با ۱۰ تا از بهترین افزونههای امنیتی وردپرس آشنا شوید!
در این مقاله میخوانید
- معرفی بهترین افزونههای امنیتی وردپرس
- افزونههای امنیتی وردپرس باید چه ویژگیهایی داشته باشند؟
- ۱. افزونه Wordfence Security
- ۲. افزونه WP Activity Log
- ۳. افزونه Defender
- ۴. افزونه Anti-Malware Security
- ۵. افزونه WP Cerber Security
- ۶. افزونه iThemes Security
- ۷. افزونه All-In-One WP Security & Firewall
- ۸. افزونه Security Ninja
- ۹. افزونه BulletProof Security
- ۱۰. افزونه Sucuri Security
- جمعبندی
- سؤالات متداول
بهترین افزونه های امنیتی وردپرس از مهمترین و کاربردیترین افزونههای مورد استفاده توسط دولوپرها و وبمسترها هستند. در هر دقیقه، حدود ۹۰هزار حمله هکری به وبسایتهای وردپرسی اتفاق میافتد. این حملات بهغیر از افشای اطلاعات و ضررهای مالی، به آسیبدیدن سئو وبسایت نیز منجر میشوند. بنابراین، جلوگیرینکردن از این حملهها تاوان سنگینی برای وبسایتها بهدنبال خواهد داشت. بااینحال، خوشبختانه تنها با نصب افزونههای امنیتی، میتوان ایمنی وبسایتهای وردپرسی را ارتقای درخورتوجهی داد. اگر دوست دارید با بهترین افزونههای امنیتی وردپرس آشنا شوید، تا انتهای این مطلب از مدیریت محتوا بلاگ پارس پک همراه ما باشید.
معرفی بهترین افزونههای امنیتی وردپرس
دلایل رایج حملات امنیتی به وبسایتهای وردپرس، استفاده از گذرواژههای ضعیف و قدیمیبودن کدها و مشکلات مربوط به فایلهای اصلی هستند. بههمیندلیل، مهمترین مأموریتهای افزونههای امنیتی وردپرس، نظارت بر تغییرات و اسکن بدافزارها و محدودکردن ورود کاربران ناشناخته به سیستم است.
افزونههای امنیتی وردپرس باید چه ویژگیهایی داشته باشند؟
هنگام انتخاب بهترین افزونههای امنیتی وردپرس، بهدنبال دو ویژگی زیر باشید:
۱. امکانات
افزونههای امنیتی مختلف ویژگیهای متفاوتی دارند؛ اما بعضی ویژگیها جزو ملزومات این پلاگینها هستند؛ ازجمله:
- اسکن بدافزارها
- امکان فعالسازی احراز هویت دومرحلهای
- محافظت از وبسایت دربرابر حمله Brute Force
همین ویژگیها میتوانند امنیت اکثر وبسایتهای وردپرسی را تضمین کنند؛ اما اگر وبسایت شما فروشگاه آنلاین و میزبان تعداد زیادی از کاربران است، پیشنهاد میکنیم بهسراغ افزونههایی بروید که علاوهبر ویژگیهای یادشده، ویژگیهای دیگری هم ارائه میدهند.
۲. سهولت استفاده
قبل از اینکه افزونهای را بخرید یا آن را نصب کنید، دیدگاههای کاربران را درباره آن بخوانید. مهمترین نکتهای که باید از آن مطمئن شوید، این است که پیچیدگی کار با این افزونه در حد دانش شماست، نه بیشتر.
نکته: اکثر پلاگینهای امنیتی نسخهای رایگان دارند که امکانات کمتری درمقایسهبا نسخه پرمیوم یا پولی ارائه میدهد؛ اما همین نسخه رایگان هم معمولاً میتواند امنیت وبسایت وردپرسیتان را تأمین کند. گفتنی است ویژگیهای پولی بیشتر به جزئیات تنظیمات افزونهها مربوط میشوند.
درادامه، فهرستی از بهترین افزونههای امنیتی وردپرس را برایتان آوردهایم؛ افزونههایی که همگی توانستهاند رضایت کاربران را تا حد زیادی جلب کنند.
برای آشنایی با ۸ تا از بهترین افزونههای نمایش محصولات ووکامرس به صورت لیستی و شبکهای مقاله زیر را از دست ندهید.
۱. افزونه Wordfence Security
بیدلیل نیست که نام این افزونه را بهعنوان گزینه اول این فهرست آوردهایم. پلاگین وردفنس از جمله بهترین افزونههای امنیتی وردپرس است که با رابط کاربر پسند و ویژگیهای فراوانش توانسته به امنیت بسیاری از وبسایتهای سرتاسر دنیا کمک کند. دیگر نکته جذاب درباره این افزونه قابلیتهای زیاد نسخه رایگان آن است که بیشتر از نسخه رایگان سایر افزونههاست.
ویژگیهای مهم افزونه امنیتی Wordfence Security
- اسکن بدافزارهای امنیتی
- ایجاد فایروال برای وبسایت
- جلوگیری از فعالیتهای مشکوک
- ارسال هشدارهای امنیتی در قالب ایمیل
- قابلیت Live Traffic که فعالیتهای خرابکارانه را بهصورت Real-Time نشان میدهد.
- قابلیت Whois Lookup که مالکان دامنههایی را نشان میدهد که در وبسایتتان مشغول فعالیتهای مشکوک هستند.
- قابلیت Blocking Builder که تمام قوانین مسدودسازی را بر اولویتهای شما متمرکز میکند؛ مثل مسدودسازی ترافیک براساس IP یا نام هاست و… .
۲. افزونه WP Activity Log
افزونهی WP Activity Log یک ناظر حواس جمع برای وبسایتهای وردپرسی شماست. تفاوت این پلاگین امنیتی با سایر همنوعان خود اینست که امکانات متفاوت را در کنار هم ارائه نمیکند، بلکه روی یک هدف تمرکز میکند که این هدف همان نظارت روی تمام آمد و شدها و فعالیتهایی است که در وبسایت رخ میدهد.
به همین دلیل اگر شما بیشتر از یک سایت وردپرسی داشته باشید که چندین کاربر در هر کدام از آنها فعالیت میکنند، افزونه امنیتی WP Activity Log انتخاب خیلی خوبی برای شماست چرا که این پلاگین امنیت وردپرس، نماینده شما برای زیرنظر گرفتن همهچیز در وبسایتهای مختلف خواهد بود.
ویژگیهای مهم WP Activity Log
- طرحهای رایگان و پرمیوم دارد.
- امکان فعال و غیرفعال کردن رویدادها
- امکان ارائه گزارشهای HTML و CSV
- میتواند پشتیبانی چند سایت را به عهده بگیرد.
- ارائه اطلاعیهها و گزارشهای کامل از وضعیت و تغییرات وبسایت
- زیرنظر گرفتن افزونههای WooCommerce، Yoast SEO و WPForms
- گزارش تمام فعالیتهای کاربران را در روز و ساعت مشخص و دقیق به شما میدهد.
نکات مهم درمورد افزونه WP Activity Log
- اگر میخواهید یک دستیار برای ثبت و نظارت بر فعالیتهای سایت خود داشته باشید، پلاگین WP Activity Log را انتخاب کنید.
- اگر چندین وبسایت وردپرسی را اداره میکنید و چندین کاربر در وبسایتهای شما عضو هستند، این افزونه امنیتی وردپرس را انتخاب کنید.
- اگر فایروال، اسکنر بدافزار یا سایر موارد ضروری برای تامین امنیت وبسایت را نداشته باشید این پلاگین به تنهایی برای شما کافی نخواهد بود.
۳. افزونه Defender
Defender یکی از افزونه های امنیتی وردپرس است که تقریبا در دسته افزونههای جدید قرار میگیرد و در حال حاضر بیش از یک میلیون بار دانلود شده است. روند نصب و پیکربندی این افزونه امنیتی وردپرس راحت است و تنها با چند کلیک انجام میشود و پس از آن بلافاصله پلاگین کار خودش را شروع میکند.
Defender مجموعهای از امکانات امنیتی را به صورت یکجا و حتی در نسخه رایگان خود ارائه میدهد. از فیچرهای Defender میتوانیم به:
- امکان اسکن بدافزار
- ارسال اعلانهای خطر
- فایروالی با امکان مسدود کردن IP
- محافظت از ورود brute-force login
- احراز هویت دو مرحلهای از طریق Google
اشاره کنیم که همه اینها در نسخه رایگان گنجانده شده است. به زبان ساده اگر میخواهید دستیاری برای اسکن بدافزار، احراز هویت دو مرحلهای، محافظت از حملهی brute force و سایر فیچرهای پیشرفته امنیتی وبسایت داشته باشید، Defender برای شما مناسب است.
ویژگیهای مهم افزونه امنیتی Defender
- احراز هویت دوعاملی
- ویژگیهای Blacklisting
- پیشگیری از حمله Brute force
تاحدودی میتوان گفت این افزونه امنیت کامل وردپرس را تامین میکند و بسیاری از ویژگیهای امنیتی حیاتی را که نیاز است سایتهای وردپرسی داشته باشند، ارائه میدهد. پلاگن Defender رتبه پنج ستاره دارد و در حال حاضر بیش از 90000 کاربر فعال از آن استفاده میکنند.
استفاده از افزونه وردپرسی چه مزایایی دارد؟ افزونهها چطور در وردرس نصب میشوند؟ پلاگینهای ضروری وردپرس کداماند؟ در مقاله زیر بخوانید.
۴. افزونه Anti-Malware Security
حالا وقت معرفی ابزاری برای دفاع از سایت درمقابل بدافزارهاست. Anti-Malware Security یک افزونه ضد بدافزار وردپرس است کهتابحال عملکرد قابل قبول و مفیدی داشته است. این افزونه طوری برنامهریزی شده است که میتواند رایجترین تهدیدهای بدافزاری را شناسایی و خنثی کند.
اسکنر بدافزار Anti-Malware Security به راحتی تمام فایلها و پوشههای موجود در سایت وردپرس شما را اسکن میکند و شما را از وجود:
- بدافزارها
- کدهای مخرب
- تهدید درب پشتی (Backdoor)
و سایر الگوهای ناامنی شناخته شده باخبر شوید. این پلاگین ضد بدافزار وردپرس در حال حاضر بیشتر از 200,000 کاربر فعال داشته و امتیاز ۵ ستاره گرفته است.
برای اجرای این افزونه امنیتی وردپرس از شما خواسته میشود یک حساب کاربری رایگان در وبسایت Anti-Malware Security ایجاد کنید تا به آخرین ورژنها دسترسی داشته باشید و بتوانید برخی از فیچرهای ویژهی آن مانند پیشگیری از brute force را دریافت کنید.
ویژگیهای مهم افزونه امنیتی وردپرس Anti-Malware Security
- حذف خودکار تهدیدات امنیتی شناخته شده
- حفاظت دربرابر تهدیدات database injections
- حذف خودکار اسکریپتهای درب پشتی Backdoor
- یکپارچگی فایلهای هسته وردپرس شما را بررسی میکند. (در نسخه پریمیوم)
- از افزونههای مختلف مثل Revolution Slider و هر افزونه آسیبپذیری داشته باشید، مراقبت میکند.
- اگر WP-Login و XMLRPC خود را پچ کنید، حملات Brute-Force و DDoS خنثی خواهند شد. (در نسخه پریمیوم)
- هنگام اجرای یک اسکن کامل، بهروزرسانیهای تعریف جدید را بهطور خودکار دانلود میکند. (در نسخه پریمیوم)
اگر بهدنبال بهترین افزونههای بکاپگیری از وردپرس هستید، معرفی ۷ تا از برترین بلاگینهای پشتیبانگیری وردپرس را در مقاله زیر بخوانید.
۵. افزونه WP Cerber Security
در رتبه دوم فهرست بهترین پلاگینهای امنیتی وردپرس، افزونه WP Cerber Security جای دارد. داشبورد کاربردی این افزونه میتواند تعداد فعالیتهای مخرب و نظرات اسپم ردشده و IPهای مشکوک را در یک نگاه گزارش دهد. بهعلاوه، این افزونه بهترین گزینه ازنظر مستندات و راهنماهاست.
نسخه رایگان WP Cerber Security میتواند نیازهای امنیتی ضروری وبسایت شما را تأمین کند؛ اما با تهیه نسخه پولی آن، از لایههای امنیتی بیشتری برخوردار خواهید بود؛ بهخصوص در مقابله با اسپمها و اسکن خودکار بدافزارها.
ویژگیهای مهم افزونه امنیتی WP Cerber Security
- تنظیمات پیشرفته برای سفارشیسازی جزئیات امنیت وبسایت
- قابلیت Traffic Inspector که درخواستهای موجود بر بستر HTTP را آنالیز و مسدود میکند.
- ویژگیهای امنیتی عالی برای مرحله ورود کاربران؛ مانند احراز هویت دومرحلهای و قابلیت reCAPTCHA.
- ارائه فهرست Access List که بهکمک آن میتوانید دسترسی IPهای خاصی را به وبسایت خود محدود کنید.
- قابلیت یکپارچهسازی که امنیت وبسایت را بهصورت منسجم اسکن میکند و شکافهای موجود را میشناسد.
- قابلیت Cerber Anti-Spam که از بخشهای نظرات و ثبتنام و فرمهای تماس در برابر حسابهای کاربری اسپم حفاظت میکند.
۶. افزونه iThemes Security
وقتی از بهترین پلاگینهای امنیتی وردپرس سخن بهمیان میآید، قطعاً نمیتوان از iThemes Security چشمپوشی کرد. این افزونه جزو گزینههای کاربرپسند فهرست حاضر است؛ تا جایی که تقریباً همه کاربران با هر سطح دانشی، میتوانند تنظیمات آن را انجام دهند.
برخلاف سایر افزونههای امنیتی، این پلاگین به شما امکان میدهد که صفحه داشبورد را ویرایش کنید تا فقط اطلاعات ضروریتان را ببینید. نکته دیگر اینکه داشبورد iThemes Security دادههای مربوط به بدافزارها، کاربران ممنوعه، حملات Brute force و… را نشان میدهد.
ویژگیهای مهم پلاگین امنیتی iThemes Security
- گزارش تغییر فایلها
- احراز هویت دومرحلهای
- اجرای انتخاب رمزعبور قوی
- اعمال کلیدهای امنیتی وردپرس
- اسکن بدافزارهای امنیتی برنامهریزیشده
- جلوگیری از حملههای Brute Force محلی و شبکهای
- امکان پیگیری تمام رویدادهای امنیتی برای واکنش هرچهسریعتر
- امکان ایجاد گروههای کاربری مختلف که بهکمک آن میتوانید سطوح مختلفی از امنیت را روی گروههای مختلف کاربران اعمال کنید.
۷. افزونه All-In-One WP Security & Firewall
All In One WP Security & Firewall افزونه امنیت کامل وردپرس، از بهترین پلاگینهای امنیتی وردپرس است. اگر وبسایتی کوچک یا شخصی دارید، این افزونه رایگان میتواند گزینه ایدئالی برایتان باشد. داشبورد ساده و قابلتنظیم و ابزارهای ضروری امنیت وبسایت امکاناتی است که این افزونه دراختیارتان قرار میدهد.
ویژگیهای مهم پلاگین امنیتی All In One WP Security & Firewall
- اسکن پوشهها و فایلهای اصلی وبسایتها
- قفل ورود که تعداد دفعات تلاش برای ورود را محدود میکند.
- امکان تنظیم فایل htaccess. برای اعمال جزئیات امنیتی پیشرفته
- محافظت از کپیشدن محتوای وبسایت که وقتی بهعنوان ادمین وبسایت وارد میشوید، غیرفعال میشود.
- ویژگیها متنوع برای تغییر تنظیمات پیشفرض که حدسزدن نام کاربری، رمزعبور و… را برای هکرها سخت میکند.
- حفاظت دربرابر حملات Brute Force براساس کوکیها که ورود کاربران خرابکار را متوقف میکند و بار سرور را کاهش میدهد.
- قابلیت ثبتنام Honeypot که فیلد مخفی را فقط برای رباتهای خرابکار نشان میدهد. اگر این فیلد حاوی مقدار باشد، میتوان حدس زد که این فرم را ربات پر کرده است.
نکاتی در رابطه با All In One WP Security
- اگر میخواهید یک افزونه وردپرس رایگان داشته باشید که کارکردن با آن پیچیده نباشد و بتواند همه نیازهای شما از تامین امنیت وردپرس را تامین کند، All In One WP Security برای شما مناسب است.
- اگر به دنبال یک دستیار فرزو سریع برای پیدا کردن روشهای بهبود وبسایتتان هستید، All In One یک سیستم درجهبندی دارد که میتواند در این کار به شما کمک کند.
- اگر فقط یک وبسایت (نسبتا ساده) برای مدیریت دارید و نیازی به فیچرهای بیش از حد پیشرفته ندارید، افزونه امنیت کامل وردپرس یک انتخاب عالی است.
سیر تا پیاز هر آنچه باید درباره سیستم مدیریت محتوای وردپرس بدانید را در مقاله زیر بخوانید.
۸. افزونه Security Ninja
Security Ninja جزو افزونههایی است که اکثر ویژگیهای مهمش را در نسخه پولی ارائه میدهد. یکی از قابلیتهای منحصربهفرد این افزونه، ماژول تستر امنیتی است که بیش از ۵۰ تست را روی وبسایت پیاده میکند؛ از آنالیز فایلهای اصلی وردپرس گرفته تا مجوزهای MySQL و تنظیمات PHP. بعد از انجام این تستها نیز، Security Ninja گزارش مفصلی از نتیجه هر تست ارائه میدهد. برای مثال، نحوه رفع مشکلات امنیتی بهصورت دستی بخشی از این گزارش خواهد بود.
ویژگیهای مهم افزونه امنیتی Security Ninja
- فایروال اضافی
- اسکن بدافزارهای امنیتی
- مسدودسازی خودکار IPهای شناختهشده خطرناک
- شناخت حفرههای امنیتی و گزارشدهی ازطریق ایمیل
- شناخت آسیبپذیریها و ارزیابی قدرت امنیتی وبسایت در نسخه رایگان
- مقایسه فایلهای اصلی وبسایت با کدهای اصل و ایمن برای پیداکردن مشکلات احتمالی
۹. افزونه BulletProof Security
افزونه BulletProof Security یکی دیگر از بهترین پلاگینهای امنیتی وردپرس محسوب میشود که پیشرفتهتر از سایر گزینههاست؛ بنابراین، کار با آن به دانش فنی نسبتاً زیادی نیاز دارد. ویژگی عالی این افزونه استفاده از فایل htaccess. برای محافظت بیشتر از وبسایت است.
ویژگیهای مهم افزونه امنیتی BulletProof Security
- بکآپگیری از پایگاه داده
- اشکالزدایی از UI/UX با شناسایی اسکریپتهای معیوب در پلاگین ها و تمها
- اسکن بدافزارها و محافظت از وبسایت موقع ورود کاربران و ثبت خطاها در نسخه رایگان
- اگر کاربری در مدت معلومی هیچ کاری انجام ندهد، این قابلیت او را از وبسایت بیرون میاندازد.
- قابلیت ضداسپم JTC که با رباتهایی مقابله میکند که میخواهند ازطریق فرم ورود، به سیستم وردپرس نفوذ کنند.
- قابلیت Idle Session Logout (بهاختصار ISL) که از جاوااسکریپت استفاده میکند تا فعالیت کاربران را ردیابی کند؛ ازجمله کلیککردن و اسکرولکردن و لمسکردن تاچپد.
۱۰. افزونه Sucuri Security
آخرین گزینه موجود در فهرست بهترین پلاگینهای امنیتی وردپرس، افزونه Sucuri Security است که بین توسعهدهندگان وب و مشاغل آنلاین بسیار محبوب است. با اینکه کار با این پلاگین نیز به دانش فنی بیشتری نیازمند است، امکاناتش ارزش کار با آن را دارد.
ویژگیهای مهم پلاگین امنیتی Sucuri Security
- مقابله با تلاشهای خرابکارانه تزریق SQL
- پاکسازی کش برای بهبود عملکرد وبسایت
- اسکن روزانه کل وبسایت و ارائه توصیههای امنیتی
- استفاده از کلید API فایروال برای محافظت از وبسایت دربرابر حملات
- ساخت کلیدهای مخفی و امنیتی برای رمزگذاری بهتر اطلاعات ذخیرهشده در کوکیهای کاربران که هک وبسایت را سختتر میکند.
- برخلاف سایر افزونههای امنیتی، این پلاگین فقط میتواند آسیبپذیریها را در صفحات وب پیدا کند و فایلهای اصلی مربوط به بکاند وبسایت را نمیتواند اسکن کند.
خبری از یک هاست وردپرس خوب بگیریم!
یک سرویس میزبانی خوب و قابل اعتماد برای وردپرس عزیز شما میتواند بخش مهمی از امنیت آن را تامین کند. پارس پک یکی از بزرگترین ارائه دهندگان سرویس میزبانی در کشور است و از آنجایی که توانسته در بین کاربران هاست وردپرس، به خوش سرعتی و خوش امنیتی معروف شود، پیشنهاد میکنیم به لینک زیر سر بزنید و شما هم با این سرویس محبوب آشنا شوید.
جمعبندی
۱۰ نمونه از بهترین افزونه های امنیتی وردپرس را معرفی کردیم که میتوانند وبسایتتان را از جوانب مختلف ایمن کنند. بااینحال، فراموش نکنید که نباید فقط به نصب یک افزونه امنیتی بسنده کنید؛ بلکه دیگر اقدامات امنیتی وبسایت خود را نیز باید در نظر بگیرید؛ مثلاً خرید SSL و استفاده از خدمات شرکت هاستینگ معتبر. اگر شما هم راهکار امنیتی دیگری برای وبسایتهای وردپرسی میشناسید، خوشحال میشویم که در قسمت نظرات این مقاله از مجموعه آموزش وردپرس بلاگ پارس پک، با ما بهاشتراک بگذارید.
سؤالات متداول
۱. چرا باید روی وبسایت وردپرسیمان افزونه امنیتی نصب کنیم؟
پلاگینهای امنیتی بهتنهایی بخش زیادی از امنیت وبسایت شما را برعهده میگیرند که مهمترین آنها عبارتاند از: اسکن بدافزارها، جلوگیری از اسپمها، ارائه گزارشهای منظم امنیتی، ایجاد فایروال اضافی، جلوگیری از حملات Brute Force و… .
۲. آیا استفاده از افزونههای امنیتی وردپرس بر سئو وبسایت هم مؤثر است؟
بله، گوگل تفاوت بین وبسایتهای ایمن و ناامن را تشخیص میدهد. ازآنجاکه این موتور جستوجو اهمیت بسیاری برای امنیت اطلاعات کاربران قائل است، وبسایتهای ایمن را در صدر فهرست نتایج جستوجو قرار میدهد.
۳. بهترین پلاگینهای امنیتی وردپرس کداماند؟
درحالحاضر، ۷ افزونه برتر امنیتی وردپرس ازاینقرارند:
- Security Ninja
- Sucuri Security
- iThemes Security
- Wordfence Security
- WP Cerber Security
- BulletProof Security
- All In One WP Security & Firewall
۴. آیا میتوان در یک وبسایت از چند افزونه امنیتی استفاده کرد؟
درعمل منعی برای انجام این کار وجود ندارد؛ اما توصیه میکنیم که این کار را نکنید! در اکثر مواقع، افزونههای امنیتی مختلف باهم ناسازگارند و ممکن است مشکلاتی جدی ایجاد کنند. بنابراین، سعی کنید یک افزونه کامل را پیدا و از همان در وبسایتتان استفاده کنید.
۵. آیا نصب یک افزونه امنیتی برای ایمن نگهداشتن وبسایت کافی است؟
خیر، این افزونه درصد زیادی از امنیت وبسایتتان را تضمین خواهند کرد؛ اما هنوزهم اقدامات امنیتی دیگری هستند که باید انجام دهید؛ ازجمله:
- گرفتن گواهی SSL
- انتخاب رمزهای عبور قدرتمند
- استفاده از خدمات شرکتهای معتبر هاستینگ
- انتخاب پیشوند اختصاصی بهجای WP برای پوشههای پایگاه داده