
اتمام پروژه بی نظیر ناسا
اواخر هفته گذشته تصویر جدیدی از این پروژه منتشر شد که ترکیبی از ستاره های خوشه پروین(معروف به هفت خواهر) میباشد که در ماه فوریه گرفته شده است. این تصاویر توسط آزمایشگاه فضایی محرکی که در ایستگاه هوا و فضا ناسا ساخته شده اند، ایجاد و منتشر میشوند. مراقبت و بررسی صحت این پروژه به عهده سازمان پردازش و تجزیه و تحلیل تکنولوژی کالیفرنیا میباشد.
مطمئنا بررسی و دانستن این موضوع که این تلسکوپ به چه صورت موفق به گرفتن تصاویر واضح و خیره کننده از آسمان میشود، برای هر مخاطبی میتواند جذاب باشد. تلسکوپ WISE با قرار گرفتن در اطراف دو قطب زمین و تغییر جهت خود در زمانهای مختلف، تصاویری از زوایای مختلف آسمان میگیرد. این عملیات پس از پایان تصویر برداری از نصف آسمان، دقیقا سه ماه بعد نیز انجام میگیرد به این جهت که ازستارگان، سیاره های کوچک و کهکشان هایی که احتمالا در تصاویر قبلی نمایان نشده اند، نیز تصویر برداری گردد. بنا به گزارش ناسا، این تصاویر در اختیار اخترشناسان قرار میگیرد تا از چگونگی تغییرات در آسمان مطلع شوند.
این پروژه کمک شایان ذکری به اخترشناسان کرده است. تا کنون بیش از 100000 سیاره کوچک که قبلا توسط اخترشناسان شناسایی نشده بود، 90 سیاره کوچک و ستاره دنباله دار در مدار زمین و 12 مدار دورتر از زمین، به کمک این تصاویر شناسایی شده اند.
آیا به عقیده شما این کشف بزرگ و فوق العاده توسط محققان و پژوهشگران ناسا قابل تقدیر نیست؟