
روز جهانی IPv6
روز چهارشنبه گذشته، هشتم ژوئن به عنوان روز جهانی IPv6 ، توجه بسیاری را به نسخه جدید پروتکل آدرس دهی در اینترنت جلب نمود. همچنان که نکات و مسائل امنیتی فراوانی را در پیش روی شرکت های بزرگ اینترنتی قرار داده است. IPv6 استاندارد جدیدی از IP است که جایگزین نسخه فعلی یعنی IPv4 خواهد شد که از دهه 1980 برای هدایت ترافیک اینترنتی مورد استفاده قرار گرفته است.
از آنجایی که تعداد IP ها با استاندارد IPv4 به شکل نا امید کننده ای در حال اتمام می باشد، لذا شرکت های بزرگ و به تبع آن شرکت های کوچکتر ناگزیر به استفاده از استاندارد جدید IPv6 خواهد بود که با تمام آنچه از IP های تحت شبکه آموخته اید متفاوت می باشد.
روز جهانی IPv6 در حقیقت تلاشی از سوی برند های بزرگ اینترنتی مانند گوگل ، فیس بوک ، یاهو و 200 شرکت کوچکتر دیگر بوده است تا بصورت عملی یک روز کامل سرویس های خود را از طریق این استاندارد جدید ارائه نموده و در کنار تصویر روشنتری از مهاجرت به پروتکل جدید کسب نمایند.
جان کوران، مدیر اجرایی سازمان ثبت ارقام اینترنتی آمریکا ( ARIN: American Registery for Internet Numbers ) در این باره می گوید: این روز موفقیت بسیار بزرگی در تاریخ اینترنت محسوب می شود و خوشبختانه هیچ مشکلی از سوی شرکت کنندگان در این پروژه گزارش نشده است.
شرکت شبکه آربور ( Arbor ) مسئولیت ارائه پشتیبانی مانیتور شبکه برای این پروِژه را بر عهده داشت است. مدیر بخش فنی این شرکت می افزاید: ترافیک مشاهده شده بر روی IPv6 در طول انجام پروژه بسیار رضایت بخش بوده است.
بزرگترین مشکل در پیاده سازی پروتکل IPv6 این است که این استاندارد با استاندارد قبلی IPv4 تفاوت های بسیار زیادی دارد و همچنین نیاز به انجام تست های عملی فراوانی برای استفاده از آن می باشد، ضمن اینکه این دو پروتکل می بایست برای سالهای در کتار هم مورد استفاده قرار بگیرند تا در نهایت IPv4 جای خود را به نسخه جدید بدهد.
IPv4 از 32 بیت و IPv6 از 128 بیت تشکیل شده است. در کنار سایر تفاوت ها باید به این نکته نیز توجه کرد که حافظه ram و پردازشگری که برای کنترل نسخه جدید آدرس دهی مورد استفاده قرار خواهد گرفت، 4 برابر می بایست قوی تر از سخت افزار های قبلی باشد و این به معنای از دور خارج شدن روتر ها و سوئیچ هایی که در حال حاضر در حال خدمات دهی می باشند.