متوجه می شوید که گوگل در مسیر Breadcrumbs وب سایت شما کدام rich result را در property شما پیدا کرده و چه خطاهایی را کشف کرده است.
Product
اگر وب سایتی فروشگاهی دارید که محصولات یا خدماتی را ارائه میدهید، قطعا از این تب برای بهبود وضعیت rich result خود و برطرف کردن ارورهای آن باید استفاده کنید.
Sitelinks Searchbox
یک sitelinks search box راهی سریع برای کاربران میباشد که بلافاصله سایت شما را در صفحه نتایج جستجو(بعد از سرچ اولیه و مشاهده اولین نتایج جست و جو)، جستجو کنند(در واقع در صفحه گوگل سرچ باکسی جداگانه ایجاد می شود که می توانید با آن وب سایت مورد نظر را کاوش کنید). با این قسمت از سرچ کنسول می توانید خطاهای این rich result را مشاهده و برطرف کنید و آن را بهبود ببخشید.
Security & Manual actions
این تب به دو بخش تقسیم شده است. در بخش اول یا همان manual actions می توانید ببینید آیا property شما از manual actionای برخوردار می باشد که ممکن باشد مانع از ظاهر شدن آن درنتایج جستجوی گوگل شود یا خیر.
بخشِ security issue در گوگل سرچ کنسول به مدیران وب در مورد رفتارهای مخرب در وب سایت آنها هشدار می دهد. یک مسئله امنیتی شامل هک شدن یا استفاده از وب سایت به گونه ای است که به طور بالقوه می تواند به بازدیدکنندگان یا دستگاه آنها آسیب برساند. اینها برخی از انواع اصلی مسائل امنیتی گزارش شده در سرچ کنسول هستند.
Legacy Tools and Reports
در این قسمت هم همانند سایر بخش های سرچ کنسول، ابزارهایی به شما برای بهبود رتبه بندی سایت شما داده می شود.
International Targeting
این ابزار سامل دو قسمت language و country می باشد. شما با انتخاب کشور و زبان مورد نظر می توانید جامعه هدف و مخاطبین خود را متمرکز بر قشر خاصی از افراد کنید تا در نتایج جست و جوی افرادی که مورد نظرتان هست ظاهر شوید و بازدید بیشتری کسب کنید.
Messages
در این قسمت پیام های Propertyهای خود را مشاهده میکنید.
URL Parameters
URL parameters پارامترهایی با مقادیرداینامیک میباشند که در URL صفحات تنظیم می شوند. این ویژگی سبب میشود تا یک صفحه تعداد بیشماری نمای مختلف را نشان دهد. پارامترهای اکتیو می توانند محتوای صفحه را برای کاربران با تغییر یا مرتب سازی صفحه به روشی خاص تغییر دهند.
Web Tools
وقتی این گزینه را باز می می کنید با موارد متعدد دیگری روبهرو میشوید که شامل Ad Experience Report(طراحی شده برای مشخص کردن تجارب تبلیغاتی که استانداردهای یک Ads را در حالت دسکتاپ یا موبایل زیرسوال میبرد)، Abusive Experiences(برای گزارش دهی از تجارب توهین آمیز)، Abusive notifications(گزارشدهی از دریافت اعلانهای توهین آمیز) میباشد.
Google Search Console
لینکها(Links)
این بخش از محبوبیت بالایی در بین سئودوستان برخوردار است زیرا سریعا و با یک نگاه اطلاعات بالایی در رابطه با لینک سازی داخلی و خارجی وب سایت شما ارائه می دهید. در قسمت External Links شما لینک هایی که از وب سایتهای دیگر به Property شما ایجاد شدهاند را مشاهده می کنید. در قسمت Internl Links از تعداد و سایر مشخصات لینک سازی های داخلی وب سایتتان اطلاع پیدا میکنید، و اما در قسمت Top linking sites لینک هایی از خارج از سایت شما به سایت شما را نشان می دهد. مقادیر به دامین اصلی و گروه بندی تقسیم می شوند. اگر ویژگی فعلی در اینجا ذکر شده است، به این دلیل است که زیر دامنه صفحه میزبان حذف شده است.
Top linkin text
در این قسمت لینک هایی که برتر میباشند با انکر تکست را مشاهده میکنید که می تواند ایده خوبی از لینک سازی های موفق به شما بدهد تا آن را در استراتژی لینک سازی آینده خود مد نظر داشته باشید.
جمعبندی
امروزه بدون گوگل سرچ کنسول یا سایر ابزارهایی که گوگل در اختیار ما میگذارد( بطور مثال گوگل آنلیتیکس، گوگل ترندز، گوگل تگ منیجر و …) به سختی می توان با رقبای حوزه کاری خود وارد رقابت شد و از آنها پیشی گرفت. پس از آشنایی اولیه با سرچ کنسول سعی کنید تا اکانت خود را راه اندازی کنید و مرتبا آن را رصد کنید و از اطلاعات آن در راستای بهبود محتوای وب@سایت خود استفاده کنید تا به مرور در نتیج جست و جو رتبه وبسایت خود را بهبود ببخشید.

نتایج جست و جو در گوگل
سوالات متداول
کنسول جستجوی گوگل چه می کند؟
Google Search Console یک سرویس رایگان است که توسط گوگل ارائه می شود و به شما کمک می کند حضور سایت خود را در نتایج جستجوی Google نظارت، حفظ و عیب یابی کنید. بنابراین گوگل می تواند سایت شما را پیدا کرده و در آن کاوش کند. رفع مشکلات ایندکس و درخواست مجدد ایندکس محتوای جدید یا به روز شده از جمله قابلیت های آن می باشد.
آیا سرچ کنسول گوگل همان Google Webmaster Tools است؟
گوگل اعلام کرد که Google Webmaster Tools را به Google Search Console تغییر نام داده است. نام ده ساله مجموعه ابزارهایی که برای مدیران وب، ناشران و صاحبان مشاغل طراحی شده است به کنسول جستجوی Google تغییر می کند. علت این تغییر نام فراگیرتر شدن و آسان ساختن آن برای مدیران غیرمتخصص در زمینه وب می باشد.
آیا کنسول جستجوی Google بخشی از Google Analytics است؟
Google Analytics (GA) و Google Search Console (GSC) کاملاً متفاوت هستند. GA با پیگیری رفتار کاربر در نظر گرفته شده است در حالی که GSC به طور خاص برای کمک به صاحبان سایت و برنامه ها در بهبود بازی SEO خود ساخته شده است. این دو سیستم عامل مستقل از یکدیگر هستند اما هنگامی که با هم استفاده شوند می توانند معجزه کنند.
چگونه می توانم بفهمم که وب سایت من دارای سرچ کنسول گوگل است؟
Search Search Console را با استفاده از همان اکانت گوگل که دسترسی ویرایش در Google Analytics دارد باز کنید. الزامات این روش تأیید را بخوانید. در صفحه جزئیات تأیید Google Analytics سایت خود را انتخاب کنید و روی تأیید کلیک کنید. اگر تأیید ناموفق بود، خطاهای احتمالی را برای عیب یابی مشکل بررسی کنید و نداشتن سرچ کنسول را هم می توانید از جمله احتمالات در نظر بگیرید.
آیا داده های گوگل سرچ کنسول قابل اعتماد هستند؟
اطلاعات این کنسول یک معیاراندازه گیری قابل اعتماد بدست می دهد، حتی اگر همیشه با آنچه صاحبان سایت هنگام بررسی موقعیت های رتبه بندی خود می بینند مطابقت نداشته باشد.
مزایای سرچ کنسول گوگل چیست؟
Search Console به شما امکان می دهد به راحتی خطاهای سرور، مشکلات بارگذاری سایت و مسائل امنیتی مانند هک و بدافزار را رصد کرده و برطرف کنید. همچنین می توانید از آن برای اطمینان از هرگونه تعمیر و نگهداری سایت یا تنظیماتی که انجام می دهید، با توجه به عملکرد جستجو اطمینان حاصل کنید.
کنسول جستجوی گوگل چه مدت اطلاعات را ذخیره می کند؟
سرچ کنسول داده ها را در 16 ماه گذشته ذخیره می کند. در نتیجه، گزارشات سئویی در آنالیتیکس همچنین حداکثر 16 ماه داده را شامل می شود. داده های سرچ کنسول در Search Console و در Analytics تا 48 ساعت پس از جمع آوری توسط Search Console در دسترس هستند.