ایمیل مارکتینگ چیست؟ هر آنچه درباره بازاریابی ایمیلی باید بدانید!
در این مقاله میخوانید
اولین ایمیل بازاریابی در سال ۱۹۷۸ ارسال شد و به فروش ۱۳میلیوندلاری رسید. ایمیل مارکتینگ ازجمله روشهای پرکاربرد بازاریابی است و بهعنوان یکی از کانالهای مهم بازاریابی در میان SEM ،SEO، بازاریابی وابسته و سایر ابتکارات بازاریابی در نظر گرفته میشود. ایمیل مارکتینگ بایدها و نبایدهایی دارد که میتواند کسبوکار شما را بهتدریج بهسمت موفقیت سوق دهد و فروشتان را چندین برابر کند. در این مطلب، شما را با ایمیل مارکتینگ آشنا و به نکاتی اشاره خواهیم کرد که برای ایمیل مارکتینگ حرفهای باید مدنظر قرار دهید.
ایمیل مارکتینگ چیست؟
ایمیل مارکتینگ نوعی بازاریابی مستقیم است که ازطریق ارسال ایمیل انجام میشود. ایمیل مارکتینگ مستقیمترین و مؤثرترین راه برای ارتباط با افراد و تبدیل آنان به مشتری واقعی است.
اهمیت بازاریابی ایمیلی
- درمقایسهبا سایر انواع بازاریابی هزینه کمتری دارد.
- ROI (بازگشت سرمایه) بیشتری دارد.
- به جذب مشتریان جدید کمک میکند.
- همخوانی آسانتری با سایر کانالهای بازاریابی دارد.
- به ایجاد پیامهای هدفمند و شخصی کمک میکند.
- کسبوکار شما را به مشتریان معرفی میکند.
- به دستیابی به مخاطبان بزرگتر و حتی فهرستهای هدفمند کوچکتر کمک میکند.
مزایای بازاریابی ایمیلی
- بیش از ۴میلیارد نفر کاربر ایمیل در سراسر جهان وجود دارد؛ بنابراین، اگر بهدنبال راهی برای دسترسی به مشتریان خود هستید، ایمیل بهترین مکان برای یافتن آنان است.
- آیا میدانستید که حداقل ۹۹درصد از کاربران ایمیل خود را روزانه بررسی میکنند؟ این را نمیتوان درباره هیچ کانال ارتباطی دیگری گفت.
- از سال ۲۰۲۰، بازاریابی ایمیلی برای هر دلار هزینهشده ۳۶ دلار درآمد ایجاد میکند.
- ۷۹درصد از بازاریابان ایمیل مارکتینگ را جزو سه کانال بازاریابی مؤثر خود قرار میدهند.
- بازدیدکنندگان ایمیل بیشترین احتمال برای مشارکت در فرمها را دارند.
- شاید بهترین دلیل برای استفاده از ایمیل مارکتینگ این باشد که شما صاحب کانال هستید. خارج از مقررات ایمیل، هیچ نهاد خارجیای وجود ندارد که بتواند بر نحوه یا زمان یا چرایی ارتباط شما با مشترکان تأثیر بگذارد.
11 روش کاربردی برای اینکه ایمیل شما در پوشه اسپم نرود را در مقاله زیر بخوانید.
مشکلات بازاریابی ایمیلی
- اسپمشدن ایمیل: ازآنجاکه بازاریابی ایمیلی بسیار محبوب است، بسیاری از مشتریان از ایمیلهای زیاد خسته میشوند که باعث میشود ایمیلها اسپم شناسایی شوند. ایمیلهای شما ممکن است اسپم شناسایی شوند؛ جایی که هرگز دیده یا باز نمیشوند.
- مشکل در رسیدن به مخاطب مناسب: یکی از ترفندها برای جلوگیری از اسپمشدن ایمیل هدف قراردادن مخاطبان است. اگر گیرنده پیام شما را شناسایی کند، بهاحتمال زیاد آن را باز میکند؛ بههمیندلیل، باید فهرستی از مخاطبان خود ایجاد کنید. اگر به هر فردی ایمیل ارسال کنید، احتمال بازنشدن یا حتی اسپمشدن آن بسیار زیاد است؛ بنابراین، ممکن است تلاشهای شما هدر رود.
چگونه بازاریابی ایمیلی را شروع کنیم؟
۱. اهداف بازاریابی ایمیلی را تعیین کنید
قبل از شروع هر کاری، باید به هدفی فکر کنید که میخواهید به آن دست یابید. اهداف شما مشخصکننده راه ایمیل مارکتینگ هستند؛ زیرا نوع کمپینها، کاربران هدف، محتوای ایمیل و بسیاری از عوامل ایمیل مارکتینگ را مشخص میکنند.
۲. مخاطب خود را بشناسید و انتخاب کنید
اکنون که اهداف خود را مشخص کردهاید، زمان آن رسیده است که فهرست ایمیل خود را بسازید تا بتوانید کمپینهایی را برای آن اهداف ارسال کنید. یک ایمیل مؤثر، یک ایمیل مرتبط است. بررسی کنید که مشتریان شما چه میخواهند و کمپینهای خود را مطابق با نیاز مشتریان طراحی و ارسال کنید. همچنین، مخاطبان را براساس جغرافیا، جمعیت، شرکت، خریدهای گذشته، تعامل با ایمیل و… به بخشهای مختلف تقسیم کنید.
برای آشنایی با انواع ایمیل سازمانی و راهنمای ساخت آن برای کسب و کار خود مقاله زیر را بخوانید.
۳. نوع کمپین ایمیل را انتخاب کنید
انواع کمپینهای ایمیلی وجود دارند که میتوانید از آنها برای ارتباط با مشتریان خود استفاده کنید. برخی از کمپینهای برتر ایمیلی عبارتاند از:
- خبرنامه
- ایمیلهای خوشامدگویی
- ایمیلهای تبلیغاتی
- ایمیلهای سبد خرید
- کمپین مشارکتی
- ایمیلهای حمایت مالی
- کمپین فصلی
- ایمیلهای پس از خرید
- دعوتنامه
- ایمیلهای اختصاصی
- ایمیلهای ویدئویی
1. خبرنامه
خبرنامه ایمیلی نوعی کمپین ایمیلی است که بهطورمنظم توزیع میشود و بهطورکلی، درباره موضوعی دلخواه است. این کمپینها معمولاً ماهانه ارسال میشوند و محتوای آنها درباره موضوع خاصی است.
اگر هدف شما این است که با فهرستی از افرادی که قبلاً میشناسید (یعنی مشتریان فعلی) در ارتباط باشید؛ پس خبرنامه بهترین نوع کمپین برایتان است. خبرنامه کسبوکار و محصولات شما را در ذهن مشتری نگه میدارد و مردم را به وبسایتتان بازمیگرداند. بهزبان ساده، خبرنامه فرصتی است برای بهاشتراکگذاشتن بینش، افکار، نکات و هرچیزی که بیشترین ارزش را برای مخاطبانتان داشته باشد.
با ایمیلهای خبرنامه با مخاطبان خود در ارتباط هستید و آنان را از بهروزرسانیها و محصولات جدید مطلع و مشتریان احتمالی را به مشتریان واقعی تبدیل میکنید. در ایمیلهای خبرنامه، به نکات زیر دقت کنید:
- سعی کنید متن ایمیل را کوتاه بنویسید و کمپینهای جذابی ارائه دهید.
- CTA را بهینه کنید.
- هِدِری جالب ایجاد کنید.
- محتوای متنوع (مانند ویدئوها، مقالهها، کتابهای الکترونیکی، پادکستها و وبینارها) را با کاربرانتان بهاشتراک بگذارید.
- برنامه زمانی منظمی برای ارسال ایمیل ایجاد کنید.
از سه روش میتوانید در کنترل پنل cPanel وارد بخش Webmail شوید. آموزش آن را در زیر بخوانید.
2. ایمیل خوشامدگویی
ایمیل خوشامدگویی همان ارتباط اولیه با کاربران است. در ایمیل خوشامدگویی، کسبوکارتان را معرفی میکنید و این فرصت را دارید تا مشتریان جدید ایمیل مارکتینگ جذب کنید.
باتوجهبه گزارش CampaignMonitor، بسیاری از مطالعات اخیر نشان دادهاند که میانگین نرخ خواندن ایمیلهای خوشامدگویی ۳۴درصد است. نکته مهم دیگر اینکه ایمیلهای خوشامدگویی محصولات شما را به مشتریان جدید معرفی میکنند. در ارسال ایمیل خوشامدگویی، به نکات زیر دقت کنید:
- بلافاصله پس از ثبتنام کاربر، ایمیل خوشامدگویی خود را ارسال کنید.
- ایمیل خوشامدگویی باید آموزنده و واضح و مفهوم باشد.
- موضوع و محتوای ایمیل را بهینه کنید.
- پیامها را کوتاه و واضح نگه دارید.
- از CTA مرتبط استفاده کنید.
3. ایمیلهای تبلیغاتی
کمپین ایمیلهای تبلیغاتی رایجترین و آشناترین نوع ایمیل در ایمیل مارکتینگ است. اگر صندوق ورودی یا اسپم خود را باز کنید، بهاحتمال زیاد یک یا چند ایمیل تبلیغاتی مشاهده خواهید کرد. باتوجهبه آمارها، ۶۸درصد از میلیونها کاربر تأیید کردهاند که ایمیلهای تبلیغاتی بر تصمیمات خریدشان تأثیر گذاشته است.
هر کمپین تبلیغاتی میتواند شامل ۳ تا ۱۰ ایمیل باشد که در مدت چند روز یا چند هفته ارسال میشود. این ایمیلها با ارسال پیشنهادهای ویژه باعث درآمدزایی میشوند. در ارسال ایمیل تبلیغاتی، باید به نکات زیر دقت کنید:
- از شخصیسازی کمپینهای خود مطمئن شوید.
- مشتریان خود را با ارائه پیشنهادهای زمانی محدود جذب کنید.
- ایمیلهای پیشنهادی را در روزهای تعطیل برای نرخ تعامل بیشتر ارسال کنید.
- احساسات را تحریک کنید.
- طنز را اضافه کنید.
- مشتریان خود را کنجکاو بگذارید.
- محصولی را رایگان به مشتریان بدهید.
- از شعارهای موسیقی رایج استفاده کنید.
- از رنگ و تصاویر و فونتی استفاده کنید که توجه مشتریان را جلب کند.
۴. بستر مناسب بازاریابی ایمیلی را انتخاب کنید
در مرحله بعد، سرویس ایمیل مارکتینگ مناسبی برای شرکتتان انتخاب کنید. سپس، کمپین را ایجاد و فراخوانی مناسب برای اقدام تنظیم کنید.
۵. قبل از ارسال، ایمیلهای خود را امتحان کنید
ایمیلهای خود را قبل از ارسال حتماً امتحان کنید. هیچکس به ایمیلهای ارسالشده دسترسی ندارد و اگر اشتباهی رخ دهد، بههیچعنوان اصلاحکردنی نخواهد بود. بهتر است ایمیل شما معیارهای زیر را داشته باشد:
- با موضوعی جذاب مخاطب را جذب کنید.
- متن پیشنمایش را هوشمندانه انتخاب کنید.
- محتوای مرتبط را به مخاطبان خود ارائه دهید.
- CTA را در مکانی قابلمشاهده برای بازدیدکنندگانتان قرار دهید.
- تصاویر مرتبط را اضافه و ایمیل جذابی طراحی کنید.
- ایمیلهای سازگار با موبایل طراحی کنید.
آموزش کامل و قدم به قدم راهاندازی سرویس ایمیل در cPanel را در مقاله زیر بخوانید.
درنهایت با ارسال ایمیل به کاربران، ایمیل مارکتینگ را آغاز کنید.
نکاتی برای ایمیل مارکتینگ حرفهای
بازشدن ایمیلهای شما مهمترین بخش ایمیل مارکتینگ است؛ زیرا اگر بهترین ایمیل را طراحی کرده و ساعتها وقت گذاشته باشید؛ اما کاربران آن را باز نکنند و نبینند، انگار هیچ کاری نکردهاید و عملاً شکست خواهید خورد. عوامل مختلفی در باز شدن یا نشدن ایمیلهای شما مؤثرند. درادامه، هریک از آنها را بررسی کنیم.
۱. از فیلترهای اسپم خودداری کنید
اگر ایمیلهای شما اسپم شناخته شوند، تقریباً بخت خود را برای ایمیل مارکتینگ از دست دادهاید. همیشه باید سعی کنید ایمیلهای کاربرپسند ارسال کنید تا سیستمهای ایمیلی شما را اسپم شناسایی نکنند. بهطورخلاصه، با رعایت این نکات از افتادن به دام اسپم جلوگیری کنید:
- مطمئن شوید همه گیرندگان ایمیلهای شما را باز کردهاند؛ زیرا با این کار نشان میدهید که ایمیلهایتان مهم هستند.
- کمپین ایمیل خود را از آدرس IP مناسب ارسال کنید. پیشنهاد میکنیم از آدرس IP که قبلاً اسپم شناسایی شده، استفاده نکنید.
- ایمیل را ازطریق دامنههای تأییدشده ارسال کنید.
- کد قالب ایمیل خود را تمیز نگه دارید.
- از کاربران بخواهید شما را در فهرست سفید قرار دهند و به دفترچه آدرس خود اضافهتان کنند.
- از استفاده بیشازحد از کلمه «فروش» خودداری کنید. کلماتی مانند «خرید»، «ترخیص کالا»، «تخفیف» یا «نقد» کلمات محرک اسپم هستند.
- موقعیت مکانی خود را درج کنید.
- راهی آسان برای انصراف مشترکان از دریافت ایمیلهایتان در نظر بگیرید.
۲. مشترکان غیرفعال را حذف کنید و فهرست کاربرانتان را بهروز نگه دارید
شما دائماً به فهرست کاربران ایمیل مارکتینگ خود ایمیل ارسال میکنید و کاربران نیز آنها را مشاهده میکنند. با گذشت زمان، کاربران شما غیرفعال میشوند یا بهدلایلی ایمیلتان را باز نمیکنند. در این مواقع، بهتر است کاربران غیرفعال را از فهرست کاربران ایمیل مارکتینگ خود حذف و دائماً فهرست کاربرانتان را بهروز کنید. مشترک غیرفعال میتواند هرکسی باشد که در ۶ ماه گذشته یا بیشتر هیچکدام از ایمیلهایتان را باز نکرده باشد.
قبل از اینکه آنان را حذف کنید، بکوشید کمپین ایمیلی دیگری برای مشترکان غیرفعال خود بفرستید تا بتوانید دوباره آنان را جذب کنید. برای مثال، لوئیس کارول، مدرس دانشگاه آکسفورد، بهعنوان آخرین تلاش به مشترکان غیرفعال خود ایمیل ارسال میکرد و میگفت «آیا حوصلهات را سر میبرم؟» و همچنین میپرسید «آیا میخواهی هنوزهم به تو ایمیل ارسال کنم یا خیر؟» برخی از مردم پاسخ میدهند؛ اما برخی دیگر حذف میشوند.
یکی دیگر از راههای بهروز نگهداشتن فهرستتان این است که هر چند وقت یک بار با مشترکان خود ارتباط برقرار کنید و از آنان بپرسید که آیا میخواهند اطلاعات و ترجیحات خود را بهروز کنند یا خیر. بدینترتیب، به آنها یادآوری میشود که میتوانند با شما در ارتباط باشند.
۳. زمانبندی خود را کامل کنید
زمانبندی میتواند تأثیر زیادی بر باز کردن یا نکردن ایمیلهای شما بگذارد. حتماً برنامهریزی کنید تا در روز و ساعت مشخص ایمیلتان را بفرستید تا بیشترین بازدهی را داشته باشید. تشخیص دقیق زمان بسیار سخت است؛ اما با انجام برخی از آزمایشهای A/B، بهترین بازه زمانی را میتوانید مشخص کنید.
نکته اصلی درباره زمان ارسال ایمیل این است: یک روز از زندگی مخاطبان خود را تصور کنید. صبح و بعدازظهر و عصر چه کاری انجام میدهند؟ روز کاری آنان چگونه است؟ چقدر شبها بیدار میمانند؟ چقدر صبح زود بیدار میشوند؟ پاسخ به این پرسشها میتواند به شما کمک کند تا بهترین زمان را برای ارسال ایمیلهای خود پیدا کنید.
سرویس هاست ایمیل چیست و چگونه میتوانیم برای ارسال ایمیلهای انبوه از آن استفاده کنیم؟ در مقاله زیر بخوانید.
۴. خط موضوع خود را برجسته کنید
وقتی از نرخ بازشدن ایمیل و کلیک صحبت میشود، خطوط موضوعتان مهمترین چیز است. وظیفه شما این است که خطوط موضوع خود را برجسته کنید. خطوط موضوع در ایمیل همان متنی است که در بخش موضوع (Subject) ایمیلتان درج میکنید و کاربر قبل از بازکردن ایمیل، آن را مشاهده میکند.
- کنجکاوی را تحریک کنید؛ اما خیلی معمایی صحبت نکنید. موضوع شما باید کاربر را تحریک کند تا ایمیلتان را باز کند؛ ولی نباید آنقدر رمزآلود سخن بگویید که کاربر اصلاً نداند موضوع شما چیست.
- از اعداد و هرچیزی که چشم را جلب میکند، استفاده کنید.
- از لحن دوستانه و محاورهای استفاده کنید.
- به زبان و سبکی صحبت کنید که مشترکانتان از آن استفاده میکنند.
۵. مخاطب ایمیل خود را یک نفر قرار دهید
وقتی ایمیل خود را مینویسید، قطعاً به این فکر میکنید که این ایمیل قرار است بهدست هزاران نفر برسد؛ اما شما باید فقط کاربران را در نظر بگیرید. گویی تنها دارید به یک نفر ایمیل ارسال میکنید و مخاطب شما فقط همان یک نفر است. برای نوشتن این نوع ایمیلها، باید شخصیت کاربران خود را بشناسید و نیازهای مشتریان را درک و سعی کنید با آنان، بهخصوص کاربران ایمیل مارکتینگ ارتباط برقرار کنید.
۶. بهینهسازی برای موبایل
بسته به مخاطبان هدف و محصول و نوع ایمیل شما، ۶۷درصد از ایمیلها در تلفنهمراه باز میشوند. این یعنی عملاً بیش از نیمی از کاربران ایمیل مارکتینگ شما از موبایل استفاده میکنند و شما باید ایمیلهای خود را مناسب موبایل طراحی کنید.
مطمئن شوید که ایمیلهای شما سبک هستند و از رسانههای کمحجم درونشان استفاده شده است. همچنین دقت کنید که صفحهنمایش موبایل کوچکتر است؛ بنابراین، خطوط موضوع طولانی ممکن است در تلفنهمراه نمایش داده نشوند.
- قالببندی را ساده نگه دارید (تکستونی) و کمتر از ۶۰۰ پیکسل عرض داشته باشید.
- از فونت بزرگتر استفاده کنید؛ زیرا خواندن فونتهای کوچک در موبایل سخت است.
- تصاویر همیشه نمایش داده نمیشوند (اندروید تصاویر را بهطور پیشفرض نمایش نمیدهد)؛ پس مطمئن شوید که ایمیل شما بدون تصویر نیز مؤثر است.
- برای کاهش زمان بارگذاری، از تصاویر کوچکتر استفاده کنید.
- از دکمهای بزرگ برای ارتباط استفاده کنید؛ زیرا ضربهزدن روی دکمههای بزرگتر با انگشت شست آسانتر است.
- دو پیوند را درکنار یا رویهم قرار ندهید. بدینترتیب، کاربر بهطورتصادفی بهاشتباه ضربه نمیزند.
جمعبندی
ایمیل مارکتینگ به شما و کسبوکارتان فرصت میدهد تا بتوانید بهترین تاکتیک را طراحی و استفاده کنید. در این مقاله، با ماهیت ایمیل مارکتینگ کاملاً آشنا شدید و نحوه ایجاد کمپین ایمیل مارکتینگ را آموختید. ایمیل مارکتینگ یا بازاریابی ایمیلی نوعی بازاریابی است که ازطریق ارسال ایمیل به مخاطبان انجام میشود و مزایا و معایب خاص خود را دارد که قبل از شروع ایمیل مارکتینگ، باید به آنها دقت کنید. همه نکات بازاریابی گفتهشده در این مطلب میتوانند به هر کمپینی کمک کنند تا بازدهی بهتری داشته باشند؛ اما اگر فوراً تغییری مشاهده نکردید، ناامید نشوید.
سؤالات متداول
۱. ایمیل مارکتینگ چیست؟
بازاریابی ایمیلی نوعی از بازاریابی مستقیم است که از ایمیل برای تبلیغ محصولات یا خدمات کسبوکارتان استفاده میکند. بازاریابی ایمیلی به شما امکان میدهد تا گروههای خاصی از مشتریان یا حتی افراد مشخصی را هدف قرار دهید.
۲. چهار نوع بازاریابی ایمیلی چیست؟
- خبرنامه ایمیل
- ایمیلهای خبرنامه
- ایمیلهای مشارکتی
- ایمیلهای تبلیغاتی
۳. مزایای ایمیل مارکتینگ چیست؟
- بازاریابی ایمیلی به شما امکان میدهد تا پیامهای هدفمند و شخصیسازیشده ایجاد کنید.
- به شما کمک میکند تا روابط معناداری با مشتریانتان برقرار کنید.
- نرخ پاسخ به کمپینهای بازاریابی مستقیم شما را بهبود میبخشد.
۴. چگونه ایمیل مارکتینگ را انجام دهیم؟
- فهرست ایمیل مرتبط را انتخاب کنید.
- ایمیل خود را طراحی کنید.
- موضوع ایمیل و محتوای خود را شخصیسازی کنید.
- ایمیل را ارسال کنید.
- ایمیلها را پیگیری کنید.
- از شخص واقعی ایمیل بفرستید.
- A/B ایمیلهای خود را امتحان کنید.
۵. مزیت ایمیل برای بازاریابی چیست؟
- ایمیل ابزاری رایگان است.
- ایمیل سریع است.
- ایمیل ساده است.
- ایمیل امکان ارجاع آسان را فراهم میکند.
- تا زمانیکه به اینترنت متصل باشید، ایمیل از هرجایی دردسترس است.
- ایمیل به کاغذ نیازی ندارد؛ بنابراین، برای کره زمین مفید است.
منبع: